sosyal medyanın özendirdiği mükemmel hayatlar...

Valla ısnt. dünyası abartı dünyası hiçbir hayat oradaki resimler gibi değil. Aslında normal bir evde yaşayanlar birkaç parça bir şey alıp süsleyip koyup resim çekiyorlar aslında öyle yaşamıyorlar bile. Kaldı ki çoğu da hava atma peşinde boşver sen bunları. Benim teyzemin gelini evlendiğinde normal bir mutfağı vardı sonra başka gelin geldi sade ama şık döşedi hooop o da döşedi mutfağını bir de mutfağına aldığı dekorasyon eşyalarını sanki başka birşeyi çekiyormuş gibi yapıp koyuyordu sonradan görmelikten başka bir şey değil. Siz kendiniz gibi olun kendi zevkinizce yaşayın

Mesela benim için sunum çok önemli. Bayılıyorum kahve içerken farklı fincan, peçete falan olsun tepside... Zevk alıyorum bundan. Ama koyacak yerim yok. Ben de kahve fincanlarını tekli alıyorum. En fazla 2 tane. 6'lı fincan takımına hiç gerek yok. Sunum tepsilerini de ham olarak alıp kendim değişik değişik boyuyorum. Evet bazıları çok görmemiş, çok abartıyor ama öğrendiğim şeyler de oluyor. mesela geri dönüşüm yapan hesaplarla çok şeyi az maliyete değiştirmişliğim var. Yahut bir yemeğin sunum şeklini hiç aklıma gelmeyecek gibi sunan insanlardan öğrendiğim şeyler var. Bana kalırsa yanlış hesapları takip ediyor olabilirsiniz. Unutmayın normal hazırladığınız bir sofraya koyduğunuz bir küçük yapay çiçek bile insanın moralini düzeltir. Gözüne güzel gözükür o sofra..

Bir süre moda bloggerlarını takip ettim. Hayattan soğudum. O ne beleşçilik? O ne avamlık? İnsanları "daha çok tüketin", "bana daha çok güzelsin harikasın deyin" diye bağırıyorlar.. Anında takibi bıraktım.

Tabi ki 36 sayfayı okumadan yazıyorum yazılanların aynısı olacak affola :) Ben sizin demek istediginizi anladım. Bana da öyle geliyor çoğu zaman.Ve bu hesapların sahiplerinin genellikle yasıtlarım olması daha da etkiliyo bazen. Maalesef özenti ve tek düze hayatlar. Kimse kavgasını gürültüsünü paylaşmak istemez. Hayat tabi ki tozpembe değil. Onların istedikleri başka insanlar tarafından imrenilmek. Ve maalesef başardılar da.

neme azım,neme gerek demek lazım,boşverın,mutsuz olduklarını düşümuyourm,yada mutlu oldukalrını,bununla kafayı hiç yormadım,ama gerçek hayatlarda o an değil tabıkıde,paketın içinı bılemeyız,ama bıldığımız bır paket var,oda kendı hayatımız,boşverın gerisini

Aynen öyle.. Bu durumun rahatsz edıcı olması ne kötu degıl mi

bır sozune bayıldım,kaptım,bende kaç kez sıfırladım,yenıdne başladım,saymadım,bende hesapları olmayan bırıyım,ve olmayan bırı çıkmadı karşıma,olanıda banel buluyorum

Esya falan bi tarafada yenilip içilenin paylasılması hoş degil bence görgü fakirligi işte napcan ama su varki hiç kimse mükemmel degildir unutma gördügün herseye aldanma herkezin kusurları vardır emin ol

Bahsi geçen sosyal siteler, gerçek yaşantıdan da bir kesit değil mi esasında ,
Ben büyük şehirde doğdum büyüdüm , çevremizde çoğunlukla memur olan ve kendi yağı ile kavrulan aileler oldu,
Ve yaşamlarımız, evlerimiz, misafirlere ikramlıklarımız da hep çok sade oldu ,
Sonra eşimle tanıştım, evlenip ilk kez onun yaşadığı şehre gezmeye gittim, benim doğduğum şehre göre daha küçük bir yerdi,
Hanımların şıkır şıkır kıyafetleri , kollarına doldurdukları takıları, sofralarında bin çeşit ikramlıkları ve bizim evimizin tamamı kadar olan Kocaman süslü püslü mutfakları ve dahi zengin ile fakirin mahalle mahalle ayrıştırıldığı şatafatlı evleri vardı... :)
Hepsi toplanıp yeni gelin görmeye gelmişlerdi hatırlıyorum , en sönük ben kalmıştım giyim kuşam olarak , ayakkabıları bile apartman topuktu Hepsinin...

Tıpkı sanal dünyadaki gibi, birbirlerinden özenti, birbirlerinden devşirme hayatlardı onlarınki de..

Şimdi moda olan tarzlar ve o akımda ikoncan olan kişilerin popülaritesi, uzun sürmeyecek bence .

Bakıyorsunuz , hayattaki tek başarısı blog yazmak olan birisi, şıp diye yazar oluveriyor kitapları basılıyor, ee hani bunun için gerekli olan eğitim, donanım ??

Hatta hatta ünlülerin doktoru olmak bile bir sükse sebebi olmuş sosyal medada...
son aylarda pek meşhur olan bir ünlünün kadın doğum doktoru olan beyin çalıştığı hastaneye düştü yolumuz , ünlü hanım tarafından instagramda vs bol bol boy gösteren o doktorbeyi gördük , önümüzde asansör bekliyordu, hepimiz yukarıya çıkacaktık , asansör geldi , Adam arkasına bakmadan asansöre girip kapatma düğmesine bastı kapıları kapatmak için, arkadan birisi araya girip kapıyı araladı :) ya bu kardeşim, ne oldun ki sen ünlü birisinin doktoru oldun da , insanlara yardım etmek maksatlı yüce bir mesleğin var, kime bu havalar ? O hiçbir vasfı olmayan ünlü hanım mı seni yücelten ?

Velhasılı kelam, bir yanda zengin ışıltılı hayatlar , diğer tarafta onlara iç geçiren insanlar.. Dünya var olduğu sürece var olacak,
Bizim vazifemiz çocuklarımıza malın mülkün gelip geçici olduğu , onları yaşam için sadece bir araç olarak kullanmayı, sağlığın en büyük nimet olduğunu öğretmek,

Benim yabancı uyruklu bir arkadaşım var , evi ve sofrası her zaman o kadar sade ki, hayatta tek imrendiğim insan o diyebilirim..

Mal sahibi mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi,
Mal da yalan mülk de yalan , var biraz da sen oyalan ..

Ne güzel de söylemiş Yunus Emre... Adeta şimdiki yaşamlara ders niteliğinde...

Herkesin gercek mükemmel bir hayati yoktu sahte mukemmelleri vardi. Ozendiklerine gore yasamaya calisir yinede mutlu olamazlar. Gerçek mutluluk bulmak için içten geçtiği bir mutluluktur.
Soccanejolys aile izliyorum gerçek aile gibi gorunsede reyting peşinde olan aile. Gurbetçi aile diyim oda sahtelik tasiyor gerçekçi yasiyormus gibi cikiuorlar kameralarda. Youtubeden para aldiklari bilmiyordum öğrendim sonrada millet iyice abartti valla bunu farkettim

Koca kk'da bir ben mi hoşlaniyormuşum instagramda degisik sunumlar vs.ler görmekten . Ben fikir edinmek icin herkesi takip ediyorum ama kendim kirk yilda bir ozenirim. Cogu zaman aksama yemegi zor yapiyorum ders calismaktan ama yapanlari izlemeyi de seviyorum. Bence sevmeyen takip etmeyebilir. Zorla degil ki. Bahanesi de var, tanidigin biriyse, senin yemekleri gordukce istahim aciliyor kusura bakma dersin mesela en basitinden yani belki hic tanimadigimiz insanlari kiskanma duygusu baya tuhafima gidiyor benim.

Ha birde benim kpss sayfam var..cok faydali seyler paylasiyorum.motive etmeye calisiyorum:) calisma masamdaki notlari paylasirken farkli kalemlerle sunum yapiyorum:) beklerim sayfama:)

Görgüsüzlük boyutunda olanlardan zengin dr hoşlanmaz kendini bilen....ben bakmayı seviyorum fikir oıuyor,kendi hayatım en az onlar kadar olsa da paulaşmayı sevmiyorum

Bunu ben de çok düşünmüştüm hatta yıllar önce yabancı sitelerden dekorasyon türlerini araştırırken ve filmlerdeki dekorları incelerken country 'nin benim tarzım olduğu fikrine varıp evlenince böyle bi ev kurma hayaliyle yaşadım evlenirken magaza mağaza gezdik girmediğimiz mobilyaci kalmadı adamlar country 'nin adını duymamış fotoğraf gösteriyorum bunu sadece ankara da özel yaptirirsin diyorlar eşim sağolsun kırmadı taa ankara ya mobilyacilar sitesine gitti öyle bi rakam cikardilalr ki dudak ucuklatir elimiz böğrümuzde eve geldik hayallerime yakın olduğunca bi ev kurmaya çalıştım ama şimdi öyle bi türedi ki bu evler mantar gibi her yerde ve yıllarca hayalini kurduğum tarzdan sogumak üzereyim

Kızlar üzgünüm ama gerçekten öyle mutlu öyle pembis hayatlar var ...

Bu arada mutfakta pembeyi hiç sevmem. Country tarzı da bebek odalarına yakistiriyorum sadece :) çok pahalı şeyler değil gördüğünüz pembe tabak canaklar.aksine sade şeyler pahalı genelde.

Canım maddiyattan öte ilgi alanı bence bu. Bak birlikte çalıştığım ve evlerimize giren maaşın aynı olduğunu bildiğim arkadaşlarımın evlerine her gittiğimde benim evim öğrenci evi gibi geliyor
Ama ben böyle seviyorum. Spor rahat gösterişsiz.. Kediciğim birşeyi tırmaladığı zaman çığlık çığlığa üzülmek istemiyorum mesela. Elim çarpıp birşeyi kırdığım zaman 250 parçalık Kahvaltı setimin fincanı idi o diye üzülmek istemiyorum.
Ben evime değil evim bana hizmet etsin.
En değerli şey kafamızın içindeki beyin ve kalbimiz. Sevgimiz huzurumuz dostluklatımız... Onlar en iyisinden olsun koltuğumla perdemin rengi varsın uyumsuz olsun
Sosyal medya denebilecek tek üyeliğim de KK ayrıca

Oki o zaman. O laf o kisilere armgan edelim o zaman cünkü burada haklisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…