- 10 Ekim 2014
- 32.831
- 147.921
- 798
- Konu Sahibi handemiray
-
Yani oturup size Medeni hukukdaki örf adet mantığını mı anlatayım şimdi? Yöreye göre değişiyor hakim ona göre karar veriyor mesela orada yöreyi baz alıyor. Ne yapayım sizin yörede yok diye bildiğim şeyi mi kullanmayayım nasıl bir mantıktır bu anlamadım.Keşke ısrar etmeden önce bir araştırsanız. Sizin orada kullanılıyor diye atasözü olmaz.
Siz önce atasözü ne demek öğrenin de hanfendi medeni hukuk eksik kalsın.Yani oturup size Medeni hukukdaki örf adet mantığını mı anlatayım şimdi? Yöreye göre değişiyor hakim ona göre karar veriyor mesela orada yöreyi baz alıyor. Ne yapayım sizin yörede yok diye bildiğim şeyi mi kullanmayayım nasıl bir mantıktır bu anlamadım.
İzmirlilerde çiğdem gevrek demesin o zaman araştırıp öyle konuşsalarmış keşke ısrarçı olmadan önce..
??
Buyrun size Wikipedia tanımı;Siz önce atasözü ne demek öğrenin de hanfendi medeni hukuk eksik kalsın.
İlişki yaşamak istediğim herkesle ilişki yaşadım, sevişmek istediğim herkesle seviştim. Birlikte olmak istediğim kimse kapımda yatmadı, hiç kimseye taktik yapmadım. Hemen hemen hepsinden evlenme teklifi, yüzük falan aldım, cebren ve hile ile aileleriyle tanıştım. Ben ciddi düşünmüyorum dedikçe onlar ciddi düşündü. Takılırız, bikaç kez sevişiriz sonra biter dediğim adamla dokuz senedir evliyim. Adam azimli çıktı oturttu o masaya beni
Yani sözün özü arkadaşınız sallamışoo i zaman ya cok güzelsin ya da çok dürüst. Bende evlenmek istiyorum. Nerde nasil bulabilirim ki. İs ve arkadas cevrem yok.
Hayır bizim oralarda bu göz kullanılır ve benim annemde çok söyler. Baba tarafından kullanıldığını duydum.
Görende sizi anadoluyu karış karış gezip atasözü kitabı çıkarttınız sancak o öyle olacak diye bir şey yok.
İnsan evladı da çeşit çeşit o yüzden olabilir. Ne taktınız ya bir atasözüne biz kullanıyoruz ve kullanmaya da devam edicez. Farklı bir atasözü duyunca yadırgayan biri olmadığım için kitapçıya ugrama gereksinimi duymuyorum ilgi alnımın dışında. Size iyi okumalar.Kadıncağız niye bununla uğraşsın ki? Hazır çıkmışı var zaten. Çeşit çeşit, her kitapçıda bulabilirsiniz.
Koskoca Google efendide bile yok. Çok lokal bir atasözüyse demek. Bi sokak falan biliyorKadıncağız niye bununla uğraşsın ki? Hazır çıkmışı var zaten. Çeşit çeşit, her kitapçıda bulabilirsiniz.
Kacan kovalanir mantigini savunanlar evlenince nereye kaciyor cok merak ediyorum?
Evlenince de mi degerim dusmesin diye sevismiyorsunuz ya da az az mi sevisiyorsunuz?
Kacan kovalanir olayi karsi tarafin merakini cezbetmekten başka hicbisey degil, emek öyle verilmez cunku.
Bazi takintili tipler kacani kovalar. Ve bu kaçma kovalama olayi eninde sonunda bitecek, adamin meraki eninde sonunda sonecek o o merak ettiklerini gorecek, yasayacak o zaman ne oluyor?
Hersey bir adami nikah masasina çekmekle bitmiyor.
Bisey yok yanlis yazmisim. Buyur kardeş :))meryem233 buyur kardeş ne vardı?
Niye durup dururken insanlara hakaret ettiniz ki?Burada cok iyi kadinlar da var bir o kadar da terbiyesiz, simarik, sokak jargonuyla yazan kadinlar da var. Kalp cirkinllikeri yuzune yansımış olanlar yazilarindan anlaşılıyor. Estetikte kurtaramaz yazik ki kalpten gelen cirkinliklerini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?