sosyal medyanın özendirdiği mükemmel hayatlar...

@elvanelvan88 arkadaşımız hangi sebeple paylaştığını gayet naif bir şekilde açıkladığında,
işte kısaca hava atıyorum diyorsun.. diye karşılık veren biri için sorun ne?
Biraz egreti durdu. Neyse..

Millet fisher oyuncak alıyor diye çocuk olunca alması gerekenler listesine eklemiş biri birilerini hava atmakla suçluyor.

Evim berbat. Güzel eve hep özendim. Ama ne kadar görgüsüz yaa dediğim insan bir ya da ikidir. Genelde sadece ay ne güzel derim. Sizin olsa siz herkesten çok paylaşırsınız.

Yazdığınız ilk mesajda duygusallaşıp "kıyamam ya belli ki heves ediyo" desem de sonralara doğrı yazdıklarınız "imkan olsa herkesten çok yapar bahsettiği gösterişi" dedim.

Heves yok kıskançlık var.

Beni görmeden tanımadan ve paylaşımlarımı içeriğini bilmeden fikrinizi yazmanız biraz fazla oldu sanki. Olsa olsa önyargınızı yazabilirsiniz.
Evet, önyargı da olabilir. Adına ne derseniz. Siz de beni görmeden tanımadan "fesatlandınız" demiştiniz.. Bu da bir önyargı olsa gerek

Evet, önyargı da olabilir. Adına ne derseniz. Siz de beni görmeden tanımadan "fesatlandınız" demiştiniz.. Bu da bir önyargı olsa gerek

Fesat iyi niyet beslemeyen kıskanan insan demektir. Siz geneli mutsuzlar yapmacıklar dediniz. Üstüne de eklediniz görgüsüzlük. Bu kadar ithamdan sonra ben burada iyi niyet göremem. İyi niyetinizle mi insanları görgüsüz ve mutsuzlukla yaftaladınız?
İyi niyetli olduğunuzu iddia edecekseniz evet önyargılıyımdır. Ama şu sözler sizin sözleriniz ve ben bu sözler üzerine iyi niyetli olmadığınızı söyledim, pek de haksız sayılmam sanki.
Ama siz benim size karşı sabır ve iyi niyetle yazdığım her cümleden anlam çıkardınız, kocişli paylaşım ithamında bulunuyorsunuz mesela. Ben kocama koca demiyorum nerede kaldı kociş mesela. Yada hava atmak diyorsunuz ama paylaşımlarımı görmedniz mesela.
Kısacası ben sizin cümlelerinizden çıkarımda bulundum, siin kurduğunuz cümlelerden, oysa siz sadece mutlular ve görgüsüz demeyin dedim de beni hava atan olarak yaftaladınız bile.
Şimdi önyargı hangisi?

ben sevgımı ve begendıgımı paylasmakta sakınca gormuyorum.. Cok begendıgım manzarayı, arkadasımla cektıgımız guzel bır anın fotografını, esıme hazırladıgım cok guzel bır suprızın fotogarfı... Ben baskaları ımrensın dıye gosterıs amaclı kullanmadım hıc bır zaman bunları..Cok seyrekte olsa paylasıyorum.. Ole cıcılı bıcılı sofralarını paylasan, gercekten yeteneklı olan güzel sofralar kurabılen, yaptıgı ozel tarıflerı paylasmaktan cekınmeyen hem goze hem mıdeye hıtap edebılen, sevgısını cok guzel ıfade edebılen ınsanları ozellıkle takıp ve takdır edıyorum..

ama hayatını sere serpe sosyal medyada sırf gosteriş olsun dıye sergılenmesıne de aşırı kılım.. Belki yediğin yemeği yiyemeyen, tuttuğun eli tutamayan var! olanıda olmayanıda dusunmek gerek tabi ..

Yahu ben sizi tanımıyorum niye kıskanayım? Ayrıca paylaşımlarınızı evet, görmedim. Sevgili hanım arkadaşım hadi ben yanlış yorumda bulundum. Sen okey çok mutlusun, hava atmıyorsun, görgüsüzlük değil paylaşımların ve ben yaftalıyorum... O zaman üstüne almazsın yani... Niye bu kadar dert ettin..

Kıskandın beni demedim!
İyi okuduğunuzdan emin misiniz.
Başından beri çünkü kıskanılacak bir hayatım yok diyorum ısrarla ve ısrarla.
Sizin cicili biçili evleri olup paylaşanlara aman mutsuzlar demenizden rahatsız olup bunu iyi niyetli olmayan ve kıskanç bir yorum olarak gördüm.
Kendimi kattığım yok!

An itibari ile shapee ve @elvanelvan88 in profillerini gezdim.

Normal insan ayol bunlar. Selfieli aileli seyler paylasmislar.

Yuklenmeyelim bence kizlar. Ben de cok alintilaninca neler beklemistim. Meger tek sorun sunum paylaşmayı nornal gormeleriymis.

E bende onu diyorum yahu evimde country hiç bişiicik yoktur, pembeli çiçekli bişeyciğim yoktu
Sadece hoşuma giden bir şey olursa, mutlu olduğum an olursa paylaşırım diye
Paylaşanları da görgüsüüüüzzz, mutsuuuuzzz demek yanlış diyorum ama sonuçta beni hava atan olarak gördüler ne diyeyim

Hayret ettim konu asmis kendini

Yahu istemeyen insan takipten cikar bu kadar basit. Vallahi instagrami cevremde en aktif kullanan insan benim. Ne kimseye hava atmak icin yapiyorum ne de gecmisten gelen kotu izlerim var. Seviyorum. Bazen bir kitap cumlesi paylasiyorum, bazen arkadasimin aldigi bir hediyeyi, bazen sadece sevdigim bir sokagi, bazen guzel bir kahve keyfini, bazen sadece kendimi paylasiyorum. Seviyorum. Yahu instagram zaten fotograf eklemek icin olumus bir platform. Vallahi 300'e yakin fotograf koymusum, hic birinde de hava atmak amaci olmadi. Ya da berbat, icler acisi hayatimi iki fotografla duzelteyim amacim olmadi. Sunum sayfalarini da takip ediyorum, bebek sayfalarini da. Istemeyen, cani yanan kapatsin. Hayati hep baskalarini dusunerek yasayamayiz ki

Ayrica hep kotu yonune odaklanacaginiza azicik iyi yanlari gorun. Insanlar orada tanimadiklari kisilerin hayatlarina misafir oluyorlar, hic tanimadiklari hayatlari paylasiyorlar. Mesela Gece bebek. Instagramda gozumuzun onunde buyuyor. Sadece bu da degil acilari da paylasiyoruz. Gecen yil Ecey ordegini kaybetti ailesi. Bir annenin ufacik bebegini kaybetmesine sahit olduk ve hic tanimadigim hic bilmedigim bir kadinin acisini paylastim kilometrelerce otede. Simdi mutlulugunu gorunce mutlu oluyorum, bak neler atlatiliyor hayatta diyorum, guc buluyorum.

Ne kadar takiliyoruz ya insanlarin yaptiklarina, size ne? Begenmiyorsaniz takip etmeyin.

Ben tırsak Bi tipim ..

Fotoğrafım izinsiz çekilecek de sosyal paylaşım sitelerine düşecek diye bile çekinirim.

Benim de böyle bir muhafazakar yönüm var.. Güvenlik delisiyim Napiyim..

Ama isteyen istediğini paylaşır, koyar , döker ortaya kime ne?

Hiç bir sosyal medya aracını kullanmıyorum ancak kapatılmalarına da karşıyım..

Özgürlüklere saygı lütfen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…