Sosyal zararl st komum !!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EcinniliBarones
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
oooo sizinki üsküdarı gecmiş bileeeee kaydirigubbakcemile
onu daayak bile paklamaz bence:1closedeyes:

ben paklıycam onu sabrediyorum. hatasını bekliyorum.

kadına yasak silkelemek diyorum. istanbulda oturmuş kuralları biliyormuş silkeliyormuş.
ben kuralları biliyorum diyor. bunun üstünde çatıda bir kadın var onu avukatı. onu tutuyor yoluvercem ikisini. sabrım taşıyor. birde evliyim her dakika orada değilim ki.
bende sopayı kapıp dayanacağım kapısına. annemi yalnız gördüler üzüyorlar.
sende izmirdeymişin gel beraber yolalım kadını.klava:

birlikten kuvvet doğar gelin hele toplaşıp banada yoluncakları sırayla yolakvereliniortak

ya bide evi satın alıp geldiler . ben kiracıyım binadabenneyaptımki
valla hala tepemde koşturuyo velet. sesleri geliyo ama bi kere dur yapma koşma dediklerini duymadım. dayak cennetten çıkmadır dicem az kaldı. valla bizde çocuktuk ama hala parmak uçlarımızda yürürüz . biz öyle gördük ailemizden. korktuk insanları rahatsız etmekten. gece 10 dan sonra makinaya çamaşır atmayız. mutfakta bardak bile yıkamayız rahatsız etmeyelim kimseyi diye. tv en kısık sesle izlenir. ve hatta sifon çekilmez gece 12 den sonra. ben bunun için saf değilim bilakis insanım normal olan benim

evet evet bir kötek bin nasihatten hayırlıdırklava:

ah ah işiniz çok zor
ama bence keşke keşke duvara vurmasaydınız, yanlış anlamayın ama ben duvara vurmayı hiç anlamıyorum çıkıp konuşmayı tercih ederim hem karsımdaki de gelip niye duvara vuruyorsunuz diyemez bana..
zamanla oraya alışmak zorundalar hiç bir çıkar yolları yok madem çocuklarını tutamıyorlar o zmn bahçeli eve taşnacaklar yada kimse onlara tepki göstermeden ilişkilerini geliştirip çocuklarını zaptedemediklerini bu duruma çok üzüldüklerini söyleyecekler

Kız toplaşmanıza ne gerek var ben gelim.
adamında karınında alım facasını aşagı:lepi:
acaip kavga ederim

Maalesef koy yasantisini buyuksehir hayatina adapte etmeye calisan, toplu yasam engelli buyuk bir kesim var. Ben Turkiye'de iken en illet oldugum apartman ici gorgusuzlugu cami avlusu gibi, igrenc kokulu, ustune basilmis ayakkabi kapi onlerine cikarilmis daireler idi. Derhal o kapiyi calip, "Iyiginler hanimefendi, ayakkabilarinizi disarida unutmussunuz" uyarisi ile o ayakkabilari iceri aldirirdim. Kardesim burasi apartman babanin ahiri degil. Alirsin parana kiyamiyosan yirmi otuz milyona plastik bir ayakkabilik, efendi gibi koyarsin ayakkabini iceriye. Egitim sart, egitilmemis insanlar da zorla egitilir. Otesi yok. Bence duvara vurmak yerine, yukari cikip, guzel bir lisanla rahatsiz oldugunuzu beyan etmeliydiniz. Ilk apartman toplantisinda ise bu muzdarip oldugunuz mevzuyu oylamaya acmaliydiniz. Yok pasa gonulleri istemiyors ya bu deveyi guder bi tip aileler ya da bu diyardan gider. [/B]

doğru bunu kabul ettim duvara vurmamam gerekirdi. annemde aynısını söledi. bana duvara vurmak o an için mantıklı gelmişti. keşke beni utandırsaydı komşuda. gelip bana çocuk azarlar gibi karşısında bir aklı kıt varmış gibi hem suçlu hem güçlü olmasaydı..
ama zaten onlar azcık insan olsalardı bende anlayacakları dilin duvara vurmak olacağı kanısına varmasaydım..
vallahi ben gerginim annem gergin. onlar hala at koşturuyor..

bizim yönetici ya da apartman toplantısı şansımız da yok çünkü lojman
burda herkes ayrı bi dünya almış başını gitmiş
bahçe büyük meydan geniş diye tavuk bile besleyen akılzadeler var düşünün
ben zaten alışamamışım ne insanlarına ne çevrenin şartlarına
kimseyle görüşmem etmem zaten
şimdi bişey söylesem az söylensem ben kötü olacam
çünkü onlara göre burnu büyük havali şehirli hatunum ben
bu üst komşu mevzusunda daha önce dayanamadıgım başka noktalar oldu
güzel bir dille söyledim rica minnet yani
ama maşallah millet kendi ayıbını görmez daha laf verir veriştirir cinsten
eşiyle eşim aynı iş yerinde işyeri dibimizde iç içe geçmiş bir hayat
herkes milleti takipte zaten bişey olsa eşlere de yansıyacak durum diye kale almadım bugüne dek
bulaşmadım uzak durdum sabrettim çıkıp da kapısına dayanmaya ben utandım açıkcası
gerçekten çocuktur laftan anlamaz kısmını anlayabılırım ancak biz de çocuk olduk
valla azcık ses edip milleti rahatsız ettiğimiz zaman azarı yer otururduk aşagı
terlikleri sürterek yürür çocuklar oyun olsun diye hani ne kızardı annem öyle yapmamıza
e biz cocuk degilmiydik bizim ailelerimiz anne baba değilmiydi
biz de insandık o zamanlar bunlar da insan şimdilerde
yani cidden normal bir oyun olsa bir kaç saate mahsus bişey olsa dicem ki çocuktur
ama sabahın sekziinden gecenin ikisine kadar koşarsa bir çocuk at gibi
orda da durup bi bakmak lazım aileye
hayır kendileri de mi rahatsız olmuyorlar hiç mi akıl edemiyorlar aşagıda insan var diye
her sesleri aşagıda masallah ama baronesimin de dediği gibi ben de hiç duymadım
yapma etme cocugum lafını
hayır benm böyle gercekten önü alınamayacak cinsten evladım olsa her tür uyarıyı yapsam da engel olamasam bile inerim cocugum adıma kusura bakmayn anlamyor engel olamıyoruz dıye özur dılerım en azından daha kımse sikayet etmeden hem de
nerde o incelik o insanlık..komsu hakkı diye bişey kalmamıs hiç artık..
böyle olunca da gel de kızma..çocuk da anlamaycak yaşta degil yani seneye okula baslıcak..
bi büyüğü ilikokul dört vardır..e herbişeye aklı eriyor da çocugun ana baba mı söz geciremiyor bir..
gidip konusmak istemiyorum çünkü göreceğim tavır belli..ki kesinlikle bi değişim de olmayacak eminim..
belki eşim eşiyle konuşursa babadır dinlerler belki dicem ama ondan da hiç ümidim yok..
cidden anlayış farklı kültür farklı o biçim yani..gel de sinirden çatlama şimdi..
başım çatlıyor ağrıdan yahu yeter..

borenescim ciddi söylüyorum toplanalım. bu insanlar kendini ne sanıyor.
çocuk ağlar zırlar bu ayrı bir olay.
ama gece koşacak gece yarısına kadar anne baba sözünü geçiremiyecek.
böyle birşeyi kabul etmek mümkün değil.
bizde çocuktuk öyle evde koştuğu hiç hatırlamam. bu yetiştirmeye aile içi eğitime verilen terbiyeye bağlı.
toplum da bananeciliğe alışmış. ben yaparım kardeşim kimse bana karışamaz mantığıyla hareker ediyor.
ya benim aklım almıyor komşum aşağıda oturacak ve ben tepesine birşey silkeleyeceğim.
ya da halı çırpacağım.
annem yolluk çırpacağı zaman aşağıdaki komşusuna seslenir ne silkeleyeceğini söyler kapıyı camı kapatmasını isterdi.
ben de çarşafımı balkonun içine silkeliyorum. halı silkelemek aklımın ucuna gelmez.
eskiden 1. katta otururdum. aşağıda kimse yok. yanda emlakçı var. ya açılmadan silkelerdim yada pazar gününü beklerdim.
nasıl bir toplum olduk böyle. na anlayış ne kibarlık.
bir kere adam kadını muhatap alıp o şekilde konuşamaz. gelir bakar eşin evdeyse onunla konuşur.
saygı kuralları vardır.
ama nerde bunu düşünecek insanlar. toplum olmaktan çıkıyoruz.
bu konudan gerçekten çok dertliyim. ve bunları okudukça sinirleniyorum.
birde inat yapmıyorlar mı deliriyorum.
çatıya çıkma şansım yok evden geçiliyor yoksa neler yapmam.
zabıtaya şikayet için dilekçe istiyorlar. zabıta gelip uyarıyor ama değişen birşey yok.

ve bende bu insanları durdurmak için çözüm arıyorum. fikri olanlar varsa söylesin lütfen.
zabıtaya nasıl şikayet ettiniz.

yazdıkalrın benimde 2 yıl önce başıma gelmişti çocuk 4 yaşındaydı

anne ve baba öğretmen gayet sosoyaller yani her meslekten çıkıyor çocuğun ayağına

sert naylonmu artık tahtamı pek hatırlayamıyacağım kızımında odası çocuğum koşturduğu bölümdeydi her koşduğunda bize olduğu gibi yansırdı

artık kızım gitti söylede tattlı dille ama pek umursayan olmadı

tamam tamam dendi bende gidip şikayet etmedim nasılsa göçecem diye

ama böyle eğitim özürlü insanlarda var maalesef

benim de üst komşum akıllara zarar. çocukları devamlı benim zilimi çalar, kah apartman kapısını açmam için kah bişeyler istemek için ki hiçbi samimiyetim yok. taşındığımdan beri böyle. hergün balkondan halı silkeler kadın. üstelik çamaşırları mı asılı diye hiç bakmaz bile. oysa bi seslense pimapenleri kapatırım. 4 tane çocuğu var ve hergün istisnasız balkonda çekirdek yiyip aşağı atarlar, şimdi okullar açıldı açtıkları kalemler hep balkonumda. ben zorunda mıyım canım her sabah balkon yıkamaya çamaşırlarımı tekrar yıkamaya? ha bide pazar sabahı diye eşi evdedir uyurlar demezler zili çalarlar. ve açasıya kadar da çalmaya devam ederler. yine bi pazar uyandırılmamla üst kata çıkmam bir oldu. yeter artık dedim, çocuklarını yollama bana. kadın bide hayır benimkiler değildir demez miiii klava: o günden beri kesinlikle kapıyı açmıyorum evde olduğum tv ve müzik sesinden belli anlasınlar diye yapıyorum ama nerde anlamak hala hergün zilim çalmaya devam ediyor. inatla açmıyorum.

senden beteri varmış dimi ecinniliii?

sök zilini bebem çalsın nasıl olsa ses çıkmayacak. belki böyle vazgeçerler.
yuh birde pazar zil çalıyor. sende balkondaki çöpleri süpür çık kapısına çal kapıyı açınca fırlat suratına bunlar sizden düştü de.
al çamaşırlarını at içeri bunlar yıkanıp temizlenip bana gelecek diye.
hoş anlarlarmı bilmem.
eşimle ben çalışmasam annemin üst katında oturan kadını halledicez dua etsin çalışıyoruz.
böyle insanları bir güzel döveceksin. belki öyle anlarlar klava:

benim sinirim çok kötü canım ya ağzımdan çıkanı kulağım duymaz, karşımdaki de 50 yaşında bi kadın. ama her insanın bi sınırı var. bi gün patlıycam bende bakalım ne olacak. ben bekarken site kuralları vardı belli günler dışında halı silkelenmezdi. yöneticiyle konuşcam düzenlesin bu ne böyle ya.

cocuk ufakmı aceba ?
eger oturduguz apartmanı kuralları muhakkak vardır
bence daha ılerı gıtmemelerı ıcın sıkayet edınız yol yakı ıken
ama keşke sız duvara vurcagınıza kapılarına vursa ıdıınz
onların yapdıklarına benzer bı tavır sergılemeseydınız...
dılerım eskı huzurunuza kavusursunuz....

cok gerilmislerse, Sari germeye gitsinler gerile gerile gerinsinlerdelikafadulden

komsu isi tamamen sans isi,
benimde vardi böyle komsularim ama encok aklimda yer edeni bi önceki evimde olan komsularakannehir
bizimkiler biraz farkliydi, hemen hergün her yeri kirarlardi kavga ederken, biseyler hep havada ucusurdu.
duvara vuran esyalarin sesini duyardim, kavga esnasinda 2 yasindaki cocuk nasil aglardi, couck asada agladikca ben yukarda strese girerdim:mymeka:
gündüz neysede bizim sorun gece baslardimirmirmirmir
tam uyuyacagiz :1shok:
alt kattan bi aghhh ohhhh sesleri,
bazen son ses müzik esliginde aghh ve ohhh devam ederdi :roflol:
ya sanki gündüz baskalri dövüsdü hemen her gece ayni sesler,
herifle kendimizi kusurlu görmeye basladik bizde bi sorunmu var deyidelikafadulden
simdi baska bi eve tasindim,
yan komsudan sabahin 4 ünde hala müzik sesleri dinliyom,gecen gün sibel can dinliyolardi( kosovali komsular)
alt katta da bolca kavga ve havada ucusan esya sesleri hala devam ediyo genekafamçokkarıştı

haaa bizmi ne yapiyoz, alisdik kanimca cok fazla rahatsiz olmuyoz artik
bizde ip atliyoz artik evdedelikafadulden
cocugada izin verdim gece evde kosmasi, ziplamasi serbesşakkıdı

vehasil bizim evde herkes kendi özgürlünü ilan etmis durumda:lepi:

bende 32 daireli bir apartmandayımm
sen söyleyince aklıma geldi
5 katta oturan bir ablam sabahları gülme krizine girdiğini söylüyo nedenmi bizide güldürüyo tabii :1rolleyes:
sabah lavaboya gittiğinde 4 ve 6 kattan bombardımana tutulduğunu söylüyo :roflol:
gaz sesi geldikçe yarılıyorum lavabo da diyo :roflol:

allahtan benim tarafımda yokkk böyle bir sorun yanlış anlamayın insan varda gaz sorunu olan yok
yoksa bende kesin krize girerdim :roflol:

Son düzenleme:
ha birde şu konu var üst kat komşum üç kişi yetişkin bir kızları karıkoca normalde sesleri olmaz çok
bizde karıkoca e yetişkin bir kızımız var ergen krizleri hariç bizdede sorun olmuyor
alt katımdada küçük bir canavar yar iki yaşında devamlı ağlar anne bağırır çağırır :sm_confused:
kızım öss öğrencisi seslerden derslere konsantre olamadığın dan şikayetçi annecim o daha bebek anlamazki diyorum arada geçiçtiriyorum kızımı :umursamaz:
böyle yaşayıp gidiyoruz iştee taki üst kattaki komşumun adanadan kardeşi gelinceye 10 gün tepemde davul çalınmadığı kaldı yazın kardeşinin iki küçük çocuğu var
komşum her balkonda gördüğünde çok gürültü ediyolar farkındayım ama misafir bişey diyemiyorum felan nasıl özürleniyor yakında gidecekler akannehir
üzülme komşum nasıl olsa yaz tatilindeyiz olur böyle arada rahat etsin misafirlerin neyse adanalıları üst komşumla sorun olmadan geçirdik benim kızı dinlesem gazına gelsem ohooo çok tan tantana kafamçokkarıştı
gel zaman gt zaman
benim de teyzem geldi yazın iki gün yatıya bana
yanında 1.5 yaşındaki torunuyla gelini çok yakın arkadaşının düğününe gitti bebek teyzemle bana kaldı
tamda hafta sonuna denk geldi bu ziyaret :kedi:
aman yarabbim o ne ağlamadır o ne gürültüdür :1shok:
iki gün boyunca ceren özellikle geceleri annesini özlediği için çığırdı gece 2 den sabah 8 e kadar :1shok:
dedim kendime sen ayvalardasın kızım kesin biri kapıyı çalacak :kedi:
sonuçmu alt katımdaki komşum onu bebekten ötürü hiç uyarmadığım üst katımdaki komşum adanadan gelen misafirlerine anlayışlı darandığım için bir kez olsun tepki göstermediler a.s
işte o an anladımki hoşgörünün karşılıklı bulaştığını insanlarla ilşkilerimizde sabırlı ve mutevazi olmanın çok işe yaradığını
şimdi ki durumumuz üst katım da tık yok alt katım yine bebek ağlaması bağırış çağırış kızım ben ders çalışıyorum yaaaa ne bu ses havasın da kafamçokkarıştı

Son düzenleme:
lilyumcum bebek elbet ağlar. gidip bebeğini susutur diyemezsin.
ama çocuk geceyarısı uyur. atlayıp zıplamaz. nasıl terbiye verirsen öyle gider. misafir bile olsa kimse kimseyi rahatsız etmemeli.
üstündeki halı çırpıp çocukları balkonuna kalem artığı çekirdek sakız vb. atıyorsa buna kimse anlayış göstermez.
annemle ben yeğenime baktık. gündüzleri bizdeydi. 5 yaşına kadar bizde kaldı. ne aşağıya çöp attı ne evde koşturdu. bebekken oyun olsun diye yere yatırdığımızda ayakları ile tepiniyordu. bizde aşağıya ses olmasın diye altına minder koyuyorduk.
birkaç kere elindeki peçeteyi sakızı aşağıya atmış. komşunun balkonuna gitmiş. yaptığının yalnış olduğunu anlattığımız gibi gidip komşuya durumu anlatıp özür diledik.
kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.
bebeğin ağlamsından rahatsız oluyorsam eğer yatak odamı değiştirir salonda yatarım zaten bunun için birşey demem.

kızlar sizin üst komşunuz benimde alt komşumla başım dertte.komşuda denmez ya neyse,başımın belası.eltim benim alt katımda oturuyo ve yaptıkları gürültü,patırtı yüzünden karakolluk olduk.bıktım usandım valla dayanılacak gibi değil.müzik , tv sesi sonuna lkadar açık olur herzaman asla kısmazlar.ilköğretime giden iki kızı var bütün gün güm güm koşuşturlar.birde özellikle biz yattıktan sonra tv sesi dahada yükselir helede misafirim varsa tamam inadına yapar.çıldıracam anlıycağınız.sanki çalışıyo hanfendi uyuyamıyorum gece makina çalıştırma dedikçe inadına gece 1 ,2 demez makina çalıştırır.napıcamı bilmiyorum eşime taşınalım diyorum inadına gitmiycekmiş ama olanda bana olacak bu gidişle.neyin inadıysa anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…