• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söylenmeli mi?

şu an aşk yok mantık evliliği yolunda gidiyor. görücü usulü bir tanışma bu.

Söylenmeli

Yani hidrosefali biriyle evlenmenin mantığı yok ki, bu çok ciddi bir hastalık

Artan kafaiçi basınç demansa, alzheimera, başka beyin hastalıklarına yol açabiliyor. Biriken suyun çekilmesi için hastalar sık sık ameliyat geçiriyor. Yani söylememek başka bir insanı hastane + ameliyat + ilaç + zihinsel hastalıklarda yüksek riskli bir hayata seçim bırakmadan itmek yani ciddi şekilde kandırmak demek. Mantık evliliği isteyen bir kadının seçeceği bir evlilik değil bu.

Ciddi hastalığı söylememek kandırmak demek. Evlendikten sonra böyle bir şeyi öğrenirsem benim için boşanma sebebi.

Söylenmeli

Eşim çocukluğunda ciddi bir kaza sonucu beyin kanaması geçirmiş ve yıllarca ağır tedaviler görmüş bunun sonucunda da epilepsi kalmış kalıtsal olarak ve ölene kadar düzenli kullanması gereken ilaçlar var sevgiliyken eşim sonrasında da aileside tanıştıktan sonra söyledi durumu böyle böyle die hem bana hem aileme, tabiki eşimi çok seviyordum ve bu benim içinde, ailem içinde bir sorun olmadı, kimsenin yarına garantisi Yok malüm. Ve ara ara yorulduğunda hapların saatlerini ihmal ettiğinde maalesef nöbet geçirir, sürekli onu uyarırım hatırlatırım dikkati için. Eğer evlilik olur da bu aşamada ani bir rahatsızlık gelişirse neyi neye göre müdehale etmesini ve yardım etmesini kolaylaştırır bilmesi.

kız benim arkadaşım. ama oğlanı ve ailesini de biliyorum( ailecek tanıyoruz) haliyle sağlık mevzusunu da fazlasıyla biliyoruz. yorumlarda, bir arkadaş yazmış, dışarıdan bakınca anlaşılır diye. dışarıdan bazı şeyler anlaşılabilir gerçekten ama ayrıntıları var bu durumun.onların anlaşılması mümkün değil.benim, burada onlardan bahsetmem doğru değil zaten. kız ve ailesi de bilmiyor. ve bildiğim kadarıyla erkek tarafının şimdilik söylemeye de niyeti yok. (oğlanın annesi bazı kişilere hayırlı işe karışmayın olumlu konuşun vs. demiş) aslında benim üstüme vazife değil ama huzursuz da oluyorum kız için. yarın bir gün başkalarından sağdan soldan da duyabilir. o zaman daha kötü olur.

Bi şekil de söylemelisin senden duymasın istiyorsan fake hesap açarak başkası gibi mesela. Evlenince mutsuz olurlarsa ya da boşanırlarsa vicdan azabı çekersin.

Eğer ki evlenmeden önce söylemeyi düşünmüyorlarsa, ben olsam söylerdim çünkü kızı kandırmak değil mi sizce??
Vicdanen rahat olamazdım mutlaka söylerdim, kararı verecek olan kız arkadaşınız ister devam eder ister etmez.

Söylenmeli

Yani hidrosefali biriyle evlenmenin mantığı yok ki, bu çok ciddi bir hastalık

Artan kafaiçi basınç demansa, alzheimera, başka beyin hastalıklarına yol açabiliyor. Biriken suyun çekilmesi için hastalar sık sık ameliyat geçiriyor. Yani söylememek başka bir insanı hastane + ameliyat + ilaç + zihinsel hastalıklarda yüksek riskli bir hayata seçim bırakmadan itmek yani ciddi şekilde kandırmak demek. Mantık evliliği isteyen bir kadının seçeceği bir evlilik değil bu.

Ciddi hastalığı söylememek kandırmak demek. Evlendikten sonra böyle bir şeyi öğrenirsem benim için boşanma sebebi.

Söylenmeli
bu yorum çok anlaşılır oldu.benim de demek istediğim bu idi . senin de söylediğin gibi ciddi bir rahatsızlık bu. karşıdaki kişiye ayrıntısıyla adamakıllı anlatılması gerekiyor. büyük fedakarlık sabır sevgi şefkat gerekir bu evlilikte.yanılıyor muyum bilmiyorum ama öyle düşünüyorum.

bu yorum çok anlaşılır oldu.benim de demek istediğim bu idi . senin de söylediğin gibi ciddi bir rahatsızlık bu. karşıdaki kişiye ayrıntısıyla adamakıllı anlatılması gerekiyor. büyük fedakarlık sabır sevgi şefkat gerekir bu evlilikte.yanılıyor muyum bilmiyorum ama öyle düşünüyorum.

eğer söylemezlerse kızın aklına bir şekilde sok illa ki sorsun bir hastalığı var mı diye..
eğer söylemese de sen söyle. seni beğendikleri için vazgeçersin diye saklıyorlar ama söz nişan olmadan bilmen gerektiğini düşündüm, benden duyduğunu söyleme ama bilgin olsun de.

kız benim arkadaşım. ama oğlanı ve ailesini de biliyorum( ailecek tanıyoruz) haliyle sağlık mevzusunu da fazlasıyla biliyoruz. yorumlarda, bir arkadaş yazmış, dışarıdan bakınca anlaşılır diye. dışarıdan bazı şeyler anlaşılabilir gerçekten ama ayrıntıları var bu durumun.onların anlaşılması mümkün değil.benim, burada onlardan bahsetmem doğru değil zaten. kız ve ailesi de bilmiyor. ve bildiğim kadarıyla erkek tarafının şimdilik söylemeye de niyeti yok. (oğlanın annesi bazı kişilere hayırlı işe karışmayın olumlu konuşun vs. demiş) aslında benim üstüme vazife değil ama huzursuz da oluyorum kız için. yarın bir gün başkalarından sağdan soldan da duyabilir. o zaman daha kötü olur.

Bence üstünüze vazife..
erkek tarafı fazla uyanıkmış, her şey rayına oturduktan sonra söyleme planları falan yapıyorlar, bu niyetle çıkılan yoldan hayır gelmez zaten.
Hayırlı iş demeyi biliyorlar madem şartlarını da yerine getirsinler.
Yerinizde olsam ben söylerdim.

Söyleyin , bile bile vebal almayın . Yarın birgün bu yaptığınız iyilik size de döner.

Kesinlikle soylemeli soyle bi ornek verim esimin rahatsizligini alkol alinan bi ortamda eltim soylemisti ve delirmistim ondan ogrenince kendi soyleseydi umrumda olmazdi evlendimde zaten ogrenmeme ragmen ama eltimle konusmuyorum

Back
X