Sosyal medya sorunu

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.204
5.099
398
İyi geceler herkese
Sizlere bişey danışmak için burdayım evet nasıl davranılması gerektiğini bildiğim halde yapmamam tek sıkıntım sanırım..

Olay şu ben dün sosyal medyada bişeyler paylaştım o paylaşımımı daha çok yakınlarım için Paylaştım herkes görmedi, bugün ise daha genel olabilecek bişey paylaştım ve herkes gördü,dünkü gönderimi unutup herkese açınca dünkünü de görmüş oldu herkes..
neyse bu akşam bi akrabamıza gittik ve bana dediği şu “sen dün bişey paylaşmıştın bize kapalıydı bugün paylaştığın şeyle beraber dünkü paylaşımı da görmüş olduk ne gerek var neden yaptın falan” dedi kısmen haklı olabilir ama bu benim hayatım istediğime paylaşırım istediğime açarım o anda kibar olayım kırmayayım diye daha yakın olanlara açıktı o dedim geçiştidim,üstünden çok geçmedi siyasetten bahsetti ve “senin düşüncelerini öğrendikten sonra listemden çıkaracaktım yine neyse dedim çıkarmadım ablamı bile çıkarıyordum ama sonra durdum “dedi bana bu da çok itici geldi ve “şayet aileden birini siyasi görüşü sebebiyle çıkarıyorsan çıkar valla bnce hiç durup düşünme” dedim güldüm ama sinirlendim de
Ben biri ne paylaşmış ne paylaşmamış bana açık mı paylaştı ne zaman paylaştı hiç bakmam umursamam veya bu kime karşı ne hissediyor kime oy verdi verecek olayına girmem banane herkesin fikri zikri kendine..bu insanların derdi ne ? normaller mi yoksa gerçekten beni kafaya mı takmış anlamadım! Ciddi anlamda kafa yormalık bişey bence,kimin ne paylaştığının saatine bakmak falan..

Neyse tekrar bildiğimi okumaya devam mı etmeliyim yoksa bu insanı her yerden ben mi silmeliyim hayatımı görmesine engel mi olmalıyım? Sonuçta kendisi bu söylemleri ile normal olmadığını gösterdi bana..
(Anne abla abi baba kardeşi falan da tatilimizden veya aldığımız bişeyden söz ederken gerilir yüzü düşer yaptığı yorumla bizi aşağı çekerler falan)
Not:Mecburi görüştüğümüz insanlar.

İlk paylaştığınız neydi anlamadık yorumu için, siyasi paylaşım içinse gayet normal herkes için paylaşıyorsunuz, eleştiri alırsınız.

Eleştiri almak istemiyorsanız ya hiç paylaşım yapmayacaksınız. Ya da eleştirildiği noktaya cevap vereceksiniz.

Ben de bir sürü kişi sildim partizan kimseyle uğraşamam. Hayat pahalılığını paylaşıyorsa birlikte paylaşalım

Yok hayır siyasetten çok uzak bi paylaşımdı,kitaptı.
Psikoloji üzerine bir kitap ve çok beğendim ama herkese de açık paylaşmak istemedim (ailem görse sorun olmaz ama başkası görse yanlış yorumlayabilir diye gizlemiştim-psikoloğa psikiyatriye gidenler deli damgası yer ya onun gibi düşünüp herkese açık paylaşmadım.Kapakta travma üzerine ibaresi vardı bir de..Okuma köşemde kitabım elimde onu paylaştım.)

Neyse,Bugünkü ise ailemle olan bayram fotoğrafımızdı ikisi de onu bnce alakadar edip yorum yapacağı paylaşımlar değil..
En azından ben görsem yorum yapmam kurcalamam.

Not:Bugüne kadar asla siyasi bi şey paylaşmadım ama düşüncemi daha önce bir ortamda belirttiğim için duymuş kendisi

Önceki paylaşım yarı gizliyse, ikinci herkese açık paylaşımda ilki görünmemesi gerekmezmi, Whatsapp da ilki görünmüyor ama Instagram'da öyle mi oluyor. Akrabanız paronayak bence , herkesin paylaşımını böyle inceliyormuymus, yok önce gizledin sonra biz gördük falan size takmış kafayı. Herkesin bir siyasi düşüncesi var uluorta milletle kavga etmiyorsanız kime ne sizin siyasi düşüncenizden, siz onu silin gitsin. Benim yakın bir akrabamla sosyal medya üzerinden birbirimize laf carpmamiz vardı, çok üzülmüştüm sildim bir daha da hiç bir yerden eklemedim. O istek atmasına rağmen. Görüşüyoruz konuşuyoruz yakinizda ama illa sosyal medyamda olmasi gerekmez.

Sosyal medyada paylaşım yapıyorsak her türlü yorumada açık olmalıyız bence. O kişinin yorumlarından rahatsız oluyorsanız ya tamamen çıkarın yada storylerinizi gizleyin.

Öncelikle evet birinde açıp birinde kapatmak hiç hoş olmamış biri bana yapsa bozulurdum.
Yakın arkadaşlar diye bir şey var instagramda konu kullanın. Atıyorum 10 post attınız biri yakın arkadaşlar diğerleri herkese açık olabiliyor.
Öte yandan ben olsam bana sorsa ayyy evet ya bir önceki post neden öyle oldu anlamadım sonradan düzelttim der işin içinden çıkardım ister yer ister yemez ama siz söylemişsiniz pat diye o da bir tercih.
Öte yandan insanlar çok değişik siyaset için birbirini hayatından silen çok insan var ben bunu anlamıyorum silen silsin kendi bilir diyip geçmek lazim
Bence siz o kişinin hikaye ve gönderilerini sessize alın.
Ona ve onun çevresindekilere de hikayelerinizi gizleyin kendi göremesin başkalarında da görmesin.
İletişimi koparmadan halledin

Ayy kşmsenin bana acık mı kapalı mı paylasmıs hiç umursamam diyorsunz ama okadr umursuyorsunz ki sz yapıyorsunz. Ve sizin kendi öz fikrinizse bu siyasi goruste ılsa niye saklama gizleme geregi duyuyor düsüncelerinzden çekiniyorsunz ki. Bir görüş veya fikrinz varsa sonuna kadar arkasında durup hertürlü tartısmaya girebilin. İnsan kendi savundugu görüşün arkasındadır zaten de kim ne der diye gizlemek falan ne bilim ... birde o nasıl oluyor intagramda mı ilk defa duyuyorum birini gizleyip tekrar acınca önceki gönderinib göründügünü. Akrabanda sosyal mrdya canavarı heral önceki sonraki paylasımı nasıl anlamıs. Ben olsam Aa heralde dun bakmamısm buna dikkat etmemişm derdim.

Bu tipler çok var benim çevremde de var ve gram umursamıyorum fikirlerini ne düşünürse düşünsünler. Zorunlu görüştüğünüz için kendi bildiğiniz şekilde devam edin ve gram umursamayın laflarını. Ben kendi ismimle açtığım sosyal medya hesaplarını kapatıp yarı anonim bir hesap açıp oraya yakın çevremi ekleyerek bir çözüm bulmuştum eğer size de uyarsa bunu önerebilirim. Kapattığım hesap için şifresini unuttum dondurmuştum şuan kullanmıyorum gibi bahaneler sıralıyorum

Ben birileriyle nasıl mecburi görüşülüyor hiç anlamıyorum. Görüşmeyin?

Ya da görünmekten rahatsız değilseniz sosyal medyanızdan çıkartın. Gerçekten anlamıyorum yani iki taraf da birbirini sevmiyor saymıyor, tiyatro mu çeviriyorsunuz? Komik olmuyor mu herkes işin aslını bilirken öyle değilmiş gibi davranmak?

Yakın arkadaşlar diye bir şey var instagramda konu kullanın. Atıyorum 10 post attınız biri yakın arkadaşlar diğerleri herkese açık olabiliyor.
Tamam da konu sahibinin yaptığı da bu değil mi? Başka nasıl az sayıdaki kişiyle paylaşacak?

Gidip de hikayeden tek tek engellememiştir herhalde.

Ben takibini silerdim, belki ben de takipten çıkardım. Eşiniz de olsa takip etmek zorunda değilsiniz. Resmi bir şey değil sonuçta.

Engelleyin gitsin.Sosyal medyada en tehlikeli takipçi akraba,hısım vs takipçisidir Gülüyorum ama cidden öyle .Benim kendi birinci dereceden öz akrabalarımın nasıl kıskanç ve fesat olduklarını başkalarının storyleri hakkında habere dedikodu yapmalarina habere sahit olduğum günden beri ortaya hiç bi şey paylasmiyor sadece bi kac yakın ve gözü kalmayacak arkadaşa story filtresi kullanıp paylaşıyorum.Bizim millet stalk a meraklı, hiç uğraşamam, huzur istiyorsanız tavsiye ederim.

Telefonumun klavyesi tekrar yanlisliklari yapmış,yazım hatası için özür dilerim .

Mecburi gorustuguö İnsan neden instagramımda olsun
Hangi mecburiyet Instagrama benı ekleyeceksin sartı koyar

Orda herkes her şeyi görmek zorunda değil derdim ben olsam. Şahsen çıkarırım takipten kendimde çıkarım. Ne paylaştığımızı millete soracak değiliz

Öyle yapsa olmaz, yakın arkadaşlar diyince diğerleri görmüyor.
Yani ilk içeriği 2.paylaştığı kişiler giremiyor açmış olmalı. Ya da tamamını engellemiş sonra kaldırmış olmalı

Çok yakınım ise fikirlerimi söylerim
Uzak biriyse takmam
Sizinkiler de sıkı takipçi imiş maşallah başka işleri yok herhalde
Ayrıca siyasetten dolayı ben de çok kişiyi çıkarmayı düşündüm de neyse o ayrı bir konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…