Sosyal medya ve gerçek hayat...

"Çeşitli sosyal hesaplarım var ama hiiiç foto atmam" cılara soruyorum?
O zaman ne diye o hesabı aktif kullanıyorsunuz...arkadaşlarınızın havuzda, denizde, barda eğlenirken çekilmiş fotolarına bakıp beğenmek için değil mi?
Ha ben bakarım, hatta sinsirella gibi kim, nerede, ne zaman , ne yapıyor diye incelerim ama belli etmemek için like atmam diyosanız
Başka sorum yok sizden uzak durmakta fayda var....

Benim de bahsettiğiniz gibi bir tanıdığım var sanalda görseniz o kadar sosyal, mutlu mesut bir insan ki, gerçekte ise maddi durumlarında sıkıntılar var, eşiyle bazen sorunları oluyormuş, siyasetle alakalı mahkemeleri var var da var yani

Mesela normal hayatta tanıştığım hiçbir insan forumlara üye Değilim der. Asla internet ortamında dert tasa anlatmam der. E o değil bu değil . O zaman bu forumlarda ki binlerce insanlar kim? Uzaylı mı diye soruyor insan

Çok gülen insanların çok problemi vardır derler
Aldanma
Herkes güzel çıkmak için en iyi en mutlu anını koyar oralara

Yaklasik 15 gun once tatile gittigim otelde 2 olay yasadim. Birincisi balayina gelen cift erkegin bir arkadasi esi ve cocugu ile gelmisti. Cocuk surekli erkekle gezdi kadin cocuk bakti gelin kendi denize girdi. Bir aksam erkegi tek basina icerken gorduk. Ne zaman rastlasak telefonla.konusuyordu. simdi adi balayi iken disari yansiyanlar bile nasil.farkli dimi. Bir digerinde eski esi kadina evlenme teklif etti. Tum otelin onunde tek tasla evet cigliklari ile havai fisek gosterisi ile sis bulutlari ile. Diz cokerek. Ama kadin ertesi aksam anneme hungur hungur aglamis. Tum otel benim yerimde olmak istiyor ama ben cok mutsuzum kabul.edemem hersey bitti diye.
Hic bisey gozuktugu gibi degildir.
Biz tatile aglaya aglaya hazirlandik misafir cagirdigimiz cocuk hatrina gittik. Molada 2 kisi bir digeri ile konusmuyorduk ama tatile gidiyoduk. Sonra ne mi oldu. En guzel tatilimizdi. Olur oyle tabiki uzulucez ama herkesin ailesi var iyi ani kotu ani var. Buna takilmak sacma geliyor. Bu arada facebookta bir kesimin kesinlikle once kendi sorunlarini bastirmaya calistigni dusunuyorum. Ben balayi yatagini, hic.gormedigi yillar once vefat eden insani, yedigi karpuzu dikisli iltihapli bacagini cocugunun sunnetli halini acikca paylasani gordum.
Sozum var kendime, rabbim nasip ederse salonda anons yaptiricam ve tek dugum fotografi paylasmayacagim. Birazda nazardanmi bu hale geldik bilmiyorum.

Gerçek de olabilir sahte de. O insanın kişiliğine bağlı tamamen.
%100 yalandır, sahtedir diyemem. Büyük çoğunluğu öyle olsa da gerçeken hayatı öyle güzel olanlar da var.

Facebookta her seyi A'dan Z'ye paylasan insanlarada ben anlam veremiyorum.. o fotoraflarin arkasinda ne hayatlar var.. kapali kutu resmen.. fotorafta gulumsemek hic birseyi ifade etmez bence onemli olan gercek hayatlari.. benim tanidiklarim var boyle agizlarini ayira ayira dislerini gostererek foto cekerler ve her dakka her saat paylasirlar .. hayatlarina bakiyorumda o fotoraflara hic benzemiyo.. hayatlari tam bir fiyasko anlican..

sonuçta arkadaş burada diğer insanların mutsuzluğundan mutlu olacağına dair bir beklentisinin olduğunu söylememiş. sadece gerçekten facede göründüğü kadar mutlu acaba demiş.
ayrıca, insan tek başına yaşayan bir varlık değil. yeni bir kıyafet alsak bile biriyle paylaşma gereği duyuyoruz. ya da üzüntülerimizi paylaştığımızda ancak dağıtabiliyoruz. ya da bi şekilde karar mekanizmamızı diğer çevre faktörünü de dikkate alarak çalıştırıyoruz. o yüzden tabii ki diğer insanların hayatları bu anlamda merak konumuz oluyor. sizin değiminize kalırsa kimseyi umursamadan kimseden haber almadan tek başına dağda yaşar gibi yaşamak insanı asla mutlu etmez. insanın en önemli özelliği zaten paylaşmaktır. dolayısıyla paylaşımda bulunurken de elbette karşılaştırmaya ister istemez gidiyor insan

Bende aynen böyle düşünüyorum.

Başkasının hayatlarına bakıp özenenler ise mutsuzluğu baştan kabul etmişlerdir.

Bu konuda daha bugün başka başlık altına yazmıştım ama en kötüsü de balayı yatağını paylaşmak bence ya bakın birazdan burada şevişecez yatağıda görün ki bizi daha iyi hayal edin der gibi. Başka bir amaç olamaz herhalde.

Hanımlar gene başlamış "hava atmak, aslında mutsuzlar hıh" demelere.

Yahu orası sosyal medya. Misal instagram fotoğraf paylaşım sitesi zaten gezip, gördüğümü, güldüğümü paylaşacağım tabii ki bunun neresi anormal? Ben bugün mutsuzdum ama instagrama sırıtık fotoğrafımı yükledim, yorumlara da hep sırıtarak cevap verdim. Siz derdiniz olduğunda yolda ağlarak mı dolanıyosunuz ki bu durumu garipsiyosunuz. Bu gerçek kişiliği saklamak vs değil (yukarda biri öyle yazmış).

Sosyal medyayı fotoğraf yükleyenler değil aksine yüklemeyenler gözünde çok büyütüyo bence.

Asıl konuya gelince yukarda da belirttiğim gibi gülümsemelerin çoğu fotoğraf karelerinde malesef. Ama onun dışında tabii ki geziyoruz, kafelerde kahvelerimizi içip konserlere gidip fotoğraflar yüklüyoruz. Bu demek değil ki hesabı olmayan arkadaşım evden dışarı çıkmıyo ya da ben ondan daha mutluyum.

herkez olmak istedği gibi gösterir kendini sosyal medyada hatta bu kk da da böyle olabilir.
Belki sana daha güzel bir gelecek hazırlamıştır Allah sabrın sonu selamettir bak ben 27 yaşındayım hala bekarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…