Sosyal medya saygınlığı..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.881
57.682
798
Kendi yakınlarının saygısını kaybetmiş biri düşünün.

Bu ihtiyacını artık sosyal medya üzerinden karşılamaya çalışıyor.

Orada çok vakit geçirerek çok paylaşım yapıyor. Güzel arkadaşlıklar edinerek, paylasimlarina, fikirlerine övgüler alıyor. Beğeniler kendisini mutlu ediyor.

Kendine sanal bir dünya kurup o dünyadaki alkışlarla iyi hissediyor.

Bu arada sanalda bırakmayıp reele taşıdığı pek çok dostluk da mevcut.

Kapat hesabı diyorsunuz ama kapatma konusunda isteksiz. Mutlu oluyor bu şekilde. Ciddi bir ihtiyaç halini mi almış ne demek doğru olur tam bilemedim. Inşallah anladınız siz :)

Böyle birine nasıl yardımcı olurdunuz kızlar?

Ben böyle şeykeri akışına bırakmaktan yanayım:) ama bir insan sosyal medyada yalan söylemeden sosyal olabiliyorsa normal hayatta da olabilir kesinlikle.eğer değilse çevresi problemlidir demek ki..

Ben böyle şeykeri akışına bırakmaktan yanayım:) ama bir insan sosyal medyada yalan söylemeden sosyal olabiliyorsa normal hayatta da olabilir kesinlikle.eğer değilse çevresi problemlidir demek ki..

Bu kişinin sosyal medyayı bu kadar ciddiye alması normal mi peki sence canım?

Ben endiseleniyorum açıkçası..

modemi kapatarak

Güzeldi. .
Hesabi kapatmak istemiyor. Evde modem kapansa da internet paketleri telefonda artık Yani bu onu mutlu eden bir şey halini almış. Muhtemelen yakınları tarafından karsilayamadigi bu ihtiyacı böyle karşılıyor. Yakınlarının bir şey yapması gerekmez mi acaba?

Bende de böyle bir model var ama şahsın aşırı ego sorunu olduğu için kendi haline bırakmak en mantıklı yol olduğunu dusunuyorum. Kendisinin zaten psikolojik sorunu da var azıcık üzülse hemen acilde.. kendisini maddi ve manevi sergilemeyi seviyor yapacak bisey yok güzel ama ingiliççe

Bu kişinin sosyal medyayı bu kadar ciddiye alması normal mi peki sence canım?

Ben endiseleniyorum açıkçası..
Yalnız hissediyor demekki.. Orada takdir ihtiyacını karşılıyor demekki biraz övülmeye ihtiyacı var o kişinin takdir edilmeye diye düşünüyorum.tabiki normal değil ama ihtiyacı karşılanmadan vazgeçebileceğini sanmıyorum açıkçası.

Evet takdir edilme, beğenilme ihtiyacı fazlasıyla var. Açık açık istiyor ama karşılık bulamıyor doğru.

Bak nasıl begeniyorlar sen bir kere bile güzel olmuş demezsin bile dedi..

Bilemedim daha kötü yere varmaz bunun ucu inşallah. .

Iki turu var bunun birincisi kendisini cok guzelim fln diye tatmin edip olmayan bir hayati yasiyor gibi yapani var ki bu tur cok zararli ıkincisi ise aile baskisi ile cok fazla sosyal hayati olamamis cekingen oldugu icin sanal dostluk kurup kendisini oyle mutlu hisseden ki bu grupta bende vardim 17 yasimdayken fln boyle bir forum sitesinede adminlik fln yapiyordum hayatimin neredeyse 7.24 orda geciyordu ama biraktim zamanla okul is...

Eşin mi bu kişi?
Bence hala berabersiniz kızgınlıkların var ama hala seviyorsun nefret yapıp gurur yapıp onu eksik hissettirme yeri gelince takdir et ,öv yazık o da insan herkes gibi bunları duymaya ihtiyacı var...

Siz de yazmışsınız çevresi tarafından onaylanma, saygı görme, bi gurup tarafından kabul edilmek insanın temel ihtiyaçlarından. Bu ihtiyacını gerçek hayatta karşılayamadıgı sürece devam edecektir sosyal medyada tatmin olmaya. Yetişkin bi insana kapat onu diyerek kapatmasını sağlayamazsınız ki. Madem durumun farkındasınız neden ona gerçek hayatta saygı görmesi için yardımcı olmaya calısmıyorsunuz? Adım adım tekrar kabul gordukçe zaten uzaklasacaktır sosyal medyadan kendiliğinden.

Bugibi insanlar çok artık hiç anlamadığı konularda atıp tutmak saçma anketler (eşlerimizle nekadar yakışıyoruz)yarışması yapıyorlar yahu akıl alır gibi değil fazlaca boş Zaman'dan kaynaklanıyor diye düşünüyorum sosyal yetersizlik daha faydalı işlere yöneltmek doğru olan eleştirmek fayda vermez ama ne kadar anlar anlamak ister mi bilmem çünkü yanlış olduğunu söylediğinde kıskandığını falan düşünüyorlar

Eşin mi bu kişi?
Bence hala berabersiniz kızgınlıkların var ama hala seviyorsun nefret yapıp gurur yapıp onu eksik hissettirme yeri gelince takdir et ,öv yazık o da insan herkes gibi bunları duymaya ihtiyacı var...

Evet aynen..
Açıkçası içimden gelmiyor. Kendimi bazen zorluyorum ama yetersiz kalıyor sanırım.

Bu konuda vicdan yaptığım için sizlere danışmak istedim.

Elimden geleni yapıyorum ama ona fazlasıyla kırgın ve kızgınım. Sanki o artık güzel hiç bir şey yapamaz. Akıl edemez gibi geliyor. Iyi şeyler basaracagina olan inancımı kaybettim.

Öyle ki sen düşünme ben hallederim. Sen bana bırak diye diye ona gerçekten yetersiz ve başarısız biri olduğunu ifade ediyorum belki de farkında olmadan..

Üzülüyorum bu duruma ona yeniden saygı duymak ben de istiyorum. Sevgi ve merhamet yetmiyor ama kolay değil. Somut bir şey görmeliyim sanırım. Bana bunu ciddi bir başarı ile ispatlamalı..

Ama muhtemelen benim tavrım yüzünden basaracagina olan inancını kendisi bile kaybedecek

Ah bir içimden gelse.. :)

Bence geliyordur icinizden siz iyi kalpli bi kadınsınız :)

Sadece yaptığı seylerin güzel oldugunu söyleyin. Mesela icme suyunuzun sıcaklığını mı ayarladı, eline saglik ne de guzel olmus tam kıvamında deyin. Yahut atıyorum posetleri mi taşıyor, aa nasıl taşıyorsun onları baya kuvvetliymissin sen de diyin. Böyle ufak tefek şeylerle baslayn. Bu adamın yerinde kim olsa bu ihtiyacını sosyal medyada giderir. Ama korkarım sosyal medya yanlışa düşmek icin cok elverisli ve özellikle bu ruh halindeki biri cok rahat baskalarına ilgisini verebilir. Aldatmayı kastetmiyorum ama ilgisini yitirebilir size gitgide.

Bence ufak ufak övmelere baslasanız yeter. Arada eger konusu açılırsa da senin hatalarının farkina vardığına eminim ben, birdaha bu durumlara sokmazsn gibisinden güc verici seyler söyleyebilirsiniz.

Siz mutlu olacaksnz eminim :)

Teşekkür ederim canım hem fikir hem de umut veren bu yorumun için

Cabalayacagim..

Teşekkür ederim canım hem fikir hem de umut veren bu yorumun için

Cabalayacagim..

Ne demek :) ya ben bu konudaki kisiye öfke duyamıyorum niyeyse sanki daha iyi olsun diye cabalarken hep yanlış kararlar yüzünden her seyi daha berbat etmis birisi gibi geliyor bana. Sizin desteginizle onun cabasyla toparlanmycak bisey degil insallah :)

Az sabredin, daha iyi olacak her sey. :)

Hem siz ona iyi hissettirdikce eminim siz de iyi hissedeceksiniz. Çünkü siz de baskalari mutlu oldukca mutlu olan birisiniz. Bu ikinize de iyi gelecek eminim ben. :)

Beni çok iyi analiz etmişsin gerçekten :)
Bir kere daha emin oldum şeffaf kisiliğimden

Ya ona ben de üzülüyorum ama yardimci olma konusunda pek yeterli değilim sanırım.. inşallah sayenizde olacağım. Benim yüzümden daha kötü olmasını istemiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…