Söz günü

görücü usulü değil ki bu anneler konuşsun anneler anlaşsın

erkek arkadaşın ile sen konuşacaksın adını koyalım da ona göre nişan için yer vs ayarlayalım diyeceksin

o da annesine diyecek ki sözü ne zaman yapacağız abimi mi bekliyoruz vs konuşacak işte

annesi ile konuşmasını takiben de annesi senin annene gençler konuşmuş şu tarih bize uygun olur size de uygunsa sözü şu zmaan yapalım nişanı bu zaman yapalım diye konuşacak olacak bitecek

özetle siz erkek arkadaşınızla konuşacaksınız o annesi ile konuşacak

yoksa annesinin canı 5 yıl sonra isterse 5 yıl bekleyecek misiniz

Aslında biz annesini öyle oturmaya çağırıyoruz gün konuşmak için değil annesi açarsa konuşucaz biz asla acamayiz

Erkek arkadaşıma annesi söze iki ay var diyormuş bize bunu henüz söylemedi nişan ayrı olucak salonun şimdiden tutulması gerekiyo ama gün belli olmadan tutamiyoruz
Söz olmadan nişanı hesabına gerek yok haziranda söz olacaksa aieylülde nişaN olur misal bulursunuz yer merak etmeyin danat adayına demediniz mi 2 ay sonra olacağını biz ne zaman öğreneceğiz?

Aslında biz annesini öyle oturmaya çağırıyoruz gün konuşmak için değil annesi açarsa konuşucaz biz asla acamayiz
Yine de çağırmasaniz daha iyi olur.Sonuçta sizden muhakkak ki haberdarlardı.
Tanıştıklari gün az çok bir yol çizilirdi. Biraz bekleyin yada erkek arkadaşıniz sorsun ama siz yönlendirmissiniz gibi olmasın.

ya alemsınız konu sahıbı sakın cagırmaya kalkmayın ayıp yahu
abısı geldıgı zaman kadın sıze döner zaten
bırlıkte tarıh alıp aılelere o tarıhı soylemedıysenız erkek tarafının adımlarını bekleyeceksınız bu işler oyle :)

Erkek arkadaşınızla konuşup bir plan yapmadınız mı? Mesele bu yaz söz nişan olur. Salonda ve ya evde yaparız gibi? Aileler arasında konuşmadan siz ayarlasanız daha iyi olur.

Aşırı sürat felaket getirir bacı. Az frenle kendini

Aileleri tanıştırırken aklınızdan ne geçiyordu?
Şöyle söyleyeyim siz erkek arkadaşınızla nasıl planlamıştınız? Kendi başınıza karar alın illa uysunlar demiyorum. Örneğin siz ailenizle konuşmuşsunuz ve hala neden istemeye gelmiyorlar demişler. Yani tanışmanın ardından söz yapılmasını bekliyorlar. Siz ailenizi tanıyorsunuzdur bunu öncesinde paylaşmadınız mı?

Erkek arkadaşınız ailesiyle ne konuşmuş? Onlar kendi aralarında daha iki ay var diye konuştuysa ne yapabilirsiniz? En başta tanışmadan önce planlayacaktınız bunları.
Erkek arkadaşınıza kızacak bağıracak birşey yok. Bundan sonra daha açık olun birbirinize ve adımlarınızı daha doğru planlayın.
Ailenize de erkek arkadaşınızla konuştuktan sonra, biz doğru iletişim kuramamışız onlar maddi manevi iki ay sonra söz yapmayı düşünüyorlarmış dersiniz olur biter.

Sakın sen arayıp cagırma kendini kücüc duruma düşürürsün kaynanan direk koca meraklısı ilan eder seni ailenide ne vermeye meraklılar kızlarını diye algılarlar
Sevgiline söyle o konussun ailesiyle o ısrar etsin annesine ara diye
Erkek tarafından gelmeli bu talep

Ben böyle davransam, hiç olmadı davranmayı sesli bile düşünsem annem sakın öyle bişey yapıyım deme ne o öyle dünden razıymış gibi der Bence de genel kanı gibi bence de kız ailesi olduğunuz için ağırdan almalısınız. Abiniz ve babanız vs işin adını koymak istiyor bariz belli fakat bence biraz daha zaman geçmeli, hem daha iyi tanımak hem de onlardan gelecek adımı beklemek için.

Bunlara aile mi karar veriyor benim bildiğim iki insan konuşur şu zaman isteme olsun diye sonra ailelere danışılır onlar da tarihi onaylarsa gidilir. Söz de nişan da öyle. Erkek arkadaşın annesine niye demiyor anne tarihi netleştirelim ki karşı taraf da salonunu tutsun hazırlığını yapsın diye. Şimdiden salonlarda yer bulunmuyor

Kuzum konularını okudum. Hiç aceleye getirilecek şey değil seninki. İkinizin de düzenli işi yok. Maddi durum iyi değil. Eş adayın gezmeyi sevmiyor. Allah aşkına niye acele ediyorsun? Olmayacak duaya amin deme. Sonraki süreçlerde daha çok üzülürsün.

Yani cidden evlencek kadar olgunsunuz, ama bunu organize edecek kadar degil?
Erkek arkadasin ile oturup plan yapacaksiniz. Atiyorum 20 nisanda söz yapilsin, 10 mayista nisan.

Bunu erkek arkadasin annesine belirtip, o'da senin anneni babani arayip "20 nisanda gelmek istiyoruz hayirli bir is icin" diyecek.

2 hafta çok erken senin araman uygun olmaz ama 2 ayda biraz uzak gibi. Görücü usulü değil ki biraz zaman geçsin araştıralım soruşturalım olsun, sonuçta sizin bir ilişkiniz var.
Acaba k.v adayı ve aile gönülsüz mü? Sürüncemeye bırakıyor, erkek arkadaşında sana söyleyemiyor.

Hiçbir fikrim yok gerçekten. Ailemi vs çok sevdiler çok iyi anlaştılar bir sorun yok gibi gorunuyo ama ben arada kaliyorum. Ne zaman gelicekler diye sorduklarinda 2ay sonra bile diyemiyorum çünkü belli değil konuşulmuş birşey yok gerçekten ne yapacağımı sasirdim

Peki aileler niye tanıştı? Siz mi ısrar etmiştiniz? Onlar bekleyelim diyor muydu?

Peki aileler niye tanıştı? Siz mi ısrar etmiştiniz? Onlar bekleyelim diyor muydu?
Aileleri erkek arkadaşımla ikimiz artık tanistiralim dedik bigun belirledik o gün geldiler daha sonra onlar bizi çağırdı öyle gelişti bide söyle bişey dicem o an pek takmadim ama sonra düşününce üzüldüm annesi babanlar ne düşündü vs diye sordu sevdiler dedim bizde çok sevdik dedi. Laf arasında aceleye geldi tanışma dedi

Ailelerin tanışmasına karar verdiğinizde biz evleneceğiz demiş oluyorsunuz aslında. Erkek arkadaşınız hazır olmayabilir mi? Ailesini ikna etmek için tanışın evlilik için acele etmeyeceğiz demiş olabilir mi? Tanışmanın aceleye geldiğini düşünüyorlarsa muhtemelen bizi sıkıştırdınız böyle oldu demek istemişlerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…