Sosyal Medya Pıtırcıkları

Sana kesin olarak söylüyorum ki sosyal medyaya inanma .
Mesela facebookta beni de görenler 'ay kız heralde hayatında hiç uzulmemis hep mutlu ' der kiskanirlar belki . Ama bazen sevgilimle bi tartisiyoruz ya da ailesel bi konuyu kafama bi takiyorum koca gün ağlıyorum :D tabi gercekten cok mutlu olduğum zamanlar da oluyor.
E napiyim ağlarken facebook a fotoğraf atacak halim yok , hem de düşman sevindiremem :işsiz:
Çoğu insan da bu mantıkla bazılarını catlatmak için öyle şeyler yapıyor.

Dem

Demet Akalın
İrem Derici ve niceleri :kızgın: İrem Derici kadar buldumcuğunu hiç görmedim, allahım nasıl yapışmış o adama...boşanmayı nasıl kabul etti çözemedim.

İrem derici kim desen cevap veremem cherry. Adını duyuyorum ama kimdir nedir necidir bilmiyorum. Demet akalını da tv de en son beş yıl önce falan görmüşümdür. Yani buldumcuklardan uzağım sanırım.

Mutluyum, dolayısıyla sosyal medya hesaplarımda da mutlu ve eğlenen fotoğraflarım, gönderilerim var.
Arkadaşları geçtim, bizim sülalenin büyükleri bile "shot'ı facebookta takip ediyorum, ne güldürüyor bizi yaa" diyor birbirine, hatta bu konuşmaların neticesinde listemde olmayan büyüklerden birini eklettiler.

Benim sosyal medya hesaplarıma bakarsanız ya köpeklerimle eğleniyorumdur, ya arkadaşlarımla, evde kendi kendime, bazen saçma sapan bir şeyler yapıp gülüyorumdur, bir yerlere gitmişimdir...

Ama mutluyum yani napayım? Oturup ağlayayım mı?

Yorumları okumadım ama kesin söyleyen olmuştur, sevgilinin exini takip etmezsen mutlu ya da mutsuz olduğunu böylece bilmezsin ve dert etmezsin. Hem belki gerçekten de mutludur?

Gösteriş ve nispet ne kadar kötüyse sosyal medya kullananlara yerli yersiz yüklenmek de o kadar kötü. Yahu insanın canı istiyor mutlu bir anından bir hatıra koyuyor, bu illa mutsuzluğunu gizliyor ya da hava atıyor mu demek? Paylaşım yapmaya korkar olduk.

Ben hiçbir şey koymuyorum 5 yıl önceki resmim var. Valla hep nazara geliyorum.

En son ofisimin resmini koydum ertesi gün patronla kavga ettik. Hem ünlü bir şirkette hem nehir kenarı ofiste çalışıyorum yeminlr gözlere geldim.
Ben de bundan çok korkuyorum galiba.. O yüzden elleşmiyorum oraları.. Whatsapp'a bile profil resmi koymam cildim bozulursa diye :halay:

Yorumları okumadım ama kesin söyleyen olmuştur, sevgilinin exini takip etmezsen mutlu ya da mutsuz olduğunu böylece bilmezsin ve dert etmezsin. Hem belki gerçekten de mutludur?

Gösteriş ve nispet ne kadar kötüyse sosyal medya kullananlara yerli yersiz yüklenmek de o kadar kötü. Yahu insanın canı istiyor mutlu bir anından bir hatıra koyuyor, bu illa mutsuzluğunu gizliyor ya da hava atıyor mu demek? Paylaşım yapmaya korkar olduk.

+1
Bu kadar anlam yüklememek gerek.

Dünyayı gezdim desem başım ağrımaz. 10 binlerce kare çektim.. Kimisini tab ettirdim kimisi hard disc bekler. Burası ve whatsapp saymazsan sanalda yokum. Bir tane sosyal paylaşım platformunda üyeliğim yok.

Millet avmyi arkasına alıp resim çektirıyor.. Onu da meydana koyuyor. :anne:
Koysun ne var bunda?

Belki senin kadar çok yer gezmemiş olabilir, belki avm gezmesi onun için önemli bir olay ve çok mutlu oldu bundan.

eşimin uzaktan bir akrabası var. karısını döver, kıskanç garip bir adam. geçen facebook'ta kadınlar çiçektir su ister gibisinden kadınları öven güzel yazılar paylaşmış. görende centilmen sanır. gülmekten ağzım ağrıdı. kısaca herkes yalan dolan.

Benim de dayım dedemin resmini koymuş

Canım babam .... .... 85 yaşında yazmış.

ama babasını yani dedemi günahı kadar sevmez. Ne amaçla böyle bir şey paylaştı hiçbirimiz çözemedik. Yalan dolan gösteriş bence de sosyal medya neyse.

Koysun ne var bunda?

Belki senin kadar çok yer gezmemiş olabilir, belki avm gezmesi onun için önemli bir olay ve çok mutlu oldu bundan.
Ben tuhaf buluyorum.. Mimari açıdan zevksizlik abidesi taş yığınları .. Tarihi bir Ören yeri, sanat eseri değil.. İlla yurtdışı değildir tabi paylaşmaya değer olan seyler..

Ancak İstanbul'da yasayan bir insan da avmye gidebiliyorsa pek rahat bir sanat galerisine dokunabilir..

Naçizane

Şimdi ben o kıza imrenmedim :) bariz acıdım.

Hayır yani ne biçim de kocaları var bir anlasam. Erkek müsveddesi denilen tabir cuk oturuyor bunlara. Eşimin bana ettiği iltifatları, özel durumlarımızı vs afişe etsem bir şekilde sert kayaya toslarım. Adam sorar haklı olarak , kaç kişi yaşıyoruz bu evliliği diye...

Erkekler eskiden daha vakur, daha karakterliydi. Açıkcası kadının luzumsuzluğundan çok erkeğin buna ok vermesi tuhaf geliyor bana. Hatta bu derece yüz veren, kadının kendisini rezil etmesine göz yuman erkeklerin başka naneleri olduğunu bile düşündüğüm olur :)
Dindarligiyla pek bir ovunen, nerdeyse carsafli gezen bir tanidigim ' asigim bu adama her gun isten gelip beni dizine yatirip agriuan basima masaj yapiyor ' gibi bir paylasim yapmisti.
Ben de kadinin zevzekligi bir tarafa aynen yazdiginiz gibi esinin buna musade edişine şok olmuştum. Gercekten garip insanlar var

Ben tuhaf buluyorum.. Mimari açıdan zevksizlik abidesi taş yığınları .. Tarihi bir Ören yeri, sanat eseri değil.. İlla yurtdışı değildir tabi paylaşmaya değer olan seyler..

Ancak İstanbul'da yasayan bir insan da avmye gidebiliyorsa pek rahat bir sanat galerisine dokunabilir..

Naçizane
Bir önceki yorumumla benzer olarak, sırf estetik duygusu daha az gelişmiş diye mutlu anını da paylaşmasın mı bu insan şimdi.

E bırakın paylaşsın canım. Avm ye gitmiş ve mutlu işte ne güzel.

Valllaha bana da denk gelmiyor. Gerçi bana nispet yapan varsa bile ben anlamam kesin :KK70: O kadar gamsız bir insanım :KK70:

Ben de herkesi mutlu sanıyorum. Negzel geziyolar eğleniyolar, aşk böcükleri gibi dizdize oturuyolla diyorum. Meğersem işin aslı öyle değilmiş, herkes mutsuzmuş da mutluluk oyunu oynuyormuş benim haberim yok.

Sosyal medyada gördüğümüz her şeye inanmamak lazım. Belki gerçekten mutlulular, ya da mutluyuz pozu vermeye çalışıyorlardır.
Kadın kocasını aldatır , kocasıyla resmini koyar çok aşığım diye. Dışarıdan bakan da ne kadar mutlulular maşallah der. Hepsi görüntüden ibaret bu kadar takılmamak lazım.

Back
X