Sosyal Medya Psikolojimi Bozdu

Bi ara ben de her yaptığımızı, gittiğimiz mekanları paylaşırdım. Alışkanlık olmuştu. Eşim de kızıyordu. Bizim için değil başkaları için mi yaşıyosun derdi. Sanki buraya keyif almaya değil de sırf fotosunu paylaşmaya gelmiş gibisin dedi bi defa. Sonuç: boşandık ve o da instagram açıp her yaptığını paylaşmaya başladı.

Ne yazik ki psikolog ve psikiyatrist'e gitmis birisi olarak sunu soyleyebilirim, ikisininde bana faydasi olmadi. Birisi beni dinledi ve sadece sunu yap bunu yap diye komutlar verdi, oysa istedigim bu degildi sadece samimi tavsiyelerdi ama bunu kendisinden alamamistim, bir digeri ise ilac verdi ben zaten kafamdaki bu kargasayi bi hapla cozemem ki, 21 yasinda bircok seyi anlayacak yastayim ama ne yazik bazen akil yasta degil basta oluyor. Benimkisi sadece duygusal diye dusunuyorum, kiskandigim insanlara ozenmek gibi de bir cabam yok. Sadece keske benim de imkanim olsa bunlari yapabilsem diye uzuluyorum bu kadar. HAYATİN GERCEKLERİNİ GORDUKCE BU DUSUNCELERİMDE GİDER BELKİ... yorumunuz icin tesekkurler iyi gecelerr :)

Psikolojinizi bozacak ne var bunda? Madem öyle bir hayat istiyorsunuz siz de bu işi yapın. Tanıdığım kişiler var bu şekilde. Ne çok zenginler ne çok güzel... biri kredi cekip makyaj kursuna gitti ve prof. kamera aldi o kadar düsün. Sponsorlar sayesinde sonradan zengin oldular. Internette sayfa sayfa yaziyor nasil takipcinin artacagi nasil youtube kanali yapilacagi. Sizin de yapmaniz icin hic engel yok.
Ama ben 25 yasimda botoks sabah yuruyus oncesi bile kalip gibi makyaj ve sac kaldirabilir miyim? Yok hayir. Düşünsene attığın adım bile izleniyor. Ayy...

evet, coachella onemli degil benim icin de sadece amerikaya gitmek oralari gormek isterdim, baska zamana artikk :))

Sanirim cok güzel bir yerden yakaladim konuyu.Cekim yasasina inanirmisiniz bilmiyorum ama şu kadarini söyleyeyim şükrederseniz şükrettiğinizden fazlasini,şikayet ettiginizde de şikayet ettiginizden fazlasini hayatiniza cekersiniz.Baska birinde güzel bir sey gordunuz diyelim mesela icinizden hemen kiskanclik sendromu olustu, olusturdugunuz enerji bu bende yok zaten olmaz da enerjisidir.Sizden kacarak uzaklasir o kiskandiginiz her neyse.Ama eger hosunuza giderse ayyy harika diye icinizden gecirirseniz ve gercekten icinizde bir kalp carpintisi olursa sizden bir titresim yayilacak bu da.Evet evet bu bende de var der gibi cekim yapacaksiniz.Demesi cok kolay defalarca tecrube ettim cunku.Bu evren bolluklarla,sinirsizliklarla dolu ve her sey enerji,enerjinizi olumlu yönlendirmenizi tavsiye ederim.
Coachella bana da hic cazip gelmiyor bu arada,LosAngeles da yasasam da : )))

İnstagramım var.

Bu sekılde hıc kımseyı takıp etmıyorum evet bazen bakıyorum ama takıbe almıyorum ıstedıgım kadarında varlar sadece . Veya hıc bır moms takıbımde yok, varsa yoksa cevrem benım gıbı olan ınsanlar halıyle ne azını ne cogunu goruyorum

o insanlar siz o videolari izledikce sizin yasamak iatediginiz hayata bir adim daha yaklasiyorlar izlemeyin ise buradan baslayin

Hayatınıza kalite ve anlam katın siz de. Örneğin tatile çıkmak... Çok istiyorsanız siz de bulun bir yer, gidin yani. Sorun para mı, zamansızlık mı, artık her neyse, şartlarınızı iyileştirin gidin mesela. Boş veya mutsuz hayatlar yaşayan insanlar başkasının hayatına psikolojisi bozulacak kadar özeniyor bence, bu gibi konulardan çıkardığım sonuç bu. Çözüm odaklı olun. Nasıl bir hayat istiyorsanız o hayat için çabalayın.

Facebook'a girmiyorum, İnstagram'ı sildim. Youtube'de işime yarayan videolara bakıyorum.
Diğer hiçbir sosyal mecrayı kullanmıyorum. Kullanmıyorum çünkü o kadar salak saçma ki. Herkes en mükemmel haliyle. Ben daha uykudan kalkmış pijamalı birini görmedim. Sanki hayat kusursuz, olması gereken buymuş gibi ve o takipçiler... Kendilerinden daha fazla savunuyorlar takip ettiklerini. Ama o en mükemmel kime göre, neye göre?
Merak ediyorum bir kaç kere yazmayı da düşünmedim değil " İşiniz mi yok alla sen." diye ama aman dedim el alemin derdi beni mi gerdi. Yaradılışta senle aynı olan kişileri ilahlaştırmayı bırak.
Boş işlerle vakit geçirme, sil hepsini sonra aç bir kitap. Bir fincan da kahve ohhhh mis... Bence yaşamak bu...

çağımızın en büyük sorunlarından biri bu artık. kişiyi ruhsal çöküntüye götüren sebeplerden biri. lisede öğretmenim ve kız öğrencilerin çoğunun üniversite hayali yok, kısa yoldan nasıl şeyma subaşının hayatını yaşarım derdindeler. çok çok acı...insan başına ciddi bir problem gelmeden kendi hayatının kıymetini bilemiyor, şükredemiyor herhalde. ben de zaman zaman maddi konuları kafama takıyorum, ancak son 2 haftadır en sevdiklerimden birinin kanser haberini öğrendiğimden ve onun doktor,hastane koşuşturmalarına, çekmeye başladığı acılara şahit olduğumdan beri her şey boş geliyor. hepimiz farklı imkanlara sahibiz, önemli olan bu imkanların içinde kendimize nasıl bir olanak yarattığımız, çevremizde dost olarak kimleri biriktirdiğimiz...allah seni büyük bir şeyle sınamasın. kimseyi sınamasın.

En azından bir süreliğine kapat instagramını. Onlara baktığın süreyi kitap okumaya ayır vizyonun genişlesin. Bende takipçi uğruna küçücük bebeklerini sergileyen instagram annelerinin hepsini engelledim keşfette bile denk gelmek istemiyorum.

ee gezmek, yurtdısına gitmek pahalı birşey değil ki insanlar bu kafada olduğu için gezmiyor sonra içli içli bakıyor

ben öğrenci zamanımda harçlığımla yurtdışına giderdim hep hatta burda harcayacağımdan cok cok daha az harcardım.

harçlık dediysem kyk kredisi yani o kadar az :)

Katiliyorum ben de kapaticam bu gidisle.Doguma girerken foto atiyorlar bikac saat sonra sonunda dogurdum yaziyorlar.Pes diyorum.Insan neden her anini paylasir ki.Gebelik testini dahi paylasan gordum

Katiliyorum ben de kapaticam bu gidisle.Doguma girerken foto atiyorlar bikac saat sonra sonunda dogurdum yaziyorlar.Pes diyorum.Insan neden her anini paylasir ki.Gebelik testini dahi paylasan gordum

Ne zaman ki selfie (öz çekim ki aslında telefonlardaki kameraların piksel piksel yarışması da etkili diye düşünüyorum) diye bir şey çıktı insanlar da beğenilme, her şeyi birbirinin gözüne sokma arzusu patlak verdi. İnsanlar eskiden hasetliklerini içlerinde yaşarken şimdi sosyal medya üzerinden yaşıyor. Deli gibi s.dik yarıştırıyorlar. Sanki elzem ihtiyaç paylaştıkları. Ha bir de "Ben Facebook'u kapattım artık İnstadayım." veya başka sosyal mecradayım beni oradan takip etçiler var. Babababa bir de paşa hazretleri için diğer sosyal mecralara da üye olman lazım. Neden? Çünkü Facebookta yeteri kadar ilgi alamadı o yüzden gıcık. Ya bir arkadaşım sırf arkadaşı çoğalsın diye önüne geleni ekliyor. Hiç aklına manyağın birini eklerim başıma bela olur gelmiyor. Manyağın birinin markajına girmek, arkadaş sayısının az olmasından daha kötü olamaz herhalde diye düşünüyor bence. :)

Ben sosyal aleme gıcığım arkadaş. Gıcık kalmaya da devam edeceğim.

Tavsiyem sende gıcık ol. Hayat öyle bir şey değil çünkü. Herkes kusursuz hayatı yaşadığına milleti inandırmaya o kadar takılmış ki esas olana kafa yormuyor. Hayata bir kere geliyorsun ve o bir kere 25'inde de 75'inde de ölsen Ayşe'yi veya Fatma'yı kıskanmakla geçirilemeyecek kadar kısa. Boşuna atalar dememiş Carpe Diem

Facebok u yıllar yıllar once kapattım inst. Yok
Gecen kuaforum sordu hesabın varsa kendı hesabındakı sac modellerıne bakmam ıcın yok deyınce adam oyle bı sustu kı sankı çağ dısı kalmısım gıbı kendıme cok acıdım o an

Sizin yazdığınızı okuyunca çok şaşırdım çünkü birkaç gün önce bu iki hesaba da denk geldim,birinin kızı var diğer elti de hamile oğlu olacakmış her lafından biri aslan oğlum ben hep erkek istedim kız isimlerini bile düşünmedim aşırı mutluyum koçişim de kocişim vb paylaşımlar yapıyor,hatta kendi kendime 'bu kadar övünürse bir gün socialmom gibi patlayacak' diye düşündüm ve yazdığınızı okuyunca taşlar yerine oturdu İkisi de seyahat yazarı,birinin kızı var diye öbürü de erkek anası olmayı marifet sanıyor belli ki,koçişkolarını yarıştırıyorlar fln abooov yazarken bile yoruldum sosyal medya bataklık gibi,insan girdi mi hele ki biraz popüler oldu mu bir daha çıkamıyor,kimisi bebesine kimisi de koçişinin sağladığı imkanlara güveniyor ve yazıktır ki insanlar bunları bir halt sanmaya başlıyor. Bu sosyal medya fenomenleri yüzünden gelecek nesillerin halini iyi görmüyorum,fenomenlerin çocuklarına ise şimdiden çok üzülüyorum göz göre göre takıntılı nesiller yetiştiriyorlar.

"Oğlan annesi olmak zor" yaziyor hamile olan. Buldumcuk. Bir dogsun da bak bakalim kolay mi zor mu o zaman karar verilir...
Benim de oglum var Allah biliyor ya kalbimden hep kiz bebek gecmisti. Tabii saglikli dogdu baska hic bir seyin onemi yok.

Banada sosyal medya kullanmayanlar hep daha cool gelmiştir. Kendine haksızlık etme en iyisini yapıyorsun

Takip etmeyin.Kendi hayatınıza yoğunlaşın.En yakın yere de gitsem,benim gezim benimdir.Alemin Amerika gezisinden kıymetlidir.Dünyaya bir daha gelmeyeceğiz.Hayatınızıın tadına varın.Oğlan doğuruyorum vay anasını ,kocam şöyle,kocam böyle zihniyetindeki insanlardan feyz alınabileceğini sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…