Sosyal medya ve gerçek hayat...

Aldanma boyle seylere! Onlar vitrin, pazarlama stratejileri vs. Cok kaptirisan kendini mutsuz olursun hic yoktan. Dertsiz insan olur muymus canim.

Günümüzde insanlar da hayatlar da çok sahteleşti. Sosyal medyada insanların önüne ne kadar muhteşem bir hayatı olduğunu sermek için maymun gibi oynayanlar, rol yapanlar var. Tabii ki sosyal medyadaki her laylaylom paylaşımı gerçek değil. Ama mutlu görünenler gerçekte mutsuzdur diye bir şey de yok.
Yeni yetme çoluk çocuğun her gördüğünü gerçek sanıp özenmesini anlarım da, bunları bir yetişkine yakıştıramıyorum açıkçası. İnsan neden başkasının fotoğrafta sergilediği hayata özenir, nasıl depresyona bile girebilir, aklım almıyor. Kimsenin hayatına özendiğim olmadı. Bence herkes kendi hayatı üzerine yoğunlaşsa, hayatında memnun olmadığı şeyleri halletme, istediği hayata sahip olma çabasına girse kendi için çok daha fazla hayırlı bir şey yapardı. Elalemin fotoğraflarına bakıp kendine acımanın sonu yok. Faydasız da. Hayat kalitesini düşüren bir şey.

Sürekli fotoğraf atanların bende çok mutlu olmadıklarını fakat başkalarına bir şeyi ispatlama çabası içinde olduklarını düşünüyorum. Bence normal değil. Birde bir insan bugün çook mutlu olsa bile yarın nasıl bir imtihanla karşılaşacak bilemeyiz. Şükrediyorum halime :)

Anneler gününde annesinin hesabı yok hatta internet kullanmayı.bilmiyor bile aldığı hediyeyi koymuş ahh annem canım annem diye döktürmüş. Hala gülüyorum . Gidip annene desene niye millete diyon

Baskasinin mutlu gorunmesi ya da gercekten mutlu olmasi size neden dert oldu ki?

Sosyal medyada cok fotograf paylasan insan aslinda mutsuzdur cok sorunludur gibi genellemeler yapamayacagim. Mutlu da olabilir, mutsuz da olabilir, nispet yapmaya veya laf sokmaya calisiyor da olabilir, olabilir de olabilir yani. Size ne, bize ne?

Milletin hayatini bu kadar takip etmek yerine kendi hayatiniza baksaniz sukredecek cok sey bulacaksiniz. Kotu etkileniyorsaniz da sosyal medyaya hic girmeyin olsun bitsin.

İnsanlar o kadar eglenmiyor ki bir yere gittiklerinde tek dusunebildikleri foto çekip paylaşmak

Bak aklıma şu da geldi
Bir adam var sapık birisi bir yakinimi taciz etmişti
Ama profiline girdigirdim baktım vatansever allah aşkı merhamet namus ile ilgili paylaşımlar dolu
Konu ile alakasız gelebilir ama
Demek istediğim gerçekte olanla uzaktan yakından alakası bile olmuyor o paylaşımlarinnnnn
Bir de bir yakınım var her gün bir kitap paylaşır yanında çay kahve vs sanki bir günde mi okuyor o kitapları
Diyorum ki maksat kültürlü görünmek
Çok önemli bi amac bi ayrıntı olmadikca insan neden bunu okuyorum diye paylaşır ki

bazi insanlarin sadece fotograf koymak icin gezdigini düşünüyorum.

kardesinin dogum gunu yazmis faceden kutluyor

adamin 3ayri kadindan 3 ayri cocugu var yazdiklarina baksanız hep dürüst o kazik yiyen o ... vb.

evet cok ornek verilebilir ama ergen gibi sosyal medyaya bakip bakip imrenmrek nedir ya

Insanlar sosyal medyada hep mutlu anlarini, gittikleri guzel yerleri, yaptiklari guzel seyleri paylasirlar.
Cunku insanlar begenilmek ister, kendini kanitlamak ister.
Siz hic aglayan, uzgun insanlar goruyor musunuz sosyal ortamlarda?
Ama bu ne mutlulugun, ne de mutsuzlugun kanitidir.
Hepimizin mutluda, mutsuzda oldugumuz zamanlar mevcut, takilmayin fotolara.
En guzeli herkesin mutlulugunu istemek.

Facede gezdigimde degisik seyler yaptigimda fotolarini paylasiyorum mutluyum hep sıkıntım yok. Arkadaslarim icinde de boy boy mutluluk fotolari paylasan günün her anini kayit altina alan var. Hatta mekanda paylasimkolik arkadasim var gun asiri bi mekan bildirim yapar. Cok mutlular ne guzel hic rahatsiz olmuyorum bakiyorum guzel resimlerine mutlu yuvalarina yaptiklari tatil mekanlarina yedikleri yemeklere begenip altina yorum yaziyorum daha da mutlu ediyorum onlari kime ne :) ya hayat zaten zor bir de bak bu boyle mutlu resim.atmis ama aslinda uzuntulu demenin kime ne faydasi var. Bilmiyorum degisik geliyor bu isler bana kiskanclik hasetlik kotu aslinda o mutsuz diyen kesim bana daha tehlikeli geliyor.

insan hali mutlu zamanıda oluyor mutsuz zaman da..
tatile gider gezer tozar resimlerini koyar zannedersiz ki hayatı hep öyle geçiyor ama değil evine dönüyor yine temizlik yapıyor yemek yapıyor eşiyle,annesiyle,kayınvelidesiyle tartışıyor vs vs.. yani normal bir hayat yaşıyor :)
ben oraya çok mutlu hayatım var demek için fotoğraf koyduklarına inanmıyorum.. geziyor tozuyor fotoğraf koyuyor çok normal...

birde kızdığım bir şey var bu forumda karşılaşıyorum sık sık...bir iki gün önce okudum burda bir konu vardı.. herkes diyor ki facebook instagramda fotograf atıyor ama eşi aldatıyor yok dayak yiyor vs.. işte asıl kötü niyet bence o.. bi taraftan mutsuz olduğuna sevindiğini düşünüyorum.. kendince teselli buluyor.. geziyor ama dayak yiyor... çok ayıp geliyor bunu yazmak...
asıl olan şu ki kimsenin süper ötesi müthis hayatları yok.. ama gezip tozmuyor eğlenmiyor diyede kimse mutsuzluktan ölmüyor...

sosyal medya bunu ölçmek için çok yanlış bir araç...

bende çok gezerim güzel yerlere giderim fotograf paylaşırım ama benimde başka sorunlarım var.. mutsuz muyum,, mutluyum ama süper ötesi kimsede olmayan bir hayatım yok..

O fotolara pek takilma cnm mesela ben az sonra kuafore gidicem arkadasimin dugunu var bol bol gulen foto cektircem ve sonra onlari favebooka yukliycem ama mutlumuyum hayir buna sukur sagligim yerinde elim ayam tutuyor ama gel gelelim bosandim ve cok yanlizim ama mutlu rolu yapicam bugun

Benim yakından tanıdığım biri çocuğuna sürekli bağırır hakaretler seni hebertocem neden doğdun sen demezler vs.... Halbuki çocuğun yaptığı tek şey bi başka cocugu. Elinden oyuncagini almak zaten o cocugada bunu sebep olan annesi
Babasi da aynı bunlar döverken biz zor alıyoruz elinden cocugu yada nolur bizim tanımizda yapmayın diye yalvariyoruz artık ama çeteye görsen cocuna sarilmalar sapidik supidik opmeler elleriyle beslerken fotolar neler neler normalde sofradan kovar o derece .... Hepsi yalan keşke fotolarin yanlarında hayal lar ve gerçekler kısmı olsa:) yada kafalarının üstünde baloncuklar olsada gerçeği ordan gorebilsek:)

Konu sahibinin bahsettiği başkasının mutsuzluğu ile mutlu olmak değil.
İnsanlar öyle profiller çiziyorlar ki "7/24 mutlu insanlar varken türlü imkanlar içindeyken bende mi acaba sorun var da her şey dört dörtlük gitmiyor" diyebiliyor insan.
Ben de sm kullanmayı bıraktım, gerçekte tanıdığım insanların çizdiği sahte profiller yüzünden.
Tabi başka sebepler de var.
Neticede insanlar ordaki gibi an be an mutluluk içinde yüzmüyorlar.
Bu bi teselli kaynağı olabilir mi? Bence evet çünkü ciddi mutsuzlukları olan insanlar olabilir, bu insanlar isyan etmeye kadar gidebilir. Herkesin zaman zaman mutlu zaman zaman mutsuz olabileceğini bilmek kimseye zarar vermez, aksi türlüsü kötü. İnsanız neticede bencillik var.

Buraya yazılanları okuyunca sanırsın herkes mutsuz facebook kullanan.
Mesela en yakınımdan örnek vereyim,benim kız kardeşim sürekli seyehat eder.Yurtiçi yurtdışı.herkes çok mu zengin bu der.Ama seyehati sever ve ciddi planlar yapar.para biriktirir.Çadırda bile kalır umru olmaz.Yani ben uğraşamam mesela.
Sonra çok güzel giyinir ,ciddi ciddi arkadaşlarım kardeşinin fanıyız sürekli takipteyiz der.Bunun içinde sürekli internet ,blog takip eder ne moda ne neyle uyumlu,nerde benzeri ucuz,ciddi zaman harcar.Ben hiç uğraşamam.
Eşiyle bildiğin uğraşıp fotoğraf çektirler ,romantik konsept fotoları .Akıllara zarar. Ama bunu gerçekten ikiside severek yapıyor.Bana son derece komik geliyor.Beraber gülüyoruz sonra.
Elinden el işi geliyor organizasyon,tüller falan ,evine çok güzel şeyler yapıyor.İşte tüm bu fotoğraflar facede ve insanlar onun 7/24 mutlu olduğunu düşünüyor.O da temizlik,yemek yapıyor o fotoğrafları atacak hali yok.Ama bunun dışında gerçekten mutlu bi insan ,konuşkan,bıcır bıcır.eşiylede aynı o şekilde mutlular ama 24 saat değil tabii.Herkes gerçek hayatında mutsuz olacak diye bişey yok kesinlikle.
bence sende kendi hayatın üzerinde biraz kontrol sağlayabilirsen,kendini başkasının hayatıyla kıyaslamazsan çok daha mutlu olursun.Yoksa başkasının fotoğraflarına bakıp bakıp iyice karamsar olup köşene çekilirsin.Hiçbirşey yapmak istemezsin.

sosyal medyada mutsuz aile cercevesinde poz vermektense gerçek hayatta tek başıma mutlu kadın pozu vermeyi yeğledim kii çokta mutluyum huzurluyum... sosyal medya insanların birbirlerine bir şey kanıtlama amacında oldukları yer oldu,amacından saptı.
ben mesela sürekli yazılarımı yazarım,şiirlerimi yazarım,güncel olayla ilgiili fikirlerimi yazarım,gecen biri bana sende herşeye cevap yazar gbi şeyler yazıyorsun,şiirmiş yazııymış bunlar çok liseli gibi dedi... yanı foto paylaşmam gittiğim yerleri etiketlemem dudaklarımı büzüştürüp selfiii çekmem gerekmiş..... bu amaçla kullanan insanlardan sonra sosyal medyanın asosyal medya,kendini kanıtlama ve olduğundan fazla gösterme mekanı olduğunu iyice anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…