söylenmemiş olan durum

papatyalarlar

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
108
135
303
32
Merhabalar durumu kısaca size anlatıp yorumlarınızı bekliyor olacağım. Babamın annemle 2. evliliği, ilk eşi vefat etmiş ve ilk evliliğinden 2 çocuğu daha var. tabii çocuğu var dememe bakmayın, biri 40 yaşında kadın, diğeri 36 yaşında bir adam, koca koca insanlar yani. ben 24 yaşındayım. annem onları büyütmüş ama küçüklüğümden beri hepimiz bir aileyiz gibi bi durum oluşmadı maalesef. ben hiçbir zaman ablam var, abim var demedim. zaten kız olan hala daha sorunlu bir kişiliğe sahip, evlenmemiş. erkek olan evli. arkadaşlarım, çevrem vs kimse onları bilmiyor sadece 1 erkek kardeşim var onu biliyorlar, zaten benim hayatımda bir yer de kaplamadıkları için söyleme gereği bile duymadım ve biraz sorunlu insanlar oldukları için de neredeyse sakladım diyebilirim.

Bu zamana kadar bu sorun yaratmıyordu ta ki şu duruma kadar, 3 yıldır beraber olduğum bir erkek arkadaşım var ve sonu evliliğe doğru giden bir ilişkimiz var. ilişkinin başında zaten kimseye söylemediğim gibi ona da bu durumdan bahsetmemiştim, tek bir erkek kardeşim olduğunu biliyor sadece. ve aile yapım ne yazık ki şu haliyle bile pek iyi sayılmaz, onun ise geçen yıl abisinin düğününe gittiğimde tanıştığım ailesi mükemmel insanlar, aile ne demek onlarda gördüm diyebilirim. o nedenle bir de bunu söyleyemedim. erkek arkadaşıma bir şekilde itiraf edebilirim durumu ama can alıcı nokta, ailesiyle tanıştığımda babası, benim babam için sanki bilmiş gibi "ilk eşi vefat mı etmişti yoksa ilk evliliği mi" diye sormuştu bana (babam 67 yaşında yani büyük olduğu için)herkesin içinde. tabii ki o an hah aynen öyle diyemedim yoksa erkek arkadaşım şok geçirebilirdi. ve resmen can havliyle ilk evliliği dedim. erkek arkadaşım nişan için, söz için annemler size gelsin dedikçe benim burda eteklerim tutuşuyo, normalde sevineceğim bişeyden kaçmaya çalışıyorum. bu durumu nasıl düzeltebilirim?:( bize geldiklerinde babamın onlardan bahsetmemesi gibi bir durum olabilceğini sanmıyorum, hayat hikayesini anlatırken ve tabii ki akrabalar illa ki bahseder bi yerde, bir şekilde. ailesi o kadar mükemmel bir aile ki benim bu çarpık, sorunlu aile ilişkime girmelerine nasıl müsaade edicem bilmiyorum, ve açık açık yalan söylediğim için beni farklı gözle görebilmelerinden çok korkuyorum. sizce ne yapmalıyım ve tepkileri nasıl olur?

Merhabalar durumu kısaca size anlatıp yorumlarınızı bekliyor olacağım. Babamın annemle 2. evliliği, ilk eşi vefat etmiş ve ilk evliliğinden 2 çocuğu daha var. tabii çocuğu var dememe bakmayın, biri 40 yaşında kadın, diğeri 36 yaşında bir adam, koca koca insanlar yani. ben 24 yaşındayım. annem onları büyütmüş ama küçüklüğümden beri hepimiz bir aileyiz gibi bi durum oluşmadı maalesef. ben hiçbir zaman ablam var, abim var demedim. zaten kız olan hala daha sorunlu bir kişiliğe sahip, evlenmemiş. erkek olan evli. arkadaşlarım, çevrem vs kimse onları bilmiyor sadece 1 erkek kardeşim var onu biliyorlar, zaten benim hayatımda bir yer de kaplamadıkları için söyleme gereği bile duymadım ve biraz sorunlu insanlar oldukları için de neredeyse sakladım diyebilirim.

Bu zamana kadar bu sorun yaratmıyordu ta ki şu duruma kadar, 3 yıldır beraber olduğum bir erkek arkadaşım var ve sonu evliliğe doğru giden bir ilişkimiz var. ilişkinin başında zaten kimseye söylemediğim gibi ona da bu durumdan bahsetmemiştim, tek bir erkek kardeşim olduğunu biliyor sadece. ve aile yapım ne yazık ki şu haliyle bile pek iyi sayılmaz, onun ise geçen yıl abisinin düğününe gittiğimde tanıştığım ailesi mükemmel insanlar, aile ne demek onlarda gördüm diyebilirim. o nedenle bir de bunu söyleyemedim. erkek arkadaşıma bir şekilde itiraf edebilirim durumu ama can alıcı nokta, ailesiyle tanıştığımda babası, benim babam için sanki bilmiş gibi "ilk eşi vefat mı etmişti yoksa ilk evliliği mi" diye sormuştu bana (babam 67 yaşında yani büyük olduğu için)herkesin içinde. tabii ki o an hah aynen öyle diyemedim yoksa erkek arkadaşım şok geçirebilirdi. ve resmen can havliyle ilk evliliği dedim. erkek arkadaşım nişan için, söz için annemler size gelsin dedikçe benim burda eteklerim tutuşuyo, normalde sevineceğim bişeyden kaçmaya çalışıyorum. bu durumu nasıl düzeltebilirim?:KK43: bize geldiklerinde babamın onlardan bahsetmemesi gibi bir durum olabilceğini sanmıyorum, hayat hikayesini anlatırken ve tabii ki akrabalar illa ki bahseder bi yerde, bir şekilde. ailesi o kadar mükemmel bir aile ki benim bu çarpık, sorunlu aile ilişkime girmelerine nasıl müsaade edicem bilmiyorum, ve açık açık yalan söylediğim için beni farklı gözle görebilmelerinden çok korkuyorum. sizce ne yapmalıyım ve tepkileri nasıl olur?
3 yıllık ilişkiniz varsa ona bunu söylemeliydiniz. Ama hiçbişey için geç değil. Ne yani bunun için sizden mi ayrılacak? Neden söylemeye çekindiğinizle birlikte konuşun ona gerçeği diyin aynı burda anlattıklarınız gibi eminin sizi seviyorsa anlayış gösterecek

Gerçekleri ve neden öyle dediginizi anlatabilirsiniz, onlar da sizin gencliginize verebilirler. Bence büyük bir sorun degil bu.

Bana erkek arkadasım böyle bir sey söylese, olabilir derdim cok dert etmezdim.

Keske is ciddiye bindiginde sevgiline anlatsaydin . Ciddi düşünüyorsun evleneceksin elbette en kisa zamanda sevgiline bu durumu anlatmalisin kabul ederse ki kimse ailesini seçemiyor ...sevgilin de ailesine kendi özel olarak senin cekindigini falan anlatır kabul edilirse sevgili ve aile tarafından sorun çözülür .En kısa zamanda anlatmalisin.Hakkinda hayırlısı olsun.

Bu kadar mükemmel bir aile olsaydı
Herkesin içinde ilk evliliği mi esi vefat mı etti gibi bir soru sormazdı
Bence sizde ailenizi bu kadar ezik görüp onları gözünüzde büyütmeyin.
Bir an önce doğruyu söyleyin.
Savunmanda şu olur
herkesin içinde oyle sorulunca birden şok oldum soyleyemedim empati kurun lütfen dersiniz...

hala geç kalmış sayılmazsın basit bir şey değilmiş belli ki senin için söyleyememişsin. onlar açısından bu bir şeyi değiştirmeyeceğine göre söyle gitsin.

Sonuçta babanın diğer iki çocuğu , ilk eşinden olmuş ve eşi vefat etmiş , gayri meşru değiller utanılacak bi durum değil bu , keşke baştan söyleseydin
Şimdi söylersen tepkisi nasıl olur az çok tanıyorsun 3 senedir .

Bunu gizlemenizin hiç bir manası yok ki görüşmüyorsunuz etmiyorsunuz.
Benim annemle babamın ikinci evlilikleri ilk evliliklerinden 3er tane cocukları var..Annemin cocuklarıyla görüşmüşlüğüm var fakat babamınkileri hiç tanımam. Bu evlilikten tek cocuğum ve kimseden de bunu gizlemiyorum. Gizlesem ne olacak ki saçma bir kere :KK70: Ne benim sucum ne de annemin babamın suçu..

Ki içinde bulunduğunuz durum gibi benim eşimin ailesinde boşanma vs. yoktur.Şimdi annemle babamda ayrıldılar bunu da söyledim gayet net.. Bundan utanılacak gocunulacak hiçbirşey göremiyorum.Keşke baştan o yalanı söylemeseydiniz..

annesiz uvey anne elin de buyumus iki kişi ve siz onlardan utanıyorsunuz ne kadar yazık üzüldüm onlar adına . Siz bu bencillikle işin içinden bi şekil çıkarsınız merak etmeyin .

Keşke gerçeği erkek arkadaşınıza söyleseydiniz sonuçta diğer arkadaşlarınız gibi değil kendisiyle evleneceksiniz onun ve ailesinin bunu bilmesi gerekir ve bu durum yüzünden de utanmamalısınız.

Bu zamana kadar bu sorun yaratmıyordu ta ki şu duruma kadar, 3 yıldır beraber olduğum bir erkek arkadaşım var ve sonu evliliğe doğru giden bir ilişkimiz var. ilişkinin başında zaten kimseye söylemediğim gibi ona da bu durumdan bahsetmemiştim, tek bir erkek kardeşim olduğunu biliyor sadece. ve aile yapım ne yazık ki şu haliyle bile pek iyi sayılmaz, onun ise geçen yıl abisinin düğününe gittiğimde tanıştığım ailesi mükemmel insanlar, aile ne demek onlarda gördüm diyebilirim. o nedenle bir de bunu söyleyemedim. erkek arkadaşıma bir şekilde itiraf edebilirim durumu ama can alıcı nokta, ailesiyle tanıştığımda babası, benim babam için sanki bilmiş gibi "ilk eşi vefat mı etmişti yoksa ilk evliliği mi" diye sormuştu bana (babam 67 yaşında yani büyük olduğu için)herkesin içinde. tabii ki o an hah aynen öyle diyemedim yoksa erkek arkadaşım şok geçirebilirdi. ve resmen can havliyle ilk evliliği dedim. erkek arkadaşım nişan için, söz için annemler size gelsin dedikçe benim burda eteklerim tutuşuyo, normalde sevineceğim bişeyden kaçmaya çalışıyorum. bu durumu nasıl düzeltebilirim?:KK43: bize geldiklerinde babamın onlardan bahsetmemesi gibi bir durum olabilceğini sanmıyorum, hayat hikayesini anlatırken ve tabii ki akrabalar illa ki bahseder bi yerde, bir şekilde. ailesi o kadar mükemmel bir aile ki benim bu çarpık, sorunlu aile ilişkime girmelerine nasıl müsaade edicem bilmiyorum, ve açık açık yalan söylediğim için beni farklı gözle görebilmelerinden çok korkuyorum. sizce ne yapmalıyım ve tepkileri nasıl olur?
bence soyle zaten bunun ıcın senden ayrılcaksa yada aılesı ıstemıcekse ıstemesın ama cok buyuk aman aman bı sorun degıl bu korkma bence ve durumu bunun ıcın sunun ıcın anlatamadım dıye gır konuya anlayıslı bırıyse zatebn anlıcaktır senı :)

Hiç ezilincek bi konu değil.
Ayrıca kucumsedigin ailen eşinle Problem yaşadığın da yine senin tek desteğin olacak.
O zaman bu hissettiklerin için utanacaksin ve ailenden değerli kimse olmadığını anlayacaksın.
Tek Problem saklamış olman.
Onu da bi şekilde açıklama gerekiyor.
Sen buyutursen hakir görürsen , onlar daha da büyütüp hakir görür aileni ve bu meseleyi.

annesiz uvey anne elin de buyumus iki kişi ve siz onlardan utanıyorsunuz ne kadar yazık üzüldüm onlar adına . Siz bu bencillikle işin içinden bi şekil çıkarsınız merak etmeyin .

tam olarak öyle sayılmaz, kendi kardeşimle de gurur duymuyorum o da sorunlu. ama annem bize bile annelik yapamamış biri o yüzden ben ne kadar şanslıyım, onlar ne kadar da üvey gibi birşey yok, tabii annelerini kaybetmişler ben orasını hissedemem ama işkence yapılan bi konu yok ortada. bazı kadınlar anneliğe yetkin değildir ya benimki de o hesap. ve ne kadar sorun çıkarıcı insanlar olduğunu bilmiyorsunuz. her neyse.

Ne kadar sacma sapan bir tutum boyle. Cok mu zor babanizin ikinci evliligi oldugunu söyleyip 2 uvey kardesiniz oldugunu soylemek?
Aileni bu kadar ezik görme. . Unutma digerleri de ayni babanin genlerinden sen de !

Dışarıdan bakınca bana da herkesin üvey kardeşleri olabilir gerçekten de ne kadar saçma bir tutum gibi geliyor. ama hepsinden önce davranışın bu şekline itilmemi ben sorgulamadım bile, çünkü bu şekilde büyüdüm, büyütüldüm, gördüm.

çok sağolun yorumlarınız için. dışarıdan bakınca demek ki o kadar da mühim bi yalan gibi görünmüyor. azıcık rahatladım gerçekten. benim için korkunç birşey gibi duruyordu.

sen bunu buyuk birsey olarak gorme canım . arkadasına neden söylemediğini sebebiyle açıkla sendeki duygularıda anlayacaktır .kacarsan eger bir gün cok fena ortaya cıkar ozaman guvenilirliğin kalmaz.

Ne kadar küçümseyerek anlatmışsınız .Ben okurken üzüldüm ve utandım .Çarpık aile demişsiniz ikinci evlilik ve ilk evllikten doğan çocuklar mı çarpıklık ? Bu çok doğal bir şey .Annesiz üvey anne elinde büyüyen iki çocuk ki bunlar sizin ablanız ve abiniz ..Siz kendi annenizle büyürken hiç mi empati yapmadınız ?

Yalan söylemeseydiniz daha iyiymiş ama olmuş artık. Gerçeği neden yalan söyleme ihtiyacı duyduğunuzla birlikte açıklayın arkadaşınıza. O söyler zaten ailesine.

Kendi ailenizi de bu kadar hor görmeyin. Okurken bile rahatsız oldum.

Back
X