- 23 Ağustos 2012
- 51.867
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.566
- 898
- Konu Sahibi catherineblake
-
Valla benim de evim pembişli, mavili, çiçekli eşim gayette güzel yaşıyor hatta huzur buluyorum eve girince diyor. Benim zevkim bu, kendime göre döşedim birileri beğensin diye değil. İnstagram da kullanıyorum ayrıca, bazen fotoğraf koyuyorum bazen canım istemiyor.
Birilerine gösteriş yapmak için değil, instagram zaten fotoğraf paylaşım sitesi ve kişi ne isterse onu koyar. Sizin bahsettiğiniz evleri bende görüyorum. Herkes imkanlarına göre yaşar. Bakıyorum ve geçiyorum.
Diyorsunuz ki; pembe masalsı evlerde kocaları nasıl yaşıyor, her şey renkli renkli, bir sürü eşya, depoları mı var diye aslında hoş bir şey değilmiş gibi eleştirip bir de eleştirdiğiniz şeye özeniyorsunuz hiç farkettiniz mi? İmkanlarınız olsa aslında onlardan farklı olmayacaksınız bence, o yüzden kötülemeyin bence.
Ben sizi anlıyorum tartışmayın boş yere
Gerçekten bakıyorum mesela kocam bana şu çiçeği aldı. Yok kocam bana şunu yaptı. Kocam bana yemek hazırladı .
En güzel ev benim . En Yeni eşya benim.
En aşık olunan benim.. benim benim benim..
Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir denen bir dinin insanlarına bak..
Neden alindiniz ki anlamadımAy bu konu da mi geldi "off onlar ev hanimi zaten yaa :dd " durumuna.
İyi o zaman .kaç komşuyu doyurdunuz şimdiye kadar ki bende buna hastayım ,yahu insanların ne paylaştığı sizi niye ilgilendiriyor ,fotoğraf çekmenin amacı nedir ?
Güzel bir şeyi ölümsüzleştirmek değil mi?
Kadın için özel şey ,güzel şey pembe tabağıysa ,yediği lazanyaysa ,gittiği sergiyse ve bunu kendi sayfasında paylaşıyorsa size ne ? Bana ne ?
Ev hanımları ne çektiniz beeee,
yine döndü dolaştı konu size bağlandı
İyi de kimse "bu tür fotoğraflar konulmasın, yasaklansın" demiyor ki size ne, bana ne diyorsunuz... Biz sadece tartışıyoruz paylaşılma amacını konuşuyoruz...kaç komşuyu doyurdunuz şimdiye kadar ki bende buna hastayım ,yahu insanların ne paylaştığı sizi niye ilgilendiriyor ,fotoğraf çekmenin amacı nedir ?
Kadın için özel şey ,güzel şey pembe tabağıysa ,yediği lazanyaysa ,gittiği sergiyse ve bunu kendi sayfasında paylaşıyorsa size ne ? Bana ne ?
Neden alindiniz ki anlamadım
Yalan söylemedim ki.
Akıl var mantık var. Hayatı meşgul olan biri , ısı gücü olan biri bunlara vakit ayiramaz.. daha önemli şeyler vardır çünkü hayatında. . Neden bireysellestirdiniz
Bi sirket yöneticisi veya bi holding deki is kadını uğraşmaz kahve resmi fincanı bilmem neyi ile..
Yalan mı. ....
Boş vakti çok olan, hayatta önemli bir işi uğraşı vs olmayan insanlar uğraşıyor bunlarla.....
Ayrıca da illa birini doyurmak gerekmiyor.. Gözüne sokmamak yeterli!kaç komşuyu doyurdunuz şimdiye kadar ki bende buna hastayım ,yahu insanların ne paylaştığı sizi niye ilgilendiriyor ,fotoğraf çekmenin amacı nedir ?
İyi o zaman .
Millet açlıktan olsun gebersin herkes ilan panolarına bile yemek resimleri assin bizde susalim bize ne diyelim. .
Senin yazının özeti şu; "ben hava atıyorum"
Hava atmak için illa tomarla para mı gerekiyor veya bir kocişşş?İçinize işlemiiiiş :)
Evet orta gelirliyim diyerek hava attım demin
Hava atılacak bir hayatım yok ama çok şükür mutluyum, tatminsiz bir insan değilim.
MissPoine 'in dediği hoşuma gitti, üç fincan bir tepsiyle mi?
Ve evet ben akşam güneşi çiçeğime güzel yansıdıysa fotoğrafını koyarım, eşim beni düşünüp üç kuruşluk bir çiçek getirdiyse bunu da koyarım, arkadaşlarım evimdeyse ve mutlu bir gün geçirdiysem onu da koyarım, okuduğum kitabı sevmiş ve tavsiye edeceksem de koyarım, gittiğim köy bile olsa güzel bir poz yakaldıysam koyarım. Çünkü estetik bulduğum, o an bana mutluluğu anımsatan şeylerin başka insanlara mutsuzluk vermesi bana saçma geliyor. İnsan güzelliğe, güzel anlara yada mutlu yüzlere baktığında içinde kötü hisler olmamalı bence. Bu inanışımdan da vazgeçmeyeceğim ve hava atmak olarak gören gözlere rağmen de bu şekilde yaşamaya devam edeceğim..
İçinize işlemiiiiş :)
Evet orta gelirliyim diyerek hava attım demin
Hava atılacak bir hayatım yok ama çok şükür mutluyum, tatminsiz bir insan değilim.
MissPoine 'in dediği hoşuma gitti, üç fincan bir tepsiyle mi?
Ve evet ben akşam güneşi çiçeğime güzel yansıdıysa fotoğrafını koyarım, eşim beni düşünüp üç kuruşluk bir çiçek getirdiyse bunu da koyarım, arkadaşlarım evimdeyse ve mutlu bir gün geçirdiysem onu da koyarım, okuduğum kitabı sevmiş ve tavsiye edeceksem de koyarım, gittiğim köy bile olsa güzel bir poz yakaldıysam koyarım. Çünkü estetik bulduğum, o an bana mutluluğu anımsatan şeylerin başka insanlara mutsuzluk vermesi bana saçma geliyor. İnsan güzelliğe, güzel anlara yada mutlu yüzlere baktığında içinde kötü hisler olmamalı bence. Bu inanışımdan da vazgeçmeyeceğim ve hava atmak olarak gören gözlere rağmen de bu şekilde yaşamaya devam edeceğim..
İyi de kimse "bu tür fotoğraflar konulmasın, yasaklansın" demiyor ki size ne, bana ne diyorsunuz... Biz sadece tartışıyoruz paylaşılma amacını konuşuyoruz...
Hava atmak için illa tomarla para mı gerekiyor veya bir kocişşş?
Benim hakkımda her şeyi düşünmekte özgürsün... Düşünce özgürlüğü denen bir şey var. Sen de benim neden paylaşmadığımı eleştirebilirsin.. Boş hayatım oldugunu da düşünebilirsin. Ben senin beynine kilit vuramam ki.. Yani herkes her şeyi düşünmekte ve ifade etmekte özgürdür. Buna niçin müdahale etmeye çalışıyorsun ki. Ben şu sebeplerle paylaşıyorum dersin olur biter. Sorun ne?hayır, paylaşmayanlar olarak paylaşanları yeriyorsunuz, altında dramatik sebepler oldugunu iddia ediyorsunuz.
görgüsüzlükle itham ediyorsunuz.
Bende bir paylaşımcı olarak sana soruyorum?
bu kadar mı boş hayatın,
yapmadıgın birşey üzerinden başkalarının yaptıklarıyla ilgilenmek çok daha acınası değil mi.
Sosyal paylaşım sitelerinin amacı paylaşmak degil midir.
Bak bende paylaşım yapmadığın için boş bir hayatın oldugunu düşündüm.
bu bence yanlış bir yaklaşım. sizin yaptığınızla aynı şey..
haklisiniz ama soyle de bisey var bence...muhtesem bir evde yanliz yasasam ne kadar mutlu olurdum? yada cogu unlu gibi mutluluk pozlari verip aslinda 4 senedir esimin sevgilisi oldugunu ogrensem ne kadar mutlu olurdum? evet ben de 90 metrekare bir evde oturuyorum...ama benim evim saglikliyim paramiz var az cok ekonomi yaparak yuvarlaniyoruz .pazarlari esimin annesine gittigimde "allahim beni yanliz birakmadin boyle insanlara denk getirdin diyip diyip gozlerim doluyor" diyip sansima inanamiyorum.... cocuguma iyi bir hayat saglayamazsam diye ( ayni sizin gibi) cocuk fikrini erteleyip akisinia birakiyorum... esim yanimda uyurken hiriltisini dinleyip ayaklarina ayaklarimi surtup " yanliz degilim bu hayatta" diyip mutluluktan sukrederek uyuyorum. o tisil tisil uyumasi bile bana en guzel ses geliyor. evime bisey aliyorum cok guzel oldu diyip seviniyorum. herkesin trilyonlari olsun benim esim annem ablam yigenim hayatta olsun saglikli olsun dunya herkesin olsun. haa yanlis anlasilmasin ac acikta kalmayim tabiki. bide borcumuz olmasin dunya bana guzel...bir de soyle bisey ben surekli insta..ram yada herhangi bir sosyal medya sitesinde surekli mutluluk fotografi yayinlayanin mutluluguna inanmiyorum...kime neyi ispatliyosun ki...ne alaka . bana cok cocukca ve komik geliyo. saygi duyarim tabiki ama abes geliyor bana...ozetle siz mutluysaniz olay bitmistir. ona bakarsaniz cocugu losemi olanda bizim hayatimiza bakip adalet yok bu dunyada adamlar hala neyin derdinde biz neyin diyorlardir. kisaca adalet yok ama kime gore neye gore???kızlar ben bir konuda sizinle dertleşmek istiyorum. sosyal medya bir tek ins.....m kullanıyorum. ama ondan da soğuttular beni sonunda,kapadım zaten hesabımı da kullanmıyorum artık çünkü ciddi anlamda psikolojimi bozmaya başladılar. heryer pembiş evler,pembiş sunumlar,avangard mobilyalar,vintage esintisi... harika mutfaklar harika çiftler harika hayatlar... inanın kendi yaşam alanımı sorgular oldum benim onlar gibi ankastreli mutfağım yok onlar gibi mükemmel evim hayatım yok... kendi hayatımda mutluyum ama insan iç geçiriyor... özeniyorum neden benimde olmasın diyorum?...merak ediyorum o kadar pembiş ıvır zıvırı bu bayanların mutfakları nasıl alıyor depolarımı var :) her sunuma ayrı fincan ayrı bardak... eşleri de hiç ses etmiyor pembe prenses gibi masalarda karıcıklarının hazırladığı masal yemekleri oturup yiyor bu adamlar:) ''sorsan herkes iyidir'' diye bir söz varya o geliyor aklıma ne kadar doğru herkes mükemmel,bende rutubetli ama parası son derece yüksek 85m2 sevimsiz evimde oturmaya devam ediyorum gördüğüm bir ürünü alsammı almasammı bu ay almayım sonra alırım diye erteliyorum. en kötüsü de bebeğime iyi bir hayat sağlayamayacağım diye anne olmak fikrini erteliyorum....hayat hiçte adil bir yer adil değilmiş bunun farkına varıyorum...
Hava atmak için illa tomarla para mı gerekiyor veya bir kocişşş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?