sosyal medyanın özendirdiği mükemmel hayatlar...

3 sene once gorumcemin akrabalariyla tanistik sosyal medyadan eklestik falan.. Hergun luks mekanda etiketler foto yorumlarinda kiyafet fiyatlari neler neler.. Ya senin gibi dusunmedim degil.. Bunlarinki hayatsa bizimki ne gibisinden.. Sonra bu yaz gorumcemlere gittik.. Bizi disarida bi mekana davet ettiler luks bi avmnin teras katinda bi cafeye ciktik cikarken magazalarin fiyatlari sok etti beni 1000 tl ceketler 2300 tl botlar yuh dedim.benim uzerimdeki jean 50 tl geldiler oturduk sohbet muhabbet hepsinjn elinde luks telefonlar adi ilginc icecekler soylediler ben ve saskin kocisim iptal tabi bos bos bakistik hesap odenmeye gelince kadin hesabi odeyemedi gorumcenden borc istedi.. İsin gercek yuzunu gorumcemden ogrendik borc harc boyle mekanlara takilip marka giyiyorlar o suslu evleinde huzur yok borc var stres var.. Azicik asimiz agrisiz basimiz yani

ne ara bu hale geldik değilmi? bende çok sorguluyorum istanbulda 1 senelik evlıyım evımın kapısını ailemden başka kimse açmamıştır... eşimin ailesi 6 ay yazlıkta yazın eşimle başbaşa kalıyoruz koca şehirde... instgrmda takip eden komşu görnce selam vermıyor... ilginçlikler dünyası

şimdi olaylara tek yönlü bakmamak lazım. sen şu anda zorlu bir süreçten geçtiğin için senin yaşamın dışında her yaşam daha renkli daha mutlu geliyordur belki. sosyal medya çok yapay bir ortam. elbette insanlar seçerek resim koyuyor seçerek paylaşım yapıyorlar. elbette sabah yataktan yeni kalmışken resim çekilecek koyacak değiliz, elbette daha bakımlı halimizi koyacağız :) o hesap işte. ben de yüksek lisans yaparken inanılmaz yoğundum, hem maddi hem manevi olarak zorlu süreçlerden geçiyordum. o dönemde de ne hikmetse bütün arkadaş eş dost akrabanın nişan düğün furyası başlamıştı :) benim de moralimi bozan buydu. ha onlar adına mutlu oluyordum elbette ama neden ben 6 yıllık sevgilimle evlenemiyorum artık diye kendimi üzer olmuştum. sonra ne kadar anlamsız bir şey yaptığımı fark ettim. hesaplarımı kapatmayı düşündüm ama gerek kalmadan insanların paylaşmlarına takılmamayı öğrendim =) kendi hayatım da yavaş yavaş düzene girdi. faydası olacaksa kullanma şu instagramı, veya sinirini bozanları takip etmeyiver =) ama her paylaşımda bulunan da hava atma amaçlı bulunmuyor bunu da bilmek lazım. ben uzakta olduğum akraba ve arkadaşlarım görsün haberdar olsun diye paylaşıyorum çoğu şeyimi mesela. bir de elbette mutluluklarımı paylaşacağım. şükür ki ben de evlendim ve ilk işim de evimin manzarasını koymak oldu =) şahsen bende ekli olanlardan biri "aaa sırf hava atmak için koymuş" vs diye hasetlense kendimi çok kötü hissederdim herhalde.

çok güzelmiş... seyahat blogu bence takipçileri için son derece bilgi verıcı merak uyandırıcı benimde takip etiğim birkaç blogger vardı şehirlerin hiç bilmediğim yerlerini nerede ne yendiğini içildiğini öğrenmek çok hoşuma gidiyordu farklı kültürler... bence son derece insana birşeyler katan bir blog yaptıgınız... x kişinin akşam yemeğinde fırında kızarmış somon yemesi bana ne katabilirki?

gösteriş tam bir gösteri olmuş yani:) rezillik inan o görüntüyü hayal edebılıyorum... zaten dünyanızı sizde bu tarz maddiyat üzerine kurmadığınızdan huzurunuzdan eksilen birşey olmaz onların o lüks görüntüsü size avam gelmiştir bile... allah huzurunuzu mutlulugunuzu hiç eksiltmesın evinizden

Annemin evi eskidir salonunda sadece iki cekyat tv ve masa var. Ama gelen giden bitmez komşular doludur. Yeni nesil bizlerde böyle insan ilişkileri sıfır. Maalesef gittikçe hırslar artıyor dostluklar azalıyor. Bir yaz olurdu bahçelerde çaylar meyveler vs.. sohbetler olurdu. Şimdi nerdeeee pe :)

canım benım zaten genelleme yapmıyorum inan.. tabiki herkes kullanıck herkes bır yerlere gidicek gelecek bunu kimse filtreleyemez ama dediğim pembelerden okdr bunaldım ki anlatmam imkansız öyle gümüş tepside sunuyorlarki aklım hayalim almıyor 50 tane kupa bardak alıp hergun başka bir çay şçerken resim koysam bu bana ne kazandırır anlam veremıyorum sadece lafım inst.... bazı üyelerine onalrda zaten en ragbet alan en popüler üyeler :)

Burada nasil mesajlasiliyor hic arastirmadim ama sormak ögrenmek istediklerinize seve seve yardimci olurum.

Aminn canimm.. Gorgusuzluk canim bana boyle geliyor bu isler

Ahh arkadasim!disi seni ici beni yakar demisler ya ayni o vaziyet,gosteris manyaklari diyorum ben o kesime,azcik asim agrisiz basimbosverr boyle gelmis boylede gider..

Çoğunlukla gerçek olmayan hayatlar, gerçek olsa dahi özenmeyeceğim işler.
Sırf gösteriş olsun diye gittiği pahalı mekanlardan check in yapıp 23913 tane fotoğraf atan kesimden bahsediyorsak, fena dalga geçiyorum ben.

Özenmenizi gerektirecek bi durum yok yani :)

Canım benim neden alınıyım. Sen beni tanımazsın ben seni. Demek istediğimi anlatamıyorum sanırım.

Yani bak hala aynı yorum yapılıyo burda. Esyaları son modaymış evine gelen yokmuş. Annesinin eşyası eskiymiş misafir eksik değilmiş falan. Yani böyle saçma bi genellemeye kızıyorum ben.

Söylemiyim dedikçe zorla söylüyo gibi oluyorum. Son derece şık bi evi pahalı mobilyası olup hep evi dolup taşamaz mı misafirle? Eşyasını illaki kredi çekip gösteriş için mi almıştır?

Valla bende özendim mutfagı pespembe yapıyorum:)
Ama herkesin standartı farklı tabi..
Çok yakın bir tanıdıgım bi magazanin deneme kabinlerinde foto cekilir,,
Bi diğeri taksidini ödeyemediği fincan takımlarnı çeker çeker koyar ..
Aldanmamak lazm orda kimse kimseden aşağı kalmak istemiyor . Ben kullanmıyorum kafa rahat :)

Valla ben 2.5 aylık evliyim :) evlenirken sadece bi mutfak masası aldık evimize esim polis onun bekar evindeki eşyalarını kullanıyorum haaa bide doğal olarak orta düzeyde bi yatak odası...Onları bende görüyorum hatta çoğunu takip ediyorum hattaaaaa tesaduftur ki bugün bakarken birde evime baktım ve dedim ki yahuuuu evim böyle değil eveeetttt sanki 40 yıllık evliyim gibi eşyalarım ama bana sıcacık göründü o an mobilyalar ev ...Ne güzel dedim insan elindeki ile yeyinmeyi düşündüğünde nasıl da mutlu oluyor :) ileride benim olur olmaz ama mutluluguma zeval vermesin allah çok duyuyorum esyalar sıfır altlarinda arabalar en iyi ornek belkide ünlülerin evlilikleri lakin en uzunu 6 7 ay... Demekki neymiş eşya para ev araba mutluluk getirmezmis

Bende çok özeniyorum ya. herkes hergün biryerlerde geziyor. Benim onlardan ne eksigim var diyorum. genelde liseden arkadaşlarımın fotograflarına bakıyorum. sürekli gezme halindeler. ben evde oturayım onlar hayatlarını yaşasınlar diyorum kendi kendime. kıskançlıkta oldu valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…