Sosyal medyanın tuhaflaştırdığı insanlar..

Bende bu içi boş ifrit olmaları, sinir olmaları anlayamıyorum.
Sosyal medya artık hayatımızda, yeni hayat böyle, sen beğen beğenme. Sen sinir oldun, o ifrit oldu diye kimse bu hesapları kapatmayacak. Gösterişini yapacak olan sosyal medyasızda yapıyordu ayrıca, şimdi sadece daha kolay ve geniş kitlelere yapıyorlar ama insanın karakteri neyse sosyal medyada da öyle oluyor farklı olmuyor.
Bu kadar sinir olmak yerine madem sosyal projeler geliştir. İnsanları kitap okumaya filan yönlendireceğin, sosyal medyadan uzaklaştıracağın şeyler yap. Nefretin işe yarasın.

Benım hiçbir zaman sosyal hesbaım olmadı,mesela geçen swarmı gösterdı arkdaş,tehlikeli buldum,görgüsüz fılan demıyurum,ama ilişkilere hayata zarar veriyor,,uzun konu,çok uzun konu,gençler hayatları öle sanıyor,insnalar bapımşı olmuş,acaba banamı yazdı,mesajmı verıyor,kafa sürekli bunla mesgul,çeşitli sıkıntılar çıkarıyor,

bazı konularda size hak veriyorum. mesela yediğini içtiğini çekenlere ve yer bildirimi yapan tiplere acayip uyuz oluyorum. hatta yer bildirimi yapanın altına eee napalım yani bize ne nerdeysen diye yorum yazasım var zor tutuyorum kendimi:KK34:

Bende bu içi boş ifrit olmaları, sinir olmaları anlayamıyorum.
Sosyal medya artık hayatımızda, yeni hayat böyle, sen beğen beğenme. Sen sinir oldun, o ifrit oldu diye kimse bu hesapları kapatmayacak. Gösterişini yapacak olan sosyal medyasızda yapıyordu ayrıca, şimdi sadece daha kolay ve geniş kitlelere yapıyorlar ama insanın karakteri neyse sosyal medyada da öyle oluyor farklı olmuyor.
Bu kadar sinir olmak yerine madem sosyal projeler geliştir. İnsanları kitap okumaya filan yönlendireceğin, sosyal medyadan uzaklaştıracağın şeyler yap. Nefretin işe yarasın.

Yorumundan yola çıkarak söylüyorum,bana akıl verebilecek en son kişisin.

Dipnot: Sosyal sorumluluk projesi,kitap okuma kampanyası vb.aktiviteler yapıp yapmadığım konusunda herhangi bir bilgiye sahip değilsin o yüzden böyle ezbere bir konuşma yapmamalıydın..

Benim dedemde girtlak kanseriydi agzindan sivi bile icemezdi. Kendisi yapamiyor uzulmesin diye yaninda su bile icmezdim. Hic kimse ne duyarsiz ne de gorgusuz.

Disarida yemek yiyor musunuz? Belki sizi yemek yerken gorup o an alamayan cani ceken insanlar vardir. Paylasmak mi daha cok can cektirir gozunun onunde sapur supur yemek mi? Birakin Allah askina insanlar istedigi gibi yasasin gunahida sevabida kendilerinin.
bir restoranda yiyorum o sırada dışarıdan biri görüyor mu bilemem ama yolda giderken parkta falan insanların karşısında yiyemem. kendi yediğimin de fotoğrafını atmam. paylaşmak da çektirebilir. mesela 9 aylık hamileyim sıcakta markete falan gidip gelmek benim için zor oluyor başım dönüyor. her paylaşılanı gidip almaya kalksam hasta olurum. mecbur görmezden gelebiliyorum. insanlar istediği gibi yaşarken ben istemediğim bir durumda kalabilirim..

Son düzenleme:
sosyal medyayı gençlere yakıştırıyorum evet ...:) en fazla 21 22 olabilir.snapchatte kendine köpek yüzü takan 35 lik kadınlar inanılmaz derecede itici...eşşek kadar kaıdn düştüğü duruma bak allahım rezilliğin daniskası..

Yorumundan yola çıkarak söylüyorum,bana akıl verebilecek en son kişisin.

Dipnot: Sosyal sorumluluk projesi,kitap okuma kampanyası vb.aktiviteler yapıp yapmadığım konusunda herhangi bir bilgiye sahip değilsin o yüzden böyle ezbere bir konuşma yapmamalıydın..

haha :) aa aşk olsun ben tamamen seni düşünerek yorum yaptım. Çünkü sinir olan tepki olarak hesaplarını kapatan ve bu da yetmeyip buraya konu açan sensin dert diye. Dert etme kabullen dedim yani.
Ayrıca yapıyorsan ne güzel, madem konunda belirtte sadece nefret etmediğini bilelim :)

Ben de öyle düsünüyorum. Sadece haberlesmek icin facebook kullaniyorum. Bakiyorum arkadaslara yurt disinda oldugum icin.
Onun disinda ne yedigimi koyarim. Hatta kendi telefonumuza bile cekmeyiz. Cok hatirlamak istedigim bir görüntü olursa cekerim. O da farkli ülkeler gezersem de beyenirsem de falan filan..
Kimse ne yaptigimi bilmez.
Benim özel hayatim.
Gittigim yerleri koymam. Icimden gelir bazen koyarim, sonra silerim.
Avrupada oldugumuz icin gezeriz de. Yine koymam. Demem o ki koyacak cok seyim olur. Disarida da yerim. Ama koymam.
Özel hayat diyoruz biz buna. Ben kimseye hesap vermeyi sevmem bir yere giderken, oraya koymak ne bileyim ben gidiyorum okey mi der gibi.
Zaten esimle gecirdigimiz özel zamanlar. Fotograf ceksem de yine bize kalir, aile albümüne. Cocuktan sonra aile albümü yapmaya karar verdik. Cekip cikariyoruz anilar daha saglam kaliyor.
Yani kimseye tü kaka demiyorum ben.
Ben neler yapmadigimi anlatiyorum kimse yanlis anlamasin.
Fakat herseyi koyanlara da gülmüyorum degil.
En cok da kocamla kahve keyfi tarzinda seylere. Askinizi neden bu kadar bilmemizi istiyorsunuz. Kocaniz sizi cok seviyor tamam inandik. Ki inanmadiklarim ama afis afis sevgi pitirciklari gördügüm de oluyor.
Herkesi kendi tercihi.
Ben sadece özel hayatin bu kadar özel olmaktan cikmasina sasiriyorum.

haha :) aa aşk olsun ben tamamen seni düşünerek yorum yaptım. Çünkü sinir olan tepki olarak hesaplarını kapatan ve bu da yetmeyip buraya konu açan sensin dert diye. Dert etme kabullen dedim yani.
Ayrıca yapıyorsan ne güzel, madem konunda belirtte sadece nefret etmediğini bilelim :)

Sen haklisin deyince kavga çıkmazmış..

Sen haklısın bebişim..

Sosyal medya hesaplarının amacı budur zaten. Bu akıma kapılıp kapılmama tercihi size bağlı. Gerisine karışamazsınız.
Bu durum tek Türkiye için değil tüm ülkeler için geçerli. Sosyal Medya, oyunlar, moda, kozmetik sektörü ve birçok benzeri alan aslında hep aynı amaç doğrultusunda insanları sömürüp tuhaflaştırıyor.
Misal evin içinde bile makyajlı olan makyaj yapmadan dışarı çıkamayan kadınlar da bir o kadar tuhaf bana göre. Kozmetiğin kimyasalın kölesi olmuş durumdalar. Ülkedeki kadınların çoğunluğunu da oluşturuyorlar. Ama bunu belirtmem neyi değiştirecek? Birileri bana illa sen de böyle olmak zorundasın diye baskı kurmadıkları sürece sorun yok. Kim ne yaparsa yapsın. Zaten kimse de dört dörtlük yaşamıyor. İlla ki akımlardan birine kapılıp gidiyoruz. Birbirimizden pek bir farkımız yok.

Benim var hesaplarım ama çok az kullanıyorum. Ben fotoğraf atmalarını tuhaf karşılamıyorum ama alttaki yazdıklarına çok gülüyorum :D

sosyal medyayı bir ben kullanıyorsam KK da demek :)))
ben bu saydıklarınızdan rahatsız olmuyorum şahsen.
kendi duvarımdaki bazı kişilerin paylaşımları çok fazla ve hep aynı konuda olduğu (benim ilgi alanım olmayan bir konu) zaman "takibi bırak" diyorum, sorun halloluyor.
kendim paylaşmaktaki amacım da gerçekten de daha sosyal olmak, özellikle akrabalarla falan günümüz şartlarında pek bir araya gelemiyoruz, çocuğumun fotosunu paylaşıyorum, onlar da ne kadar sevindiklerini görüştüğümüzde dile getiriyorlar, keza ben de onların haberlerini almaktan memnun oluyorum.

konu sahibi rahatsız olmanız neyse de açtığınız konudaki tabirler çok çok uç düzeyde abartı bence.
konunuza yorum yapan insanları siz beni ne biliyorsunuz ki diye eleştirirken, sizin genel geçer herkese sallamanız da ayrıca ironik.

kendi duvarımdaki bazı kişilerin paylaşımları çok fazla ve hep aynı konuda olduğu (benim ilgi alanım olmayan bir konu) zaman "takibi bırak" diyorum, sorun halloluyor.
kendim paylaşmaktaki amacım da gerçekten de daha sosyal olmak, özellikle akrabalarla falan günümüz şartlarında pek bir araya gelemiyoruz, çocuğumun fotosunu paylaşıyorum, onlar da ne kadar sevindiklerini görüştüğümüzde dile getiriyorlar, keza ben de onların haberlerini almaktan memnun oluyorum.

konu sahibi rahatsız olmanız neyse de açtığınız konudaki tabirler çok çok uç düzeyde abartı bence.
konunuza yorum yapan insanları siz beni ne biliyorsunuz ki diye eleştirirken, sizin genel geçer herkese sallamanız da ayrıca ironik.
ben takibi bırak desem de meraktan girip bakıyorum profillerine
nasıl saçmasapan neler paylasmıslar dıye
snr da kendı kendıme sinir oluyorum:KK53:

ben takibi bırak desem de meraktan girip bakıyorum profillerine
nasıl saçmasapan neler paylasmıslar dıye
snr da kendı kendıme sinir oluyorum:KK53:

valla benim takip ettiğim bir kaç kişi var çok yakınım olmayan, aynen gezen tozan insanlar, çok seviyorum paylaşımlarını, arada bir ahhhhh dedirtiyorlar ama olsun, hiç de nispet yapmak için paylaştıklarını düşünmedim bugüne kadar. gezen insanlara ayrı bir sempatim vardır.

onun dışında akrabaları takip ediyorum, ki çoğunu anca bayramdan bayrama görmeye fırsatım oluyor, farklı bir şehirde yaşadığım için, kimin çocuğu olmuş, kim düğün yapmış, kim ev değiştirmiş haberim oluyor böylece.

ancak dediğim gibi bazı kişiler var, hep bir ideoloji üzerine veya senin önceki yorumundaki gibi çocuğunun zibilyon tane fotosunu koyuyor, o zaman yeter bu kadar deyip takibi bırakıyorum, sonra aklıma gelmiyor bir daha.

Herkese sallamıyorum yalnızca şahit olduklarım için söylüyorum.Tanımadığım insanlar hakkında asla yorum yapmam,yorum yapabilmem için birebir tanımam gerekli.. Oturduğum yerden bilip bilmeden konuşmuyorum yani.. Ama benim nasıl bir yaşantıda olduğum bilinmeden bana bu yapılırsa elbette ki bir cevabim olacaktır.

Asıl ironik olan tüm bunları anlayamamış olman..

Neyse ben fikrimi kimseye empoze etmeye çalışmıyorum sadece benimle aynı fikirde olanlar var mı merak ettim. Bunu bu denli vahim hale getirmeye gerek yok kanısındayım..

Herkese sallamıyorum yalnızca şahit olduklarım için söylüyorum.Tanımadığım insanlar hakkında asla yorum yapmam,yorum yapabilmem için birebir tanımam gerekli.. Oturduğum yerden bilip bilmeden konuşmuyorum yani.. Ama benim nasıl bir yaşantıda olduğum bilinmeden bana bu yapılırsa elbette ki bir cevabim olacaktır.

Asıl ironik olan tüm bunları anlayamamış olman..

Neyse ben fikrimi kimseye empoze etmeye çalışmıyorum sadece benimle aynı fikirde olanlar var mı merak ettim. Bunu bu denli vahim hale getirmeye gerek yok kanısındayım..

bunu bu denli vahim hale getirip konu açan ben miyim :KK57:

Bende seninle aynı fikirdeyim face i zaten üniversitedeyken dondurmuştum sonra zaten instagram falan filan çıktı hiç üyelik almadım çünkü saçma geldi o anı başkalarıyla paylaşmak . Arkadaşlarımla zaten telefondan görüşüyorum çok fazla kişinin gözü önünde olmayada gerek yok zaten gün yetmiyor bana arada buraya takılıyorum işte zaten işten güçten bişeye vaktin enerjin kalmıyor :KK59:

Back
X