Söylemeye bile utanıyorum:( Ne olur yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi puffss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

üstü kapalı hakaret ettiğinizin bilmem farkındamısınız

yoo ben hakaret etmedim gerçeği söyledim :sm_confused:
"bekareti önemli tutan cahilse" öyle düşüneneler için söylüyorum
"önemli tutmayanlarda cahildir" ozman ilimsizdir diyorum
bunda alınacak kırılacak bişi yok canımcım
neyse konuyu saptımayalım diyoruz ama illa oluyo
"ben hazine görüyorum" diyene hemen tepki geldi
neden??? o onun görüşü
saygıdan bahseden insanlar da saygıdan eser yok neyazıkki

ban man almak istemiyorum herkesin hakkında hayırlısısnı versin mevlama.s.

üni de bi hocamızın bir sözü vardı...

özür dileyecek bir iş yapma,yaptığın işten de özür dileme..

burada özür dileyecek bir durum yok ama...eğer bir iş yaptıysan arkasında durmalısın..önce yapıp sonra "vay nasıl yaptım yandım bittim" moduna girilmesin..haa eğer arkasında duracak cesaretin güvenin yoksa yerine oturup ıvır zıvır işler çevirmeyeceksin..

olan olmuş arkadaşım
artık bundan sonrası geleceğiniz canım
daha fazla kendini yıpratmanın üzmenin bir anlamı yok
sevdiğin adamada sakın bu endişelerini hissettirme
hakkında hayırlısı olsun
inşallah güzel haberlerini alırız en kısa zamanda

Arkadaşımız yaptığından pişman değil....
Sadece olurda ayrılırlarsa toplmun ve karşsına çıkacak diğer erkeğin bakış açısından korkuyor... Korkmakta da haklı, baksanıza burada bile tü kaka etmeye meraklı birsürü insan var....
Bekaretini korumak yada sevdiği insanla evlenmeden birlikte olmayı tercih eder kimse kimseyi bu konda eleştiremez ve yargılayamaz...
Yani bazıları "olmuşla ölmüşe çare yok,, yapmadan düşünseydin" "en değerli hazineni niye verdinki" falan diye eleştiriyor o zaman evlilik öncesi birlikteliği tercih edenleri rencide etmiş olmuyor. Ama ben bu zar hazine değildir sadece elimiz kolumuz midemiz gibi bedenimizin bir parçasıdır, asıl hazine insanın karakteridir deyince bekaretini koruyanlara saygısızlık etmiş olyorum...

madem ne zaman evleneceğini bilmiyorsun
madem sevgiline güvenmiyorsun ( ki yoksa bu kadar telaş etmezdin)
o zaman yapmasaydın
ne diyelim şimdi

canm kendini suçlama artık.umarım allah gönlüne göre verir.olmuş artık evet ama,kendini üzme,sevgilinle hayatınızı birleştirmen dileğiyle

Varya bu laf sözün bittiği yerdir arkadaşım kesinlikle a.s.

kesinlikle katılıyorum arkadaşım... bunu bu hale getiren biziz işte...
bu arkadaşımızın bi anlık hayır diyememesi sonunu düşünememsi sonucu olmuş bi olay ne biliyorsunuz belki çok seviyor belki duramadı.. bu dünyada herşey insanlar için ne olur bukadar yargılayıcı olmayalım hepimizin kız kardeşleri kız evlatları var insanın başına herşey gelebilir.. bu arkadaşımız burada sadece iyi şeyler duymayacağını biliyordu mutlaka ama zaten şu psikolojide ki bi insana ne yaptın sen bittin sen öldün sen lanetlisin gibi şeyler söylerseniz onu daha büyük uçurumlara itersiniz......

arkadaşım bence sakin ol etrafına bak bunu yaşayan bitek sen değilsin belki de sen en masumlarısın sevdiğin için beraber oldun erkek arkadaşın da durumu idrak edecektir merak etme herşey yoluna girecek.... ama sana tavsiyem bi kere oldu nasılsa diyerek tekrarlama daha derin buhranlara kendini sürükleme.... umarım herşey gönlüne göre olur

Yazdıklarından anladığım kadarıyla sen düzgün ve aklı başında bi kızsın ...
Ama çok sevdiğin ve evlenmeyi düşündüğün kişiyle de bi anlık böyle bi durum yaşadınız...
Yine anladığım kadarıyla sevdiğin kişi de seninle kötü niyetli değil ,seni seviyor ,evlenmek istiyor...
Cnm bence önemli olan niyettir,,,
"günden güne çöktüğmü hissediyorum..bazen yolda yürürken insanlar bna baktığında acaba anlaşılıor mu dur die bi düşünce gelio aklıma:) galiba bn paranoyak oldum:)" (Burdan yola çıkarak bu fikre kapıldım)
Niyetini de ALLAH biliyor ondan af dile ve aynı hataya şu anki arkadaşınla bile olsa düşme bi daha.
İnşallah evlenirsin arkadaşınla ,olmazsa da dürüstlükten yanasın zaten ,umarım herşey istediğiniz gibi olur...
Bizden başka da kimseye anlatma durumu sakın,sadece sen ve arkadaşın bilsin,bu da dost tavsiyesi olsun...

taltım sen kendini,kendi bacak arandan kurtarmadığın sürece kimse sana yardım edemez..burda yazılanları okursun okursun ama akşam yatağa yattığında yine tüm negatif düşünceler üşüşür başına..
önce kendinden emin ol , sevdiğin için mi yaptın , sevgilini engelleyemediğin için mi yaptın , farkında olamadan mı yaptın..
bu soruların cevaplarını bulursan daha huzurlu olursun.
herhalükarda dünyanın sonu değil , yok evlenemem beni kimse almaz , yok ben nolcam artıkın kimselerin yüzüne bakamam falan fıstık yapma sakın nolur.
okumuş aklı başında kızsın..
seni kız değilsin die almayan cehenneme kadar defolsun,aklı senin bilmem nerende çalışan heriften koca olmaz zaten ( bu kötü ihtimal , dünya hali seninkiyle yollarınız bişekilde ayrılırsa )
diğeride, bakire olupta yaşamadığı halt kalmayan namussuz namusluları hatırla cnm..

çok yüklenmeyin kendinize... toplum yargılarını bir tarafa koyalım sizin içinizdeki bu pişmanlık bile bu yaptığınızın hata olduğunu gösterir. ama hata yapmanız bunun altında ezilmenizi gerektirmez.

öncelikle ciddi bir ilişki söylemlerini bırakıp sakin olun, bu insanla evlenmeyebilirsiniz de önemli değil. siz önce kendinize inanın ayaklarınızın üstünde durun ve kendinizle yüzleşin. ne oldu neden oldu, bir daha olmasını ister miyim diye oturun baştan sona acımasızca yüzleşin kendinizle.

ve sonra bundan sonra ne yapmalıyım diye sorun kendinize. emin olun kararlarınızdan, kendinize güvenin. önemli olan sizin neler hissettiğiniz 25 yaşındaki bir insan bedeni ve tercihleri konusunda sadece kendine karşı sorumludur.

korkmayın lütfen geri dönülmez hata olarak görmeyin bunu. belki de pişman olmayacaksınız. toplum yargıları elbette önemlidir ama kendi ayakları üzerinde durup kendi kararlarını veren bireyler kişisel kararlarında özgürdür.

ayrıca neçizane düşüncem sevgiliniz yanlış yapmış sizin hazır olmadığınızı biliyor olmalıydı. ama günümüz erkeğine bunu söylesen zeytinyağı olur, sinir eder adamı.benneyaptımki

kendinize güvenin lütfen. yaptığınız hata olsun ya da tercih kimseye borçlu değilsiniz.yasakkelime

ah be canım ..son pişmanlık fayda etmiyor ne yazık ki..bunu önceden düşünmek gerekirdi..bide sevdiğin seni terk ederse halin ne olacak ..?biliyosun bizim memleketimizde bekarete çok önem verilir..ama inşallah kötü düşündüğün gibi olmaz ..madem seninle ciddi.yaşınızda var..gelip istesin seni ..aile arasında bir nişan yapın ..kısa zamanda da evlenin ..bence en iyisi bu..bide şu var..ilişki devam ederse sonunda hamile kalmakda var ..bunu untma canım..benden sana bir abla nasihati ...herşey gönlünce olsun canım...

Kısa zamanda evlenin diye bir bakış açısı doğru değil. Evlilik bunun üzerine kurulmaz zaten. Böyle bir mecburiyeti filan da yok, güvenmiş birşeyler yaşamış. 25 yaşında yetişkin bir bayansın.
Yaptığın doğru yada değil kişiye göre değişir. Hata belki, aileni çevreni bilemem sonuçta. Bu seni rahatsız etmiş buraya konuyu açtığına göre, daha temkinli olsaydın keşke.Pişman olmuşsun ama olan olmuş. Dünyanın sonu mu bu durum? Hayır değil.

bu senin hayatın canım..hata olarak görüyosan bu durumu yapmamalıydın..
ben bu konularda kapalı değil..evlenmeden önce cinsel hayatım olmadı ama cinselliği yaşayan arkadaşlarımda oldu ve yadırgamadım neden yaptın demedim..
burda bazı arkadaşlar senin namusun yazmış!!!
namusunu kirletmişsinde sanki!!!!
bi çok insan var bunu evlenmeden önce yaşayan.illa imza atıp öyle yaşıyacaksın diye bişi yok..
o yüzden kendini iki şeklede hazırla..evlilik olur yada olmaz..hayatın sonu değil bu..

Benimde bir arkadaşımın başına gelmişti okuldayken.Sürekli erkek arkadaşının evine gidiyordu.Ve olan oldu ateşle barut yanyana durmadı ve patladı..Oda günlerce ağladı ölmek istedi.İkisi de farklı şehirlerdendi.Sonra bununla yaşamaya alıştı ve durumunu kabullendi.Onlar 20 yaşındaydılar o zaman.4 yıl oldu.okul bitti yollar ayrıldı ilişkileride bitti..Sonra tekrar başladılar son durumlarını bilmiyorum ama olan kıza oldu..Senin içinde yapılacak bir şey yok artık olan olmuş..Bununla yaşamaya alışacak ve bu durumu kabulleneceksin.Kaldı ki bu dünyanın sonu değil..Mutlaka namusu iki bacak arasında görmeyen zihniyette birileri vardır ve karşına çıkar...Belkide sevgilinle evlenirsin sorun kalmaz...

keşke en baştan düşünseydiniz bırakmasaydınız kendinizi....
evet yaptığınız bi hata ama bu saatten sonra yapılacak bişey yok, kimse de yardımcı olamazki bu konuda.
tek denebilecek kendini üzmemen gerektiği.herkes sana bunu söyleyecek...
keşke herşey sizin elinizdeyken en baştan yapmasaydınız böyle bi hatayı.
umarım erkek arkadaşınız sahip çıkar ve umarım niyeti ciddidir.
düşüncelerinizi paylaşmaya çalışın onunla

bilimsel olarak yaklaşılırsa evet bir deri parçası.. o zaman bazı uzuvlarıda ssadece bir deri parçası olarak yorumlayalım..

manen en değerli hazinedir.. sevdiğim insanla evlendiğim zaman erkekğimin kafasında soru işaretleri bırakmayı bir kenara atın kendime olan saygımdır hazinem..

bu benim fikrim.. katılmak zorunda değilsiniz..

ah canım ya böyle düşünüp üzme kendini yazık sana... :teselli: inşallah sorunları aşıp evlenirsiniz ve ilerde güler geçersin bu düşündüklerine :1hug: hatta "iyi ki zaman kaybetmemişiz dersin belki kim bilir :jeyyar:

aynen öyle arkadaşım...

hayal dünyasında yaşamanın hiç bir anlamı yok.

bana türkiyeden toplam 10. 000 erkek saysınlar bekarete önem vermeyen??

70 milyon nufusta 10 bin ya çıkar çıkmaz...

demekki türkiye aslında cahil bir ülkeymiş((((((

biz millet olarak türkiye olarak belli kalıpların dışına çıkamıyoruz toplumumuzun değer yargıları var,ama bence herkesin görüşüne saygı duyulmalıdır.sevip anlaşıp güvendikten sonra erkek içinde kadın icinde bekaretin bi önemi yok die düşünüyorum ama evet erkekler öle bi seviyedeki benim sevdiğim insan bana bir zamanlar bizde çıktığımız kızlar ile evlenilmez demişti niye dediğimdeyse benle çıkan başkasıylada çıkar düşüncesi olduğu için dedi,bu ailenin birde bekarete bakış açısını düşünün :1shok: arkadaşımız sevmiş ve yaşamış şimdide haklı olarak endişeleniyor,bu bir suç değil kesinlikle,birbirlerinide seviyorlarmış,erkek arkadaşı sahip de çıkıyormuş en azından erkek ark.yanında tavırlarında falan bi değişiklik yok dimi canım,kişilikli karakterli bi yapısı var sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…