• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal Fobi

İlk gün kalbim çarpıyordu ates basiyordu giderken sanki okula yeni baslayan ogrenciyim:)Heyecan vardı.Bugün baya geçti.Hatta bugün kendim katıldım birkac defa mudur konusurken.Ama tam olarak geçmiş değil hemcinslerimle rahat konusurken karsi cinsten hocalarimla konusurken rahat olamadım soru sorduklarında kısa kestim ya da kaçtım bu da huy demekki gecmiyor.
Ben de nedense karşı cinsle konuşurken daha rahatım, hemcinslerimde hep bir önyargı, eleştiri, bir dedikodu hali var gibi geliyo o yüzden onlardan sadece kendime yakın hissettiklerimle rahat iletişime geçebiliyorum.

Merhaba hanımlar. Bende de sosyal fobi var çok içe dönük pasif bir insanım. Hassasım da bıktım. İş hayatında çok zorlanıyorum. Sormam gerekenler soramıyorum çekiniyorum. Yalnız kalıyorum genelde. Arkadaş edinme sıkıntım çok fazla. Bir de nasıl desem bazı insanlar bana tepkili gibi geliyor.
İlk örnek selam vermeyen bir sürü kişi oluyor. Biraz rahatsız oluyorum bu durumdan. Herkes birbiriyle markette orda burda selamlaşıyor. Ben de sıfır. Geçenlerde iş yerinde kutlama yemeği varmış. Ben de işe yeni geldim ortamda yeniyim. Bi çocuk ısrarla beni de çağırdı ben de bahane olur ortamdakilerle tanışırım diye kabul ettim. Ertesi gün iki kız ve bahsettiğim çocuk konuşuyorlardı. Ben asansör bekliyordum kızlardan biri çocuğa benim için o da gelecek mi dedi. Gelcek cevabını alınca da biz bize olsaydık keşke dedi. Aşırı etkilendim mesela.:KK43: yorumlayabilecek var mo pskiyatriste gitmeyi düşünüyorum çürük elmayım resmen
Ben de arkadaşıma katılıyorum, siz en azından tanışırım diye kabul etmişsiniz daveti. Ve siz yeni olduğunuz için karşı taraf da sıcakkanlı değilse kendi kendisine olmak istemiştir ama sonuçta sizin de orada olmanızı isteyip davet eden birileri de var iyi taraftan. Sizin de kabul etmeniz sosyal fobinizin çok ağır olmadığını gösterir. Mesela benim durumum o kadar ağır ki şu anda ben davet edilsem önce nasıl hayır diyeceğim diye düşünürüm :KK48: sonra da gitmek istemem, gitmek zorundaysam günler öncesinden kafama takarım anksiyetem çok belli olacak diye hatta o günün sabahı mutlaka istifra ederim. Sizinki kişisel değil kesinlikle sizle alakalı bir durum değil bunu benim gibi kişisel alırsanız fobinizin daha kötü olmasına neden olursunuz. Bence de çok geçmeden bir psikolog/psikiyatr dan destek alın.

Utansam da zorlayıp gitmek istiyorum aslında. Ama bu olayda en çok yıpratan durum kişisel almam oldu. Kimse tanımıyor bile beni yeni gelmişim zaten. Aşırı rahatsız oldum. Benle alakalı bir durum mu sizce? Neden böyle bir şey yaşadım
Yerinizde kim olsa oyle bir sey duydugunda aynısını hissederdi.Tanıdıkça konuştukça kaynasip vakit gecirdikce artık siz de oranın bir parçası olursunuz.Yine de gereğinden fazla takıyorsaniz her an aklınıza geliyorsa profesyonel yardımı geciktirmeyin

Ben gebelik nedeniyle ücretsiz izne ayrıldım, anksiyete ve stresin bebeğe iyi gelmeyeceğini söyledi doktor ben de başlamak istemedim.
İyi olmuş bebekler her şeyi hissediyor.Ben babami kaybettiğimde çok sıktım kendimi çok kastim üzüldüm hepsini hissediyorlar.
Allahım sağlık sihhatle gelsin bebegin senin de şifan olsun inşallah ben inanıyorum o dünyaya geldiğinde her şey daha farklı olacak

İyi olmuş bebekler her şeyi hissediyor.Ben babami kaybettiğimde çok sıktım kendimi çok kastim üzüldüm hepsini hissediyorlar.
Allahım sağlık sihhatle gelsin bebegin senin de şifan olsun inşallah ben inanıyorum o dünyaya geldiğinde her şey daha farklı olacak
Sağol canım ben de inanıyorum buna, o geldiğinde herşey çok daha farklı ve güzel olacak inşallah.

Yazın kendi kendimi yeyip bitirdim seminer nasıl geçecek kalabalık nasıl olacak iste misafir nasil agirlayacagim -temelinde kendini yetersiz gorme var-derken Allaha şükür kendimi çok iyi hissediyorum boşuna takıp yorulmuşum.Okuldan arkadaslarla buluştuk güzel vakit geçirdik öyle titreme kasılma ve olmadı.Namaza başladım onun etkisi mi yoksa citol mu yoksa emdr mi bilmiyorum.Belki hep birlikte ama hiç değilse düşünceler kemirmiyor beynimi

Yazın kendi kendimi yeyip bitirdim seminer nasıl geçecek kalabalık nasıl olacak iste misafir nasil agirlayacagim -temelinde kendini yetersiz gorme var-derken Allaha şükür kendimi çok iyi hissediyorum boşuna takıp yorulmuşum.Okuldan arkadaslarla buluştuk güzel vakit geçirdik öyle titreme kasılma ve olmadı.Namaza başladım onun etkisi mi yoksa citol mu yoksa emdr mi bilmiyorum.Belki hep birlikte ama hiç değilse düşünceler kemirmiyor beynimi
Bence hepsi de etkili olmuştur, ben de artık namaza başlamayı düşünüyordum iyi ki söylediniz, çünkü aslında sürekli olmayan şeyleri düşünmek olacakmış gibi vesvese yapmaya ibadetin etkisi büyüktür. Yazım şeklinizden bile hissediliyor aşmaya başladığınız, çok seviniyorum sizin adınıza umarım hep böyle devam edersiniz.:dua:

Ben de nedense karşı cinsle konuşurken daha rahatım, hemcinslerimde hep bir önyargı, eleştiri, bir dedikodu hali var gibi geliyo o yüzden onlardan sadece kendime yakın hissettiklerimle rahat iletişime geçebiliyorum.
Kesinlikle ben de. Kadınlar yargılıyor inceliyor daha fesat davranıyor gibi geliyor bu da fobimi tetkliyor maalesef.

Çok güzel tedavi planınız var iyileşiyorsunu bence yavaş yavaş:) darısı hepimizin başına

Bence hepsi de etkili olmuştur, ben de artık namaza başlamayı düşünüyordum iyi ki söylediniz, çünkü aslında sürekli olmayan şeyleri düşünmek olacakmış gibi vesvese yapmaya ibadetin etkisi büyüktür. Yazım şeklinizden bile hissediliyor aşmaya başladığınız, çok seviniyorum sizin adınıza umarım hep böyle devam edersiniz.:dua:
İnşallah Allah hepimize şifalar versin hep düşünürüm fiziksel bir ağrının hep daha kolay tedavi şekli vardır çünkü yeri bellidir ama ruhsal durum daha karmaşık o yüzden zaten yillar alıyor ya:( şimdi de vesvese devam ediyor ama dur demeyi öğrendim mesela abdest alırken 2-3 defa alırdım şimdi diyorumki niyet onemli Allah kabul etsin ve tekrarlamiyorum.Misafirim gelecek okuldakiler ya diyorum elimden geleni yapacağım ama kasilirsam bişey olursa nedenini açıklarim kötü niyetli değiller aksine yardımcı olurlar önceden demişimdir burası kucuk yer herkes memleketinden uzak ve birbirlerine bağlılar.
Yüzde yüz iyileşmedim tabi.Düşüncelerimi kontrol etmeyi öğrenmeye başladım kendimı eskisi kadar uzmuyorum her şey elimizde

Merhaba, okb ve emdr okur okumaz atladım sonuçlar nasıl faydası oluyor mu bende başlayacağım lütfen beni de bilgilendirir misiniz?

Ben bugün 10 kişilik misafir ağırladım ve evet bunun için seviniyorum çünkü bu benim için büyuk çok büyük bir adım Allaha şükür çok güzel oldu sadece biraz başım ağrıdı o da stres yaptım azıcık nasıl olacak nasıl geçecek diye laf lafı açtı yendi çaylar içildi bu da boş bir takintiymis benim için.Ve ben bugün kendimle gurur duydum.Emdr 3 seans aldım bir faydası oldu mu bilmiyorum sadece olmuştur diye umut ediyorum.Bir dahaki seans 15 tatil zamanını bulur heralde ama gerek kalmaz insallah

Ben bugün 10 kişilik misafir ağırladım ve evet bunun için seviniyorum çünkü bu benim için büyuk çok büyük bir adım Allaha şükür çok güzel oldu sadece biraz başım ağrıdı o da stres yaptım azıcık nasıl olacak nasıl geçecek diye laf lafı açtı yendi çaylar içildi bu da boş bir takintiymis benim için.Ve ben bugün kendimle gurur duydum.Emdr 3 seans aldım bir faydası oldu mu bilmiyorum sadece olmuştur diye umut ediyorum.Bir dahaki seans 15 tatil zamanını bulur heralde ama gerek kalmaz insallah

İnşallah peki sizde okb de var mıydı acaba

Birde seans araları o kadar uzun mu ben konuştum haftada bir ya da iki haftada bir görüşmemiz gerekir dedi bir uzman
Bende çoğunlukla okb ve orta şiddette sosyal fobi.Fakat çok ağır travmam olmadigini söyledi doktor altta yatan sebep kendini değersiz görme.O da yetistirilme tarzı hatta bizim nesilin-90li yillardaki cocuklarin-çoğunun böyle olduğunu fln konuştuk işte misafirlikte konuşmayan konusturulmayan çocuklar mesela ya da çocuğunun yerine konuşan ebeveynler..emdr bir haftada 2 seans aldım son seansi da bunlardan 1 ay sonra şu an memlekete gitme imkanım olmadığı için almıyorum orda başladım.

Bende çoğunlukla okb ve orta şiddette sosyal fobi.Fakat çok ağır travmam olmadigini söyledi doktor altta yatan sebep kendini değersiz görme.O da yetistirilme tarzı hatta bizim nesilin-90li yillardaki cocuklarin-çoğunun böyle olduğunu fln konuştuk işte misafirlikte konuşmayan konusturulmayan çocuklar mesela ya da çocuğunun yerine konuşan ebeveynler..emdr bir haftada 2 seans aldım son seansi da bunlardan 1 ay sonra şu an memlekete gitme imkanım olmadığı için almıyorum orda başladım.

Anladım o zaman okb için faydası oluyor yani değil mi şuan da okb durumunuz nedir eskiye göre azaldı mı? Benim de öyle çok büyük bir travmam yok ama artık emdr en iyi terapi türü olarak gösteriliyor ve kesin çözüm deniliyor onun için bir de onu deneyim ilaç dışında tek çare diye düşünüyorum.

Okb baya azaldı dusunce ve yikama takintisi fazlaydi ama ilaç da kullanıyorum.
Seans başlayınca haberdar edin

Okb baya azaldı dusunce ve yikama takintisi fazlaydi ama ilaç da kullanıyorum.
Seans başlayınca haberdar edin

Haftaya gideceğim bir kaç haftaya başlar diye tahmin ediyorum ama yıkama takıntısı azaldı deyince çok mutlu oldum. Çünkü bende temizlik, bulaşma takıntısı için gideceğim. Sizde emin olamamazlık yaşadınız mı hiç acaba yıkadım mı yıkamadım mı diye. Lütfen kusura bakmayın çok soru soruyorum eğer rahatsız olursanız söyleyin.

Back
X