- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Suan içimde zerre merhamet birakmadin ama ne yaptın sen? :)
Bence değil.En sosyal insanlar bile sosyal medyada deli gibi paylaşım yapıyorlar ona bakarsanız.Sosyal medya bence insanların kendi gibi düşünenleri bulmak istemesi ve fikirlerini yayması amacıyla da kullanılıyor.Sonuçta hepimiz insanız ve en temek ihtiyaçlarımızdan birisi de onaylanmak.Ama bunun için bir kesim tarafından reddedilmiş olmak gerekmiyor bence.Böyle bir durum yaşanmamış olsa da insanlar yine de tanımadığı insanlar tarafından onaylanmak istiyor.
En ünlü gazeteciler, yazarlar, politikacılar da sosyal medyada.Ne kadar desteklendiğini görmekten mutlu oluyor çünkü insanlar.
Bunun makul derecede olanına sözüm yok elbette. Ama benim bahsettigim abartılmış bir modda. Hani sabah akşam o kadar ki şunu paylaşayım da begenilsin duygusu seziyorum. Nasıl anlatsam onu hissedersiniz..
Onu siz hiç anlamıyor olabilir misiniz?
Mesela kendimden örnek vermek istedim.Ben siyasetle çok ilgilenirim ve bu konuda yüzlerce binlerce makale okudum.Ailem, eşim ve yakınlarımla bu konuları konuşmaktan hiç zevk almam, çünkü neden bahsettiğimi anlamazlar veya ilgilenmez bunalırlar.Ama benim anlattıklarımı dinleyen, anlayabilen insanlarla konuşmaktan ve paylaşmaktan zevk alırım ve bu beni tatmin eder, bu yüzden benim de sosyal medyada arkadaşlıklar kurduğum olmuştur.
Acaba onun ilgi alanı olan konuda siz de ilgisiz veya onu anlamıyor olabilir misiniz?belki bu nedenle orda yazıyodur.
Kendi yakınlarının saygısını kaybetmiş biri düşünün.
Bu ihtiyacını artık sosyal medya üzerinden karşılamaya çalışıyor.
Orada çok vakit geçirerek çok paylaşım yapıyor. Güzel arkadaşlıklar edinerek, paylasimlarina, fikirlerine övgüler alıyor. Beğeniler kendisini mutlu ediyor.
Kendine sanal bir dünya kurup o dünyadaki alkışlarla iyi hissediyor.
Bu arada sanalda bırakmayıp reele taşıdığı pek çok dostluk da mevcut.
Kapat hesabı diyorsunuz ama kapatma konusunda isteksiz. Mutlu oluyor bu şekilde. Ciddi bir ihtiyaç halini mi almış ne demek doğru olur tam bilemedim. Inşallah anladınız siz :)
Böyle birine nasıl yardımcı olurdunuz kızlar?
Bunun etkisi vardır. Her konuda çok hemfikir olduğumuz söylenemez.
Ilgi alanlarına benim pek ilgim olduğu da söylenemez ama yine de aldığı begeni sayısını saymaya ve hatta bak görüyor musun begeniyorlar demeye kadar götürür mu insan? Bu normal gelmiyor bana. .
Asosyal insanların işidir bu kendi kişiliklerinden memnun olmayıp sanal alemde bambaşka bir insana bürünürler ,akıl fikir diliyorum öyle insana
Konunuzla dogrudan alakasi olmayabilir ama bir programda izledigim konu geldi aklima konunuzu okuyunca. Kadinin gercek hayatta fazla dostlugu, arkadasliklari yoktu. Sanal dunya, facebook, onun herseyi gibiydi. Ne yapsa orada paylasiyor, gelen begenilerle egosunu inanilmaz derecede tatmin ediyordu. Psikolojik olarak bu gibi durumlar gercek dunyadan uzaklastiriyor insanlari. Programda ruhsal bakimdan insanlara etkisini anlatiyorlardi. Kadinda bu durum o kadar ileri gitmisti ki, cocugu hastanede ölüm doseginde yatarken bile paylasimlarda bulunuyordu. Sonunda tabi daha bir sok olmustum cunku sirf ilgi alaka cekmek icin kendi cocugunu kendisi hasta yapmisti. Cocugu ölmüs yasamis onemli degildi yeter ki millet ona biseyler yazsin.
Sosyal medya bagimliligi diye birsey var ve bence tehlikeli derecelere ulasabiliyor bu durum. Yeterince begeni gelmeyince ruhen cokenler oluyor. Simdi herseylerini sanal medyada yasayan insanlar var. Hayret ediyorum gercekten. Adam hastanede serum yiyor, resmini cekip hemen paylasiyor. Cocugu agir ates hastanede yatiyor, milletin akli ay hemen bunu face de paylasmaliyim oluyor. Ben bu serzenislerimi face de paylasamiyorum, malum akraba dolu ama yani gormezden gele gele bir hal oluyor insan.
Esinizin gidisati normal degil bence. Ilerde tehlikeli bir hal alabilir.
O noktada da aranızdaki sıkıntı devreye giriyor evet normal değil o kısım.
"Bak ben senin gözünde düşmüş olabilirim ama sandığın kadar saçma bi adam değilim, ne kadar mantıklı şeyler düşünüyorum ki insanlar beğeniyo, al gör" muhabbeti var.Yani kendini kanıtlama ve olduğu yerden çıkarma çabası.Bunu da mazur görmek gerek sanırım.
Yardımlık bir şey göremedim, herkes farklı mecralara yönelir, farklı diye yanlış demek değildirKendi yakınlarının saygısını kaybetmiş biri düşünün.
Orada çok vakit geçirerek çok paylaşım yapıyor. Güzel arkadaşlıklar edinerek, paylasimlarina, fikirlerine övgüler alıyor. Beğeniler kendisini mutlu ediyor.
Kapat hesabı diyorsunuz ama kapatma konusunda isteksiz. Mutlu oluyor bu şekilde. Ciddi bir ihtiyaç halini mi almış ne demek doğru olur tam bilemedim. Inşallah anladınız siz :)
Sayginligini yitirecek ne yapti bu kadar merak ettim.cok buyuk biseyse nasil hala evlisiniz
Nerede yapıyor bunu merak ettim?Kendi yakınlarının saygısını kaybetmiş biri düşünün.
Nerede yapıyor bunu merak ettim?
Yani bilindik face instagram gibi paylaşım sitesimi yok arkadaşlık sitelerindemi
Eşim , ailem için beceriksiz , kafası çalışmayan , değersiz biri olabilirim ( ki bence kendisinin de zaman zaman en yakınlarından gelen bu mesajlarla aynı şekilde düşündüğü oluyordur ) ama bir umut ışığı olarak sosyal medya da beğeniler vasıtasıyla ona hayır sen zekisin , espirilisin vs. mesajları geliyor ve mutlu oluyor . Ruhsal olarak ona iyi geliyor .
Eşin boşlukta , bir kere de kurtulamaz , sen geçmişe sünger çekip ona destek olur , sevdiğini , değer verdiğini , önemli olduğunu , ona inandığını hissettirir , onu eleştirmeden dinlersen büyük ihtimal özgüvenini yeniden kazanacak ve nette daha az zaman geçirecektir . Uğraşamam dersen Allah korusun eşini kaybedebilirsin .
Eşin çok büyük maddi kayıplar yaşatmış olabilir . Sen evliliğine devam ederek onu affettin ve bence doğru olanı yaptın . Önemli olan sözünde durması ve tekrar bulaşmaması . Sen eşini seviyorsun o da seni . Bence sorun şu ki sen nasıl bunları kabul edebildim diye kendini affedemiyosun . Artık kendini de affet ve rahatla . ( tabii yanlış düşünüyor olabilirim eğer öyleyse kusura bakma lütfen )
Bildiğim kadarıyla inançlı birisin . Şöyle düşün o para kısmetinizden çıkacaktı zaten ve eşinin yanlışları buna vesile oldu . Sende sebep olabilirdin bilemezsin . Bunlar gelecekte ki güzel günleriniz için imtihan belki de tecrübe . Bu kadar katı olma , ne kadar kontrollü olmaya çalışsan da herşey olacağına varıyor . Temkinli ol tabii ki ama bazı şeyleri de zamana bırak . Sana da yazık böyle yaparak kendi ruh durumunu da bozuyorsun .
Konu başlığından saptım ve uzun oldu ama yine de yazmak istedim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?