Merhaba, ben 4 sene once facebook hesabimi kapattim. Neden kapattigima gelirsek; cok zaman harciyordum orada. Gidip insanlarin fotograflarina bakiyor kendi hayatimin nasil afedersiniz boktan oldugunu gorup icleniyordum. Fazla disari cikan sosyal hayati olan biri degildim ki hala ayniyim. Lise bitince actim facebooku ve hic konusmadigim insanlari ekledim okuldan. Universite baslayinca da okuldan yuz yuze konusmadigim kisileri ekledim ya da onlar beni eklediler. Her zaman birseyler paylasiyor, insanlarin begenmesini bekliyor, biri bir paylasimimi begendiginde cok mutlu oluyordum. Tatil fotograflarim, yurt disi gezileri, sene de bir ya da iki kez de olsa dogum gunu partisi dugun vs hepsini yukluyordum. Bir paylasimim begenilmese siliyor, bi keresinde utanarak soyluyorum arkadasima paylasimimi begenirmisin diye soruyordum. Hic cevirimici olup insanlar sohbet etmiyor, cok az insani gercekten seviyordum. Sonra hayatimda hersey tersine gittigi bir anda facebookta zaman geciremez oldum cunku hayatim bu defa gercekten berbatti. Sonra kapatip yeni bir facebook actim sadece yakin arkadaslarim, akrabalarim, fazla birsey paylasmiyacak zamanimi harcamayacaktim. Ama olmadi cunku insanlarla konusmak gorusmek bile istemiyordum beni sorduklarinda. Sonra o hesabimi da kapattim. Iyice icime kapandim. 4 senedir facebook kullanmiyorum ve cok az insanla gorusuyorum. Kiskanlik, insanlari sevmeme gibi sorunlarim var. Utangac, sessiz, girisken olmayan, bazen agresif bir yapim var. Ailem, arkadaslarimla istedigim gibi bir iliski yok. Insanlarin facebooktan paylastigi aile fotograflari, arkadas ortamlari beni incitiyor. Facebook'u kapattiktan sonra biraz rahatladim ama sonra kendimi dagin basinda tek kalmis gibi hissettim. Bazen baska bir hesaptan tanidigim kisilerin sayfasina bakiyorum merakimdan. Sizce ne yapmaliyim facebooku yeniden acmalimiyim yoksa kullanmamaya devam mi etmeliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?