- 3 Eylül 2012
- 21.881
- 57.682
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Kendi yakınlarının saygısını kaybetmiş biri düşünün.
Bu ihtiyacını artık sosyal medya üzerinden karşılamaya çalışıyor.
Orada çok vakit geçirerek çok paylaşım yapıyor. Güzel arkadaşlıklar edinerek, paylasimlarina, fikirlerine övgüler alıyor. Beğeniler kendisini mutlu ediyor.
Kendine sanal bir dünya kurup o dünyadaki alkışlarla iyi hissediyor.
Bu arada sanalda bırakmayıp reele taşıdığı pek çok dostluk da mevcut.
Kapat hesabı diyorsunuz ama kapatma konusunda isteksiz. Mutlu oluyor bu şekilde. Ciddi bir ihtiyaç halini mi almış ne demek doğru olur tam bilemedim. Inşallah anladınız siz :)
Böyle birine nasıl yardımcı olurdunuz kızlar?
Ben böyle şeykeri akışına bırakmaktan yanayım:) ama bir insan sosyal medyada yalan söylemeden sosyal olabiliyorsa normal hayatta da olabilir kesinlikle.eğer değilse çevresi problemlidir demek ki..
modemi kapatarak
Yalnız hissediyor demekki.. Orada takdir ihtiyacını karşılıyor demekki biraz övülmeye ihtiyacı var o kişinin takdir edilmeye diye düşünüyorum.tabiki normal değil ama ihtiyacı karşılanmadan vazgeçebileceğini sanmıyorum açıkçası.Bu kişinin sosyal medyayı bu kadar ciddiye alması normal mi peki sence canım?
Ben endiseleniyorum açıkçası..
Yalnız hissediyor demekki.. Orada takdir ihtiyacını karşılıyor demekki biraz övülmeye ihtiyacı var o kişinin takdir edilmeye diye düşünüyorum.tabiki normal değil ama ihtiyacı karşılanmadan vazgeçebileceğini sanmıyorum açıkçası.
Evet takdir edilme, beğenilme ihtiyacı fazlasıyla var. Açık açık istiyor ama karşılık bulamıyor doğru.
Bak nasıl begeniyorlar sen bir kere bile güzel olmuş demezsin bile dedi..
Bilemedim daha kötü yere varmaz bunun ucu inşallah. .
Eşin mi bu kişi?
Bence hala berabersiniz kızgınlıkların var ama hala seviyorsun nefret yapıp gurur yapıp onu eksik hissettirme yeri gelince takdir et ,öv yazık o da insan herkes gibi bunları duymaya ihtiyacı var...
Siz de yazmışsınız çevresi tarafından onaylanma, saygı görme, bi gurup tarafından kabul edilmek insanın temel ihtiyaçlarından. Bu ihtiyacını gerçek hayatta karşılayamadıgı sürece devam edecektir sosyal medyada tatmin olmaya. Yetişkin bi insana kapat onu diyerek kapatmasını sağlayamazsınız ki. Madem durumun farkındasınız neden ona gerçek hayatta saygı görmesi için yardımcı olmaya calısmıyorsunuz? Adım adım tekrar kabul gordukçe zaten uzaklasacaktır sosyal medyadan kendiliğinden.
Onun yaptığı ufak tefek seyleri övün, ne güzel yaptın ne güzel düşündün diye diye... bu ona iyi gelecek eminim. Sonra da hesabını kapattırırsınız :)
Ah bir içimden gelse.. :)
Bence geliyordur icinizden siz iyi kalpli bi kadınsınız :)
Sadece yaptığı seylerin güzel oldugunu söyleyin. Mesela icme suyunuzun sıcaklığını mı ayarladı, eline saglik ne de guzel olmus tam kıvamında deyin. Yahut atıyorum posetleri mi taşıyor, aa nasıl taşıyorsun onları baya kuvvetliymissin sen de diyin. Böyle ufak tefek şeylerle baslayn. Bu adamın yerinde kim olsa bu ihtiyacını sosyal medyada giderir. Ama korkarım sosyal medya yanlışa düşmek icin cok elverisli ve özellikle bu ruh halindeki biri cok rahat baskalarına ilgisini verebilir. Aldatmayı kastetmiyorum ama ilgisini yitirebilir size gitgide.
Bence ufak ufak övmelere baslasanız yeter. Arada eger konusu açılırsa da senin hatalarının farkina vardığına eminim ben, birdaha bu durumlara sokmazsn gibisinden güc verici seyler söyleyebilirsiniz.
Siz mutlu olacaksnz eminim :)
Teşekkür ederim canım hem fikir hem de umut veren bu yorumun için
Cabalayacagim..
Ne demek :) ya ben bu konudaki kisiye öfke duyamıyorum niyeyse sanki daha iyi olsun diye cabalarken hep yanlış kararlar yüzünden her seyi daha berbat etmis birisi gibi geliyor bana. Sizin desteginizle onun cabasyla toparlanmycak bisey degil insallah :)
Az sabredin, daha iyi olacak her sey. :)
Hem siz ona iyi hissettirdikce eminim siz de iyi hissedeceksiniz. Çünkü siz de baskalari mutlu oldukca mutlu olan birisiniz. Bu ikinize de iyi gelecek eminim ben. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?