- 9 Eylül 2007
- 21.428
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi catherineblake
-
E ben de "fesat" sınıfına girdimİnsanları katagorize etmek ,sınıflandırmak,görgüsüz olduğuna kanaat getirmek fotoğraf paylaşmaktan daha utanılacak bir şey ...
E ben de "fesat" sınıfına girdim
Allah'a şükür mutsuz değilim, mutluluktan uçuyor da değilim. Mutlu da olsam mutsuz da olsam bunu insanların gözüne sokma taraftarı da değilim. Mutlu bir anımı paylaştıgımda o an mutsuz olan birini özendirebilirim belki.. Belki de bakıp iç geçirebilir. Başka birini mutsuz etmekten çok korkarım çünkü..."Mutsuzlar" demenin fesatlık oldugunu da düşünmüyorum. Siz beni ne kadar tanıyorsunuz da "fesat" diyebiliyorsunuz... Ayrıca "kesin mutsuzdurlar" gibi bir cümle de kullanmadım, "inanmıyorum" dedim.. Bu kadar tepki verdiğinize göre şu Facebook'ta görgüsüzler diye adlandırdığımız kategoriye giriyorsunuz. Hani şu (yazmaya bile utanıyorum) yediği her yemeği, içtiği suyu bile paylaşan... Sizi de anlıyorum o kadar mutlusunuz ki bazen mutluluktan empati yapmayı unutuyorsunuz... Bence o paylaşımlarınızı bundan sonra empati yaparak yapın...
Arkadaşım ben "paylaşma" demiyorum. Ben kendi fikrimi söylüyorum. Sen ister paylaş ister paylaşma... Ayrıca ben milletin mal varlığından bahsetmiyorum. "Paylaşımları samimi bulmuyorum" diyorum. Samimi bulmamamın nedeni de bu kadar paylaşım yapan bir Allah'ın kulu bir gün mutsuz anını paylaşsın o kadar paylaşımcıyız ya fotoğrafçıyız ya. Bende bunu anlamıyorum. Ben bunları yazıyorum diye mutsuz da değilim yanlış anlama, fesatlık değil yani. Sadece eğri oturup doğru konuşuyorum. Sizde de varsa o yürek siz de yapın. Özeleştiri iyidir. Yani burada insanlar yorum yapıyor. Ben de yorum yapıyorum. Bu benim düşüncem ister kabul et ister etme. Etmiyorsan da sen bilirsin. Fesatsam da sanane? Ayrıca ben ev döşemesine falan takılmam... Hiç para pul konuşmayı da sevmem, evim şöyle böyle diye, yine görgüsüzlüktür benim için...Bir genelleme daha yapmışsınız ama ben facebook kullanmıyorum ve instagrama da evet çok şey koyuyorum ama yediğim içtiğim olmuyor bunlar genelde gezdiklerim, okuduklarım, kitaplarım, çiçeklerim, kedim, arkadaşlarım, sevdiklerim, sevgilim ve bazen de evimde yaptığım değişiklikler yada düzenlemelerim oluyor. Çok şaşıracaksınız ama evim country tarzda döşenmedi ve pembe yada çiçekli hiç bir şeyim yok. Çok şükür mutsuz hiç değilim ve biri benden daha iyi hayat yaşıyorsa ve bunu paylaşıyorsa da mutsuz olmuyorum, beğenmişsem beğen kalpçiğine basıveriyorum :). Zira ben orta gelirli bir insanım ve benden çok daha maddi gücü olan insanları da takip ediyorum ve emin olun oldukça çoklar. Hiç bir zaman mutluluklarını da kıskanmadığım için bana verdiğiniz tavsiye bana komik geliyor. Kalkıp da aman ne mutlu diye niye gözü kalsın ki bir insanın, kalıyorsa ve üstüne geneli mutsuz diye genelliyorsa evet bence iyi niyetli değildir yani fesattır. Fesatın kelime anlamı iyi niyetli olmayan insan demek ve insanların mutluluklarına bakıp kıskanıp üzülüyorsanız bu nedenle siz de paylaşmayın diyorsanız kusura bakmayın "iyi niyetli" değilsiniz
Siz dediniz demedim. @elvanelvan88 'e atıfla yazdım. Okuyup görmüşsünüzdür diye..ben size fesat demedim ,siz yine kendinizi o sınıfa koydunuz
Yani @elvanelvan88 bana fesatlandınız demişben size fesat demedim ,siz yine kendinizi o sınıfa koydunuz
Arkadaşım ben "paylaşma" demiyorum. Ben kendi fikrimi söylüyorum. Sen ister paylaş ister paylaşma... Ayrıca ben milletin mal varlığından bahsetmiyorum. "Paylaşımları samimi bulmuyorum" diyorum. Samimi bulmamamın nedeni de bu kadar paylaşım yapan bir Allah'ın kulu bir gün mutsuz anını paylaşsın o kadar paylaşımcıyız ya fotoğrafçıyız ya. Bende bunu anlamıyorum. Ben bunları yazıyorum diye mutsuz da değilim yanlış anlama, fesatlık değil yani. Sadece eğri oturup doğru konuşuyorum. Sizde de varsa o yürek siz de yapın. Özeleştiri iyidir. Yani burada insanlar yorum yapıyor. Ben de yorum yapıyorum. Bu benim düşüncem ister kabul et ister etme. Etmiyorsan da sen bilirsin. Fesatsam da sanane? Ayrıca ben ev döşemesine falan takılmam... Hiç para pul konuşmayı da sevmem, evim şöyle böyle diye, yine görgüsüzlüktür benim için...
Valla ben nazara sosyal medya yüzünden inanır oldum. Ofisim nehire bakıyor ben de fotosunu koyduydum. Ertesi gün patronumla kavga ettim
Bir arkadaşım gittiğim davette ikimizi taglemiş. Orda giydiğim gömleği ertesi gün ütüyle deldimOrda giydiğim eteği başka bir yerde daha giydim , üstüme o kadar çok şey döktüm ki
Vallahi hiçbir şey koymam artık.
ben de bunu söylüyorum ama kabul etmemekte ısrarcı hanımlar...Kızlar Allah aşkına
Çoğu kişi hava atmak için yapiyor
Bunu sizde biliyorsunuz
Valla ben nazara sosyal medya yüzünden inanır oldum. Ofisim nehire bakıyor ben de fotosunu koyduydum. Ertesi gün patronumla kavga ettim
Bir arkadaşım gittiğim davette ikimizi taglemiş. Orda giydiğim gömleği ertesi gün ütüyle deldimOrda giydiğim eteği başka bir yerde daha giydim , üstüme o kadar çok şey döktüm ki
Vallahi hiçbir şey koymam artık.
Senin yazının özeti şu; "ben hava atıyorum"Siz o özeleştiriyi yaptınız mı sizce de benden talep ediyorsunuz?
Ayrıca bu yapı meselesi kimi insan çocukluktan itibaren hayatının en olumsuz yanlarını hatırlar, hiç bir kötü hatırayı unutmaz ve paylaşımları da laf sokmalı capslerdir, ağdalı şiirlerdir. Mesela bana da o capsler saçma geliyor, amacı fotoğraf paylaşmak olan bir sosyal medyayı karikatürhaneye çevirdiler ama kalkıp da görgüsüz falan gibi yaftalamalara girmiyorum. Takibi bırakıyorum bitiyor.
Ben yapı olarak kötü hatıraları da hatırlamadığım gibi mutsuz anlarımı da paylaşmıyorum. Yapım böyle. Kötü sayılabilecek bir çocukluk da geçirsem hiç bir şeyini hatırlamamayı tercih ediyorum, dolayısıyla paylaşımlarımla da bu şekilde. Ayrıca neden ben mutsuzum diye duygu sömürüsü yapayım çok da tanımadığım insanlara deli miyim ben?
Hayat çok da pembe değilken biraz hayatını renklendiren ve estetik şeyler düzenleyip bunları paylaşan insanlara alayı mutsuz yeaa veya görgüsüz gibi ithamlarda bulunup sonra ay ama özeleştiri demek de ayrı şahane.
Ömründe kociş dememiş bebiş dememiş, evinde tek bir pembe kap bulunmayan bir insan olarak ben bile hayat enerjisi olan ve mutlu insanları korumaya çalışıyorum ya size de tebrikler yani.
Bırakın insanlar mutlu olsun yahu. Pembe tabaklarıyla mutlu olsunlar, paylaşsınlar yani.
Ben sizi anlıyorum tartışmayın boş yereben de bunu söylüyorum ama kabul etmemekte ısrarcı hanımlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?