Sosyal Medya Kıskançlıkları...

İşte benim sorun yarattığım şeyler de tam olarak bunlar :KK31:
Ve özellikle benim davranışlarından hoşlanmadığım bir kızı beğenip durması :KK12:
Aynen demi benim en son actigim konuya bak istersen ya iste niye bakiyorlar neden üzüldüğünü bildigi halde ama dedigim gibi sadece sorun buysa fazla takma

bence erkek arkadasiniz empati yapmaktan yoksun. sizin cok yakin arkadasinizin sizden iki yas buyuk bir abisi olsa, siz surekli arkadasinizin evine gidip gelseniz abisi de evdeyken, o abinin her fotografini begenseniz, ozellikle de erkek arkadasinizin bu durumdan rahatsiz oldugunu soylemesine ragmen fotograflari begenmeye devam etseniz, emin olun simdiye coktan size resti cekmisti. biraz guclu durun bence. madem bu konu sizi bu kadar rahatsiz oluyor, - ki ben kadinlarin ic gudulerine cok inanirim ve eger biz birseyden rahatsiz olduysak onun altinda kesin birsey vardir - o zaman ya o kizla tum ilisigini kesip fotograflarini begenmezsin, ya da bundan sonra hayatinda ben yokum derdim. yani siz onun iki bucuk yillik kiz arkadasiniz. ne olursa olsun dıdısının dıdısı icin sizi bu kadar uzmemesi gerek. "bu seni bu kadar rahatsiz ediyorsa peki, bundan sonra hicbir sekilde begeni yapmayacagim" diyecek bir durusa sahip olmasi lazim hayatinizdaki erkegin. eger degilse de yol verin gitsin, yol yakinken donmus olursunuz en azindan.
Belki de benim gerçekten onun gibi davranmam gerekiyor anlaması için. Gerçi kendisi böyle şeyleri asla takmaz, çocuksu bulur. Ama aynı fikirde olmasa bile bana saygı göstermesi empati yapması gerekiyor o_O
Zaten o kızın nasıl biri olduğunu anlamak için içgörüye ihtiyaç yok, her şey apaçık ortada. Erkek arkadaşım bir adım atsa koşarak gidecek karakterde bir kız. Ben o açıdan erkek arkadaşıma güveniyorum zaten ama kızın kafasında böyle bir şey olması ihtimali beni çıldırtıyor..

Kendi arkadaşı olan görümcem bile bu kız hakkında olumsuz konuşuyor zaten.. Herkesin ilgisini çekmeye çalışan, beğenilmeye ilgiye aç bir kız. Benim sevgilim de kardeşim ayaklarında kızın egosunu yükseltiyor işte.. Şimdi gösterip kavga etsem kardeşim dolaşırken beğenmiş der ona da eminim :KK14:

artık karnınızın bunlara tok olması lazım tepkinizi net koyun

Hayır resim begenince ne oluyor ? Gerçekten anlamakta zorlanıyorum
Sürekli erkek arkadaşımın peşinde dolaşan ergen kafasından çıkamamış bir kız, fotoğrafı beğenildiğinde bunu nasıl yorumlar?
Bunun cevabını düşündüğünüzde rahatsızlığımın nedenlerinden birini anlarsınız eminim..

Sürekli erkek arkadaşımın peşinde dolaşan ergen kafasından çıkamamış bir kız, fotoğrafı beğenildiğinde bunu nasıl yorumlar?
Bunun cevabını düşündüğünüzde rahatsızlığımın nedenlerinden birini anlarsınız eminim..

Düşünüyorum ve üzgünüm yine anlayamıyorum sorun bende olmalı..

Erkek arkadaşınızın peşinde koşması sizin düşünceniz ama belki öyle olmayabilir ,elinizde başka kanıt var mı? mesela Mesajlaşma telefonda konuşma gibi eğer sadece resmi beğenmesinden erkek arkadaşınızın peşinde koştuğunu çıkardıysanız yanlış olur

Düşünüyorum ve üzgünüm yine anlayamıyorum sorun bende olmalı..

Erkek arkadaşınızın peşinde koşması sizin düşünceniz ama belki öyle olmayabilir ,elinizde başka kanıt var mı? mesela Mesajlaşma telefonda konuşma gibi eğer sadece resmi beğenmesinden erkek arkadaşınızın peşinde koştuğunu çıkardıysanız yanlış olur

Tabiki sadece bu kadar değil. Tavırlarını hareketlerini zaten sürekli canlı olarak görüyorum paylaştıkları resimler, videolar sayesinde vs. Birkaç aşırıya kaçan vukuaatı daha oldu ama ayrıntıya girmek istemiyorum burda.
Evet telefonda mesajlaşma konuşma gibi bir iletişimleri yok ki zaten eve geldiği zamanlarda yeterince konuşuyorlar :kahve:

Bence bu sebep yuzunden tabiki iliskini bitirmemelisin bu cok sacma olur. Ama kesinlikle seni anlamasi gerekiyor. ben suan gercekten o kizin nasil bi tip oldugunu gozumun onunde canlandirabiliyorum ve bu cok sinir bozucu. Fotograf begenmekle ne oluyo diyenlere tek cevabim su; herhalde siz daha once bu tarz kizlarla karsilasmadiniz. Senin erkek arkadasin o kiza karsi ilgisinden degil buyuk ihtimalle oylesine begeniyor ama o kiz kim bilir o begeniye ne anlamlar yukluyo. Insanin sinirini bozan sey bu bence. Erkek arkadasinla tekrar konusmalisin

bazen
Merhaba kızlar...
Son zamanlarda kendime engel olamadığım bir kıskançlık içerisindeyim.
Erkek arkadaşım sosyal medyayı etkin kullanan biri değildir. Hiç bir şey paylaşmaz sadece arada girer bakıp çıkar, yakın olduğu kişilerin çoook nadiren fotoğraflarını beğenir. Ama ben hesabındaki birkaç kişiden çok fazla rahatsız oluyorum ve bundan dolayı ciddi kavgalar ediyoruz.
En son çileden çıktığım olay da şu ki,
Kardeşinin bir arkadaşı var ve bu kız evlerine sürekli gelip giden ancak benim hiç hoşlanmadığım bir kız. Hareketleri, konuşmaları, tavırları beni çok rahatsız ediyor ve bu kızla muhatap olmasını istemediğimi açık bir şekilde belirttim. O da "beni abi olarak gören bi kız için bunları söylüyorsun, o benim kardeşim sayılır" vb savunmalarla her seferinde beni haksız bulup saçmalamakla suçladı.
Yine bir gün telefonuna bakarken instagramda onun fotoğraflarını beğendiğini gördüm ve çok kızdım. Neden diye sordum, güya kız "benim fotoğraflarımı neden hiç beğenmiyorsun" demiş, o da "ne var beğenirim" diyerek girip beğenmiş birkaç tanesini. Ben de bunu duyunca çok sinirlenip beğenilerini geri çektim. Bir daha hiçbir fotoğrafını beğenmemesini rica ettim, tamam bir daha olmaz yeter ki kapat konuyu dedi.
Bu olayın üzerinden 1-2 ay geçti... Bu süre içerisinde yine aynı kızdan kaynaklanan problemler yaşadık, çözdük bir şekilde.
Ama ben az önce kızın profiline baktığımda erkek arkadaşımın son paylaştığı fotoğrafları yine beğendiğini gördüm.
Bahsi geçen kız erkek arkadaşımdan 2 yaş küçük, öyle çocuk falan değil yani. Ve benim bu kadar rahatsız olduğumu bildiği halde, defalarca kavga ettiğimiz halde (her ne kadar gereksiz bir kıskançlık olsa da) dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum.
Haksız mıyım, yoksa çok mu abartıyorum? O fotoğraflar beğenilmek zorunda mı?
Lütfen yorum yapın çünkü kafayı yemek üzereyim... :bicak:
bazen ben böyle kıskançlıkların zararlı olduğunu düşünüyorum.kişiye göre değişir fakat siz kıskandıkça o kişi şuan kardeş gözüyle görsede siz baskı yaptıkça aklına başka şeylerde gelebilir.bence biraz sessiz kalın bakalım ne olacak.

Bir fotoğraf beğenmek elbet sorun degil.
Sorun erkeklerin tamam deyip yapmamaları.

Kendisi aynı şeyi sana söylese yapmazsın, çünkü ondan önemli değildir sorun olan kişi ve takipten bile çıkartırsın.

Aslında kadınların da erkekler gibi davranip isteklerini yapmaması gerek(kimilerine gore) ancak değer veriyorsun yapıyorsun.
Hoş bunun olgunluğuna erişip birbirini, ötekinin fotosunu beğendi, yorum atti diye kiskancliklarla ugrastirmamasi gerek ama karşılıklı değişik bir yapımız var.

Sürekli evlerine geliyorsa iletişimlerine engel olamazsın. Ancak daha az, minimum şekilde seviyeli olarak iletişim kurabilir erkek arkadaşın.

Beğenmesin.
Ama bırak umursamiyormus gibi davran.
Ya da ikinizin fotolarını yüklesin.

Tadinizi kaçırmayın ilerde bunlar çocuksu gelecek.

Bence bu sebep yuzunden tabiki iliskini bitirmemelisin bu cok sacma olur. Ama kesinlikle seni anlamasi gerekiyor. ben suan gercekten o kizin nasil bi tip oldugunu gozumun onunde canlandirabiliyorum ve bu cok sinir bozucu. Fotograf begenmekle ne oluyo diyenlere tek cevabim su; herhalde siz daha once bu tarz kizlarla karsilasmadiniz. Senin erkek arkadasin o kiza karsi ilgisinden degil buyuk ihtimalle oylesine begeniyor ama o kiz kim bilir o begeniye ne anlamlar yukluyo. Insanin sinirini bozan sey bu bence. Erkek arkadasinla tekrar konusmalisin
İşte beni anlayan biri çıktı sonunda çok mutlu oldum :halay:
Aynen durum bu işte, biz kızlar hemcinslerimizin niyetini bir bakışından bile anlayabiliyoruz ama erkekler bunu kabul etmiyorlar..
İnsanlar bir fotoğraf beğenme meselesi olarak görüyorlar konu bu kadar basit değil ki.. Kaldı ki böyle çocuksu bir şey yüzünden burda konu açma gereği bile duymam. Beni yaralayan, üzen şey bu kadar ısrarıma rağmen hala kızla bir şekilde etkileşimde bulunması :KK1:
Öylesine beğendiğinden eminim zaten, yani böyle kıyaslamalara da hiç girmedim şimdiye kadar ama kız fiziksel olarak ilgi uyandırabilecek bir kız değil bana göre. He bu açığını kapatmak için vücuduyla ilgi çekmeye çalışıyor, orası ayrı.... :63::kahve:
Ama kim bilir o kız o beğeniyi nasıl yorumlayıp havalara gidiyor... Benim uykularımı kaçıran da bu düşünce işte :ıslık:

Senin huzurunu bozmandan onemlimiymis bu kız ? Silemiyor mu yani? Kız erkek arkadaşlığı bu derece de bana normal gelmiyor. Kanka ayağı kardeş ayağı diye birşey yok. Çok nadir olanlar var
Zaten arkadaş olacak kadar yakınlıkları yok, kızın eve gidip geldiği zamanlar dışında muhabbetleri de yok. Ama beğeniler vs. bir etkileşim oluyor işte aralarında :KK64:

ya ben çok kıskancım ama böyle bir durumda bilemiyorum
gözüme batmazdı

seni neden birebir tanıştırmadı kızla sevgilim diye?
yani evde aynı ortamda bulundun mu?

Tanışmadım, çünkü kendi arkadaşı değil sonuçta.. ev dışında aynı ortamda bulunmuyorlar.
Evde de hiç denk gelmedik :KK64:

Her gönderiyi beğenen bir adam olsa belki ben de bu kadar kafayı takmazdım :KK43: Gerçekten hoşuna giden paylaşımları, hatta benim fotoğraflarımı bile beğenmez. Ama bu kız olunca her fotoğrafı beğeniliyor bana da bu garip geliyor :KK12:
Üzerine fazla düşme.. seni kıskandırmak için de yapıyor olabilir. Zira takip ettiğini biliyordur. Ama baktın ki sana olan ilgi azalıyor. Ve beğenmeler vs devam ediyor. O zaman şunu söylersin hiç bir şey hele ki sosyal medya benden daha değerli olmamakı idi. Beni kırma incitme pahasına devam ettin beğenme eylemine... benden bu kadar sana iyi kardeşçilik oynamalar... (tabi bunun için bitirmeyi düşünürsen)

Üzerine fazla düşme.. seni kıskandırmak için de yapıyor olabilir. Zira takip ettiğini biliyordur. Ama baktın ki sana olan ilgi azalıyor. Ve beğenmeler vs devam ediyor. O zaman şunu söylersin hiç bir şey hele ki sosyal medya benden daha değerli olmamakı idi. Beni kırma incitme pahasına devam ettin beğenme eylemine... benden bu kadar sana iyi kardeşçilik oynamalar... (tabi bunun için bitirmeyi düşünürsen)
Aslında takip ettiğimi bilmiyor, hatta benim göremeyeceğinden emin olduğu için yapıyor diyeyim..:KK12:
Son çare olarak ayrılmayı düşünüyorum zaten.. Basit bir şey gibi görünebilir ama bu kadar ısrarla yapması hiç hoş değil :KK34:

ilişkisinde en baştan beri karşılıklı olarak kıskançlığın k sı olmayan bir insanım ama yolarım ben o kızı. adamı da defe koyarım. hani aktif olsa sosyal medyada, onu bunu beğense tamam da niye bi tek o kızın gönderilerini beğeniyor? kız "neden benimkileri beğenmiyosuuuun" deme cüretini gösterince onu kıramıyor da siz onu uyardığınız halde inadınıza mı yapıyor. yerim ben o "karrrdeş" ayaklarını. bence çok sert bir uyarı yapmanız lazım.

Back
X