• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunum abimle ve benden cok borc istemesi

Bu arada bana hapise girerse bunun sicili için çok kötü olacağını söylüyor, sizce öyle mi?

Bak canım, ben sana abinin seni nasıl dolandırdığını hukuki bir dille anlatayım.

Abinin borcu var diyelim, borcu karşılığında bir senet imzalamıştır yahut bankadan kredi çekmiştir vs. Alacaklı kişi bu borç için icra takibi başlatır. Takip başlatıldığında (abinle birlikte aynı evde ikamet ettiğinizi farz ediyorum) evinize tebligat gelir şu kişi şu miktarda bir icra takibi başlatmıştır , şu icra dairesinde şeklinde bir yazı ile ödeme emri gelir. Abin eğer ödemezse alacaklı kişi bu borcu için abinin elindeki ( tapusu veya tescili üzerine olmak zorunda mutlaka) menkul ve gayrımenkuller için hacze gider .Eğer üzerine hiçbir malvarlığı yoksa o borç batak borç olur yani ödemese de kalır. Hapis ancak şu şekilde geçerlidir, eğer borcumu ödeyeceğim şeklinde bir taahüt içerren tutanak imzalamışsa icra dairesinde , 90 gün hapis cezası var . Bu da sicile işlemez.

Yani ödeme, parayı kesinlikle verme, taahüt için tutanak imzalamış hapse girecek olsa bile verme, siciline işlemez, taatüt ile tazyik hapsine girenler hep akıllanıp çıkar mutlaka. Sakın paranı abine verme, hesaptan çek ve tahvil al , tahvile yatırdığın paran 1 lira bile azalmaz , artar.Bankaya git tahvil alacağını söyle onlar sana gün verecekler , belirtilen günde git ve tahvile yatır. hesaptaki paranı sıfırla.

Merhaba arkadaşlar

Abimden gizledigim ve kendi biriktirdigim 5000 tl param var bankada(küçüklüğümden beri zar zor biriktirdim). Şu an 20 yaşında ve ogrenciyim, yani o para birşey olursa tek güvencem, birşey olursa okul paramı ödemek için saklıyorum.
Bugün abim hesap cuzdanimi gördüğünü soyledi ve benden 2500 tlsini istedi. Bende onun guvencem oldugunu ve veremeyeceğimi söyledim. Ama o da borçları olduğunu soyledi ve 2500 tlyi odemezse hapise gireceğini soyledi (borcu gercekten var). Geri ödeyeceğini soyledi ama odemeyeceginden eminim, çünkü hiçbir borcunu geri ödemiyor bana. Hatta bir kere borcunu ödemek için annem bana ait olan 2000 euroyu ona vermişti bana sormadan . Ve bunun gibi bir çok şey oldu. Ama parayı vermezsem annemi bana karşı dolduracagindan eminim (bir kere annem beni okuldan bile almaya kalkti dolduruzlar yüzünden). Bu durumu aileme söyleyemem çünkü söylersem daha kötüsünü yapar bana, ve annem hasta yani onu üzmek istemiyorum da.
Bana fikir verebilir misiniz ? Çok sıkıştırıyor. Ne yapayım sizce?
Doldurursa doldursun ya. Siz 20 yaşında gencecik insan,har vurup harman savurmak yerine birikim yapıyorsunuz ama abiniz (sizden büyük insan)ödeyemeyeceği borcun altına girip utanmadan birde ailenizi dolduruyor. Önceki aldığını ödeseymiş önce.
Sizin yerinizde olsam,vermem,ailemede söylerim borcu varmış,hapse girecekmiş diye,ben doldurur salarım ailemi üzerine.
O parayıda gerekirse bankadan çekip saklayın ve inkar edin varlığını.
Hayret ya,sinir oldum abinize.

Pis santajci. Yarin obur gun yine ister. Sen bu parayi verme. Sifiri tuketirsin. Borc yaparken sana mi sormus. Yapmasaymis. Verme. Gitsin annesine aglasin.

Bak canım, ben sana abinin seni nasıl dolandırdığını hukuki bir dille anlatayım.

Abinin borcu var diyelim, borcu karşılığında bir senet imzalamıştır yahut bankadan kredi çekmiştir vs. Alacaklı kişi bu borç için icra takibi başlatır. Takip başlatıldığında (abinle birlikte aynı evde ikamet ettiğinizi farz ediyorum) evinize tebligat gelir şu kişi şu miktarda bir icra takibi başlatmıştır , şu icra dairesinde şeklinde bir yazı ile ödeme emri gelir. Abin eğer ödemezse alacaklı kişi bu borcu için abinin elindeki ( tapusu veya tescili üzerine olmak zorunda mutlaka) menkul ve gayrımenkuller için hacze gider .Eğer üzerine hiçbir malvarlığı yoksa o borç batak borç olur yani ödemese de kalır. Hapis ancak şu şekilde geçerlidir, eğer borcumu ödeyeceğim şeklinde bir taahüt içerren tutanak imzalamışsa icra dairesinde , 90 gün hapis cezası var . Bu da sicile işlemez.

Yani ödeme, parayı kesinlikle verme, taahüt için tutanak imzalamış hapse girecek olsa bile verme, siciline işlemez, taatüt ile tazyik hapsine girenler hep akıllanıp çıkar mutlaka. Sakın paranı abine verme, hesaptan çek ve tahvil al , tahvile yatırdığın paran 1 lira bile azalmaz , artar.Bankaya git tahvil alacağını söyle onlar sana gün verecekler , belirtilen günde git ve tahvile yatır. hesaptaki paranı sıfırla.
Cevabınız için cok teşekkür ederim

hesap cuzdanınızı saklayın annene derse yalan soyluyor param yok dıyın
nıye ne kadar paran oldugunu soledın kı yarısını ıstıyor
tam şantajcı abıye bak sen
hıc canını sıkma bence hıc verme
ısteme seklı kendısının ne oldugunu bellı edıyor okadar emek vermıs bırıktırmıssın ona harcama

HEMEN O HESAPTAKİ PARAYI ALIP BAŞKA HESABA AKTARIN.

internet bankacağıl kullanıyorsanız açıklama kısmına istediğiniz açıklamayı yazarsınız diğer hesaba aktarırken kuru ödemesi cart curt bşey bulun ve hesabı sıfırlayın hesap cüzdanını da gösterin para gitti yok ödeme yaptım :KK53::KK53:
Aynen çok güzek cevap haradım benimde borcum vardı de

Merhaba arkadaşlar

Abimden gizledigim ve kendi biriktirdigim 5000 tl param var bankada(küçüklüğümden beri zar zor biriktirdim). Şu an 20 yaşında ve ogrenciyim, yani o para birşey olursa tek güvencem, birşey olursa okul paramı ödemek için saklıyorum.
Bugün abim hesap cuzdanimi gördüğünü soyledi ve benden 2500 tlsini istedi. Bende onun guvencem oldugunu ve veremeyeceğimi söyledim. Ama o da borçları olduğunu soyledi ve 2500 tlyi odemezse hapise gireceğini soyledi (borcu gercekten var). Geri ödeyeceğini soyledi ama odemeyeceginden eminim, çünkü hiçbir borcunu geri ödemiyor bana. Hatta bir kere borcunu ödemek için annem bana ait olan 2000 euroyu ona vermişti bana sormadan . Ve bunun gibi bir çok şey oldu. Ama parayı vermezsem annemi bana karşı dolduracagindan eminim (bir kere annem beni okuldan bile almaya kalkti dolduruzlar yüzünden). Bu durumu aileme söyleyemem çünkü söylersem daha kötüsünü yapar bana, ve annem hasta yani onu üzmek istemiyorum da.
Bana fikir verebilir misiniz ? Çok sıkıştırıyor. Ne yapayım sizce?
Paranin bana ait değil X bir arkadasinın diyceksin hesabı olmadıgından benim hesabıma yatırdı geri cekicem diceksin vede hesabı bosalticaksin bu kadr basit cnm bir kuruş dahi verme derim girerse girsin hapise o borcu yaparken aklı nerdeymis

Ona borcun dolayı hapise girmesinin mümkün olmadığını ve arastirdigimi söyledim . Ama bana çok agrasif mesajlar attı . Bizim durumumuz kotulesince benim yüzüme bile bakmayacagini (evimiz icralik ailemin borçları yüzünden) , beni sildiğini falan soyledi . Yarın beraber bankaya gideceğimizi soyledi :( kimliğimi falan kessem banka kimliksiz işleme izin vermez inşallah

Ona borcun dolayı hapise girmesinin mümkün olmadığını ve arastirdigimi söyledim . Ama bana çok agrasif mesajlar attı . Bizim durumumuz kotulesince benim yüzüme bile bakmayacagini (evimiz icralik ailemin borçları yüzünden) , beni sildiğini falan soyledi . Yarın beraber bankaya gideceğimizi soyledi :KK43: kimliğimi falan kessem banka kimliksiz işleme izin vermez inşallah
gelmiyorum seninle de.
Döve döve götürecek hali yok ya.

Back
X