Söz haftası ayrılık

Şöyle hesaplıyoruz onu; 170 boy 50 kilo için 100 gram altın. Artan her cm ve eksilen her kilo için bir gram artırıp, eksilen her cm ve artan her kilo için bir gram eksiltiyoruz. Renkli göz için ekstra 10 gram, küçük el ayak için ekstra 10 gram, doğal sarı saç için ekstra 10 gram ekliyoruz.

Bu hesaba göre 108 gram ediyorum ben 😂
Püü ben 70 gram ediyorum. Çok ucuza gidicem bu nedir

Sonuçta ben kadına yönelik kötü bir muamelede bulunmadm bizim burda boşanmak ayıp o yüzden o kelimeyi kullandım ki ilk evliliğinde ne yaşadığını bilmiyorum evlenp bosanan kişileri az çok insan kabul etmiyor çok gördüm etrafımda o yüzden öyle bir cümle kullandm asla kötü niyetle demedm ben bütün kadınların mutlu olmasını istiyorum bende dahil
Siz çevreniz gibi düşünmek zorunda değilsiniz. Bir kadın olarak bu cahil düşünce yapısına karşı çıkmalısınız.

Şöyle hesaplıyoruz onu; 170 boy 50 kilo için 100 gram altın. Artan her cm ve eksilen her kilo için bir gram artırıp, eksilen her cm ve artan her kilo için bir gram eksiltiyoruz. Renkli göz için ekstra 10 gram, küçük el ayak için ekstra 10 gram, doğal sarı saç için ekstra 10 gram ekliyoruz.

Bu hesaba göre 108 gram ediyorum ben 😂
87 gramım 😔😔

Ay eski konulariniza baktım da, sizin daha evlilik işi ortada yokken siz diğer gelinle kıyasa baslamissiniz. Şu noktada sizi bı nebze anlarım, diyelim ailesinin durumu iyi ve adam evlatlarına destek oluyor. Sizin değil ama erkek arkadaşınızın beklenti içinde olması normal olur o zaman. İşte abime destek oldunuz bana d aolun tarzında. Veya geline altın hediye takılması başlık şartı şeklinde değil ama düğün hediyesi gibi olursa ve bunu aile gönülden verirse o da normal. Fakat bunu eski gelinde var bende istiyorum derseniz hoş olmaz. İkinizin evlilik şartları aynı olmayabilir. Ki konulara baktığımda siz maddiyata da önem veriyorsunuz, bu da olabilir normal bence. Şahsen benim de evim olsaydı en azından aynı birikime sahip birini isterdim. Ama siz bunu ailesi yapmak zorunda gibi düşünüyorsunuz. Zaten şu evlilik yaşayıp gizleme olayı tamamen fiyasko. Böyle bir adama aaasssssla guvenmezdim

Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.

Sevgilinin parasi yok.
Sevgilinin babasinin parasi var, sevgilinin kardesine herseyi yapti bana yapmiyor diyorsun.
Ee adam gelip senin evinde oturacak, esyalarin yarisini sen almissin, istersen dugunu de sen yap, adam da yeni gelin gibi gelsin otursun.
Her sey gozunun onunde bence, bir kere daha bosanmak istemiyorsan hemen hayatindan cikart bu aileyi.

Yanılıyorsun olayı özet anlattığım için öyle geldi muhtemelen onu çok seviyorum ama ailesi yapmazsa herşeyi ben yapıcam.bu arada altı ay önce agbisi evlendi herşeyi dört dörtlük yaptı babası evi eşyası altını şimdi bana yapmak istemiyor kendimi kötü hissediyorum
Resmen kendinizi 100gr altın ev eşyası ve düğün karşılığında satıyorsunuz, bunu kendinize nasıl layık görüyorsunuz ya, karşı taraf sen okadar etmezsin deyince zorunuza gidiyor ama….
Sizin aileniz 100gr altın takacağı için bu kadar direttiniz dimi?sonuçta kendi anneniz babanız 100gr dan aşağı altın vermeyecek size o yüzden karşı tarafın vermemesi ağrınıza gidiyor dimi?

Ya da adamcağzın kendi çalışıp yaptığı mal üzerinde başka bir tasarrufu vardır yahu. Başka bir şey alacaktır mesela. İlle de oğlunun karısına harcamayacak herkes

Hak veriyorum bu konuda. Ancak konu sahibi bir yeri eksik anlatıyor gibi geliyor. Bir de böyle şeyler tanıştıktan sonra konuşulur bi gariplik var bence.
Bence konu sahibi yalnis yollarda ilerliyor. Ikinci evliligi, kendi sorumlulugunu üstlenemeyecek ve onu gercekten oldugu gibi ailesine anlatmayan bir es adayina sahip. Bunlar aslinda babanin para vermemesinden daha önemli konular. Kaldiki adamin abisine daha 6 ay önce 4/4 dügün yapilmis..bakalim orda neler istendi. Yani bu yaslilari bütün mal varliklarindan etmek de günah bana göre. Ama sözde anne baba yapmak zorunda diye onlar da yapiyor. Burda is destek olmaktan cikiyor..adama resmen bütün yükü yüklenecek

Eş de iş yok zaten. Bu noktaya kadar gelip sonradan paradan puldan ayrılırsa zaten bu iş yaş.
Konu sahibine gelirsek...
Eski insanlar yastık değişir yazı değişmez demişler. Ama mesele insanların bakış açısının değişmemesidir. Dediğiniz gibi bu şekilde devam ederse sonu ya ayrılık ya mutsuz evlilik.

Senin evin var, eşyaların bir kısmını almışsın,memursun eeee geri kalanı da alsın diye düşünüyorlar. Kimin cebinde ne kadar parası var kimseyi ilgilendirmez ama sanırım herşeyi senin yapman için üzerine yıkıyorlar. Hemen yüzüğü vermek yerine ikiniz aranızda bir nikah yapıp eksiklerinizi zamanla tamamlayabilirdiniz. Sonuçta 30 yıllık evlilikte bile eksik bitmez. Aslında burda duruş sergilemesi gereken sevgilindi. Ailesiyle sen yüzgöz olmayacaktın onun problemi çünkü. Sende para peşinde koşan kişi durumunda kalmazdın. Biraz zamana bırak.

Senin evin var, eşyaların bir kısmını almışsın,memursun eeee geri kalanı da alsın diye düşünüyorlar. Kimin cebinde ne kadar parası var kimseyi ilgilendirmez ama sanırım herşeyi senin yapman için üzerine yıkıyorlar. Hemen yüzüğü vermek yerine ikiniz aranızda bir nikah yapıp eksiklerinizi zamanla tamamlayabilirdiniz. Sonuçta 30 yıllık evlilikte bile eksik bitmez. Aslında burda duruş sergilemesi gereken sevgilindi. Ailesiyle sen yüzgöz olmayacaktın onun problemi çünkü. Sende para peşinde koşan kişi durumunda kalmazdın. Biraz zamana bırak.
Bana da öyle geliyor herşey bana yıkılmaya çalışılıyor benim gözlemlediğim sevgilim de bu duruma aşırı tepki vermiyor.görüşmeye devam edelimde istiyor.Beni buradaki insanlar kadar da suçlamıyor haklısın diyor.

Bana da öyle geliyor herşey bana yıkılmaya çalışılıyor benim gözlemlediğim sevgilim de bu duruma aşırı tepki vermiyor.görüşmeye devam edelimde istiyor.Beni buradaki insanlar kadar da suçlamıyor haklısın diyor.

Tabi ki güzel konusup yatistirmaya calisacak, haklisin diyecek. Daha kendi dügününü yapacak durumda degil ve ikili oynuyor.

Bak yukarda bir arkadaş yazmış ve kesinlikle çok doğru kız tarafı çocuklar mutlu olsunlar deyip eliden geleni yapınca,erkek tarafı bunu kızlarını kakalıyor olarak algılıyor ve o kadını maddi manevi ezip kullanmak için elinden geleni yapıyor. Kimsenin birşey yapacak durumu olmasa belki anlaşılabilir ve bir beklentiniz olmaz. Ama varken yapmıyorsa bu sevgilinizin problemi. Siz kendinizi geri çekin.kendinize bunu layık görmeyin.

Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
Siz bi cok seyi almissiniz, tebrik ediyorum, erkektir o yapar dememissiniz, üstünüze düşeni almissiniz. E ailenin verdigiyle de bi cok şey hallolur. Kalan eksikleride eşiniz taksitle öder. Her şey yolundayken yüzük atmak niye? Anlam veremedim. Anlasiyorsaniz, onunla bir gelecek görüyorsaniz bu gibi sebeplerden bitirmeyin

Haklisin diyor cunku sevgilinizin kendine hayri yok. Tek umudu sizsiniz. Adam asgari ucretle calisiyor, kirada, tek kurus birikimi yok, dugunu babasindan bekliyor, sizi saf bir sevgiyle sevdigini mi dusunuyorsunuz? Siz ailesi bilmem ne yapmadi diye dert ediyorsunuz oysa aileye bilenmek yerine biraz gozunuzu acsaniz keske.

Son düzenleme:
Back
X