- 25 Şubat 2015
- 3.640
- 1.830
- 78
- Konu Sahibi winter_is_coming
-
Benim ailemin ağzı ciddi anlamda sıkıdır..hem de öyle böyle değil.. Ama sorun k.babam.ya adam panik
Ama nazar sonraki aylarda da olabilir somucta
işte biz de birinci de oyle olduk ama akillandik bunda, söylemedik. Akrabalara zaten söylemem ama anne babalara cok istiyorum söylemek dayanamiyorum
Allah razi olsun. Sen de biran önce sağlıklı bir hamilelik yaşarsın inşallah. Bakalim benimki nasıl olacak. Evet işte ben de bu durumdan dolayı korkuyorum. Herkese laf anlatmak cok zor. Ama işte ya üç aydan sonra birşey olursa o zaman da ayni sey olacakCanım öncelikle hayırlı olsun bebegin.sağ salim kucağına al inşallah.aynı durumu yaşadım bende.ilk gebeligimde hemen herkese yaydik.facede orda burda.sonra keseyide gördük kalp atisinida duyduk.7.haftada kahve akintim başlayınca kontrole gittim.kalp durmuş.kurtaj oldum.herkese açıklamak anlatmak zorunda kaldık.3ay sonra tekrar hamile kaldım ama busefer sadece eşim ve ben biliyorduk.kimyasal gebelikmis.Allahtan akillandikta kimseye soylememistik.cnku zaten uzgunken herkese aynı açıklamayı yapmak dahada uzuyor insanı.için içine sığmıyor biliyorum ama sabret.üç ay en riskli zamanlar..Allah sağlıklı ve ömürlü kilsin bebegini..
Himm anladim. Cok geçmiş olsun canım. İste bunu olgun karsilarlar mi ondan emin değilim.yaşayan bilir der geçersin canım. yaşadığım düşük beni yıprattı ve birdaha olmasından ve sürekli konuşulmasından korktum dersin. birde biri duyunca herkes duyuyor ben bunu istemiyorum dersin. bence olgun bir insan bunu anlar. benim 2. kürtajımı bile kimse bilmicekti. ama görümcem her kese yaymış ve herkes geöçmiş olsun diyordu. benim 1 kez gördüğüm insanlar bile bunu konuşuyordu. çok tepki göstredim özelim herksein dilinde diye. şok içinde kaldım. eşimde akıllandı şimdi söylemiyor kimseye.
Anneler özeldirBenim de ilk gebeliğim kimyasaldi.. hevesim kursagimda kaldığı için şimdiki gebeliğim de 3 ay kimseye söylemedim annem ve eşim dışında..
Sagliklica kucagina al canım. Haklisin maddiyat açısından falan aklıma hic gelmedi zaten. Bekleyeyim o zaman ikili test ne zaman oluyor.Şu an dağa taşa bile haykırasınız vardır eminim ama bence de söylemeyin. Ben de kan testinden sonra söylemiş sonra düşük yaşamıştım. Sonra milletin sözde tesellileri, acaba tekrar deneyecekmi bekleyişi, vs vs..
Tekrar hamile kalınca sadece anneme söyledim çünkü tekrar bir düşük yaşarsam haberi olsun ve yanımda olsun diye.
Keseyi bekledim, kalp atışını bekledim, ikili testi bekledim ve bana kalsa ayrıntılıyı bile bekleyip söyleyecektim ki eşim söyledi.
Bebek sizin, vücut sizin kimsenin bir laf etme hakkı yok. Ayrıca ha 3 aylık öğrenmişler, ha 5 aylık ne değişecek ki? Bebek için ev kredisi çekecekler de 2 ay geç mi çekiyorlar ? Ya örecekleri iki yelek ya alacakları bir beşik, bir yarım altın. O da zaten 3 günde halloluyor.
Bence eşinizle keyfini çıkarın ve dua edin.
Allah razi olsun. Sen de biran önce sağlıklı bir hamilelik yaşarsın inşallah. Bakalim benimki nasıl olacak. Evet işte ben de bu durumdan dolayı korkuyorum. Herkese laf anlatmak cok zor. Ama işte ya üç aydan sonra birşey olursa o zaman da ayni sey olacak
Himm anladim. Cok geçmiş olsun canım. İste bunu olgun karsilarlar mi ondan emin değilim.kaynanam birşey demez de k.babam bizi saymadiniz diyip kompleks yapabilir bazen öyle davranışları oluyor.
11-14. hafta arasında yapılıyor. Çocukta başta down riski ve yanı sıra başka mental sıkıntılar var mı tespit için kullanılıyor.Sagliklica kucagina al canım. Haklisin maddiyat açısından falan aklıma hic gelmedi zaten. Bekleyeyim o zaman ikili test ne zaman oluyor.
Genel olarak tüm üyelere söylüyorumKızlar bi kaç gün önce hamile oldugumu ogrendim. Bundan sekiz ay önce kayinvalidemler ve annemler bize yemeğe gelecekleri gün hamile olduğumu öğrenmiştim. O heyecanla iki aileye de söyledik. Kan testinde sonucu almistik. K.babam hemen eşimin halasini aramış, ben kimse bilmesin aileler haric istiyodum. Tabi kimyasal gebelikmis. Hevesleri kursaklarinda kaldı . Torunu da çok istiyorlar. Üzüldük, onlar da çok üzüldü. Şimdi de hamileyim keseyi gördük çok şükür. Bebeği goremedik ve kalp atışlarını duymadik tabi dr. Daha dört haftalık falan göremeyiz dedi. Normal olduğunu söyledi. Esimim ailesine söyleyip sevinmelerini cok istiyorum ama bir yandan da ya bos gebelikse, birşey olursa, bekleyelim bebeğin kalp atışlarını duyunca soyleriz diye düşünüyorum. K.babam ın yine kızkardeşini aramayacagini bilsem söylemeyi çok istiyorum bilmeye hakları var sonuçta. Çok kararsız kaldım. Ailelerden başka kimseye söylemek istemiyorum, birşey olsa herkese tek tek açıklama yapmak zorunda kalıyorsun. Bana bir akıl verin rica ediyorum. Söyleyip sevinmelerinin tadını mı çıkarayım, yoksa kalp atışını mi bekleyeyim.
Ben de oyleyim, lafimi esirgemem ama iste heveslerinden yaptıkları için kalp.kirmak istemiyorum. Bir de yazik ilk torun falan heveslerini bi görseniz . dediğin gibi kayinbabam hic tutmayı Bilmiyor hemen kızkardeşine söylüyor. Ama su da var esimin halasi kimseye dememiş çünkü hickimse sormadi etmedi. Haberleri bile yok. Surdan anladım bizi çocuk düşünmüyor olarak biliyorlar ve bana artik denemeye baslayin gibi tavsiyelerde bulundular.tabi bu tarz insanla geçinmek zor ama eşin artık düşünsün bence sen kenara çekil derim. eşin zamanı gelince yapsın açıklama topu ona at :) ben biraz asiyim galiba bebek bizim sonuçta, onlarda koca insanlar olarak biraz laf tutmayı bilsinler. özelimi bilmelerini istemiyorsam ve bunun yayıldığını öğrenirsem (üstüne basa basa söylediğim halde ) ben tepki gösteririm.
vicdan derken ???gerçekten çok komik yorumunuz ne vicdanı. isteyen söyler istemeyen söylemez. biz fikir beyan ettik :) siz birde 2-3 düşük yaşayan insanalrın dışarıdan aldığı tepkileri görün. bakalım söylüyor musunuz.Genel olarak tüm üyelere söylüyorum
Yapmayın kızlar yaaa elinizi vijdanıza koyun böyle bir haber beklermi.Evet endişeler,korkular var ama heves,sevinç ve heyecan daha çok değilmi?
Güzelim için içine sığmıyomu ailenle paylaş daha önceki olayıda hatırlatıp kırmadan tembihle herkezi önünde koskoca 3 hafta var emin ol paylaşmazsan 3 ay gibi gelir tecrübeyle sabit canım..
Banada eşim kimseye söylemeyelim dedi ama o (aldırtmayı düşünüyordu)o yüzden neyse sonuç olarak bir hafta zor dayandım aayyy oğluşun şuan
ozaman sen halayı uyarabilirsin ben bilinmesini istemiyorum diye. o dinler seni kadın olarak. bu olabil,ir zaten insanın kendi anne babası söylemiyorda bizde eşimin tarafına laf dinletemiyoruz :) çareyi susmakta bulduk. ama biz fazla yıprandık arkadaşlarda bilmiyor. çok kırıldık sözlerinden. hatta büyük ihtimal çoğu doğunca öğrenecek. aramız bile açıldı 1-2 kişiyle.Ben de oyleyim, lafimi esirgemem ama iste heveslerinden yaptıkları için kalp.kirmak istemiyorum. Bir de yazik ilk torun falan heveslerini bi görseniz . dediğin gibi kayinbabam hic tutmayı Bilmiyor hemen kızkardeşine söylüyor. Ama su da var esimin halasi kimseye dememiş çünkü hickimse sormadi etmedi. Haberleri bile yok. Surdan anladım bizi çocuk düşünmüyor olarak biliyorlar ve bana artik denemeye baslayin gibi tavsiyelerde bulundular.
Sanırım o test lere kadar bekleyemem11-14. hafta arasında yapılıyor. Çocukta başta down riski ve yanı sıra başka mental sıkıntılar var mı tespit için kullanılıyor.
Bir de 20-24 hafta arası ayrıntılı test var ki bu en büyükleri, en kapsamlı sağlık taraması gibi.
İnşallah siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Valla hayal.kırıklığı yaşayınca insan durup düşünüyor. Vicdanla alakası yok ki bununGenel olarak tüm üyelere söylüyorum
Yapmayın kızlar yaaa elinizi vijdanıza koyun böyle bir haber beklermi.Evet endişeler,korkular var ama heves,sevinç ve heyecan daha çok değilmi?
Güzelim için içine sığmıyomu ailenle paylaş daha önceki olayıda hatırlatıp kırmadan tembihle herkezi önünde koskoca 3 hafta var emin ol paylaşmazsan 3 ay gibi gelir tecrübeyle sabit canım..
Banada eşim kimseye söylemeyelim dedi ama o (aldırtmayı düşünüyordu)o yüzden neyse sonuç olarak bir hafta zor dayandım aayyy oğluşum şuan 5 aylık kalbini dinle cnm sonrada keyfini çıkar
Çok şükür görmedim ama bunda komik olan bişey yok bence ve ayrıca cümlealem duysun demedik heralde ailesi dedik buda benim fikrimvicdan derken ???gerçekten çok komik yorumunuz ne vicdanı. isteyen söyler istemeyen söylemez. biz fikir beyan ettik :) siz birde 2-3 düşük yaşayan insanalrın dışarıdan aldığı tepkileri görün. bakalım söylüyor musunuz.
Tabiki sen bilirsin allah kucağına almayı nasip etsin cnmValla hayal.kırıklığı yaşayınca insan durup düşünüyor. Vicdanla alakası yok ki bunun
bence bu konuda vicdan gayet komik olmuşÇok şükür görmedim ama bunda komik olan bişey yok bence ve ayrıca cümlealem duysun demedik heralde ailesi dedik buda benim fikrim
A aa gercekten mi. Destek olmak yerine sizi neden kırdılar. Ben boyle durumlarda geçmiş olsun bile demem hic olmamış gibi davranirim kendi konuyu acana kadar. Baya zaman geçince kişiye açıklarım.. Bana 'bi geçmiş olsun bile demedin 'diye küsme seni sorupta bunaltmak istemedim diye. Ve birçok arkadaşım kuzenimin cok hosuna gitmiştirozaman sen halayı uyarabilirsin ben bilinmesini istemiyorum diye. o dinler seni kadın olarak. bu olabil,ir zaten insanın kendi anne babası söylemiyorda bizde eşimin tarafına laf dinletemiyoruz :) çareyi susmakta bulduk. ama biz fazla yıprandık arkadaşlarda bilmiyor. çok kırıldık sözlerinden. hatta büyük ihtimal çoğu doğunca öğrenecek. aramız bile açıldı 1-2 kişiyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?