Sosyal medya ve gerçek hayat...

Kandirmakla ne alakası var ?
İstediği gibi fotoğraf çekinir kız, size ne abisinden, babasından ?
Çok komik geldi anlatiminiz duygu sömürüsü yaparak para almış saçını boyatmis falan ?

Bizim halkımız banane demeyi bilmiyor hakikaten.
Evet kimse sosyal mecralarda ki kadar mutlu, mükemmel değil ama isterse bambaşka bir hayat sergilesin orada banane ?
Niye sınırım bozulsun ?
Kıskançlık seziyorum sanki sizde..

Sosyal medyada çok fazla foto koyan kişiler aslında mutsuzdur diye bir genellemeye karşıyım, bende aktif kullanırım gezip gördüğüm yerlerde çektiğim fotoları koyarım , mutlu Olduğum zaman da olur , mutsuz Olduğum da , ama çok şükür bunu sosyal medya aracılığıyla işkillendirmem, zaten genelde foto koyarım sadece öyle video falan paylaşmam, en son geçen hafta yurt dışına tatile gitmiştim , ordan bir kaç foto koydum, eskiden çok çok samimi Olduğum bir arkadasım beni listesinden silmiş, onda bir kıskançlık durumu sezmiştim ama böyle bişey yapacagını kestirememiştim , komik duruma düştü bence, herkesin kendi hayatı, birilerinin Mutluluğu mutsuzlugu kimseyi ilgilendirmemeli ve özendirmemli bence

Bir de su var kim uzgun fotoğrafını koyar ki oralara ?
Herkes kendini iyi hissettiği kıyafetlerin içinde, huzurlu hissettiği mekanlarda çeker koyar fotoğrafı.
Su an hastayım, pijamaylayim, elim yüzüm şiş neden paylasayim ki bu halimi :)
Hem düşman sevindirmenin mantığı yok ..

Son düzenleme:
Çok güzel bir konuya değinmişsin. Benim de sosyal medya hesaplarım var ama bende de sadece profil fotoğrafım var mesela, e şimdi benim Facebook'uma bakan insan benim hiç gezmediğimi, hiç eğlenmediğimi hatta hiç yaşamadığımı bile düşünebilir eğer buna göre değerlendirecek olursa. Halbu ki oldukça mutluyum, geziyorum, eğleniyorum, evde de oturuyorum, güzel zaman geçiriyorum, arkadaşlarım da var buluşuyoruz falan. Sürekli fotoğraf çekip sosyal medyaya atma hastalığını ben hiç anlamıyorum. Yeni fotoğrafımı Facebook'a atıp eski sevgililerime laf soksam ya da şarkılar paylaşıp bişeyler yazsam ya da siyasi içerikli paylaşımlar yapsam boyum mu uzayacak? Sosyal medyada sürekli "çok mutluyum" mesajı veren insan hep öyle çok mutlu falan değildir. Sosyal medyada ona buna laf sokan insandan arkanıza bile bakmadan kaçın. O kinayeli durumlarını görmesini umduğu kişi görüyor mu, üzerinde düşünüyor mu o da meçhul.

Özet olarak: Aldanmayın.

Yani ben gezip tozarken, sevgilimle aşk tazelerken, eski arkadaşlarımla hasret giderirken, ailemle piknik yaparken, yalnız başıma şehrin güzelliklerinin tadını çıkarırken sosyal medyayla ilgilenecek durumda olmuyorum mesela. Aklıma dahi gelmiyor. Başkalarının hayatını deseniz zaten hiç önemsemiyorum, herkesin sevinci de üzüntüsü de kendine. Kimseye de sinirim bozulmaz mesela, neden bozulsun? Umurumda değil ki. Tabi genel anlamda herkes mutlu olsun isterim ama benim istememle olmuyor, herkesin küçük ya da büyük sorunları var.

Son düzenleme:
herkes eger gercek kisiligi ile yasamayi bilse "bana ne" diyebilirim :) ama sacma sapan isler yapip ta insanlari basligi yazan hanimefendi misali kotu hissetmeye surukluyorsa elbet te elestiririm :) herseyi elestirmek gibi bir hakkim var eger yanlis bilmiyorsam :) yami bu yazdigim sahisla benim birebir ne yasadigim hakkinda bir fikriniz olmadigi icin bu konuda yorum yapmamanizi tavsiye ediyorum:) inanin bana bu yazdiklarimi hakli cikaracak ve hayatimi fazzzzzlasiyla etkilemis hareketleri olan bir sahis.o yuzden actim agzimi yumdum gozumu :) umarim baska mesaj yazmama sebebiyet vermez ve anlayis gosterirsiniz

bak benim iş yerimde bazı sorunlar var
maddi sıkıntım var
ailemde çoook büyük bir hastalık ve ailemle ilgili bazı problemlerim var

ama facebooktaki fotoğraflarım bildirimlerim hep lay lay lom :) hepsinde çok mutluyum
yani ben de tatile gidemiyorum mesela . fotoğraflara bakıyorum millet paso gezmekte. tatil yapabilen arkadaşlarıma özeniyorum ama onların kimbilir ne sorunları var,

Hmm...
Faz'zzzzz'lasıyla yakşamlar öyleyse efenim

Bak bide su var seni sevmeyen insanları çatlatmak varken niye kötüyüm, mutsuzum diye yazayım ki oraya ben .
O an hungur hüngür aglasam da "Hayat bana güzel " tarzı paylaşım yapıp hasetinden catlatirim beni sevmeyenleri.
En mantiklisi

Kesinlikle inanma . Gerçekten mutlu olanlar da var ama mutlu olmayanlar da var. Bi arkadaşım hem gezerken eğlenirken resimler koyuyor halbuki biliyorum ki işsiz sevgilisi yok ve hayatındaki boşluğu gezerek doldurmaya çalışıyo

Ben kullanmıyorum face falan..
Normalde mantıklı düşünürüm herkesin sorunları olduğunu bilirim ama
olur çok mutsuz dönemlerim olur bu gerçeği unuturum.
Oradaki paylaşımlardan, gezmelerden etkilenip hepten depresyona girerim kendimi biliyorum :)

Aslında herkesin var derdi, ağlarken fotoğraf çekilip paylaşacak hali yok.

Bu gerçeği unutmamak lazım.

Allah bugünümüzü aratmasın.
Sağlık olsun.

Şükretmeyi unutup daha acı bir tokatla kendime gelmişliğim çok..

Bu konu hakkında yıllar önce bir yazı okumuştum ilişki uzmanına ait.Insanlar hep komşularına özenir ne iyi kocaları var,bakımlı,anlayışlı vs.diye iç geçirir yine evde huzursuzluk çıkarırlarmış.Adam da insanlar dışarıya her daim temiz ve mutlu bir şekilde çıkarlar ve biz onları hep öyle sanıp imreniriz diyordu.Herkesin hayatında sorunlar,acılar,mutsuzluklar,kavgalar var ama çoğu içinde yaşıyor bunları.Şöyle bir örnek daha vereyim mesela bu sitedeki biz üyeler dışarda hep güçlü kadını oynayıp gelip burda dertleşiyoruz ağlama duvarımız burası bizim.

Bunu bilemeyiz, mutlu olsunlar ya da olmasınlar ne olacak ki? Dünyanın her yerinde çok mutlu ya da çok mutsuz insanlar yaşıyor. Ayrıca fotoğraf paylaşmanın kendisi bana çok doğru gelmiyor bu kadar ifşa olmak iyi bir şey değil. Yaşantımın gittiğim yerlerin vs bilinmesinden hoşnut olmuyorum. Bu sebeple çok özel durumlar harici bir kaç foto o da arkadaş listesini sınırlama dışında hiç foto paylaşmıyorum. Hatta çalıştığım yeri yaşadığım ili bile yazmam. Bu benim mutsuz olduğum anlamına gelmediği gibi çokça foto paylaşsaydım mutlu olduğum anlamına gelmeyecekti ben yine aynı ben.

Haklısınız bayanlar ama sosyal medya bazen insani depresyona sürüklüyor

Komşunun tavuğu komşuya kaz karısı kız görünürmüş demiş atalarımız. Demek ki eskiden de öyleymiş.

Ben de bu diğer insanların mutluluğunu dert edenleri anlayamıyorum. Onlarin mutluluklarina kafa yormaktan kendi hayatınıza odaklanıp mutlu olamiyorsunuz bence. Bi de herkes bence çok fotoğraf ppaylaşanlar çok mutsuz aslında filan ddiye yorum yapmış. Bazı insanlar diğerlerinin mutsuz olduklarını düşünerek mutlu oluyor bence. Kime ne ki mutludur veya mutsuzdur. Hiç bir sosyal hesabim yok ama hiç de dusunmedim sosyal medya da aslında mutsuzlar diye. Çünkü bunu düşünmek kimseye bi şey kazandırmak. Muhtemelen sizin hayatınızın birebir aynısını yaşayıp çok mutlu olacak onlarca insan varken siz başkalarının mutluluklarina haset etmekten mutlu olamiyorsunuz. Mutluluk bence hak edilen bir seydir. Başkalarının mutsuzlugunu ummak yerine kendi mutluluğunu için çaba harcayin bence

Çünkü sosyal medya kendini pazarladigin bir haber kaynağı olarak rol aldığın bir mecra tabiki vitrini susluyorsun bu yüzden.

Sanki fikrini soran varmis ya da fikri çok önemliymis gibi yüz yıllık kalıpları yeni bisey kesfetmis gibi bik bik her konuda paylaşma ihtiyacı duyanlara kılım

kocasına basının etini yiyerek aldırdıği çiçeği instagramda "kocisten süpriz xD " diye paylaşana da

önemli olan hediye almak değil çünkü komşunun arkadaşının bunu görmesi

edebiyat sevmek moda oldu ya hu bunlar sayesinde ele ayağa düştü siirler .. kitap fotoğraflarına baksak herkes alim olmuş maşallah o zaman .. Ama en çok satan esra Erol'un kitabı gulben ergen'in kitabı

valla ben paylaşılan yemek fotoğraflarını görünce hiç yememiş demekki ilginç geliyor ki fotoğraflıyor diyorum

Sosyal medyada herkes zengin, herkes başarılı, herkes mutlu, herkes aşırı sosyal

ya hu millet beni mutlu görsün diye arkadaşımla ay şu fotoğrafı paylaşıp şu yorumu yapalım diye önceden ayarlama şaklabanlıgı yapamam

Ohooo benim facebook daki resimlerime baksan dünya güzeli dersin esasında ölecem tipsizliktenya ben çok paylaşım yapmam.neden çünkü nazar değdiğini düşünüyorum.göz,imrenme zati kıskanç enerjisi kötü insanlar vardır.ne gerek var iyiysen de kötü enerji alırsın ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…