Söz günü

Bdv'de nadir fikir birliği yapılan konulardan biri.
Kvyi evinize davet etmeyi düşünmenizi,
ben de doğru bulmadım.
'Sözü ne zaman yapıyoruz'u' konuşmak için,
kv'yi ayağınıza getirtmek,
bence uygun bir davranış olmaz.
Sanki acele ediyorsunuz.
Evlilik için maddi-manevi hazır mısınız?
İki sevgili işiniz var mı?
Biraz birikmişiniz?
Evi geçindirme,ev işlerini üstlenme,hayatı paylaşma vb durumlara ruhen hazırlıklı mısınız?
Bence üzerinde düşünülmesi gereken hususlar bunlar,kv'yi çağırsam mı?Değil.

Aceliniz ne ? Ayy ne ayıp çağırıp söz için salon tutacaz ne zaman beni istemeye geleceksiniz mi diyeceksiniz.tövbe yarabbim böyle birşey ne gördüm ne duydum. Bir bekleyin insanlar kendini hazırlasın maddi manevi . Onlar ararlar bildirirler.erkek arkadaşın bir konuşsun ailesiyle hadi gidip isteyelim vs desin siz niye arayacaksınız

Böyle bir şey için kv adayini aramamalisin , başka şeyler için de aramamalisin , sevgilinle konuş bu konulari fazla aceleci olma zamana yayman en iyisi . 2 ay sonra nişan demisse sevgilin salonun erken tutulmasi gerektigini söylemen yeterli . Bunlari onlarin da düsünmesine ayarlamasina firsat ver heyecanini anliyorum ama stres yapip yorulma heyecaninin tadini cikar.

Bence sakın sormayın, annesini de davet etmeyin. Gerçekten kız evi naz evi yani. İstemiyorlarsa defolup gitsinler. Erkek isteyecek hevesli olacak.

Senin çağırman uygun düşmez bence.Kendileri sizi arayıp söylemesi gerekiyor.Siz gelin söz hünü kesin diyemezsiniz.Hiç yakışıkalmaz.

Acele edersen kendini kötü konuma düşürürsün, onlardan atak gelmesini bekle.

Daha 2 hafta olmus bismillah ayrica bu tarihe erkek arkasinla sen karar vericeksin.haa ailesi tum maddi olanaklari onlar sunucaksa tabi anne babasida karisabiliyo

Siz ikiniz konuşun ailelere tebliğ edin. Biz böyle yapıyoruz

Bence de anneniz davet etmesin. Kızlarını dünden vermeye razılar diye düşünebilirler. Biliyorum kulağa itici geliyor ;ama emin ol düşünüyorlar. O yüzden naz yapan taraf siz olun. Geleneksel gitmekte fayda var.

Neden kendisi karar verip , bildirecek kadar özgüvensiz mi?
Bana çok geri kafalı bir durum geldi ya.
Yıl oldu 2019 hala gelenek- görenek diye kendimizi heba ediyoruz.
ilerde de umarım bu anneye sorma durumu devam etmez.
Arkadaşın içine kurt düşürmek istemem ama damat bey annesini fazlaca dinleyen biri gibi.

Sanki annesi de oğlunu "bu mevzuları ben annesiyle konuşurum, siz aranızda halletmeyin " diye tembihlemişti gibi hissettim. Ne bileyim, bir erkek " bu mevzuları annem annenle konuşur "diye düşünebilir mi?

Siz niye davet ediyorsunuz kendilerinin sizi arayıp söz için müsait olup olmadığınızı sorması lazım hem 2 hafta olmuş daha bekleyin biraz.

Aslında biz annesini öyle oturmaya çağırıyoruz gün konuşmak için değil annesi açarsa konuşucaz biz asla acamayiz

Bence söze kadar bir daha oturmaya çağırmanıza gerek yok. Söz vs olmadan içli dışlı olmanıza gerek yok. O sizin aile dostunuz değil ki iki haftada bir düzenli olarak görüşün.

Sevgilinizin kız isteme tarihi konusunda annesine laf söyleyemiyor olması da çok itici. Etkisiz elaman gibi davranıyor. “Anne aileler tanışalı 1 ay oldu. Niye 2 ay daha bekliyoruz? Şu tarihte gidelim, abimle de konuştum” demek zor bir şey değil. Tanıdığım bazı ilkokul çocukları aile içinde sevgilinizden daha fazla güç sahibi.

Aslında evliliğe hazır değilsiniz, annesi o yüzden tanışma aceleye geldi dedi muhtemelen. Sevgilinizin işi yoktu sanki, işe girdi mi? Siz çalışıyor musunuz? Sevgiliniz tek başına söz nisan yapacak durumda degil,ailesine bağlı muhtemelen o yüzden annenle annem konusssun demistir ki çok itici bir durum. Kendi sözünüzü, nişanınızı yapacak özgürlüğe sahip olmadan maddi olarak, aileleri tanıştırmak sadece sizi zor duruma sokacak. Çünkü aileniz devamı gelsin diye bekleyecek ama sevgiliniz bu konuda bir fikre sahip değil ailesi ne derse onu yapacak.

Annesini falan hic davet etmene gerek yokki erkek arkadasinla konusup halletmen lazm bunu

Ben görücü usulü evlendim onda bile tarihleri biz belirledik isteme yakın bir zamanda eşimin doğum günü vardı diye o zaman oldu nişan yaklaşık bir ay sonra oldu çünkü yeri ailem tuttu düğünüde 5-6 ayda olur dedik eşim üç aya indirdi.Söz zaten aileler tanıştıktan sonraki adım değil mi uzatılmasının ne manası var?

Bana da aynen böyle geldi.
Hayır bir de ona göre ayarla , buna göre ayarla çok saçma.
Siz bir gün belirlersiniz gelen gelir, gelmeyende kendi bilir.
Hep bu örfler başımıza bela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…