Arkadaşım artık bu vakitten sonra önüne bakmalısın. Bir kaç yerde arkadaşlar, erkek arkadaşının ilişkiden sonra sana karşı tutumunu sormuşlar ama cevap göremedim...
Bence bu nokta önemli: "ikimiz yaptık, birbirimizi seviyoruz, evleneceğiz" tutumlarında mı, yoksa tavırlarında değişiklik seziyormusun.
Eğer ilişkiniz normal şekilde devam ediyorsa geriye kalan sadece aileleri ikna etmenizdir...
Ayrıca bazı arkadaşlar evlilik öncesi ilişkiyi normal görmüşler ve evlilik öncesi ilişkiyi onaylamayan arkadaşlar da cahil, yobaz, bağnaz olarak nitelendirilmiş...
Her haltı yiyip de bekaretini koruyan bazı kadınlardan örnekler verilmiş... Toplum baskısından dem vurulmuş...
Burada sosyolojik baskıların gerekli ya da gereksizliğinden asla bahsetmeyeceğim bile...
Ama evlilik öncesi ilişkiyi onaylamamak cahillikse ben cahilim, yobazım, softayım, gericiyim....
Her haltı yiyip de bekaretini koruyanlar da beni asla ilgilendirmez... Ben kendimden sorumluyum...
Eğer evlilik, sadece ilişkiyi meşrulaştırmaktan ibaret basit bir imzaysa, evet ben sadece o basit, o alalade imzayı attıktan sonra yaparım yapacağımı....
Ne dinim, ne içinde yaşadığım toplum, ne de vicdanım öbür türlüsüne izin vermez çünkü....
Allahın gönderdiği ÜÇ BÜYÜK DİNDE de bunun yeri yoktur, kat'i surette yasaklanmıştır...
Benim vicdanım sadece bunu söyler...
Ama başka türlü düşünene de karışmaya hakkım yoktur... Herkes düşüncesinde hürdür, özgürdür...
Ne kendi düşünceme alayvari sözlerle karışılmasına, düşüncemin yargılanmasına izin veririm, ne de başka görüşlere müdahale edip, onları yargılayabilirim...
ah canım ya böyle düşünüp üzme kendini yazık sana... :teselli: inşallah sorunları aşıp evlenirsiniz ve ilerde güler geçersin bu düşündüklerine :1hug: hatta "iyi ki zaman kaybetmemişiz dersin belki kim bilir :jeyyar:
ben bazen tartıştığımızda aklıma geliyo ve keşke yapmasaydım diyorum ama bunu söylediğim çok nadirr..yoksa çok mutlu bi ilşkim varr
bir kadının bekareti onun hazinesi değildir... Bunu hazine haline getiren erkek egemen kültürün bencil tabularıdır...
Tüm tektanrılı dinlerde(dinin özünde) insan değerlidir ama insanlar bunu anlamamış insanı değersiz kılmışlar ve erkek egemen kültür kadıı daha da değersiz kımıştır.
Yüce Rabbim'in kadın üreme organı idrar yolarına yakın olduğu için mikroplardan korunması için yarattığı bir deri parçasını hazine olarak görmekten vazgeçin...
Bir insanın hazinesi karakteridir, işte bu kültür seviyesine gelebilirsek belki biz bayanlar için daha iyi bir dünya olacak...
Bu kadar pişmanlık duymayın. Sonuçta sevdiğiniz bir insanla bilerek ve isteyerek birlikte olmuşsunuz. Umarım ailenizi ikna edebilir ve bir ömür boyu sevdiğinizle mutlu olursunuz
tatlım benden bir tavsiye ne olur ne olmaz, bu konuyu yeni açmışsın daha, avatarındaki resmini kaldır, mazallah bir tanıyan çıkar vesaire, dünya küçüktür, sonra canın sıkılır.
Ve evet bir defalık yapmışsın baktın ayrıldınız, başkası girdi hayatına, seni rahatsız edecekse ileride evleneceğin zaman diktirirsin olur biter.
cevabınızın başlangıç cümlesine bende katıldım hatta kendisine özel mesaj yolu ile haber verdim durumu.
benim öğrenmek istediğim bişi var...hiçbir bilgim yok bu diktirme konusunda,ihtiyacımda yok allahıma bin şükür..
ama gerçekten internettede yazdıgı gibi var bu olay ve gerçekle bire bir mi acaba? :S
çok ilginç o zaman herkez yapar diktirir ama her seferinde :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?