sosyal medyanın özendirdiği mükemmel hayatlar...

kızlar; İnstagram, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlar "paylaşım" için yapılmış platformlar.. bana da orada sürekli ayet, hadis paylaşanlar garip geliyor ama bunu dert etmiyorum.. mesela Allahı seven 68646546564 kişi bulup ne yapılacak, ya da bir fotoğrafı 4654545 kere paylaşınca kim ne kazanacak bilmiyorum, sorgulamıyorum da..

kimi evini, kimi çevresini, kimi yediğini, kimi giydiğini paylaşır.. kimseyi pembe sevdiği için mutsuz, yeşil sevdiği için mübarek, kırmızı sevdiği için çılgın ilan edemezsiniz.. ha size öyle geliyordur, o zaman siz de başkalarına "kıskanç" olarak gelebilirsiniz.. bu kadar takılmayın.. kıskanıyorsanız, kaldıramıyorsanız ya takip etmeyi bırakın, ya engelleyin ya da o platformlardan ayrılın.. kendinizden önemli değil sonuçta :)

Geçen biri foto paylaşmış arkadaşlarıyla görsen mutluluktan uçuyor sanırsın,
Ben biliyorum ayol, kocası aldatıyor, dayak yiyor..
Gülerken foto paylaşmak senin neyine, sanki bilmiyoruz hayatını, kimi kandırıyorsa

Bu düşünce de olacağıma, foto paylaşır görgüsüzler sıralamasında zirveye oynarım daha iyi

Herkes aynı şartlarda olsa, aynı durumu yaşasa yapsa robot bi yaşam üstünde olurduk, aslında güzel de olurdu herkes hakkaten eşit olurdu.
Ama o ya da bu şekilde her şey bir şekilde düzensiz ve dengesiz... gerisi inanca ya da felsefeye giriyor...

Mesela ben eşyaya önem veririm, çünkü büyük bi vaktim evimde geçiyor. Dışarı çıkmayı pek sevmiyorum, tatil yapma gibi alışkanlıklarımız da pek yok. Maddi durumumuz el verdiğince ben de o nette gördüğün vintage mintage eşyalarla yavaş yavaş bi şeyler alıp kendime göre uygun olanlarını alıp kombinledim. Bazıları uygun değil ama sağlam, boyatıp boyatıp kullanırım.
Hepsi beni mutlu etti, evde olduğum sürece rahatım. Öyle deli gibi kasmadı bizi, çünkü evlenirken DÜĞÜN saçmalığına girmedim.
Nikah yaptık, bir de yakın akraba eş dostla bi yemek yenildi o kadar. Düğün parasıyla her istediğimi aldım:) Hiç de pişman olmadım, vakti gelince senin de olur umarım... Her şeyin bi sırası var... bazen çok geç gerçekleşiyor...

Sahip oldugun herseyin fotografini paylasmak tercih meselesi.

Her forograf paylaşan mutsuzdur yada paylasmayan mutludir diye genelleme yapilamaz tabi.

Ama bence bu ciddi bir hastalik haline geldi insanlar sirf sosyal medyaya koymak icin abartmaya basladi. Bu biraz mutlulugu paylasmaktan cok nispet yapmak meselesine donustu. Sahip olduklarinla buna sahip olmayanalari ezme meselesine geldi olay.

Ha tabi her paylasan bu niyetledir diye genelleme yapamiyacagim insanlar cesit cesit ama ben cevremdeki arkadaslarda hep niyeti bu gordum.

Mesela ben sosyal medya da sahip oldugum birseyin resmini paylasmam. Sevmiyorum diyelim ama paylasmadigim icin benim onlar kadar evim olmadigini dusunen ve evime gelince sasirip surat asan akranlarim oldu.

Ayrica benim fikrim bir kisi bile gorup o resmi benim niye boyle degil diye uzulse ben bundan kendimi suclu hissederim. Bu resimleri gorup maddi imkansizliklardan dolayi alamadiklari icin gidip esiyle nisanlisiyla kavga eden cok genc kiz taniyorum.

Esyalar bize hizmet etmek icindir. Yemeklerde bize enerji versin diyedir ama ne yazikki artik biraeylere sahip olma yemek icmek bir arac degil amac haline gelmeye basladi.

Zaten ureten bir toplum degildik boyle seyleri abarta abarta sadece tuketen toplumu olmaya basladik.

Çocuk muyuz ki özenelim? Bir sürü yemek, moda, kozmetik hesabı takip ediyorum bir kere özenmedim. Ben zaten çalışıyorum istediğim ne varsa gidip alabiliyorum. Alamadığım şeyin de özentisini çekmem.
Sunumlar falan da fikir oluyor benim için zaten onların paylaşılmasında ki amaç o. O zaman sadece arkadaşlarını takip edeceksin olup bitecek.

Bir genelleme daha yapmışsınız ama ben facebook kullanmıyorum ve instagrama da evet çok şey koyuyorum ama yediğim içtiğim olmuyor bunlar genelde gezdiklerim, okuduklarım, kitaplarım, çiçeklerim, kedim, arkadaşlarım, sevdiklerim, sevgilim ve bazen de evimde yaptığım değişiklikler yada düzenlemelerim oluyor. Çok şaşıracaksınız ama evim country tarzda döşenmedi ve pembe yada çiçekli hiç bir şeyim yok. Çok şükür mutsuz hiç değilim ve biri benden daha iyi hayat yaşıyorsa ve bunu paylaşıyorsa da mutsuz olmuyorum, beğenmişsem beğen kalpçiğine basıveriyorum :). Zira ben orta gelirli bir insanım ve benden çok daha maddi gücü olan insanları da takip ediyorum ve emin olun oldukça çoklar. Hiç bir zaman mutluluklarını da kıskanmadığım için bana verdiğiniz tavsiye bana komik geliyor. Kalkıp da aman ne mutlu diye niye gözü kalsın ki bir insanın, kalıyorsa ve üstüne geneli mutsuz diye genelliyorsa evet bence iyi niyetli değildir yani fesattır. Fesatın kelime anlamı iyi niyetli olmayan insan demek ve insanların mutluluklarına bakıp kıskanıp üzülüyorsanız bu nedenle siz de paylaşmayın diyorsanız kusura bakmayın "iyi niyetli" değilsiniz

Valla ben nazara sosyal medya yüzünden inanır oldum. Ofisim nehire bakıyor ben de fotosunu koyduydum. Ertesi gün patronumla kavga ettim

Bir arkadaşım gittiğim davette ikimizi taglemiş. Orda giydiğim gömleği ertesi gün ütüyle deldim Orda giydiğim eteği başka bir yerde daha giydim , üstüme o kadar çok şey döktüm ki

Vallahi hiçbir şey koymam artık.

Arkadaşım ben "paylaşma" demiyorum. Ben kendi fikrimi söylüyorum. Sen ister paylaş ister paylaşma... Ayrıca ben milletin mal varlığından bahsetmiyorum. "Paylaşımları samimi bulmuyorum" diyorum. Samimi bulmamamın nedeni de bu kadar paylaşım yapan bir Allah'ın kulu bir gün mutsuz anını paylaşsın o kadar paylaşımcıyız ya fotoğrafçıyız ya. Bende bunu anlamıyorum. Ben bunları yazıyorum diye mutsuz da değilim yanlış anlama, fesatlık değil yani. Sadece eğri oturup doğru konuşuyorum. Sizde de varsa o yürek siz de yapın. Özeleştiri iyidir. Yani burada insanlar yorum yapıyor. Ben de yorum yapıyorum. Bu benim düşüncem ister kabul et ister etme. Etmiyorsan da sen bilirsin. Fesatsam da sanane? Ayrıca ben ev döşemesine falan takılmam... Hiç para pul konuşmayı da sevmem, evim şöyle böyle diye, yine görgüsüzlüktür benim için...

Siz o özeleştiriyi yaptınız mı sizce de benden talep ediyorsunuz?
Ayrıca bu yapı meselesi kimi insan çocukluktan itibaren hayatının en olumsuz yanlarını hatırlar, hiç bir kötü hatırayı unutmaz ve paylaşımları da laf sokmalı capslerdir, ağdalı şiirlerdir. Mesela bana da o capsler saçma geliyor, amacı fotoğraf paylaşmak olan bir sosyal medyayı karikatürhaneye çevirdiler ama kalkıp da görgüsüz falan gibi yaftalamalara girmiyorum. Takibi bırakıyorum bitiyor.
Ben yapı olarak kötü hatıraları da hatırlamadığım gibi mutsuz anlarımı da paylaşmıyorum. Yapım böyle. Kötü sayılabilecek bir çocukluk da geçirsem hiç bir şeyini hatırlamamayı tercih ediyorum, dolayısıyla paylaşımlarımla da bu şekilde. Ayrıca neden ben mutsuzum diye duygu sömürüsü yapayım çok da tanımadığım insanlara deli miyim ben?
Hayat çok da pembe değilken biraz hayatını renklendiren ve estetik şeyler düzenleyip bunları paylaşan insanlara alayı mutsuz yeaa veya görgüsüz gibi ithamlarda bulunup sonra ay ama özeleştiri demek de ayrı şahane.
Ömründe kociş dememiş bebiş dememiş, evinde tek bir pembe kap bulunmayan bir insan olarak ben bile hayat enerjisi olan ve mutlu insanları korumaya çalışıyorum ya size de tebrikler yani.
Bırakın insanlar mutlu olsun yahu. Pembe tabaklarıyla mutlu olsunlar, paylaşsınlar yani.

Benim de en sevdiğim kahve fincanım kırıldı böyle insanlar yüzünden demek ki. Rujum vardı kiko burada satılmıyor
fotomu koydum kız dedi rujun çok güzel markası ne. Dedim burada satılmıyor. Ruj iki gün sonra yere düştü kırıldı. Kız kim bilir neler geçirdi aklında.

Kiz sen de pek sakarmıssın, gomlek yakmalar, uzerine dokmeler filan

Ama nehire karsi ofis mi dedin Donme sakin kal orda, buralar hep bozkir

Ben kimsenin yediginden ictiginden etkilenmedim sosyal medyada. Ya da giydiginden kusandigindan. Ben gittigim mekani koymam, yedigimi ictigimi koymam. Kendimi cok koyuyorum galiba Yedigi ictigi insanlarin olsun gozumuz gonlumuz yok ama bazilari var sirf bak ben sevgili yaptim cok mutluyum tontisim modunda yardiriyor, bir onlara uyuz oluyorum, hayir Allah mutlu mesut etsin de bize ne, neredeyse bir seye kadar koycaksin be kardesim

Senin yazının özeti şu; "ben hava atıyorum"

ben de bunu söylüyorum ama kabul etmemekte ısrarcı hanımlar...
Ben sizi anlıyorum tartışmayın boş yere
Gerçekten bakıyorum mesela kocam bana şu çiçeği aldı. Yok kocam bana şunu yaptı. Kocam bana yemek hazırladı .
En güzel ev benim . En Yeni eşya benim.
En aşık olunan benim.. benim benim benim..
Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir denen bir dinin insanlarına bak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…