sosyal medyanın özendirdiği mükemmel hayatlar...

Ay aklima 1kadin1erkek in bi bolumu vardi o geldi cok komiktii
Mekanlarin kapisina suslu puslu gidip resim crkip donuyorlardi, yada resturana gidip masaya oturup resim cekilip kaciyolardi falan
belkide vardır öyleleri :):) bilemeyiz ki :) paralarını evde 2 cafe latte içecek kadar ayarlayıp öyle gidiyor olabılırler :) çünkü reklamlaaaaaaaaaaarrr :):)

Ay aklima 1kadin1erkek in bi bolumu vardi o geldi cok komiktii
Mekanlarin kapisina suslu puslu gidip resim crkip donuyorlardi, yada resturana gidip masaya oturup resim cekilip kaciyolardi falan

Evet ya o da takmıştı bir ara,Ozan bıkmıştı artık :) Güzel diziydi keşke yine olsa.

Kimsenin hayati mükemmel degil ya ama eşimin aldigi hediyeleri gezdigim yerleri bir gün paylasmadim. Yemek fotosu hele hic atmadim. Gösteriş gösteriş....
ama laf ettiler yok kavgaliymisiz vs.
Bosverin kendi hayatinizs bakin.

yaa zaten makyaj bakım bloglarının kesınlıkle sponsor oldugunu bılıyordum :) yoksa o markaları nasıl alıyorlar bir tekli fara nası 150 tl verıolar diye kendı kendımı yiyordum ki bende öğrendm :)

Evet canım,o almış ben de alayım dersek zaten yetişmemiz mümkün değil.Arada fikir edinmek için bakmak güzel oluyor işte.

Artik bu isin iyice suyunu cikardi kimileri. Icilen bir kahvenin bile fotografini paylasmak bana gore gorgusuzluk. Icki siseleriyle dolu masalar, kahvalti ve yemek masalari... bira sisesinin resmini cekip dunyanin en iyi aniti gibi paylasmalar...
Sosyologlarin yaptigi bir arastirmaya gore insanlar en cok mutsuz iken sosyal hesaplarda vakit geciriyorlarmis. Baskasinin evi, kiyafeti ya da tabagi catali cok da onemli olmamali eger huzurluysaniz. Masa ya da tabak xatalinin resmini koyanlarin da ben kendi iclerinde bir eksiklik yasadigini ve bu eksikliklerini bu tip seylerle kapatmaya calistiklarini dusunuyorum. Yoksa baskasina ne o kahvaltida ne yediye ya da hangi tabaktan yediyse...

Bende sizin gibi düşünüyorum..imkan olsa bile bunu bu kadar paylaşmak sevgi ilgi takdir görme yoksunlugudur..bende bakmamaya çalışıyorum..nefs herşeyiisterözenir sonra insan yeni bile olsa elindekilere küsüyor komşunun tavuğu komşuya kazgörünür hesabı...zaten yapılan birçok araştırmada sosyal hesapların insanda diğer insanların arkadaşlarının çok mutlu heyecanlı bir hayat sürdüğü kendisinin monoton bir hayat sürüp mutsuz olduğu hissine kapıldıgını açıklıyordu..
bakmıycan görmiycen :)

Haklısınız kötü hissetmekte. Herkes kendi hayatının güzel mükemmel kısımlarını göstermeye pek meraklı... iyi yapmışsınız ne güzel uzak olursunuz :)

Hadi yaa mutsuz olduğumu sanıyordum.
Değilmişim demek

Ben neredeyse hiç vakit geçirmiyorum sosyal hesabım sadece in..m var.
Ona da arada girip giyim, ayakkabı falan bakarım :)

Cok yakinimda var boyle insanlar ama onlar sosyal medya ile alakalari yok bundan 10 sene oncesi günlere katilir misafirliklere giderlerdi evine gittikleri insanlarin evinde gordukleri esyalara ozenir aynisini alirlar di 2 senede 5 defa salon perdesi yenilediler... tencere takimlari yemek takimlari yenilenirdi... tabi bunlar borcla alinirdi... oglunu evlendirmeye gelince evlendiremediler ama tabi para olmadigi icin bu borçlarida oglanlari odemek zorundaydi tabi borç gırtlaga dayanmis kadin hala esya yenileme derdindeydi ... oglu artik borcun sıkıntsından kalp krizi gecirdi öldü ama kadin hala ayni ...

Tövbe tövbe cidden bu da bir çeşit hastalık bence

Herkesin yaşam standartı farklıdır. renk renk tabaklara takılmayın. Yaşadıgınız ev gerçekten rutubetli mi? Bence buna odaklanın. Bir bebek rutubetli bir evde yaşamamalı ki saglık sorunlarıyla ugraşmayasınız. Gerekirse tek oda olsun ama asla rutubet olmasın.

işte sosyal medyanın mahalle arası hali :) çok üzücü aslında bunların altında bence saplantı yatıyor olmalı yakınınızdaki kişiden bahsedıyorum ...çok ilgnç toplumsal psikolojik deney yapılsa nler çıkacak kimbilir

aynen rutubetli canım malesef... taşınmakta söz konusu değil 1300 kira ve bu semtte en uygun kira daha ucuzu yok inanın... başka semte tasınmayı da eşim düşünmuyor ikna edebılırsem ...

Ben de ozel hayatimla ilgili detay fotolar paylasmam. Evimin fotosu yoktur, cok ozendirici olmayan fotolar koymaya gayret ederim. Atiyorum bes yildizli hotel ya da yemek fotosundan ziyade bulundugum yerin dogasini cekerim. Yani tarz meselesi bunlar. Neden o kadar kafana taktin ki?
Birilerinin paylastigi fotoya bakip ne esimi ne hayatimi ne de evimi kiyaslarim valla.
Bana kalirsa diger turlusu gorgusuzluge giriyo gibi geliyo bana evim boyle, suraya gidiyorum, sunu yiyorum, aha bu kocisim/sevgilim sanirsin hic gormemis. Bos adam isi. O evin ayni yerini bin tane acidan cekene kadar otur bi kitap fln oku ne bilim. Dedim ya tarz meselesi.

isteklerinin bazılarını çok çalışıp lde edebilirsin. yani çok çok çalısmak gerek. e bır de kendını de yırtsan uykusuz sekılde çalışsan bıle sahıp olamayacagın şeyler vardır, işte o zaman elındekıyle yetınmeyı biraz kendını törpülemeyi bileceksın. yoksa ' onun şuyu var, benım neden yok'' diye kendı kendını yersın
boşver kimn neyi var neyi yok diye kendı kendını sorgulamayı.
bazıları olmadıgı hayatı sergılemeyı sever.

aynen rutubetli canım malesef... taşınmakta söz konusu değil 1300 kira ve bu semtte en uygun kira daha ucuzu yok inanın... başka semte tasınmayı da eşim düşünmuyor ikna edebılırsem ...

Mantarlar sporlarla çogalır. Siz ve bebeginiz devamlı bu sporları soluyorsunuz. Bu da akcigerler için tehlike. Eşinizi ikna edin derim.

Benim de anlam veremediğim şey yok ya aslında o kadar mutlu değiller, görgüsüzler filan diye kötüleme ihtiyacı hissetmeniz. Sosyal medyada görmeseniz de bilmiyor musunuz bazı insanların sizden daha iyi hayatlar yaşadığını, daha iyi evlerde oturduğunu vs. Niye bunu kabullenmek bu kadar zorluyor sizi. Sosyal medyanın amacı zaten herkesin hayatındaki güzellikleri paylaşması değil mi? Bunu eleştiren hanımlar çok merak ediyorum siz eşinizle kavga ederken ki fotoğrafınızı filan mı çekip de paylaşıyorsunuz? Fotoğraf çekmenin amacı zaten mutlu güzel anlarını daha sonra hatırlamak için belgelemek değil midir? Hepimiz fotoğraf çekinirken o an gerçek bile olmasa bi gülücük takınıp öyle poz vermiyor muyuz? Sırf onlar bizden daha iyi hayatlar yaşıyorlar diye niye onlar sahtekar görgüsüz oluyorlar? Herkesin hayatının birbirine üstün yönleri var. Hepimiz de bu üstün yönlerimizi birbirimize gösterip taktir almak istiyoruz bunda tuhaf olan rahatsızlık veren ne? Kimisi spor yapıyo vücudunu paylaşıyor, kimisi yaptığı resimleri, yemekleri, kimisi gezdiği yerleri, kimisi çocuğunu, kimisi evini mutfağını. Herkes kendi hayatında değer verdiği emek verdiği şeyleri gösterip taktir edilmek istiyor. Yani sayfalarca çocuğunu paylaşan ile mutfağını paylaşan arasında düşünce olarak çok da bi fark yok bana kalırsa. Siz ne paylaşıyordunuz hesabınızda. Hayatın başkalarına verdiği şeylere kafa takıp mutsuz olmaktansa, size verdiği şeyleri farketmeye çalışsanız daha mutlu olursunuz bence

Valla ozenmek bir yana ben dalga geciyorum o tarz pembe evlerle!
Ne o oyle barbie bebek evi gibi?
Evcilik mi oynuyoruz?
Hayir yani tek yasayan bir bayan olsa, evini o sekilde dekore etse yine anlarim belki de, cogu da evli!
Esleri de o kadar pembeye maruz kalmaktan mutlu demek ki.
Ben akil sagligimi kaybederim o kadar ivir zivirla!
Esim zaten oyle bir sofra gorse gulmekten yemek yiyemez!
Bir de neden evinin mobilyalarinin fotografini cekip malum sitelere koyar ki insan? Bunu da cozemedim henuz!

Ben İsvec'te yasiyorum ve buradaki insanlari gorseniz; hersey gerektigi kadar, hersey sade ve duz!
O abartili mobilyalar, o toz pembe dekorlar, alli gullu tabaklarda garip sofralar sadece biz Turklere ozel sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…