• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal fobi evlilik ve iş hayatı

Birçok fobisi olan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Psikolog+ psikiyatriden destek alın mutlaka.

Sosyal fobi bu kadar ileri derecedeyken kendi kendinize yenmeniz imkansız. Psikiyatrist ve psikologla aynı anda ilerleyerek ya da psikoterapi de yapan bir psikiyatristle birlikte çözebilirsiniz ancak. İkincisi size daha uygun olabilir. İki kişiyle birden bağ kurmaya çalışmaktansa ilk etapta tek kişiyle bağ kurmak daha kolay olacaktır. Eşinizin desteği de önemli. Ve muhtemelen uzun sürecek, ikinci seansta pes edip bırakmamanız gerekiyor. İstikrarlı bir şekilde doktorunuz tamam diyene kadar devam etmelisiniz.

Bende sizin gibiydim. İşe girdiğim ilk zamanlarımda patron ve diğer iş arkadaşlarım pek hoş birileri değildi. Biraz ses yükseltseler ağlıyordum, konuşamıyordum.. ama şuan bir senem doldu ve artık o sorunlarım epey azaldı. Bir de kalp sıkışma, ağırma, nefes darlığı gibi sorunlarım vardı. Kalp damarım için ilaç kullandım, ve şu anda bu sorunum kayboldu. Nefes darlığımda eskisi kadar yoğun değil.

Back
X