sosyal medyanın özendirdiği mükemmel hayatlar...

Valla benim imkanım var ama evimin içinin fotosunu asla koymam.
Mahremimi paylaşmak bana ters. Yüzlerce gözü evime sokamam. Ev insanın mahremidir, eşiyle sevgilisiyle ailesiyle ilişkisi , yaşam alanı insanın mahremidir bunları başka insanlara göstermekten zevk almayı anlayamıyorum cidden.
Madem evden mutlusunuz bunu neden başkasına gösterme ihtiyacı duyuyorsunuz anlayamıyorum.

Yeme içme fotosu koymayı zaten herkes alan var alamayan var diyerek eleştirmiş ben de katılıyorum. Görgüsüzlük mü desem gariplik mi desem bilemedim.

Hugfff fakirler diye bir silkinmişsiniz ama ben de hufff teşhirciler diyerek silkinmek istiyprum.

kaç komşuyu doyurdunuz şimdiye kadar ki bende buna hastayım ,yahu insanların ne paylaştığı sizi niye ilgilendiriyor ,fotoğraf çekmenin amacı nedir ?
Güzel bir şeyi ölümsüzleştirmek değil mi?
Kadın için özel şey ,güzel şey pembe tabağıysa ,yediği lazanyaysa ,gittiği sergiyse ve bunu kendi sayfasında paylaşıyorsa size ne ? Bana ne ?

Ay bu konu da mi geldi "off onlar ev hanimi zaten yaa :dd " durumuna.
Neden alindiniz ki anlamadım
Yalan söylemedim ki.
Akıl var mantık var. Hayatı meşgul olan biri , ısı gücü olan biri bunlara vakit ayiramaz.. daha önemli şeyler vardır çünkü hayatında. . Neden bireysellestirdiniz
Bi sirket yöneticisi veya bi holding deki is kadını uğraşmaz kahve resmi fincanı bilmem neyi ile..
Yalan mı. ....
Boş vakti çok olan, hayatta önemli bir işi uğraşı vs olmayan insanlar uğraşıyor bunlarla.....

İyi o zaman .
Millet açlıktan olsun gebersin herkes ilan panolarına bile yemek resimleri assin bizde susalim bize ne diyelim. .

Ev hanımları ne çektiniz beeee,
yine döndü dolaştı konu size bağlandı

Slimsigara 24 yasinda.
Ev hanimi. Onu calismanin degil kendine vakit ayirmanin daha mutlu ettiginin bilincinde ve mecbur olmadigi icin calismiyor. Keyfine gore yasiyor. Egitimi ve kazandigi para konusuna artik girmek istemiyor.
Evi pembe degil ama sunum yapmaktan ve instagram kullanmaktan zevk aliyor. Paylasimlarinda 3 selfie, 15 20 kocasiyla fotografi ve 150 civari sunum fotosu var.
Gunluk yaptigi rutinlerinden bile keyif aliyor. Bir tek bulasik makinesi bosaltmayi sevmiyor.
Ölsun en iyisi.

İyi de kimse "bu tür fotoğraflar konulmasın, yasaklansın" demiyor ki size ne, bana ne diyorsunuz... Biz sadece tartışıyoruz paylaşılma amacını konuşuyoruz...

Alinmadim ki, onceki mesajimda kendimi hedef gosterdim.
Bu tartisma isi çalışana ev hanimina gelirse sonu gelmez.
Size gore calisan kadinlarin hepsi bos isle ugrasiyorsa bana gore de calisanlarin hepsi kolelik yapiyordur ve ev hanimi olmak istiyordur. Olamiyor diye cildiriyordur agzindan kopukler falan saciyordur.
Oldu mu sizce? Bence hic olmadi. Baskasini sirf çalışıyor calismiyor diye degerlendiremeyiz.

Bu arada benim takip ettiklerim genelde calisiyor ya dusundum de.

Ayrıca da illa birini doyurmak gerekmiyor.. Gözüne sokmamak yeterli!

Senin yazının özeti şu; "ben hava atıyorum"

İçinize işlemiiiiş :)
Evet orta gelirliyim diyerek hava attım demin
Hava atılacak bir hayatım yok ama çok şükür mutluyum, tatminsiz bir insan değilim.
MissPoine 'in dediği hoşuma gitti, üç fincan bir tepsiyle mi?
Ve evet ben akşam güneşi çiçeğime güzel yansıdıysa fotoğrafını koyarım, eşim beni düşünüp üç kuruşluk bir çiçek getirdiyse bunu da koyarım, arkadaşlarım evimdeyse ve mutlu bir gün geçirdiysem onu da koyarım, okuduğum kitabı sevmiş ve tavsiye edeceksem de koyarım, gittiğim köy bile olsa güzel bir poz yakaldıysam koyarım. Çünkü estetik bulduğum, o an bana mutluluğu anımsatan şeylerin başka insanlara mutsuzluk vermesi bana saçma geliyor. İnsan güzelliğe, güzel anlara yada mutlu yüzlere baktığında içinde kötü hisler olmamalı bence. Bu inanışımdan da vazgeçmeyeceğim ve hava atmak olarak gören gözlere rağmen de bu şekilde yaşamaya devam edeceğim..

Hava atmak için illa tomarla para mı gerekiyor veya bir kocişşş?

Ozelden sakincasi yoksa instagram linkini atar misin?
Takip etmek isterim.

shapee seni de kizcem.

Son düzenleme:
İyi de kimse "bu tür fotoğraflar konulmasın, yasaklansın" demiyor ki size ne, bana ne diyorsunuz... Biz sadece tartışıyoruz paylaşılma amacını konuşuyoruz...

hayır, paylaşmayanlar olarak paylaşanları yeriyorsunuz, altında dramatik sebepler oldugunu iddia ediyorsunuz.
görgüsüzlükle itham ediyorsunuz.
Bende bir paylaşımcı olarak sana soruyorum?
bu kadar mı boş hayatın,
yapmadıgın birşey üzerinden başkalarının yaptıklarıyla ilgilenmek çok daha acınası değil mi.
Sosyal paylaşım sitelerinin amacı paylaşmak degil midir.
Bak bende paylaşım yapmadığın için boş bir hayatın oldugunu düşündüm.
bu bence yanlış bir yaklaşım. sizin yaptığınızla aynı şey..

Hava atmak için illa tomarla para mı gerekiyor veya bir kocişşş?

Bilmem evlilik ve kocanın bir hava atma unsuru olduğunu hiç bir zaman düşünmedim. Bir erkekle aynı evde yaşamanın neyi hava? Zaten benim bir kocişim yok, evde beraber yaşadığım bir erkek var o kadar. İşler daha düz bende. Bir sevgilim var bir kaç yıldır, anlaşıyoruz, hayat yolu evlenmeye taşıdı evlendik o kadar. Özel mükemmel harika bir şey gibi lanse etmiyorum.
Ayrıca ben zaten bu kafa yapısıyla hayatımın her döneminde çok mutluydum ve hala mutluyum. Bunun kocayla evlilikle yada diğer zımbırtılarla bi alakası yok, benle alakası var.
Ha ne desem size göre ben hava atıyorum zaten.
Evet her şeyden mutluluk çıkarmak hava atılacak bir hayatsa evet mutluyum ve hava atıyorum.

Facem yok,2 sene önce ins.... Vardı.o zamanlarda çocuğum yoktu hatta normal yolla imkansız denmişti ve eşimle bunun hasretini çekiyor ilaçlar kullanıyorduk,her ay beklerken yıllar geçiyordu,ve çoğu arkadaşım bebeklerinin an be an fotosunu koyup güzel anlarını paylaşıyordu,ilk agusu...ilk lokması....ilk vırtı zırtı...vs gördükçe içim parçalanıyor hiç bir zaman o duyguyu yaşayamayacağımı düşünüyor üzülüyordum.şimdi Allah nasip etti bir evladım var.olmaması ne demek iyi bilirim özenmek nedir iyi bilirim paylaşmıyorum ve bunun böyle olması gerektiğine inanıyorum

Benim hakkımda her şeyi düşünmekte özgürsün... Düşünce özgürlüğü denen bir şey var. Sen de benim neden paylaşmadığımı eleştirebilirsin.. Boş hayatım oldugunu da düşünebilirsin. Ben senin beynine kilit vuramam ki.. Yani herkes her şeyi düşünmekte ve ifade etmekte özgürdür. Buna niçin müdahale etmeye çalışıyorsun ki. Ben şu sebeplerle paylaşıyorum dersin olur biter. Sorun ne?

haklisiniz ama soyle de bisey var bence...muhtesem bir evde yanliz yasasam ne kadar mutlu olurdum? yada cogu unlu gibi mutluluk pozlari verip aslinda 4 senedir esimin sevgilisi oldugunu ogrensem ne kadar mutlu olurdum? evet ben de 90 metrekare bir evde oturuyorum...ama benim evim saglikliyim paramiz var az cok ekonomi yaparak yuvarlaniyoruz .pazarlari esimin annesine gittigimde "allahim beni yanliz birakmadin boyle insanlara denk getirdin diyip diyip gozlerim doluyor" diyip sansima inanamiyorum.... cocuguma iyi bir hayat saglayamazsam diye ( ayni sizin gibi) cocuk fikrini erteleyip akisinia birakiyorum... esim yanimda uyurken hiriltisini dinleyip ayaklarina ayaklarimi surtup " yanliz degilim bu hayatta" diyip mutluluktan sukrederek uyuyorum. o tisil tisil uyumasi bile bana en guzel ses geliyor. evime bisey aliyorum cok guzel oldu diyip seviniyorum. herkesin trilyonlari olsun benim esim annem ablam yigenim hayatta olsun saglikli olsun dunya herkesin olsun. haa yanlis anlasilmasin ac acikta kalmayim tabiki. bide borcumuz olmasin dunya bana guzel...bir de soyle bisey ben surekli insta..ram yada herhangi bir sosyal medya sitesinde surekli mutluluk fotografi yayinlayanin mutluluguna inanmiyorum...kime neyi ispatliyosun ki...ne alaka . bana cok cocukca ve komik geliyo. saygi duyarim tabiki ama abes geliyor bana...ozetle siz mutluysaniz olay bitmistir. ona bakarsaniz cocugu losemi olanda bizim hayatimiza bakip adalet yok bu dunyada adamlar hala neyin derdinde biz neyin diyorlardir. kisaca adalet yok ama kime gore neye gore???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…