Sosyal Medya Pıtırcıkları

Ben de herkesi mutlu sanıyorum. Negzel geziyolar eğleniyolar, aşk böcükleri gibi dizdize oturuyolla diyorum. Meğersem işin aslı öyle değilmiş, herkes mutsuzmuş da mutluluk oyunu oynuyormuş.
Püffff çok da fifi, kim mutlu kim değil. Ben polemiğe girmiyorum, beğeniyorum, geçiyorum işte :D

Bir de küfürler yiyen, aldatılanyengemin kuzenimle çocuklarıyla foto koyup aşkım cınım benim yazıyor ben iptal ben şok. Kocasının mesajlaştığı kızlara nispet mesaj veriyor zannımca.
Ay resmen sosyal medya avukatı oldum konuda :KK70:

Tamam bahsettiğin gibi bir güruh var ama bunların sayısı az ya. Sanmıyorum ki insanların çoğu mutlu anlarını paylaşırken oooh sefam olsun çatlayın diye derin düşündüğünü ya da mutsuzluğumu çaktırmayayım şekil yapayım dediğini.

Anı olsun bir iki kişi de like versin sevinelim çoğu insanın olayı bu yani :deli:

hepımızın çevresınde muhakkak sosyal medya delısı var.
karakter meselesi bu. burada bile o pozculardan var.
buradaki bazı kişiler mükemmel, mutlu, ailesinde sıfır sorun, elit insanlar..ee tabii gercek hayatta nedir ne değildir
allah biliyor. bazı insanlar kendini bu şekilde mutlu edıyor napıcaksın yani :işsiz:
sevmediğin biriyse çıkar arkadaşlıktan gitsin
nedir yani bu kadar dert etmen. akıllara kıskandıgın gelmiyor değil hani :KK17:

Sosyal medyaya baksan evinde aş pişiren yol herkes her gün orda burda kavga gürültü yok evler ağırlıklı pembe beyaz :KK59:

Ben son mutfak bükücüyüm diyorum bazen, kişi bir tek kendine yalan söyleyemez der susarım mutlu olanlara nazar değmesin mış gibi yapanlara Allah akıl fikir versin

Iyi aksamlar kizlar. Basliktanda anlasildigi gibi sorun sosyal medya. Aslinda sosyal medya degil, sosyal medyada verilen "mutluyum iste çatlayin patlayin mesajlari"..Sosyal medyada verilen mesajlar sizce ne kadar dogru?

Bir çoğundan en çok gözüme batanı anlatmak istiyorum; Bir tanidigim var (aslında sadece ismen bildiğim, eski sevgilimle zamanında bağlantısı olan biri, anladığınız üzere eski sevgilisi yani). Kızla hiç yüzyüze gelmedim, hiç sohbet etmedim ama hayatına dair her ayrıntıyı biliyorum. Çünkü sosyal medyada o kadar aktif ki, anlayamadığım bir şekilde sürekli ''ben mutluyum'' mesajı veriyor. Mutluluğunu başkasıyla paylaşma gibi birşey değil bu, birisinin gözüne gözüne sokar gibi.

Örnek verecek olursam; Şuan kız evli (23 yaşında), ama neredeyse eşinin bir tek mikinin fotoğraflarını çekip atmadığı kaldı, eşiyle fotoğrafını paylaşıp ''olan var olmayan var'' yazıp ağlayarak gülmeler, aldığı her hediyeyi, söylediği her iltifatı sosyal medyaya aktarmalar, düzdükleri evin her köşesini paylaşmalar, twitter'da hemen hemen her yazısında ''beni kıskanıyorlar, hani evliyim ya, EVLİ, siz bekarsınız ben evliiii , kocaaaaaam'' sözleri.. Ve daha niceleri.

Yanlış anlaşılmasın ne eşini ne de ilişkisini kıskanmıyorum. Ama sadece mutluluk mesajı verirken kurduğu cümleler dikkatimi çekiyor. Mesela ''Tanıdığım günden beri hiç üzmedi beni'' Bunu görünce içimden dedim herhalde bir tek benim hayatıma giren erkekler benim hayatıma mıçtı, herhalde bir tek ben üzülüyorum, şu hayatta mutsuz kalan bir benmişim gibi hissediyorum.

İşin tuhaf yanı, hala eski sevgilisinin ailesiyle sosyal medyadan arkadaş. Evlendikten sonra böyle bir arkadaşlığın sürdürülmesine ne kadar doğru sizce? Evli olmadığım ve yaratacağı sorunları bilmediğim için soruyorum.

Bu insanlar gerçekten bu kadar mutlu mu? Hiç birşeyleri aksi gitmiyor mu yani? Yoksa bu kıskandırma politikasını kendilerine misyon mu edinmişler?

Hele birde en yakın arkadaşımın ablası var. Kadın hamile. Onu anlatmak bile istemiyorum... :confused:
Ya geçmişte unutamadıgı hıncını alamadıgı biri var
Ya mutlu değil kendi durumunu farklı gösteriyor
Ya da zamanında cok sancılar çekmiş şuan mutlulugunu ispatlama derdinde:)

Iyi aksamlar kizlar. Basliktanda anlasildigi gibi sorun sosyal medya. Aslinda sosyal medya degil, sosyal medyada verilen "mutluyum iste çatlayin patlayin mesajlari"..Sosyal medyada verilen mesajlar sizce ne kadar dogru?

Bir çoğundan en çok gözüme batanı anlatmak istiyorum; Bir tanidigim var (aslında sadece ismen bildiğim, eski sevgilimle zamanında bağlantısı olan biri, anladığınız üzere eski sevgilisi yani). Kızla hiç yüzyüze gelmedim, hiç sohbet etmedim ama hayatına dair her ayrıntıyı biliyorum. Çünkü sosyal medyada o kadar aktif ki, anlayamadığım bir şekilde sürekli ''ben mutluyum'' mesajı veriyor. Mutluluğunu başkasıyla paylaşma gibi birşey değil bu, birisinin gözüne gözüne sokar gibi.

Örnek verecek olursam; Şuan kız evli (23 yaşında), ama neredeyse eşinin bir tek mikinin fotoğraflarını çekip atmadığı kaldı, eşiyle fotoğrafını paylaşıp ''olan var olmayan var'' yazıp ağlayarak gülmeler, aldığı her hediyeyi, söylediği her iltifatı sosyal medyaya aktarmalar, düzdükleri evin her köşesini paylaşmalar, twitter'da hemen hemen her yazısında ''beni kıskanıyorlar, hani evliyim ya, EVLİ, siz bekarsınız ben evliiii , kocaaaaaam'' sözleri.. Ve daha niceleri.

Yanlış anlaşılmasın ne eşini ne de ilişkisini kıskanmıyorum. Ama sadece mutluluk mesajı verirken kurduğu cümleler dikkatimi çekiyor. Mesela ''Tanıdığım günden beri hiç üzmedi beni'' Bunu görünce içimden dedim herhalde bir tek benim hayatıma giren erkekler benim hayatıma mıçtı, herhalde bir tek ben üzülüyorum, şu hayatta mutsuz kalan bir benmişim gibi hissediyorum.

İşin tuhaf yanı, hala eski sevgilisinin ailesiyle sosyal medyadan arkadaş. Evlendikten sonra böyle bir arkadaşlığın sürdürülmesine ne kadar doğru sizce? Evli olmadığım ve yaratacağı sorunları bilmediğim için soruyorum.

Bu insanlar gerçekten bu kadar mutlu mu? Hiç birşeyleri aksi gitmiyor mu yani? Yoksa bu kıskandırma politikasını kendilerine misyon mu edinmişler?

Hele birde en yakın arkadaşımın ablası var. Kadın hamile. Onu anlatmak bile istemiyorum... :confused:

Ben sosyal medyada fotoğraf paylaşımına çok karşıyım. belki bana geri kafalı diyebilirsiniz ben hiç birini kullanmıyorum.
İnsanların özeli kalmadı sosyal medya yüzünden özentiler, kıskançlıklar, sorgulamalar, kıyaslamalar, yarışlar ve daha bir sürü olumsuzluklar arttırdı. Bu gerçeği gören çok az kişi var. Allah yardımcımız olsun.

Bir önceki yorumumla benzer olarak, sırf estetik duygusu daha az gelişmiş diye mutlu anını da paylaşmasın mı bu insan şimdi.

E bırakın paylaşsın canım. Avm ye gitmiş ve mutlu işte ne güzel.
Eee paylaşsın :) ben izin merci değilim. Benim tuhaf bulmam paylaşmasına engel değil ki..

Sadece görüş belirtiyorum ben. :KK200:

Bu tarz onlarca konu açıldı.

Kimisi "onlar aslında çok mutsuz da ondan öyle yapıyorlar" dedi, kimisi gerçekten mutluluklarını paylaştıklarını savundu.

İkisi de doğru kimi nispet kimisi de gerçek.

Yani bu konunun varacağı bir nokta yok, öylesi de var böylesi de.

"Benim de derdim bu" diyorsanız da bakmayın da canınızı sıkmayın madem.

Evli olmanın bi nimet ya da ayrıcalık olduğuna inanmıyorum ben.. Demek ki hayatında ne bir hedefin var ne kendini geliştirme isteğin var ki, evliliği bir ayrıcalık sanıp ona bel bağlıyorsun.
Buldumcukmuş, pöf..

Evliligi neden bir ayricalik sanip ona bel bagliyayim? Evlilik uzerinden ornek verdim. Bunun aldigi giysiden yedigi yemege kadar ornekleri var. He birde kazandigi para. Kendimi gelistirme cabamin olmadigi kanaatine nerden variyorsunuz kk'da yine teoriler teoriler :işsiz:

Evliligi neden bir ayricalik sanip ona bel bagliyayim? Evlilik uzerinden ornek verdim. Bunun aldigi giysiden yedigi yemege kadar ornekleri var. He birde kazandigi para. Kendimi gelistirme cabamin olmadigi kanaatine nerden variyorsunuz kk'da yine teoriler teoriler :işsiz:
Sen zamiri kullanırken sizi kastetmedim, Türkçe'de misal anlamında olmayan şeyleri örnek verirken sen sen deriz ya, ondan :)

Back
X