Benim de bahsettiğiniz gibi bir tanıdığım var sanalda görseniz o kadar sosyal, mutlu mesut bir insan ki, gerçekte ise maddi durumlarında sıkıntılar var, eşiyle bazen sorunları oluyormuş, siyasetle alakalı mahkemeleri var var da var yaniKesinlikle sosyal medyaya aldanma. Bir arkadaşım var hesabına baksan hep başarılı gülen eğlenen gezen biri gibi. ama işin aslı öyle değil. kimsenin yaşamak istemediği şeyleri yaşadı mesela. türlü türlü sorunları varken gülen fotoğrafını profil yapar. önemli olan tüm kapılar kapandığında içinde neler yaşadığındır
Merhaba bayanlar...
Bir konuda sizin de fikirlerinizi almaya geldim. Sosyal medyada aşırı musmutlu gözüken eskiden tanıdığım insanlara bakıyorum da insan içten içe imreniyor yaşadığı hayatı beğenmiyor. Sizce herkes çok mutlu da bir ben mi böyleyim? Yoksa Fotoğraflar her zaman gerçeği yansıtmaz mı?
sonuçta arkadaş burada diğer insanların mutsuzluğundan mutlu olacağına dair bir beklentisinin olduğunu söylememiş. sadece gerçekten facede göründüğü kadar mutlu acaba demiş.Ben de bu diğer insanların mutluluğunu dert edenleri anlayamıyorum. Onlarin mutluluklarina kafa yormaktan kendi hayatınıza odaklanıp mutlu olamiyorsunuz bence. Bi de herkes bence çok fotoğraf ppaylaşanlar çok mutsuz aslında filan ddiye yorum yapmış. Bazı insanlar diğerlerinin mutsuz olduklarını düşünerek mutlu oluyor bence. Kime ne ki mutludur veya mutsuzdur. Hiç bir sosyal hesabim yok ama hiç de dusunmedim sosyal medya da aslında mutsuzlar diye. Çünkü bunu düşünmek kimseye bi şey kazandırmak. Muhtemelen sizin hayatınızın birebir aynısını yaşayıp çok mutlu olacak onlarca insan varken siz başkalarının mutluluklarina haset etmekten mutlu olamiyorsunuz. Mutluluk bence hak edilen bir seydir. Başkalarının mutsuzlugunu ummak yerine kendi mutluluğunu için çaba harcayin bence
Sabah kardeşime resim yolladım: Balkon sehpamın üzerinde bir iki aksesuar, 3 dergi vs.
Tepkisi şu oldu: Woooowwwwww ne güzel olmuş, dizayn süper, mumlar, sukkulentler filan. Fındıkları da koymuşsun, harika görünüyor.
Benim cevap: Hııımmmm demek instagram fenomenleri de böyle yapıyor, şimdi anladım, zira evin tek güzel kısmı burası şu anda, geri kalanı .ok götürüyor.
Yanıt: Hahahaha herhalde, bir köşeyi düzelt tamamdır.
Ben özellikle facebook sayfasına sürekli kahve dükkanlarında, yemeklerde, brunchlarda, her gittiği yeri bildiren, çocuğunun her anını fotoğraflayan ve bunu 100 tane fotoğraf olarak yayınlayan kişilerin aksine pek mutlu olmadıklarını düşünüyorum.
Allah yardimcin olsun insallahMesela bakıyorum bazı arkadaslarim evlenmiş. Henüz 20-21 yaslarindayiz oysa. Ve çok mutlular tatiller organizasyonlar. Benim sevgilim 30 yasinda ve evlenmeye kalksak durumumuz bile yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?