Sosyal Medya Psikolojimi Bozdu

Ben bir süredir birini takip ediyorum. Hakkında yazılanlara bakılınca ortaya bir Türk prensi çıkıyor ama bir çoğu göstermelik. Mesela evinden bahsetmiş, bahsettiği ev eniştesinin. Oturduğum ev ünlü diyor, ünlü olan yine eniştesinin evi. Neden ünlü? Çünkü kurtlar vadisindeki bir karakterin eviymiş. Kendi ailesi ise bir sitede oturuyor. Evde yalı falan değil. Müstakil bir evmiş. Ailesi hakkında kitap varmış. Kitap yine eniştesi adına ve kendileri bastırmışlar. Babası da inşaat işinde ki adam baya sıkıntı çekmiş ekonomik olarak. Öyle 16 yaşında Porsche aldığı falan yok babasının. Ek olarak 24 saat profesyonel fotoğrafçıyla geziyormuş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de kimmis o diye baktim, bunu mu kiskaniyomus ulan dedim daha nice muhtesem guzellikte kizlar var, sisirilecek bi sey goremedim.. bakış açısı meselesi iste..
 
Canım benimde bir tanıdığım var ismini vermeyim internette 1 milyon takipçisi var ve YouTube de kanalda çıkıyor yakın zamanda da bir kanalda kendi ilgilendiği alanla alakalı bir program sunacak..Kadının resimleri paylaşımları şununa bununa bakınca hayran kalırsın..Ama hayatını biliyorum akrabalarıyla küs,hiç bir tane bile hakiki dost denecek arkadaşı yok,ailesini mükemmel gösteriyor sanarsin köşkte yasamis,halbuki gayet sıradan bir yerde zor gecinirlermis.hep yalan yaa inanma..Bide o paylasimlarla filan takipçi edinip çok para kazanıyorlar..O resimleri boşuna koymuyorlar yani.hep sahte yaa..Sayende dediğin kizada baktım da oooo artık o hayatı paylaşmak onun işi olmuş..Ayakkabı reklam,aldığı hediyeler reklam uydurma yazılar..Üfff ne ozenipte canını sıkıyorsun.al eline bı çekirdek kapat tüm sosyal medyayı biraz kendine zaman ayır. konuyla komsuyla otur..Bahçeye çik sosyalleş.
 
Ben de kimmis o diye baktim, bunu mu kiskaniyomus ulan dedim daha nice muhtesem guzellikte kizlar var, sisirilecek bi sey goremedim.. bakış açısı meselesi iste..

kız çok güzel özgüvenli rolü yapıyo ben de onu kıskanmıştım mesela. botox videosunu görünce rol olduğunu anladım.

bana youtube önermişti sanırım takipçisi çok hiç sosyal medyayla alakam yok aslında artık nası popülerse kız ben bile biliyorum :))
 
Sosyal medyada ben zenginim her gün ordayım burdayım diye gösterme niyetinde olanlar genelde varoş. Sabancı ailesini akşam yemeği tabağı pozu atarken göremezsiniz. Sosyal medyayı da ünlüleri de aşırı takip eden ciddiye alan kafa yoran insanlar da boş bence. Maalesef memleketimizdeki nüfusun en azı %30u boş beleş bu hesabıma göre.
 
Saka gibi napio simdi merak ettim.kim bu
 
Bende takip ediyorum suan sok oldum avaba niye asikti habire orda burd geziyolar esiyle bide bebegiyle evet omn eltisi de var ikiside gercekten luks yasamlarini surekli gosteriyorlar .sasirdimm hepmi ole suratsizdi o anmi acaba
 
Aa onlat elti miymiş böyle tipler çok moda oldu artık instada, keşfette hep çıkıyor mükemmel giyimli mükemmel fizikli anne babalar ve mükemmel çocukları

Konu sahibi, ben her insanın bir hayat çizgisi olduğuna inanırım o çizgi bazen dümdüz pürüzsüz gider bazen silik yamuk yumuk olur sonra geri düzelir vs vs. Hayatın bütünü budur ve mutlu olmak için o çizgiyi sevmek lazım. Hatta bazen mutsuzluğu da kucaklamak onu da sevmek lazım o da hayatın bir gerçeği sonuçta. O zaman başkalarıyla karşılaştırma yapınca rahatsız olmazsın. Sanıyorum yaşın küçük zamanla olgunlaştıkça kaybolur bu hisler.
 
Ay o ikisi elti miymiş ben de diyorum ki ne kadar benziyorlar birbirlerine hem soyadları da aynı falan keşfette görüyordum da daral geldi engelledim ikisini de artık düşmüyorlar ksjdjd.
Ben de keşfette sürekli şeyma subaşını görmekten yıldım bir daha gösterme diye işaretliyorum yine çıkıyor yine çıkıyor
 
Ben de keşfette sürekli şeyma subaşını görmekten yıldım bir daha gösterme diye işaretliyorum yine çıkıyor yine çıkıyor

Direkt engelleyin hesabına girip, öyle yapınca çıkmıyor. :) Fan sayfalarından falan belki 1 2 tane düşüyor onları da engellerseniz tertemiz olur. :)
 
Bende takip ediyorum suan sok oldum avaba niye asikti habire orda burd geziyolar esiyle bide bebegiyle evet omn eltisi de var ikiside gercekten luks yasamlarini surekli gosteriyorlar .sasirdimm hepmi ole suratsizdi o anmi acaba
Ben de şimdi baktım. Çok iticiler ya. Yaptıkları zor iş ama. Hep bir yarış, bir mükemmel olma çabası. İnsanı yorar ya!
 
Yok artik takip ediodum onuda onun amerikada emlak sirketi var ortahiyla ama jeti var yalanmiymis hatta cemiyet hayatindan bi kadinlada cok ykn arkdsti adini unttm cok luks yasiyo roportajini dinlemistm suan sok oldm ayrica azonce o kiza baktim kiz serenay sarikayaya ozenmis bi tip duruyo
 
Ne kadar da dogru bir tanim olmus! O cizgiyi sevmek gerek, benim en buyuk yanlisim o insanlarla kendimi kiyaslamam sanirim ve bu yuzden gercek hayata adapte olamiyorum, basima bi is gelince neden bana oluyor bunlar diyorum. Sanirim en dogrusu akisina birakip bu insanlara da bakmamak olacaktir, konuyu actigimdan beri o kisinin profiline hic girmedim ki bu benim icin buyuk basarii :)
 

Pucca diye bir yazar kız var ya günlük stili yazan. O daha birkaç gün önce çocuk doğurdu. Çocuğa fan hesabı açmışlar, görünce inanamadım. Çocuk daha 2 günlük falan. Böyle ünlülerin ilgisini çekmek için fan sayfası açanlar tam tez konusu bence.
 
Size katiliyorum, o kisiyi artik takip etmeme kararini zorda olsa aldim ve uyguluyorum, insan gene de merak ediyor ama kendime hakim olup bakmamaya calisacagim :) kafami dagitmak icin de biseylerle ugrasmaya karar verdim...
 
hayir bide ota cope fan sayfasi aciliyor, ben ona da sasiyorum. Cok zararli olmaya basladi bu islerr
 
Beterin beteri vardir diye sukur edeceksiniz. Sizin hayatiniza sahip olamayan cok insan var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…