• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söylemeye bile utanıyorum:( Ne olur yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi puffss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yahu kimin namusunu neden eliştiriyorsuz namus bekçisimiyiz bizz?? biz bizden sorumluyuz biri geliyor bir yorum yazıyorrr yuhaaaaaa vay efendim sen neden öyle dedinnn bize ne yahuuu o kendi bakış açısı kendi istdiğini yapsın kişi kendini bilir kendinden sorumludur biz kendimizi koruyormuyuz biz ne düşünüyoruz o önemli olan.. neden hala daha yok cart yok curt yok sen nie öle dedin yok sen nie böle dedinlerdeyizki?? boşverinn konu sahibesi ortada yokk olan olduu pişmanlığı belkide geçti ama biz konu sahibesinden çok kişilerin yazılarına takıldık kaldıkk ...
NOKTA:delphin:
sırf fikir ayrılığından birbirinizi kırıyosunuz:sm_confused:
herkesin düşüncesi bir olamaz kişakkıdı

hoşbuldum belinay cım:) iyiim funnyda..kendimi ilk msjı yazdığım güne göre çok daha iyi hissediyorum..sıkıntılarım bitmemiş olsada fazla takmamaya özen gösteriyorum

canlarım benim..mesajları sadece okuyorum..ve takip ediyorum..ama cevap vermek istemedim..çünkü çoğu kişi kendi fikrini söylemiş..ben olsam yapmazdım..yapmamda gibii..evet şimdiki aklım olsa bende yapmazdım..ama artık (bazı burdki arkadaşlarım tavsiye ettiği gibi) yaptığım hataya takılıp kalmak istemiyorum..ben daha çok bundan nasıl sıyrılabilirm diye konu başlığını açmıştım..yani pişmanlığımın üstesinden nasıl gelebilirim anlamında..hepinizin mesajlarına ayrı ayrı çok teşekkür ederim..en azından yine kendime olan güvenim yerine geldi..peki sizce bundan sonra ne yapmalıyım..?bu arada bazı arkadaşlarm erkek arkdaşın üzerinde baskı uygulamaya çalışır yani sen bana mecbursun gibi tavırlara girebilir demişler..bilyormusunuz..bizim ilişkimizde bayanın kim olduğu belli değil..yani sevgilimn söylediğine kontrol benim elimdeymiş:) öyle diyor oysa bence öyle değil..bunu söylediğine göre belki gerçektende öyledir

puffss iyiki geldin guzelim. eskisi kadar sikintili olmamana cok sevindim. en onemli noktayi asmissin. durumu kabullenmissin. bundan sonra hayatinin odak noktasi o olmayacak. o guya kaybettigin seyi cok dusunmeyeceksin ki hayatini kontrol altina almasin. eskiden nasilsa hayatin oyle devam et. sevgilinle uyumunuzu etkilemesin bu durum. mutlu olmaya bak. bence kendine guvenini saglam tutmaya devam edersen hersey yolunda gidicek. erkek arkadasin seni rencide edicek biri de degil sanirim. birlikte ozel birsey yasadiniz. belki senin icin agir bir deneyim oldu ama sonucta bu seni olgunlastirdi. senden birsey kaybettirmedi.
sevgiler cnm...

hoşbuldum belinay cım:) iyiim funnyda..kendimi ilk msjı yazdığım güne göre çok daha iyi hissediyorum..sıkıntılarım bitmemiş olsada fazla takmamaya özen gösteriyorum

RABBİM inşlh hayırlısı verir hakkında üzülmezsin bundan sonra
sevindim moralman birazda olsa düzelmene
:1rolleyes:

"belki senin icin agir bir deneyim oldu ama sonucta bu seni olgunlastirdi." mnla gerçektende öyle oldu benim için..

düşünsenize bir kızınız var, hangi mesleği seçeceğine karar veriyor, hangi okula gideceğine, kaç dil öğreneceğine, hangi şirkette çalışacağına, parasını nasıl harcayacağına, kimle flört edeceğine, yıllık iznini nerede geçireceğine, kimle evleneceğine; hepsini kendi başına yapabiliyor.. ama taa ki zar'a kadar.. "orda durrr!" deniyor.. "sen hayatınla ilgili herşeyi seçebilirsin, tek bişey hariç; o, senin diil bizim kararlaştıracağımız bi eylem!"
garip yani ne bilim..

düsünüyorum.....bir degil ikitane kizim var...onlari canimdan cok seviyorum hic düsünmeden kendimi onlar icin atese atacak kadar...her anne gibi...onlarin mutlulugu icin ilerde huzurlu bir yuva kurmalari icin elimden geleni yaparim..
Bekaretlerini korumalarini istemem kendim icin degil onlarin iyligi icindir...yarin öbür gün bir erkekle beraber olup konu sahibi arkadasimiz gibi pisman olmamalari icindir...sen iyi bir kiz olsaydin benimle yatmazdin gibi cirkin sözlere maruz kalmalari icindir...yattiklari adam sonra kocalari bile olsa en ufak bir tartismada iyi bir kiz olsaydin benimle evlenmeden önce yatmazdin gibi sacmaliklari duymamalari icindir....he beni dinlerler dinlemezler yinede canimdir evladimdir...kesinlikle ne atarim ne satarim...:delphin:

Her toplumun belirli kurallari ve degerleri vardir ve bence insan yasadigi toplumun degerlerine ve kurallarina azda olsa uymali...ha uymayabilir tabikide lakin o zamanda bunun bedelini bir sekilde öder....aynen konu sahibi arkadasimizin bunu cektigi vicdan azabi ve pismanlikla ödedigi gibi...:delphin:

Nehirin akisina degilde tersine yüzersen karsina cikan zorluklarada katlanmak zorundasin...
Umarim bu zorluklari cok cabuk asarsin canim...a.s

"belki senin icin agir bir deneyim oldu ama sonucta bu seni olgunlastirdi." mnla gerçektende öyle oldu benim için..

hersey bizim icin canim. hatalar yapicaz ders alicaz ama yolumuza devam edicez. Allah kimseyi buyuk konusturmasin. ve dahasi utandirmasin.

sevgiler...a.s.

size karşı kullandığım tek kötü kelimeyi gösterin bakalım...
özellikle siz dedim
siz
size cevap vermek istemiyorum
zihniyetinizi kınıyorum
sizi kırmıyorum
burada en çok mesaj yazanlardan birisiniz
bakın mesajalrınıza nasıl kaş yapayım derken ardarda göz çıkartmışsınız..
neyse,ben açıklayıcı şeyler yazdığımı ve okursanız sizinde kırılmayıp aslında beni anlayacağınızı düşünüyorum...
saygılar..sevgilerrr..

bende kötü kullandınız demedim ki sadece ben düşüncelerimi yazdım.siz benim düşüncelerime mantıksız felan gibi söylemlerde bulunmuşsunuz.bende bir gencim ve çok evli bayan var burda.sadece fikirlerim var ve gördüğüm kadarıyla ben biraz eski kafa kalmışım.soru sordum , evlilerin cevaplaması için.cevapladılar bende gördümki gerçekten eski kafa düşünüyormuşum.bunu değiştirmeye çalışıcam.

"Her toplumun belirli kurallari ve degerleri vardir ve bence insan yasadigi toplumun degerlerine ve kurallarina azda olsa uymali...ha uymayabilir tabikide lakin o zamanda bunun bedelini bir sekilde öder....aynen konu sahibi arkadasimizin bunu cektigi vicdan azabi ve pismanlikla ödedigi gibi...

Nehirin akisina degilde tersine yüzersen karsina cikan zorluklarada katlanmak zorundasin...
Umarim bu zorluklari cok cabuk asarsin canim... "

haklısınız gülsüm sultan ne diyebilirimki..

çok güzel cevap vermişsiniz..teşekkür ederim.bende sizin düşünüyordum ve sizin bunları yazmanızın ardından düşündüklerimde hata olmadığının kanaatine vardım.ve kızımın bana buna benzer bi olay ile gelmesini elbette istemem(bu benim isteğim).şuan için düşüncelerim belli ama bu hayatta var oldugum surece yeni şeler öğrendiğim sürece kararlarım ve düşündüklerimde değişecekdir umarım..

sizinde benm sorum için yazmış oldugunuz cevapdan tek bir şey çıkarıyorum "kendi adıma" oda şudur ; cinsellik konusunda gerekli eğitim ve güven verildikden sonra endişe duymaya gerek yok :) zaten kız çocugunu doguran anne olarak gerekli şeler yapılır gerekli zaman içinde..cevabınız için teşekkür ederim :):nazar:

ayneeenn bebeğimmm...

sen anne olana kadar belki de fikirler değişecek kim bilir? önemli olan kızının o zara muhtaç olmadığını o giderse hayatının kaymadığını empoze etmek... her kişinin yaşamı, ailesi, çevresi farklı buna göre de düşünce tarzı da farklı oluyorr doğal olarak canım... ben mesela üniveristeye gitmeden önce iki sevgilinin aynı evde yaşamasına şiddetle karşıydımm... bu konuda çok kapalıydım.. lise dönemimde annemle babamın beraber yaşayan arkadaşları vardı evli olmadan onlar için bile gitmeyin dediğim olmuştur. annemler ne olacak kızım iki yetişkin insan bunlar ne yapacaklarını bilirler vb. anlatıyordu ama yookk bende anlamıyorum işte o zamanlar... sonra üniversiteye gittim bi baktım allah allah millet beraber yaşıyor hatta ev sahipleri erkeklere veya kızlara değil sevgililere veriyor evi..( eve baksınlar hesabı:) sonra sonra aslında evlenmeden önce birlikte yaşamayan çiftler için birbirini aslında tanıma alanları olmadığını, resmen bu şekil evlenmenin bir zar oyunu ( tavla zarı) olduğunu anladım ... bebeğimmm..

ayy çenem düştü .. diyeceğim işte buydu insan her zaman sabit fikirli olacak değil ya yaşayışı, yöneldiği hayat tarzı ne getirir bilinmez balböceğimmm ... hiç katılmadığın fikre bir sene sonra katılabiliyorsun bidenemm...

canlarım benim..mesajları sadece okuyorum..ve takip ediyorum..ama cevap vermek istemedim..çünkü çoğu kişi kendi fikrini söylemiş..ben olsam yapmazdım..yapmamda gibii..evet şimdiki aklım olsa bende yapmazdım..ama artık (bazı burdki arkadaşlarım tavsiye ettiği gibi) yaptığım hataya takılıp kalmak istemiyorum..ben daha çok bundan nasıl sıyrılabilirm diye konu başlığını açmıştım..yani pişmanlığımın üstesinden nasıl gelebilirim anlamında..hepinizin mesajlarına ayrı ayrı çok teşekkür ederim..en azından yine kendime olan güvenim yerine geldi..peki sizce bundan sonra ne yapmalıyım..?bu arada bazı arkadaşlarm erkek arkdaşın üzerinde baskı uygulamaya çalışır yani sen bana mecbursun gibi tavırlara girebilir demişler..bilyormusunuz..bizim ilişkimizde bayanın kim olduğu belli değil..yani sevgilimn söylediğine kontrol benim elimdeymiş:) öyle diyor oysa bence öyle değil..bunu söylediğine göre belki gerçektende öyledir

ne kadar iyi yapmışsın canım ilişkinizin aynı heyecanla devam etmesine çok sevindimmm tatlımmm .... herşey daha da güzel olacak canım hep böyle düşün... çok çok öpüyorum senii kendine iyi bakk üzmeyin birbiriniziii

evet olgunlastrır ınsanı canım :)
bosver bunu da denemıs oldun, erkek arkadasına baskı yap dıyebılırım, ben şahsen hıc umrum olmamıstı yaptım ıyı ne yapayım ben ıstedım senı baglamaz bu deıdm, ne yani basıma kalmıycan mı bıle dedı hayır ben senın basına kalcak kız degılım sacmalama ıstedım oldu evlenmek zorunda degılız dedım sonra kendınde hıc bır agırlık hıssetmedı ayrıldık, ama o bagla onu baglı tutmak ıstemedım cok ayıp gelıyor yapmıs olabılırız ama o kadar onemlı degıl. yasanması gerekıyordu,dedıgın gıbı olgunlastırıyor da ınsanı, sevıyorsan zaten devam edersın onla bır ılgısı yokmus olayın, bırı ne guzel demıs burada seven erkek onun var veya yok oldugunu onemsemez bıle sever demiş, ö yle ıste canım bunla ayrılırsan baskası severse umursamaz bıle bır arkadasımın ablası boyleydı, adam bı gun sen kız degıldın demeye kalkmıs kız da demıs kı sen de beaber olurken sesını cıkarmıydun ama sımdı konusmaya hakkın yok demıs susturmus.
sızın ılıskıde de sorumluluk sendeymıs madem umursama :1closedeyes: onun varlıgı ya da yoklugu baglamıyor svgıyı etkılemıyor. korunmayı unutma, sevdıgınden baskasıyla olma gerısı berısı yok bu işin ben bunu ogrendım :emir_bebek: buyuyoruz işte :) :CüvCüv:
:1hug: a.s.

aslında nasıl söylenir böle bi şey bilmiyorum ama tek bildiğim bu konu beni fazlasıyla üzüyor,vicdanen rahatsız ediyor ve her geçen gün pişmanlıklara itiyor..:( kendimi hiç olmadığı kadar çaresiz hissediyorum.kimseye bi şeye diyemiyorum.çünkü korkuyorum ve utanıyorum.bir genç kızın yapmaması gereken en önemli şeyi yaptım..evlenmeden sevglimle ilişkiye girdim..hala onunla birlikteyim..ama..biliyorum çok tepki alcam bunun üzerine ama ne olur yorum istyorm..pişmanım korkuorum..artık hayatın bana getireceği her hangi bir şeyden çok korkuyorum..

arkadaş,
neden yaptın ve ötesi beni ilgilendirmez, onu ancak sen bilirsin, seni ilgilendirir.
şimdi sen isteyerek yada istemeyerek bir eylem gerçekleştirmişsin ki, içerik farketmez
sonrasında da; ben şunu yaptım bunu yaptım pişmanım isimli bir başlık açmışsınız ki
bu bence çok ama çok lüzumsuz ötesi
böylesi luzumsuz gördüğüm konu hakkında nedem yorumlandım
çünkü niyetinizden şüphelendim
öyle işte, antipatik bir his aldım
ne derler bilemedim şimdi, azıcık bir şeyle çok şey yapmak istemek gibi bir deyim vardı
bir avuç suda fırtına çıkarmak mıydı neydi
öyle birşey işte
sözüm şahsınıza değil, okuduğum birkaç cümleden hissettiklerim bu.
hııı... siz sözüm ona pişmanlığınızın üstesinden nasıl geliceksinizdesiniz!!
yürürken hertürlü sorumlulukları ile beraber adımlıyoruz..
adım attıktan sonra ben neden attım denmez..
madem ayakkabılarınız yoktu , neden cam kırıklarına bastınız demezler mi adama sonra

allah yardımcın olsun bızım kızların dedıgı gbı olmusla ölmuse care yok.
senı elestırmek haddım degıl bu benım degıl kımsenın haddı degıl ama soyl bı durum var bu dusuncelerıme tutucu yobaz dıyenler olacaktır belkı detaylı dusunmesem bnde derdım kendıme.bu ne bızım varsayımlarmızla ne de toplumun deger yargılarıyla elestırılecek bı durum degıl.ben muslumanım ve dınım geregı bunu helalım olmayan bırıyle yasamam haram.eger helalınle yasamıs olsaydın bu drumu ne ruhsal saglıgın ne de bedenı saglıgın zarar gormeyecektı her ne kadar bunu tutuculuk olarak nıtelendırsekte rahasızlık duydugumuz bu normlara baglı vıcdan azabı.yaprak dokumunu sıkı takıp edenler bılırler fıkret leylaya bısoz solemıstı VAKTİ GELİNCE GÖGSÜNÜ GERE GERE YASAYACAGIN SEYI SIMDI EZILEREK YASIYOSUN dıye.
sakın yanlıs anlama canım bu senı elestırı degıl sen sımdı dune takılma gecmısle bugun carpısırsa yarın olmaz.yarınını dusun sıkma canıını kaderınde bunu bu sekılde yasamak varmıs neden yaptım ya da utanıyorum deme ne yapmalıyım mutlu olmak ıcın de kaybedılen seyler gerıgelmıyo hle zaman hıc gelmıyo kalbını ferah tut ve dık dur.onune gelenle yasamadın sonucta sevdıgınle olmus onaylanacak bısey degıl ama yapabılecegın bısey yok daha kotu durumları dusun ve sımdı ıcınde oldugn durumla mutlu ol.canına zarar gelmesın hersey yoluna gırer

canım benim ya..
çoğu kişinin yazdıklarının altına imzamı attım..(funnyda,ilarzu..vs)
hayat bu ne yaşayacagımız hiç belli değil ki..
ben sadece şunu söylemek istedim..asla asla demeyin ve (bence) büyük konuşmayın..

canım yolun açık olsun..umarım bundan sonra her şey çok çokk güzel olur..kendine çook çok ii bak :)

aslında nasıl söylenir böle bi şey bilmiyorum ama tek bildiğim bu konu beni fazlasıyla üzüyor,vicdanen rahatsız ediyor ve her geçen gün pişmanlıklara itiyor..:( kendimi hiç olmadığı kadar çaresiz hissediyorum.kimseye bi şeye diyemiyorum.çünkü korkuyorum ve utanıyorum.bir genç kızın yapmaması gereken en önemli şeyi yaptım..evlenmeden sevglimle ilişkiye girdim..hala onunla birlikteyim..ama..biliyorum çok tepki alcam bunun üzerine ama ne olur yorum istyorm..pişmanım korkuorum..artık hayatın bana getireceği her hangi bir şeyden çok korkuyorum..

yaptın diye,tepki alacaksın ,ama benden değil. bana göre normal olan ,bazılarına göre olmaz.. ben yaptın diye tepki vermem sana... bana göre yanlış değil çünkü...... o yüzden çoğul konuşmamanı söyleyeyim sana...

yaptın diye sana asla tepki vermem......ancak..... senin için bu kadar rahatsız olduğun şeyi neden yaptın diye veririm o tepkiyi...
madem bu konuda tabuların var,yapmayacaktın... iradene hakim olacaktın.

Bu forma ilk üye olduğum zamanalarda gene böyle bir konu vardı. Bir bayanda yorum yapmıştı. Beyaz gelinliğimi şerefimle temizliğimle giyip ailemin yüzüne onurumla bakacağım asla böyle bişey yapmam diye. O zaman bende yorum yapmıştım arkadaşta güvenmiş yapmış evlenmeyi düşünüyormuş demekki ciddilermiş seviyorlarmış illa temizlik bunla olmaz diye. Allahım nasıl bir grubun arasında kalmıştım. Adeta hafif olmakla suçlanmıştım. Çok üzülmüştüm ne zaman böyle bir konu görsem o günü hatırlıyorum.

Bu forma ilk üye olduğum zamanalarda gene böyle bir konu vardı. Bir bayanda yorum yapmıştı. Beyaz gelinliğimi şerefimle temizliğimle giyip ailemin yüzüne onurumla bakacağım asla böyle bişey yapmam diye. O zaman bende yorum yapmıştım arkadaşta güvenmiş yapmış evlenmeyi düşünüyormuş demekki ciddilermiş seviyorlarmış illa temizlik bunla olmaz diye. Allahım nasıl bir grubun arasında kalmıştım. Adeta hafif olmakla suçlanmıştım. Çok üzülmüştüm ne zaman böyle bir konu görsem o günü hatırlıyorum.

canım ya
kadın düşmanı kadınlar içinde kalmışsın sen
rahat ol
biz birkaç kişi olsakta seninle aynı düşüncedeyiz
:lepi:kaydirigubbakcemile5

canım yaşın 25, 3 senedir birliktesin ve sağlam bir i,lişkin olduğunu söylüyorsun sonu evlilik olmasa bile sevdiğin adamla çok özel bişiy yaşadın bunun pişmanlığını duymak yerine onunla bu özel anı paylaştığın için sevinmelisin elbetteki evlilikle gelişmesi daha hoş ama kötü bişiy yaptığını düşünülemez bence :)

katılıyorum

ben olsaydım yapmazdım ya da şöle böle die bişii demek garip çünkü sen bunu sormuosun sadece ürkmüşsün okadar daha da ürkmene gerek yok. Hayatında ilk defa hemde tabu olarak görülen bişii yaptın ilk defa yaşadıın bişiii tabi pskolojini etkiler bu çok doğal. Yani evlendikten sora da yapsaydın yine etkilenicektin belki de ama şimdi kendini de suçlamaya başladın daha ortada bişiii yok nie yaptım die. Birkere herşeyden önce şunu bil biz çok değerli varlıklarız öle bizi değersiz hissettirmek için çeşitli bahaneler bulunmaya çalışılmış hepsi bi düzmece ortaklaşa yaşanmış bi anı altı üstü. Ve unut gitsin bence sakın bu sıkıntını yansıtma kendini bişiii sanmasın seni kaybedebileceği herzaman aklında olsun sen cepte diilsin yani. Yüzük taktırmaya çalışmak karşı tarafa hem koz olur hemde hazır olmayan bi insanı korkutur sen aynen normal devam et hem onla oldun die onla evlenmek zorunda diilsinki Ne yani bu geri dönüşü olmayan bi yol mu. Herşeyi bırak normal seyrinde seyretsin o da sende istediiniz zamanda yüzük takın. Sdc belki şunu söliebilirsin ben biraz bu konuda rahatsız oldum bunun muhabbetini yapmak duymak istemiorum bidaa da düşünmorum zaten. Hiç olmamış gibi lütfen çok ciddiyim de olsun bitsin. buarada ben 86lıyım yorumum biraz akıl verir gibi ama yanlış anlama kesinlikle kastım bu diil sdc bu şekil daha huzurlu olucaanı düşünüorum

Back
X