- 27 Mart 2014
- 313
- 216
- 88
- Konu Sahibi fitolmakistiyorum
Bu arada bana hapise girerse bunun sicili için çok kötü olacağını söylüyor, sizce öyle mi?
Bak canım, ben sana abinin seni nasıl dolandırdığını hukuki bir dille anlatayım.
Abinin borcu var diyelim, borcu karşılığında bir senet imzalamıştır yahut bankadan kredi çekmiştir vs. Alacaklı kişi bu borç için icra takibi başlatır. Takip başlatıldığında (abinle birlikte aynı evde ikamet ettiğinizi farz ediyorum) evinize tebligat gelir şu kişi şu miktarda bir icra takibi başlatmıştır , şu icra dairesinde şeklinde bir yazı ile ödeme emri gelir. Abin eğer ödemezse alacaklı kişi bu borcu için abinin elindeki ( tapusu veya tescili üzerine olmak zorunda mutlaka) menkul ve gayrımenkuller için hacze gider .Eğer üzerine hiçbir malvarlığı yoksa o borç batak borç olur yani ödemese de kalır. Hapis ancak şu şekilde geçerlidir, eğer borcumu ödeyeceğim şeklinde bir taahüt içerren tutanak imzalamışsa icra dairesinde , 90 gün hapis cezası var . Bu da sicile işlemez.
Yani ödeme, parayı kesinlikle verme, taahüt için tutanak imzalamış hapse girecek olsa bile verme, siciline işlemez, taatüt ile tazyik hapsine girenler hep akıllanıp çıkar mutlaka. Sakın paranı abine verme, hesaptan çek ve tahvil al , tahvile yatırdığın paran 1 lira bile azalmaz , artar.Bankaya git tahvil alacağını söyle onlar sana gün verecekler , belirtilen günde git ve tahvile yatır. hesaptaki paranı sıfırla.