sosyal medyanın özendirdiği mükemmel hayatlar...

Çok klişe ama önemli olan sağlık,huzur.
O mutfaklar,evler bir gün ufacık bir deprem olsa yıkılır gider.dünya malı dünyada kalır.

Çalışın kazanın, istediğinizi alın, ne diyim... Bir yetişkinin böyle gördüklerine psikolojisi bozulacak kadar özenmesini anlamıyorum. Çocuk olsanız, ailesinin durumu kötüdür derim, elden bşr şey gelmez. Eliniz ayağınız tuyuyorsa istedikleriniz için çaba sarfetmeniz gerekiyor.

O soylem (sic,bok,gotum,bokum gibi) FİRAT karikaturune ait :)
Firat face de bir fenomendir o nedenle oyle dedim

Kisilikle alakali. Senin oyle esyalarin olsayfi o sekilde paylasir miydin? Oysa ki sen sadece o esyalarin senin olmamasindan rahatsizsin. Ama sende olup baskalarinda olmayan seyler var. bunlari bul ve bulduklarinla mutlu ol.

yokmuşşş ya öyle isimler sonradan anladım siz isimlendirdiniz uyumlu olmuş ama
Dogan Cuceloglu, Ustun Dokmen , Adem Gunes bunlar var...
Tavsiye ederim cok guzel konusurlar insani dinlendirirler hayatimda hic hissetmedigim kadar iyi hissederim onlari okudugumda duydugumda...
Takip edebilirsiniz

S osyal medyaya herkez Guzel fotolarini koyuyor kimse kotu foot koymak istemez .... bide uerkesin taro istekleri farkli o pembe evade oturmak ister ben beyaz sen kahverengi her gun ayri fincan ayri tabak paylasan in San demekki parasini ve enerjisini oraya harcamak istiyor harciyor bunny sizi rahatsiz etmesi normal degil Bence bunun nedenini bulun
By kisiler hakkinda Beni dusuncem su kapitalizmin doruklarda oldugu bi dunyada yasiyoruz uc kisi kisi fincan paylasinca digeri dort paylasir digeri Yemek taki mi paylasir uzar gider kazanan Kim uretici kisiler kendilerini bununla tatmin eder aslinda para verip aldigi tabak bardak diildir sahip olma dyggusudur ama bu onu mutlu ediyosa yapmasinda ne sakinca var
Ben isime yaramayacak 6 tabak alacagima 20 lira verecegime gidil bi kital yada iki kitap aliyorum buda beni mutlu ediyo bana sunu diybilirler ne zevksizsin git kutuphaneden al oku tabaklarida al ama hayir ben o kitaba icindekilere sahip olma duygusunu seviyorum beni mutlu eden o ....
Yani sosyal medyada bu tarz seylere takilmayin benim sosyal medyada takildigim sey bu pembis evler suslu tabaklar olmuyo bu suriyeliler bi ara dogu turkistanla cinle ilgili paylasimlar zambiyada afrikada iskence goren kizlar hayvànalara yaapilan iskenceler bunlari gordugumde o kadar uzuluyorumki dayanamiyorum ben hu sartlarda yasarken bu insanlarin bu sartlarda yasamasi haksizlik diye dusunuyorum
Ogluma muz kofte balaik vs.... yedirirken aylardir et yiyemeyen kac couk vardir diye dusunuyorum ve cok uzuluyorum benim sorunumda bu ve bunu belli oranda asmama ragmen hala tam olarak asabilmis degilim siz sahip olamadiginiz seyleri degil oldugunuz seylerle sizin sartlariniza sahip olmayanlari dusundugunuzde otomatik olarak bu hislerden kurtulursunuz
Ben o pembe suslu puslu muze evleri gordugumde guluyorum demekki onun o sahaip olma duygusuna onu gosterip begenilme duygusuna ıhtıyacı var o an
Not.... vıntıge sevmeseöde pembe rengı dozajında severım suslu sofra hazırlamayı her zaman olmasada severım ama bunu paylaşmam ya ı gece o yemegj bulamâan varsa dıye

Benim de buna benzer bi sorunum var 5 yıllık evliyim doğu görevim bu yaz bitiyor 3 ev değiştirdim şimdiye kadar herşeyim kırık dökük memlekete tayin isteyeceğiz üstelik ev aldık ordan krediyle. Memlekete gideceğim diye sevinemiyorum çünkü eşyalarımdan nefret ediyorum sağlam biseymiz kalmadı paramız da yok ben hangi eşimi dostumu ağırlayabileceğim
İnstagramdaki çeyiz ve yeni gelin evleri de ayrı bi deli ediyor beni şimdi kimse benim evimi bilmediği için o tarz bi ev beklerken fena hayal kırıklığı olacak herkes için. Kocam bi kredi daha çeker alırız ne istiyosan diyo biliyo ki böyle söyleyince ne kredi çektiririm ne eşya isterim ne de onu suçlarım. Ne politik bu erkekler ya.

B
Biz azla yetinenler ve böyle de mutlu olanlar olarak çok tatliyiz bence bekar evlerimizde

Valla sadece sosyal medyada degil normal muhabbette bile insanlar akillarini mobilyayla bozmus durumda. Artik ev hanimlari bile oturmalarda ay sunun evi bunun yatak odasi sunun persesi baska birsey bilmez olmuslar bana gina geliyor. Valla ben bu evinin susunden pusunden baska konuda agzini acmayan insanlara aciyorum bile. Baska konuda konusacak entellektuel birikimi yok ne yapsin o da kendini bu konuda kanitlamaya calisiyor diye dusunuyorum.

Tamam bi konu olur dekorasyon konusursun kapanir biter gider ama yok agzini evle perdeyle suslemeyle acip ankastreyle avangartla kapatan insanlari gordukce birakin ozenmeyi dekorasyondan sogudum resmen.

Bu arada doğuda 60 metrekare bi lojmanda kalıyorum sanırım. Mutfağa 2 kişi giremiyor. Ben artık hangar gibi mutfakta yayıla yayıla yemek yapmak ve salonda(hiç salonum olmadi) yemek takımlarıyla yemek istiyorum yemeğimi. Ay ben yemek takımı da almadım yaaa hediye gelen tabak çanakla idare ettim bu kadar sene.kim yiyecek o tabakta kimim var diye. Sayın konu Sahibi umarım daha acınası beni görüp şükretmişsinizdir

Herkesin hayat standardı farklı, sosyo ekonomik sınıfı farklı. Oralarda gördüğünüz hayatlar gerçek değil diye kendinizi avutmanın da manası yok, gerçek olsa ne olmasa ne? Var demek ki alıyor yapıyor geziyor insanlar...Zaten bilmiyor muyuz lüks içinde rahatlık içinde yaşayan insanlar var.
Hayat böyle...Kimisi göstermeyi anlatmayı sever kimisi de sevmez. Görgüsüzce geliyor bazen ama o tipler normal hayatta da var.
Bir de popüler olmaya çalışıp reklam değeri yaratmaya çalışan kesim var, hayatlarını, yaptıklarını paylaşıyorlar, onlarınki biraz ticari kafayla düşünülmüş takipçi kasma amaçlı şeyler.
Sosyal medyanın sahteliği üzerine güzellemeler yapılması popülistlik oluyor biraz. Oranın da normal hayattan çok da bir farkı yok.

bunun hayat standartıyla falan ilgili yok, bu tamamen görgüsüzlük. eskiden ramazanda insanlar birbirini kollardı, tutmayan-tutamayan karnını gizli doyururdu. şimdi bu bahsettiğiniz hanımların ramazan paylaşımlarına bir bakın vallahi günah. hepsinin de profilinde imam eşi gibi sözler var ama yaşantılarında zerre mütevazilik yok. hep başkaları için yaşıyorlar, sen evinde takımlarınla ankastrenle yaşa her her gün çekip atmanın manası ne? bunların bir de tessettür modası yaratanları var ki onlar beni deli ediyor, farzı tarz yaptılar. ne giyersen giy banane ama yeni nesile o kadar kötü örnek oluyorlar ki, hep bir yarış içerisinde çocuklar. instagramdaki birçok insan tüketim çılgınlıgını yaratan hainler, kesinlikle bak. hem kendilerine sponsor buluyorlar, hem de sizi de tüketmeye yönlendiriyorlar. kanmayın bunlara, önemli olan mutlu olmak. insanlar kendi için yaşamıyor, sosyal medyada hava basmak için yaşıyorlar. fos insanlar.

Kendinden kötü durumda olanları düşünüp şükretmek gerek yoksa bunun sonu yok her zaman daha iyisi var, olmaya da devam edicek malesef. Hem hepsi sisirilmis balon bence. Tamam eşyaları son model olabilir ama huzurlari olduğunu sanmiyorum. Bunlar hep kompleksi insanların yaptıkları hareketler. Kendi kendilerine mutlu olamıyorlar hep bir onay bekleme yada özendirme pesindeler aciyorum artık bu insanlara...

Çok güzel anlatmışsınız . Tam anlamı ile olay bu .Farzı tarz yaptılar cümlesi zaten olayı özetliyor .

Gerçekten bu gösteriş benim canımı sıkıyor.

Geçen gün burada misafir ağırlayacak biri yemeğe ne hazırlasam diye soru sormuş . Gelen cevaplara inanamadım . 3 tane ama yemek kaç çeşit börek çörek salata her şeyden çifter çifter . Tamam misafire güzel sofra hazırlanır ama bu kadarı da artık görgüsüzlük gerçekten .

Ben Amerika'da yaşıyorum bitane fotoğraf paylaşmadım şöyle newyork city meydanında aman ne matah şey değil mi? Tatile gelen arkadaşların en az 2 şer amerika albümü var, görgüsüzlüktür bana göre, gezip tadını çıkarmak varken her köşede selfie çekilmek saçma geliyor, ben daha çok bu türk kahvesi resimlerine tav oluyorum, süslü fincanlarda köpüklü kahveler, arka planda renkli aksesuarlar, draje şekerler minik çikolatalar altına ne yazılır böyle fotoğrafların bilemiyorum ne gerek varsa?

Bunların sebebi komplekstir şahsi fikrim, beğenilme-övülme arzusu, hatta s*dik yarışı.

Baskalarinin hayatina neden bu kadar ozenilir bunu anlamam. Mukemmel bir hayatim mi var? Kesinlikle hayir ama bu "benim hayatim". Baskalarinin ne yasadigi ya da ne paylastigi beni ilgilendirmemekle birlikte bu tur paylasimlari yapan insanlarin hayatlarindaki baska eksiklikleri kapatmaya calistigini dusunmekteyim.

Catim catim catlamayin arkadaslar yok gormediklermis aslinda mutsuzlarmis vs dunya kadar sey yazmissiniz. Benim hic sosyal medya hesabim yok.Evimde pembişli degil resim koymuyorum.
Ama madem sahte takip etmeyin mesela
Sizde yok diye kiskanip hemen yok ya ip var kesin ip modunada gecmeyin bence her konuda bunu yapiyorsunuz burada fakir edebiyati yapanlari sarip sarmaliyorsunuz
Ama bir hatun gelip bir sorup acmisti evinin fiyatini yazdi diye (soruyla alakasi vardi) kiza demediginiz kalmadi konusu konuluktan cikmisti.
Ama o kizin evi (atiyorum ) 5 tl degilde 1 tlolsaydi o bazi hasetciler agizlarini acmayacakti Cunku 5 tlyi veremiyorsunuz :) ortalamanin ve sizin sahip olamayacaginiz birsey gordugunuzde taşlama camur atma moduna giriyorsunuz.
Onlarda kendini biliyor bunu buraya birakiyorum isteyen alir.

Bu da yeni moda oldu arkadaş, biseyi elestirmeyegör "koskonuyosonozz" . yahu ne alaka arkadaşlar görüş yansitnislar. Sence de görgüsüzlük değil mi insanin yediğini içtiğini giydiğini gezdiğini bu kadar başkasının gözüne sokması. Alan var alamayan var. Terbiye ve gorguyle alakalı şeyler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…