- 16 Nisan 2013
- 4.491
- 1.037
- 198
- 34
- Konu Sahibi winter_is_coming
-
Söyleme bence en azından kalp atışını duyana kadar bana kalsa ben 3 ay söylemem.Kızlar bi kaç gün önce hamile oldugumu ogrendim. Bundan sekiz ay önce kayinvalidemler ve annemler bize yemeğe gelecekleri gün hamile olduğumu öğrenmiştim. O heyecanla iki aileye de söyledik. Kan testinde sonucu almistik. K.babam hemen eşimin halasini aramış, ben kimse bilmesin aileler haric istiyodum. Tabi kimyasal gebelikmis. Hevesleri kursaklarinda kaldı . Torunu da çok istiyorlar. Üzüldük, onlar da çok üzüldü. Şimdi de hamileyim keseyi gördük çok şükür. Bebeği goremedik ve kalp atışlarını duymadik tabi dr. Daha dört haftalık falan göremeyiz dedi. Normal olduğunu söyledi. Esimim ailesine söyleyip sevinmelerini cok istiyorum ama bir yandan da ya bos gebelikse, birşey olursa, bekleyelim bebeğin kalp atışlarını duyunca soyleriz diye düşünüyorum. K.babam ın yine kızkardeşini aramayacagini bilsem söylemeyi çok istiyorum bilmeye hakları var sonuçta. Çok kararsız kaldım. Ailelerden başka kimseye söylemek istemiyorum, birşey olsa herkese tek tek açıklama yapmak zorunda kalıyorsun. Bana bir akıl verin rica ediyorum. Söyleyip sevinmelerinin tadını mı çıkarayım, yoksa kalp atışını mi bekleyeyim.
Çok sagolun kızlar iyi dilekleriniz için. Şimdi ben akrabalara falan söylemem zaten. Ama ailelerle sevincimi paylasmak istiyorum ama k.babam fazla aceleci ve heyecanlı. Korkum baskalarina söylemeleri. Yoksa ailemden nazar olacağını dusunmuyorum ama.
Canım öncelikle hayırlı olsun bebegin.sağ salim kucağına al inşallah.aynı durumu yaşadım bende.ilk gebeligimde hemen herkese yaydik.facede orda burda.sonra keseyide gördük kalp atisinida duyduk.7.haftada kahve akintim başlayınca kontrole gittim.kalp durmuş.kurtaj oldum.herkese açıklamak anlatmak zorunda kaldık.3ay sonra tekrar hamile kaldım ama busefer sadece eşim ve ben biliyorduk.kimyasal gebelikmis.Allahtan akillandikta kimseye soylememistik.cnku zaten uzgunken herkese aynı açıklamayı yapmak dahada uzuyor insanı.için içine sığmıyor biliyorum ama sabret.üç ay en riskli zamanlar..Allah sağlıklı ve ömürlü kilsin bebegini..Kızlar bi kaç gün önce hamile oldugumu ogrendim. Bundan sekiz ay önce kayinvalidemler ve annemler bize yemeğe gelecekleri gün hamile olduğumu öğrenmiştim. O heyecanla iki aileye de söyledik. Kan testinde sonucu almistik. K.babam hemen eşimin halasini aramış, ben kimse bilmesin aileler haric istiyodum. Tabi kimyasal gebelikmis. Hevesleri kursaklarinda kaldı . Torunu da çok istiyorlar. Üzüldük, onlar da çok üzüldü. Şimdi de hamileyim keseyi gördük çok şükür. Bebeği goremedik ve kalp atışlarını duymadik tabi dr. Daha dört haftalık falan göremeyiz dedi. Normal olduğunu söyledi. Esimim ailesine söyleyip sevinmelerini cok istiyorum ama bir yandan da ya bos gebelikse, birşey olursa, bekleyelim bebeğin kalp atışlarını duyunca soyleriz diye düşünüyorum. K.babam ın yine kızkardeşini aramayacagini bilsem söylemeyi çok istiyorum bilmeye hakları var sonuçta. Çok kararsız kaldım. Ailelerden başka kimseye söylemek istemiyorum, birşey olsa herkese tek tek açıklama yapmak zorunda kalıyorsun. Bana bir akıl verin rica ediyorum. Söyleyip sevinmelerinin tadını mı çıkarayım, yoksa kalp atışını mi bekleyeyim.
yaşayan bilir der geçersin canım. yaşadığım düşük beni yıprattı ve birdaha olmasından ve sürekli konuşulmasından korktum dersin. birde biri duyunca herkes duyuyor ben bunu istemiyorum dersin. bence olgun bir insan bunu anlar. benim 2. kürtajımı bile kimse bilmicekti. ama görümcem her kese yaymış ve herkes geöçmiş olsun diyordu. benim 1 kez gördüğüm insanlar bile bunu konuşuyordu. çok tepki göstredim özelim herksein dilinde diye. şok içinde kaldım. eşimde akıllandı şimdi söylemiyor kimseye.Anladım. Acele etmeyin diyorsunuz yani.bir de şeyden cekiniyorum öğrendikten sonra neden bu kadar gec haberimiz oldu. Anne baba olarak neden paylaamadiniz diye alinirlarsa.
Benim ailemin ağzı ciddi anlamda sıkıdır..hem de öyle böyle değil.. Ama sorun k.babam.ya adam panikyalnız ailelere söylersen biri illa ki boşboğazlık edip akrabalara söyleyecek o diğerine o diğerine derken
tüm sülale kulaktan kulağa öğrenecek
Ama nazar sonraki aylarda da olabilir somuctabende 2 düşük yaşadım ve şuan neredeyse 4. aya giricez kimsecikler bilmiyor. annem ve kardeşim dışında. onlarda mecburi öğrendi çünkü memlekette öğrendim ve dr. a gitmem gerekti. karnım yakında çıkar ve anlarlar. karnım çıkmadan düşünmüyoruz biz söylemeyi. ben nazardan korkuyorum.
Allah tamamına erdirsin...
Ben bi daha hamile kalırsam eşime bile söylemiycem 3 ay o derece
Bi düşüğüm oldu aman Allahım sanki dünyadaki ilk baba o....
Tüm gece telefon kulağına yapışık oturdu...
Annemi falan aradı deli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?