• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Saçı ve çiçek Hk

Amaan gönülller bir olsun.Eşim istemeye gelmeden önceki gece mesajlaşıyorduk.Ertesi güne kahvaltı planları yapıyorduk Bir anda kahvaltı planından vazgeçti.Yarın ailenle tanışmaya geleyim dedi.Sabah da mesaj attı en iyisi istemeye gelelim dedi.Ve bayramın 3.günü pazar günüydü.Hiçbir mağaza açık değildi.Zar zor bir mağaza buldum gittim elbise aldım.Kuaförler kapalı.Tanıdık birini ikna edip dükkanı açtırdık.Çiçeği çikolata yı kendi beğenmiş fotoğraf attı beğendin mi diye.Yeter ki huzurlu ve mutlu olun.Tebrik ederim çok mutlu olun inşallah 🙏🌸
Çok tatlı bir yorum, harikasınız.

Maddiyat sizi zorlamıyorsa tabi ki neye ne kadar bütçe ayıracağınız sizin insiyatifinizde. Yeni evlenecek çiftler için kaygılar taşıyoruz napalım.
Ben de kuaföre gitmeyi yıllardır saçma bulurum hala da gitmem hepsinde kendim hazırlanmıştım🤷🏻‍♀️ Şimdi bakıyorum maymun gibi olmuşum ahhaha

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Düzgün bir öneri sorusu sordum ne yaşımın küçüklüğü kaldı ne maddi durumumun olmadığı. Bu platformdaki insanlar bir garip gerçekten nasıl böyle yorumlar yapabiliyorlar anlamıyorum. Allaha şükür ikimiz de mühendis maaşı alıyoruz çalışıyoruz. Tabii ki evlenme durumumuz var, o fahiş fiyatları vermekte bizi zorlamaz. Fakat vermek istemiyorum bilinçli olarak çünkü biliyorum ki 5000 tl ye satılan çiçeğin maliyeti 500 tl bile değil. Soygunculuk bu. Neyse, bilinçli yorumunuz iiçin teşekkürler şimdiden. Asıl bırak düşünme harcasın diyenler evliliklerinde ciddi sorunlar yaşıyor bence.
Bizde biliyoruz o fiyatlar olduğunu vermek istemiyorsan yapmıyacaksın söz nişan

Bizde biliyoruz o fiyatlar olduğunu vermek istemiyorsan yapmıyacaksın söz nişan
Vermek istemiyorum mu dedim daha okuduğunu anlamıyorsun yorum yapıyorsun. Gün içinde dışarı kusamadığınız nefreti bu platformda kusuyorsunuz yazık üzüldüm halinize

Artık hep yapay çiçek oluyor ve görüntü olarak da kötü durmuyor ama sürpriz olmalı konusunda size katılıyorum
Bu hafta iki kere çiçekçiye işim düştü. Yapay çiçek göndereyim diye bir sürü yer gezdim, yapay oldukları aşırı belliydi. Kumaş kumaş duruyordu. Hatta kenarlarından ipler çıkmıştı bazı yapraklarda. Beğenemedim ben.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Düzgün bir öneri sorusu sordum ne yaşımın küçüklüğü kaldı ne maddi durumumun olmadığı. Bu platformdaki insanlar bir garip gerçekten nasıl böyle yorumlar yapabiliyorlar anlamıyorum. Allaha şükür ikimiz de mühendis maaşı alıyoruz çalışıyoruz. Tabii ki evlenme durumumuz var, o fahiş fiyatları vermekte bizi zorlamaz. Fakat vermek istemiyorum bilinçli olarak çünkü biliyorum ki 5000 tl ye satılan çiçeğin maliyeti 500 tl bile değil. Soygunculuk bu. Neyse, bilinçli yorumunuz iiçin teşekkürler şimdiden. Asıl bırak düşünme harcasın diyenler evliliklerinde ciddi sorunlar yaşıyor bence.
Hiçkimse bırak düşünme harcasın dememiş ki.
Size hediye olarak alınacak, özel bir çiçeği size sormadan sürpriz yaparak almalıydı demişler.
Bu çiçeğin fiyatını vs bilmeniz hakikaten ayıp ama siz çoktan savunma moduna geçmişsiniz.
İsterse 500 TL'lik bir çiçek alsın ama size hediyeyi gerektiği gibi sunsun. Konu bu.

Merhaba arkadaşlar.

İstanbul Şişlide oturuyorum. Bu haftasonu sözüm var. Saçımı, tırnağımı ve kaşımı yaptırabileceğim uygun fiyatlı (yani absürt fiyatları olmayan) ve kaliteli iş yapan bir kuaför arıyorum. Önerebilir misiniz?

Bir de söz çiçeği için erkek arkadaşım uygun fiyatlı bir yer bulamadı, 3500 liralara çıkıyor 2 saate solacak çiçek.

Önerilerinizi bekliyorum:( teşekkür ederim şimdiden.
Çiçek 3500 uygun değil mi

Burada 10 binden başlıyor isteme çiçekleri maalesef

Durumunuz olmayadabilirdi. Ben bunları by kadar önemsemiyorum, durumu olan ve yapmak isteyen yapsın zaten. Ben de çoğu şeyi fırsatçılık olarak görüyorum. Bir bukete içinde 50 tane gül var diye 12.000 yazmışlar. Yazık günah cidden, emek vererek para kazanmak o kadar zor ki.

Bi erkek ne kadar masraf yaparsa düğün arefesinde o kadar kıymet verir tezine de katılmıyorum. Yakın arkadaşımın eşi sevgililik vs sürecinde kızın elini cebine attırmazdı, düğünleri zaten aileleri yaptı. Kız mutsuz, adamın hiçbir şeye hevesi yok. Ev işi kadın işidir diyip eline bir şey sürmüyor kadın çalışmasına rağmen. Her şey iki iki dört mantığında değil insan ilişkilerinde.

Bende nişan düğün sürecinde çok masraf yapmadım çünkü yapmak istemedim. Gerekeiz gördüğüm şeylere para harcamayı sevmiyorum

Arkadaşlara katılıyorum. Bugün bir öğün yemek 500 liradan aşağı yapılamıyor evde. Hayat inanılmaz pahalı. 2 gönül 1 olunca samanlık da seyran falan olmuyor. Aşk bitiyor. Faturalar, mutfak masrafı vs derken imanınız gevreyecek. Bugün bu çiçeği bile rahatça alamıyorsanız evlenip de başınızı yakmayın. Max 50 bin liralık masrafa kem küm ediyor onu en ucuzundan olsun diyorsanız evlenince eşin eve nasıl bakacak? 3500 tl 2 kişinin 1 haftasonu restorant ve cafe masrafı. Çok değil ki. Yani evlilikte o kadar çok masraf var ki 3500 devede kulak.

Bugün bundan kısayım yarın şundan kısayım dersen her şey birikir içine dert olur. Gün gelir bir bakmışsın uhte kalmış içinde. Yapamadıkların gözüne batar.

Aşk insanın gözünü kör ediyor. Hayatın gerçekleri sizi yoracak. Bu yüke girmek için erken. Çiçek bile alamıyorsanız düğünde işiniz çook....

Hiçkimse bırak düşünme harcasın dememiş ki.
Size hediye olarak alınacak, özel bir çiçeği size sormadan sürpriz yaparak almalıydı demişler.
Bu çiçeğin fiyatını vs bilmeniz hakikaten ayıp ama siz çoktan savunma moduna geçmişsiniz.
İsterse 500 TL'lik bir çiçek alsın ama size hediyeyi gerektiği gibi sunsun. Konu bu.
Yoo gayette hadsiz yorumlar yapan var. Cevaplarını verdim sadece. Şaka gibi bir plaftorm sanki ben erkek arkadaşım bana soruyor ne düşünüyorsunuz dedim. Öneri istedim sadece öneri vermek dışında her şeye yorum yapmışlar size ne benim erkek arkadaşımla aramdaki ilişkiden maddi durumumdan.

Durumunuz olmayadabilirdi. Ben bunları by kadar önemsemiyorum, durumu olan ve yapmak isteyen yapsın zaten. Ben de çoğu şeyi fırsatçılık olarak görüyorum. Bir bukete içinde 50 tane gül var diye 12.000 yazmışlar. Yazık günah cidden, emek vererek para kazanmak o kadar zor ki.

Bi erkek ne kadar masraf yaparsa düğün arefesinde o kadar kıymet verir tezine de katılmıyorum. Yakın arkadaşımın eşi sevgililik vs sürecinde kızın elini cebine attırmazdı, düğünleri zaten aileleri yaptı. Kız mutsuz, adamın hiçbir şeye hevesi yok. Ev işi kadın işidir diyip eline bir şey sürmüyor kadın çalışmasına rağmen. Her şey iki iki dört mantığında değil insan ilişkilerinde.

Bende nişan düğün sürecinde çok masraf yapmadım çünkü yapmak istemedim. Gerekeiz gördüğüm şeylere para harcamayı sevmiyorum
Son derece haklısınız, altına imzamı atarım

Yoo gayette hadsiz yorumlar yapan var. Cevaplarını verdim sadece. Şaka gibi bir plaftorm sanki ben erkek arkadaşım bana soruyor ne düşünüyorsunuz dedim. Öneri istedim sadece öneri vermek dışında her şeye yorum yapmışlar size ne benim erkek arkadaşımla aramdaki ilişkiden maddi durumumdan.
Bize neyse niye bize sordun bacım sorma 😂

Yani bazen yoksa yoktur, erkektir bulsun buluştursun kafasını da tam anlamıyorum. Her şeyi birlikte hallediyorlarsa da fiyat bilinmesinden daha doğal bir şey yok.

Söz nişan dersen kuaförler dünya kadar para alıyor, evde yapılacaksa zaten öyle aşırı profesyonel işlere de gerek yok. Evinin yakınlarında düzgün bir kuaför bul, mua’sı ayrı saçı yapanı ayrı olsun. Yakınımın düğünü var, saç makyaj yaptıracağım de. Elbisene uygun bir saç belirle.

İnşallah her şey gönlünüzce olsun.

Yapay gülden ziyade böyle renkli renkli Çiçeklerim olduğu daha tatlı buketler oluyor. Sevgilin de nişan isteme demesin, güzel bir buket yaptırsın.
Yoksa olunca almak lazım bence.Para yoksa biriktirilir,o kadar zor değil ki.

İlla 5.000lik olmaz,1000 liralık olur.

Para biriktirmeden evlilik düşünmek çok yanlış bence.

Son derece haklısınız, altına imzamı atarım

Hayatının en önemli günleri düğün nişan olduğu için bunlara aşırı özen gösteren insanları da yadırgamıyorum. Çünkü insanların önem verdiği şeyler farklı oluyor. Ben ileride kendimce daha iyi gördüğüm şeylere ayıracağım parayı evlenme arefesindeyim diye millete kat kat dağıtmayı sevmiyor. Öbürü hayatının en önemli şeyi sayar en güzel şekilde yapmak ister. Herkese saygım sonsuz.

Ama o yapma çiçek güzel değil asla. Ben güllerimi kurutayım dedim ama olmadı. Öldüler 😂 bence dümdüz güldense çok güzel buketler var, ondan yaptırsın. 3.500 de ortalama fiyatmış harbiden.

Mutlu olun inşallah, yoksa çok güzel düğünle çok güzel Eve gelin giden de mutsuz olup boşanabilir. canınızı sıkmayın.

Eşim istemeye şu takımla gelmişti. Büyük çiçek bana, anneme ve ablama da birer gül + ikram etmelik çikolata şeklinde. Çiçeğin saplarını kesip büyükçe bir kaseye dekoratif şekilde koydum masa süsü yaptım. Canlı çiçek değil diye hiçbir yerim eksilmedi. Aksine solup gitseydi eninde sonunda atmak zorunda kalcaktım bu beni daha çok üzecekti.
Screenshot_2026-03-31-10-18-07-618_trendyol.com.webp

Biz de eşimle her şeyi kendimiz aldığımız için saçma bulduğum bu tarz vittirivizzik seyleri ya en uygun ya bedava olacak sekilde hallettik. Dış cekimi arkadasim yapti, saçıma düğün demedim, makyajı kendim zaten cok iyi yaparım. İnsan gelinlik damatliktan tut evin en ufak şeyine kadar yardımsız evleniyorsa böyle bir öncelik listesi yapmak şart.
Ev eşyasını ve tatili en iyisinden aldık çünkü lazım ve seviyorum. Ha istemede alinan çiçeği cikolatayi eşimin ailesi aldığı için karışmadım ama onu da eşim alacak olsa biz de uygununu bulurduk çünkü ondan çıkan para benden çıkıyor yani niye paramı çöpe atayım 🫠 Bir fikir veremedim ama gördüğüm kadarıyla cift muhendis maaşıyla hayatınızı kuracaksınız, sadece başlangıç bütçenizi doğru değerlendirmek istiyorsunuz. Olabilir bence çok mantıklı. Keske ailesi bi çiçek bari alsaymis gerçi 🙄

Yoksa olunca almak lazım bence.Para yoksa biriktirilir,o kadar zor değil ki.

İlla 5.000lik olmaz,1000 liralık olur.

Para biriktirmeden evlilik düşünmek çok yanlış bence.

Adam da muhtemelen uygununu almaya çalışıyor, hiç almayacağım elimde çiçeksiz geleceğim demiyordur.

Burada erkek en güzelini yapacak mantığına yoksa yoktur dedim zaten.

Biz evlenirken her şeyi esim yapti aileler sıfır destek verdi eşim çalışıyordu tek 3 yil bekledik beyaz esyalarimizi alıp ödedik mağazada durdu Altinlarimizi aldık esyalarimiz en uygunundandi nikahtan sıfır borç ile evlendim arkadaşımın gelindiğini giydim hiç öyle içimde uhdesinde falan kalmadı bir yerimde eksilmedi bu saydiklarimin hiç birinden zerre pişmanlık duymadım
Ama gel gelelim beni istemeye gelirken aldığı çiçeğin ve çikolatanın fiyatını gerçekten bilmiyorum ne o sordu ne ben
Bu kadar olmaz gerçekten olmaz bazı şeylerin gerçekten sürprizi olmalı kuzum
Evet basbasa desteksiz her seyi konuşarak ilerlediğinizi anladim ama inanın bu denlisi fazla lütfen tekrar bu tarz konularda bu duruma düşmeyin ha ne olacak mı dersiniz inanın kıymeti olmaz hiç bir şeyin en başta sizin nazarınizda olmaz içi boşaliyor duygunun ya nasıl anlatsam sürpriz bir çiçek almak var ilk o gün görerek
Bir de fiyatını kuruşuna kadar bildiğin gördüğün çiçek almak var aynı şey mi bence değil gerçekten değil
Bu adamı bu denli alıştırmayın bak gerçekten pişman olursunuz bazı şeyler 1 defa olur söz çiçeği mesela 1 defa alacak değil mi başka almayacak ki 1 defa olacak şeylerinde kuruşuna kadar hesabı yapılmaz sürprizler güzeldir lütfen kendinizi bu sürprizlere layık görün bakın biz nerden nereye geldik ben 48 yasindayim herseyi gördün geçirdim yaşadık yaşayanlara şahit oldum muhtemelen kizim yaşındasınız kizimi nasıl uyanırsam sizi de uyarıyorum bu denli nasıl desem ona kendinizi kolaylastirmayin üstünden her yükü alıp paylaşmayın ortalık prenses erkekten geçilmiyor yapmayın

Back
X