- 11 Aralık 2018
- 41.491
- 257.868
- 598
- Konu Sahibi handemiray
-
Ağır taş yerinde değerlidir diye bir atasözümüz yok. Taş yerinde ağırdır olacak o.Şimdi begenmedim diyenlerin fark etmediği şu var. Birlikte olup olmamayı istememek sizin tercihiniz ona bir şey diyemem. Ben hemen adım atılmaması ve değerlendirme olması gerektiğini düşünüyorum. Kendi hayatımda gözlemlediğimde bu kaçan kovalanır değil ulaşılmaz olmak ilgi çekiyor. Bu sadece eve davet etme değil mesela sırlarınızı hemen söylememe aileniz ile ilgili olayları hemen anlatmama gibi yani bir sınırını olmalı. Ki karşı taraf hemen bana gel yatalım öpüşelim şöyle böyle dese bana itici geliyor, olaydan soğuyorum o büyülü şey kaçıyor gibi yani olacagı varsa da olmuyor. Ağır taş yerinde değerlidir derken hanım hanımcık olma işte beraber olmama anlamında demedim. Ben bana hemen yayalım diyen birine güven duymam siz duyar mısınız? Benim kastım bu karşı tarafı değerlendirmek gerek size kattıkları ı veya potansiyel olarak katacaklarını bir elekten geçirip öyle adım atmak mantıklı geliyor bana, ben öyle uyguluyorum açıkcası. Bir deneyin bakalım elkide iletişimde bu önemlidir karşı taraf için olabilir.
Biz şimdi neyiz baskısı oluşturmayın.Evet konumda da belirttim bazısıyla hiç yaşamadım bazısını aylarca beklettim olmuyor olmuyor. Şuanki en uzun süreni onu da ilişkiye çeviremedik daha
Orası öyle kendimden de biliyorum bunu ben zaten 27 yaşımda yaşamaya başladım zaten o zamana kadar da takılmalık yaklaşmışlardı hepsi. Hala şaşırırım bunaşu ülkede kadınlar evlenene kadar cinsellik falan yaşamadıkları için el üstünde tutuluyor sanki inanılmaz kıymetli oluyorlar hiç aldatılmıyorlar şiddet görmüyorlar değil mi?? arkadaşınız saçmalamalardan seçmeler yapmış.
Trip, naz yapmak bizzat beni yoruyor yaNe kadar sağlıksız olsada, kaçan kovalanıyor maalesef. Bu da değişmeyen psikolojik bir gerçek.
Ama her ilişkinin ve kişilerin dinamiği farklı tabiki. Bazı ilişkileri trip, naz, merak filan canlı tutuyor; bazı ilişkileri de aksine allak bullak ediyor, kişileri de yoruyor.
En güzeli içinizden ve aklınızdan ne geliyorsa onu yaşayın.
Ben bu kaçan kovalanıra bir noktada katılıyorum. İnsan emeğini seviyor. Emek vererek ulaştığı daha kıymetli oluyor. O nedenle ister istemez çaba harcadığından kolay vazgeçemiyor, daha toleranslı oluyor.Bugün arkadaşımla neden yürümedi hiç diye konuşuyorduk. Kendisi aynen şöyle dedi: Senin tek hatan hemen herşeyi baştan yaşıyorsun. Bak benim bir arkadaşım var şimdiye kadarki tüm ilişkileri ciddi ilişkilerdi. Çünkü erkeklerin o kızla yemeğe bile çıkmak için önce kapısında yatmaları gerekiyor..
Şuan düşündüm de istediğim herkese tamam dedim dışarı çıktım, tamam dedim evime davet ettim istediklerinde (dediğim gibi evimde kalmalarına rağmen aramda hiç cinsellik geçmeyen de oldu) Kimsenin çabalamasına izin vermediğim için mi olmuyor sizce tamamen şans mı? Bu flörtümle 1 aylık mesajlaşmaya rağmen yine de erken mi cinsellik yaşadım o nedenle beni asla ciddiye almayacak mı?
Bu zamanla öğrenilen bir şey herkeste var tabi böyle zorlu bir süreçten geçen insanlarda daha ciddi boyutlarda oluyor malesef. Bunu görmek ve hareketlerinizi farkına varmak zaman alıyor kolay değil ama yapılmayacak birşey de değil.Aynı baba figürü ve sorun bende de var. İlişkinin başlarında çok merkeze koymuştum onu bu da uzaklaştırdı bir ara onu şuan daha kontrollüyüm
Hayır bizim oralarda bu göz kullanılır ve benim annemde çok söyler. Baba tarafından kullanıldığını duydum.Ağır taş yerinde değerlidir diye bir atasözümüz yok. Taş yerinde ağırdır olacak o.
Bir de “ağır taş yerinden oynamaz” var ama onun konumuzla alakası yok.
Anneniz yanlış kullanıyormuş siz de yanlış öğrenmişsiniz.Hayır bizim oralarda bu göz kullanılır ve benim annemde çok söyler. Baba tarafından kullanıldığını duydum.
Görende sizi anadoluyu karış karış gezip atasözü kitabı çıkarttınız sancak o öyle olacak diye bir şey yok.
Sadece annem değil bizim orada böyle kullanılıyor, ağır taş yerinde değerlidir. Yani ağırbaşlı olursan kıymetli olursun anlamında.Anneniz yanlış kullanıyormuş siz de yanlış öğrenmişsiniz.
Keşke ısrar etmeden önce bir araştırsanız. Sizin orada kullanılıyor diye atasözü olmaz.Sadece annem değil bizim orada böyle kullanılıyor, ağır taş yerinde değerlidir. Yani ağırbaşlı olursan kıymetli olursun anlamında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?