Sosyal medya kullanimi

hissettiklerinin hiçbirinin facebookla alakası yok, tamamen değersizlik duygusuyla ilgili. bununla tek başına başa çıkamayabilirsin, bir psikologla görüşmeni tavsiye ederim mutlaka.

Hayatın facobooktan mı oluşuyor çık dışarı ağaçlara, çiçeklere, göllere bak, hayat budur, nefes alıp vermek tertemiz havada, yaşamak budur. Boş boş işlerle uğraşmışsın, hayattan kaçırdıklarını geri yakalamaya çalış bundan sonra facebook hayat değildir.

Ben de bir ara mesela gece 12 de uyuduysam sabah kalkıp facebookta ben uyuduktan sonra paylaşılan yani paylaşımları 12 ye getirip oradan devam ediyordum.Yani herkesin her paylaşımını görüyordum.Cahilce yapılan tartışmalar, gereksiz duygu sömürüleri,dayanağı kaynağı olmayan bilgiler,akrabaların siyasi paylaşımlar yüzünden birbiriyle hunharca tartışıp yüz yüze karşılaştıklarında hiç bir şey yokmuş yüzsüzlüğü vb sebepler yüzünden sinirlerim yıpranmıştı kapattım :) Normalde şimdiye kadar hiç bu kadar uzun süre kapatmamıştım ama bu sefer oldu çünkü bu aralar çok yoğunum.Sınavlar,dershane, aöf, ev, misafir falan derken gerçekten çok yoğunum.Sanırım sosyal medyaya takıntılı olmamız az yoğun olmamızdan kaynaklanıyor.Bu arada facebooku dondururken neden donduruyorsunuz diye bir soru geliyor oraya da bir kaç işi başarmam gerekiyor ne zaman istersem o zaman geleceğim yazdım yani hedefimi belirtim.Ufak bir şey gibi görünüyor ama motive açısından iyi geldi.Bundan sonra açmayacak mıyım elbet açacağım ama facebook çektiği için değil kendim istediğim için.

Sosyal medya doğru kullanıldığı sürece kötü bir şey değildir. Herkes kendini olduğundan farklı gösterebilir, gerçekten çok mükemmel olabilir. Dünya çeşit çeşit insandan oluşuyor. Bakıp kıskanmak, hayıflanmak, nefret etmek, neden iyiler diye içerlemek hoş bir şey değil. Sosyal ve gerçek hayatta da insan profilleri var. Gösterdikleri kadarını, baktığınız kadarını görüyorsunuz. Bir insanı da inceleyip çıkarımlar yapabilirsiniz.
Bence en iyisi insanları irdeleyip kıyaslamak için değil gerçekten sosyal olarak kullanmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…