Söz haftası ayrılık

Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
Öncelikle 100 gr altını nasıl istiyorsunuz ? Valla ben söylerken utanirim . Ben evleneceğim zaman daha isteme falan olmadan eşimin ailesi geldi ne kadar altın yapalım falan diye konuşmak için ,tabi tanışmadan falan çok sonra söz olmasina yakin . Babam Ne kadar yapabilirseniz ,durumunuz neye yetiyorsa o kadar yapın dedi . Ben çalışıyordum eşim çalışıyordu. Herseyimizi ortak yaptık eşim ve ikimiz .
Size kimse düğün yapmak, altin yapmak zorunda değil. Erkek arkadaşınız biriktirseymis madem bir sene önceden evlilik kararı almışsınız. Olmadi taksitle alır ödersdiniz. Ama siz hemen ayrılmayı secmissiniz, duygularınız çokta samimi gelmedi bana .
Daha önce bir evlilikte yapmışsınız, daha tecrübeli olmanız gerekmez mi şuan

Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
Ya senle çocuk evleniyor çocuğun babasının ne suçu var? Niye bu ekonomide adam size para harcamak zorunda? Siz kadın erkek eşitliğine inanmıyor musunuz? Neden kendinizi bil eşya gibi değer karşılığı sunuyorsunuz? Siz sevdiğiniz için sevgilinizle evlenecektiniz, babası ile değil. Babasının size karşı bir yükümlülüğü yok o yüzden, maddi duruma çok önem veriyorsanız bunu sevgilinize söyleyin o iş değiştirsin. Hayal edemiyorum oğlumun bir kız bulup benden para isteyeceğini, bir de tanımadığım kız benim verdiğim parayı beğenmeyecek… sanırım çalışın kazanın yapın düğününüzü derdin. Keza biz de eşimle kendiniz naklediyoruz her şeyi, kredi çekeriz aileden istemeyiz. Siz isteyip bir de rakam beğenmiyorsunuz şaşırdım

Yatak odası koltuk takımlarımı aldım 6 ay önce hazırlık olsun nikah zamanına kalmasın diye.buradaki arkadaşlar beni suçlu görüyor ama ben katılmıyorum kalan eksikleri de benim almam mantıklı mı?hiç emek vermemiş oluyorlar
Ailesine daha fazlasini yapacaksiniz denilmez ki. Onlarin hatasi sizin düğününüzü biz yapacağiz deyip güvendirmeleri. Burda eşine iş düşüyor, sen isteyemezsin ama o ister. Ha onlar verir vermez orasi başka. Eşin kendine güvenmeli. Burda ailesinde suç bulamayiz

Siz tam olarak ne istiyorsunuz konu sahibi? 100 bin lira+100 gram altın mı?
Sebep?

İnsanlar kendi hür iradenizle oğlullarıyla evlenmeye karar verdiğiniz için niye size 100 gram altın versinler? Bunun mantığı nedir gerçekten?
Teşekkür babında mı mesela?
"40 yaşına kadar bir buzdolabı alacak parayı biriktirememiş olan oğlumuzu başımızdan alıp bizi kurtardığın için teşekkür ederiz" anlamında mı nedir?

Yoksa direkt kendinize biçtiğiniz değer mi?
"Vallahi kaşın gözün çok güzelmiş. Bu güzellikle bizim aileye girmen bizim için bir onurdur. Al bu parayı doya doya harca, al kız hakkındır" demelerini mi beklediniz?

İnsanlar 40 sene önce üremişler yav alt tarafı. Size niye para, 100 gram altın versinler?
Kendinizi o parayı hak ettiğinize nasıl inandırıyorsunuz hayret yani.

Siz tam olarak ne istiyorsunuz konu sahibi? 100 bin lira+100 gram altın mı?
Sebep?

İnsanlar kendi hür iradenizle oğlullarıyla evlenmeye karar verdiğiniz için niye size 100 gram altın versinler? Bunun mantığı nedir gerçekten?
Teşekkür babında mı mesela?
"40 yaşına kadar bir buzdolabı alacak parayı biriktirememiş olan oğlumuzu başımızdan alıp bizi kurtardığın için teşekkür ederiz" anlamında mı nedir?

Yoksa direkt kendinize biçtiğiniz değer mi?
"Vallahi kaşın gözün çok güzelmiş. Bu güzellikle bizim aileye girmen bizim için bir onurdur. Al bu parayı doya doya harca, al kız hakkındır" demelerini mi beklediniz?

İnsanlar 40 sene önce üremişler yav alt tarafı. Size niye para, 100 gram altın versinler?
Kendinizi o parayı hak ettiğinize nasıl inandırıyorsunuz hayret yani.
Her sayfayı okudum, kaçırdığım yoksa bunlara hiç cevap yok. Kendisine ucundan kıyısından hak verenlere yorum yapmış sadece. Ben de hala bu sorunun cevabını bekliyorum

yanlış yere konu actın hahah bunlar seni yer :)))))))

ayrıca 100 gram az artık sekerim aklında olsun

Her sayfayı okudum, kaçırdığım yoksa bunlara hiç cevap yok. Kendisine ucundan kıyısından hak verenlere yorum yapmış sadece. Ben de hala bu sorunun cevabını bekliyorum
Şöyle benim evde oturulacak eşyaların büyük bir kısımını ben aldım sade bir nikah istedim altın ve eksik olan eşyaları talep ettim.Baba sözden önce bunlara tamam dedi aileme haber verdim tanışma söz için tarih ayarlandı ondan sonra ben sadece 100 milyar veririm başka bir şeye karışmam dedi.En baştan böyle konuşmuş olsaydı bizde planımızı buna göre yapardık.İnsanlara kendimi doğru ifade edemedim sanırım.O kadar mutsuz ve bezginimki.

Şöyle benim evde oturulacak eşyaların büyük bir kısımını ben aldım sade bir nikah istedim altın ve eksik olan eşyaları talep ettim.Baba sözden önce bunlara tamam dedi aileme haber verdim tanışma söz için tarih ayarlandı ondan sonra ben sadece 100 milyar veririm başka bir şeye karışmam dedi.En baştan böyle konuşmuş olsaydı bizde planımızı buna göre yapardık.İnsanlara kendimi doğru ifade edemedim sanırım.O kadar mutsuz ve bezginimki.
Siz hala insanların size bir şeyler almasını savunuyorsunuz demek ki o kadar mesaj boşa yazılmış..

Sade nikah olur, davul zurna olur, 100 gram olur, 100 bin olur.. bunların hiçbirini 40 yaşındaki adamın ailesi almak zorunda değil. İnsanlar neden size birikimlerini harxasınlar..

Evlendikten sonra mesafe mesafe diye tutturur bir tas çorba vermezsiniz onlara ama istemeye gelince maşallah..

Eşyaların büyük kısmını siz aldıysanız ve düğün de yapmayacaksanız 100 bin lira tam olarak neye yetmiyor da planlarınız bozuldu?

Ya arkadasim, bezecek bikacak bi sey yok evlilik çook uzun yillar hedeflenen bi olgu. Evlenelim olmazsa yolumuza bakariz demez kimse. Ve yalnizca eşle evlenilmiyor maalesef türkiyede..
Bak ben evleneli on yil oldu. Esim meslegine baslamamisti. Bende atanamamistim. Kinayi benim ailem yapti, esime hediyeleri babam aldi. Düğünü k.p yapti, benim çeyizim haricinde ki evdeki asgari lazim olabilecem esyalari da k.p aldi..
Esimin damagligini alan babamdi, ayakkabi almama izin vermedi bende alamadim, cünkü param yoktu babama bi sey diyemedim. Düğünü k.p yapti diye düğün salonunda takilari kendi çantasina koyan k.v ye bir sey diyemedim. Ertesi günlerde esim altinlari sorunca annesi cazgirlik yapip üste cikti, eşim bi sey diyemedi, ben hic lafini dahi edemedim.. Bak para veren akil verir, emreder,hayatina hükmeder. Ve sende eşinde iki tarafa minnet etmek zorunda kalirsiniz. Bak hiç gerek yok. O parayi da alma, ne kadar bütceniz varsa ona göre hareket edin,kafaniz da rahat etsin.

Bir mantığı yok çünkü beklediği şeyin.
-Ben oğlunuzla evlenmeye karar verdim.
-Eee?
-Hadi bana 100 gram altın verin.
-Tamam.

Böyle bir şeyin ne gibi bir mantıklı açıklaması olabilir ki karşıdakini keriz sanmaktan başka?

Bir mantığı yok çünkü beklediği şeyin.
-Ben oğlunuzla evlenmeye karar verdim.
-Eee?
-Hadi bana 100 gram altın verin.
-Tamam.

Böyle bir şeyin ne gibi bir mantıklı açıklaması olabilir ki karşıdakini keriz sanmaktan başka?
Sade bir nikah karşılığında eksik eşya ve 100 Gr altın talep etmiş. Ben bi nebze yok ben istemedim ailem istedi gelenekçilerdir vs demesini beklemiştim de baya para biçilmiş ederine göre. Üzüldüm ne diyeyim.

devlet memuru oldugunuza emin misiniz, ne cahilce konusmalar bunlar. benim de esimin de maddi durumu iyiydi ama kimse kimseden bi sey istemedi, elimizden ne gelirse en basidinden yaptik, sonra herseyi aldik cok sukur.

Siz ne aldınız diye sormuyorlar, yüz gram altını neye karşılık istiyorsunuz diye soruyorlar.

100 gram altın istemek ne kolay değil mi? Siz sevgilinizle bu kadar eşya ve su kadar altın iste babandan pazarlığı yapmışsiniz, adamda sizin anlayacağınız türden bir fiyat biçmiş. Babanız neye kızıyor?

Sizin ikinci evliliğiniz üstelik, altının falan boş olduğunu anlamış olmanız lazım. Sevgiliniz şuan evliliğe hazır değil maddi olarak belli ki, buna rağmen evlenmek istiyorsanız altın hesabına girmeyeceksiniz, her türlüsü çirkin ama sevgilinizin hali ortada, ona göre yapacaksınız ne yapacaksanız. Aileden şunu şunu isterim demek çok çirkin.

Son düzenleme:
Back
X