• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Saçı ve çiçek Hk

hahahaa ayni rahatlik bende de vardi, nisan icin persembe yola cikacaktim, elbise kargodan pazartesi geldi :) olmasa b.ku yemistim:))
gittigim sehirde ne kuafor bilirim ne birsey, kuzenimin kardesi yillar once bir kadina gitmis guzelmis isim verdi sabahtan ciktik once esime berber buldum sonra kendim gittim
oldu bitti😂😂
nikah gunum bile bazi aksakliklardan dolayi 11 gun once belli oldu. o 11 gunde yurtdisindan gelecekleri ayarladik, davetiye yapip bastirdik, dagittik, nikah sekerlerimizi yaptik, damatlik sectik, ben gelinligime terzi buldum 3 gün önce, kuaforu vs ayarladik 😂
yetisti oldu da bitti.
hic stres olamam en guzel gunumde
Düğünümde ben de rahattım ama kuaförü son dakika ayarlayacak kadar da değil. Yani kuaförün yaptığı işleri bir görmek hatta minik bir prova yapmak lazım en güzel günde üzülmemek için. Bu kadarının rahatlık olduğunu da düşünmüyorum yengenç açıkçası, başka bir adı olmalı 😂

Ben de mesela böyle hatıra diye evi müzeye çevirmeyi sevmiyorum ya. Canllı çiçek gayet hoş durur bir hafta evde, fotoğraflarda da ömür boyu durur.
Evde yapay çiçek çok kitch geliyor bana
Beni istemeye geldiklerinde hem canlı hem yapay çiçek almışlardı. Yapay olanı da görümcem istemiş hatıra kalsın diye, almayın dememe rağmen almışlar. Ben o çiçeği atana kadar nefret ettim kendisinden. Deli gibi toz toplayan dünyanın en çirkin şeyi bence.

Biz evlenirken her şeyi esim yapti aileler sıfır destek verdi eşim çalışıyordu tek 3 yil bekledik beyaz esyalarimizi alıp ödedik mağazada durdu Altinlarimizi aldık esyalarimiz en uygunundandi nikahtan sıfır borç ile evlendim arkadaşımın gelindiğini giydim hiç öyle içimde uhdesinde falan kalmadı bir yerimde eksilmedi bu saydiklarimin hiç birinden zerre pişmanlık duymadım
Ama gel gelelim beni istemeye gelirken aldığı çiçeğin ve çikolatanın fiyatını gerçekten bilmiyorum ne o sordu ne ben
Bu kadar olmaz gerçekten olmaz bazı şeylerin gerçekten sürprizi olmalı kuzum
Evet basbasa desteksiz her seyi konuşarak ilerlediğinizi anladim ama inanın bu denlisi fazla lütfen tekrar bu tarz konularda bu duruma düşmeyin ha ne olacak mı dersiniz inanın kıymeti olmaz hiç bir şeyin en başta sizin nazarınizda olmaz içi boşaliyor duygunun ya nasıl anlatsam sürpriz bir çiçek almak var ilk o gün görerek
Bir de fiyatını kuruşuna kadar bildiğin gördüğün çiçek almak var aynı şey mi bence değil gerçekten değil
Bu adamı bu denli alıştırmayın bak gerçekten pişman olursunuz bazı şeyler 1 defa olur söz çiçeği mesela 1 defa alacak değil mi başka almayacak ki 1 defa olacak şeylerinde kuruşuna kadar hesabı yapılmaz sürprizler güzeldir lütfen kendinizi bu sürprizlere layık görün bakın biz nerden nereye geldik ben 48 yasindayim herseyi gördün geçirdim yaşadık yaşayanlara şahit oldum muhtemelen kizim yaşındasınız kizimi nasıl uyanırsam sizi de uyarıyorum bu denli nasıl desem ona kendinizi kolaylastirmayin üstünden her yükü alıp paylaşmayın ortalık prenses erkekten geçilmiyor yapmayın
Teşekkür ederim yorumunuz için :)
Bizim de nişana bir hafta kala nişan tarihi belirlememiz. Nişan makyajım da çok korkunçtu 😂 asla bakmıyorum. Ama hep şunu düşünüyorum ne nişan ne düğün bir şey hatırlamıyorum vallahi. Ne ara başladı bitti, ben düğün insanı değilim daralıyorum. Sevene çok önemli. Türlü türlü insanız sonuçta, nişan mekanındaki çiçeğin yaprağına kadar düşünen de var bizim gibi aman hallolsun da nasıl olursa olsun diyen de. Çok göreceli işler.

Eşim bana çiçeğin fotoğrafını atmıştı uygun mu diye, ben de tamam demiştim. Bir üsteki üye gibi bende istersen Karşıyaka çarşının girişindeki çingenelerden bak falan demiştim gülse gül 😂 o çiçek sepetinden almıştı sanırım. Çikolata da o zaman nedense bu cam gibi kutulardan bulamamıştım züccaciye tarzı yerlerden. Dolap üzerinden bir satıcıdan aldım, biraz hızlı kargo olsun diye dil döktüm. Gene Karşıyaka çarşıda tadım diye bir çikolatatacı vardı, aldık kutumuzu gittik seçtik çikolataları, ben süslemeyi de gösterdim sağolsun yaptılar o şekilde. Parasını eşim verdi.

Yani öyle illa süpriz olsun aman ben fiyatını bilmeyeyim. Ne bileyim bir hayatı paylaşacağız, bu tarz basit şeyler mesele değil bence.

Ha eşiö asla cimri değil, cimri olan taraf görece benim. Bazen bana bize fakir hayatı yaşatıyorsun diye kızıyor 😂 daha yurt dışına da çıkamadık. Ama önceliklerimiz biraz farklıydı ev aldık, düğün dernek derken para bitti. İnşallah çıkarız.

Eşim benden bir şey esirgemez ben de ondan esirgemem. Her şeyimiz ortak, doğru yanlış bilemem zaman ne gösterir de bilemem. Şu an böyle mutluyum.
Vallahi kesinlikle bizde de cimri olan benim. Sürekli ben diyorum yok şu bunu pahalı alma diye. İnsanlar şunu anlamıyor. Kendileri için çok özel mükemmel olmalı en iyisi olmalı. Bense adet yerini bulsun, temiz özenli olsun yeterli yok aylar öncedem hazırlık yapayım falan uğraşamam yani yoruyor beni. Yok neymiş cumartesi sözün daha kuafor belli değil mi çok rahatmışım ay evet çok rahatım her şeyi de ayarladım hiç randevu bulamama durumu olmadı.

Bizim de nişana bir hafta kala nişan tarihi belirlememiz. Nişan makyajım da çok korkunçtu 😂 asla bakmıyorum. Ama hep şunu düşünüyorum ne nişan ne düğün bir şey hatırlamıyorum vallahi. Ne ara başladı bitti, ben düğün insanı değilim daralıyorum. Sevene çok önemli. Türlü türlü insanız sonuçta, nişan mekanındaki çiçeğin yaprağına kadar düşünen de var bizim gibi aman hallolsun da nasıl olursa olsun diyen de. Çok göreceli işler.
ben hep sey diye dusundum basindan beri.
zaten bu günler hizlica gececek ve ben sadece hissettigim kadarini hatirlayacagim. sacim mi bozuldu, ayakkabimin topugu mu kirildi, cicegi evde mi unuttum, yolda lastik mi patladi...her sey bir zaman gectikten sonra sadece hatira olacak ve gulerek hatirlayacagim. niye gerileyim ki.
ve kusurlar bile olsa eksiklikler bile olsa beni sevenler sadece benim mutluluguma odaklanacak, kusur görmeyecek, eglenecek.
ama elestirmeye gelenler çırağanda düğün yapsam en kaliteli yerlere araba parasi bayilsam yine begenmeyecek, elestirecek sey bulacak (cok guzel bir otelde yemekli dugune katilmistik , yemegin birinde sogan varmis. masamdaki akrabalarimdan mide problemi yasayan "ğööğk ğöğğķ hiç olacak is mi, hiç sogan konur mu" diye gece boyu soylendi. bogazda balik restoraninda canli müzikli yere dugune gittik masadaki akrabalar üşümüş e bogaz yani eser , normal. gece boyu söylendiler hic de memnun olmadilar :)
o yuzden bastan insanlarin fikrini sxtirettim gitti. begenmeyen begenmesin, kimseye harika bir parti / mükemmel bir gelin sözü vermedim:)
Eşim bana çiçeğin fotoğrafını atmıştı uygun mu diye, ben de tamam demiştim. Bir üsteki üye gibi bende istersen Karşıyaka çarşının girişindeki çingenelerden bak falan demiştim gülse gül 😂 o çiçek sepetinden almıştı sanırım. Çikolata da o zaman nedense bu cam gibi kutulardan bulamamıştım züccaciye tarzı yerlerden. Dolap üzerinden bir satıcıdan aldım, biraz hızlı kargo olsun diye dil döktüm. Gene Karşıyaka çarşıda tadım diye bir çikolatatacı vardı, aldık kutumuzu gittik seçtik çikolataları, ben süslemeyi de gösterdim sağolsun yaptılar o şekilde. Parasını eşim verdi.
Yani öyle illa süpriz olsun aman ben fiyatını bilmeyeyim. Ne bileyim bir hayatı paylaşacağız, bu tarz basit şeyler mesele değil bence.
ustteki üye dedigin de benim😅
ama konudaki herkese su acidan katiyorum bir erkek zaten bu surecte kadinin islerinin onda birinj yapiyor. ihalenin buyugu kadinda. ki söz onun evinde temizlige o bakacak, dekoru o yapacak, yemekleri ikramlari o dusunecek, kalabaliga sandalye o ayarlayacak, elbisesi kuaförü tonla isi var.
adaminsa sadece bir görevi var
o da cicek cikolata almak, giyinip gelmek. sadece bir gorevi var bunu bile kadinin basina atiyor. şu mu olsun bu mu olsun, su pahali bilmemne.
ya neyse bütcene uygun al. alamiyorsan soyle bacina anana bir alternatif yol arasinlar neden kendi sadece bir sorumlulugunu da kadina atiyorsun?
tam bir red flag. sozde butcesine uyan cicegi secmekten aciz adam evlenecek de evi cekip cevirecek...

Ha eşiö asla cimri değil, cimri olan taraf görece benim. Bazen bana bize fakir hayatı yaşatıyorsun diye kızıyor 😂 daha yurt dışına da çıkamadık. Ama önceliklerimiz biraz farklıydı ev aldık, düğün dernek derken para bitti. İnşallah çıkarız.

Eşim benden bir şey esirgemez ben de ondan esirgemem. Her şeyimiz ortak, doğru yanlış bilemem zaman ne gösterir de bilemem. Şu an böyle mutluyum.
Ben nişan cart curt istemiyordum annem babam ayrı diye zaten aynı evde kalıyoruz evlenme teklifi almışım o ara dedemler babamı ziyarete geldi hepimiz aynı şehirdeyiz o zamanlar böyle söz evleri davet evleri de yok bi yer bulduk kapattık 1 haftada ben doğum günümde giyeceğim elbiseyi seçemem 1 haftada elbise ayakkabı fincan cart curt ayarlandı o zamanlar ahşap tepsiler moda isim yazdırıyorsun vs o bile son gün geldi bi de macırım ben bizde nişan söz büyük olur isteme söz nişan hepsi bir oldu ikimizin de ailesi ayrı akrabalar diyo niye erken söylemediniz etmediniz ben panikten ölüyorum düğünümde de 3 tane çicek yaptırdım bi tanesi atılan bi tanesi gelin alma bi tanesi düğün bin kere dert edindiö yine aksilik çıktı ses sisteminin fişini vs çeken oldu ki düğünüm çok güzel nehir kenarında yemekli oldu içecek yetmedi anons istdmşyotum dedim anons edildi....

Düğünümde ben de rahattım ama kuaförü son dakika ayarlayacak kadar da değil. Yani kuaförün yaptığı işleri bir görmek hatta minik bir prova yapmak lazım en güzel günde üzülmemek için. Bu kadarının rahatlık olduğunu da düşünmüyorum yengenç açıkçası, başka bir adı olmalı 😂
dugun niyetine bir sey yaptim sehir disinda ona da dedigim gibi, bir kuzenimin duğününde gidip dugununde memnun kaldigi kuaför varmis, ona gitttim - kuzenimin cocugu ortaokula baslayacak bu arada 😅 kuafor kuafordur dedim gittim. makyaji arkadaslarim yaptilar.
nikahta da bildigin nisantasi gratis beautyden oldu bitti sac makyaj da 😅
makyajimi sevdim de sacimdan cok memnun kalmadim - kırık fön istemistim beceremediler maşayla yapmaya calistilar. Ama yine de hayalimdeki gibi olmasa da oldu. gayet de güzel oldum:)
cok da dert edilecek seyler degil benim icin sac, makyaj...
günün tadini cikarayim yeter.
hatta foto cekimi de yapmadik - yazin taylanda gidecegiz orada cekeriz kendimiz tripodla diye. sirf bu yuzden hafif bir gelinlik sectim ama hamile kaldim tüm plan iptal😂
biz de onumuzdeki haftasonu hazir kilo almaya baslamamisken istanbulda bir sahilde öyle anı kalsin diye cekim yapacagiz annemin profesyonel makina ve fotografcilik egitimi almaya baslamis arkadasimla.
mukemmel olmayacak ama anı olacak. önemli olan da bu.
fotografa baktigimda stres degil mutluluk hissesiyorsam benim icin olay bitmistir.
hatta sözden üç önce takı aramaya basladim, asla bulamadim. bakmadigim yer kalmadi yok istedigim suyolu kolye.
en son gün ararken dedim "neyse zaten bizbize olacagiz . o heyecanla ne ailem farkedecek taktigim kolyeyi ne sözlüm. ben birsey alayim, icime sinmezse photosopla aradigimi takar sözlüm, onu bastiririz"
tam bunu dusundugum an girdigim dukkanda aradigimi buldum:)))
sonra sözde de nisanda da onu taktim.
sözden iki gün once de ayakkabi buldum onu da hem sözde hem nisan/kina karisik organizasyonda hem nikahta giydim.

Beni istemeye geldiklerinde hem canlı hem yapay çiçek almışlardı. Yapay olanı da görümcem istemiş hatıra kalsın diye, almayın dememe rağmen almışlar. Ben o çiçeği atana kadar nefret ettim kendisinden. Deli gibi toz toplayan dünyanın en çirkin şeyi bence.
İlla 101 tane gül almasına da gerek yok bence. Ben sözde çiçek falan karışmadım. Kendisi gitmiş çiçekçite 15 tane falandı sanırım her renkten birer ikişer tane gül koydurmuş. Hadi bütçe çok kısıtlı olsa 11 veya 13 tane gül alır. Söz nişan diye belirtmeden gül yaptırsa bir tane en fazla 2000 tutar sanki. Yapay çiçekten de daha hoş durur. Nispeten güzel olan yapaylar da ucuz değil çünkü. Eş adayının kıza söylemeden bir çiçek halledemesi sorun ama

Eş adayının kıza söylemeden bir çiçek halledemesi sorun ama
bence de tek sorun bu
ki bu kadin "ben herseyin en iyisine layigim" , "herkeste var bende de olsun" kadini degil, "aman masraf etmeyelim" kadini. biliyorsun ki hayatindaki insan cok gosterisli olmayan bir cicegi bile kabul edecek. paran yoksa al cingeneden canli cicek, bir cicekciye de sor "abi benim ciceklerim var buket yapsan 250 lira versem olur mu" diye, hepsi kabul eder on dakikaya o parayi. mis gibi cicegini sarar gosterdigin modelde, gelir evine.
bunu bile akil edemeyen, "sana hediye cicek olarak neyi alsam" diye dusunen bir erkek evliliklte de herseyi kadina sorup onun sirtina atacak. bunu gorememek icin kör olmak lazim

bence de tek sorun bu
ki bu kadin "ben herseyin en iyisine layigim" , "herkeste var bende de olsun" kadini degil, "aman masraf etmeyelim" kadini. biliyorsun ki hayatindaki insan cok gosterisli olmayan bir cicegi bile kabul edecek. paran yoksa al cingeneden canli cicek, bir cicekciye de sor "abi benim ciceklerim var buket yapsan 250 lira versem olur mu" diye, hepsi kabul eder on dakikaya o parayi. mis gibi cicegini sarar gosterdigin modelde, gelir evine.
bunu bile akil edemeyen, "sana hediye cicek olarak neyi alsam" diye dusunen bir erkek evliliklte de herseyi kadina sorup onun sirtina atacak. bunu gorememek icin kör olmak lazim
yoldaki isaretler bunlar aslinda. kkda hep diyorlar ki "sevgiliyken hic sorun yoktu harikaydi, evlendi degisti"
ama aslinda adam ayni adam, kadin o hevesle göremiyor.
bugun bir cicegi kadini yormadan alamayan adam yarin "şunu nasil yapicaz", "bunu nasil yapicaz" evlilikteki her konuyu kadinin sirtina atacak. hep kadin dusunecek, beynini yoracak onu nasil yapsak bunu nasil yapsak diye. cocuk doguracak cocugun herseyini yine kendi dusunecek. bir yerde mental olarak patlayacak sonra "hic boyle degildi, ev icinde tum yuk benim sirtimda" diye konu acacak. aslinda adam ayni adam sadece cicim aylari gecti, evlenme heyecani o pembe panjurlu donem bitti, odak noktani ondan cocuga cevirdigin bir donemdesin ve bu yuzden simdi sana batiyor:)
hiç sasmaz. kendi evliligimde bile, esim ben yorgun uzanirken onun bahcede is yapip topraga dokundugu ellerini tuttum diye (topraga dokunmam yasak) "ellerim toprakliydi elini yikar misin" demek yerine bir havluyu su sabun citileyip getirip elimi silen karakterde biri, sevgi dili hizmet etmek, isimi kolaylastirmak. 10/10 bir koca benim açimdan. ama şu nişan olaylarina girdigimizden beri bana batan bir tarafi vardi, evlendim o bir, bin oldu, simdi daha cok batiyor. bir gün cok fena patlayacagim, tam dolmayi bekliyorum. bosansam bu sebeple bosanirim yani. evlendigime cok memnunum ama bu bir kucuk sorunun beni zamanla cok rahatsiz edecegini bilip evlendim. konu sahibiyse bunun sorun oldugunu bile farkinda degil.

bence de tek sorun bu
Aynen yengenç.
Uzun vadede evlilik içinde musluk bozuksa kadının tesisatçı ayarlamasını bekleyecek, evde biteni fark edip almayı akıl eden kadın olacak. Bu adama evle ilgili her şeyi hatırlatmak söylemek gerekecek.
Basit bir isteme çiçeğini koskoca İstanbul’da alamaması sorun. Bin tane çiçekçi var gezecek fiyat aşacak uygununu alacak bu kadar basit bir şey için kadını yoruyor

Aynen yengenç.
Uzun vadede evlilik içinde musluk bozuksa kadının tesisatçı ayarlamasını bekleyecek, evde biteni fark edip almayı akıl eden kadın olacak. Bu adama evle ilgili her şeyi hatırlatmak söylemek gerekecek.
Basit bir isteme çiçeğini koskoca İstanbul’da alamaması sorun. Bin tane çiçekçi var gezecek fiyat aşacak uygununu alacak bu kadar basit bir şey için kadını yoruyor
ve yapacagi tek görev bu
dedigim gibi evin temizligi, ikramlar, kisi sayisi fazlaysa uygun tabak canak servisler,sandalyeler, dekorasyon, elbise makyaj sac bas...ki cogu turk evinde isteme olayina girmeden evde degisiklikler yapilir paspas hali vs alinir kirik esya varsa degistirilir...bunlarin hepsi kadinda. söz tepsisi, kurdele,makas, kahve fincani (hatta herkese kahve dagitilacaksa 30 fincan - esten dosttan odunc kahve makinasi) boyle minik seyler onda.
basinda bin tane plan var ama adamin tek görevi de onun sırtına binmiş.
ve bunun red flag oldugundan habersiz, "biz gorev paylasiyoruz herseyimizi kendimiz yapiyoruz" diyor. e madem oyle dekorasyon icin ne yapacagini sevgilin dusundu mu? o mu ayarladi? menünüzü planlamana yardim etti mi? alisverise falan seni getirip götürdu mü? madem görev paylasimi acik acik soylerse senin bastan asagiya onun yardimi olmadan yaptiklarinla onun senden yardim almadan yaptiklari seyin orani yakın mi?
hic sanmiyorum...

Ya bu arada çiçeğe de para verilir arkadaşlar. Evlilikte yıllar ilerleyince “eşim bana niye bir buket çiçek getirmiyor” hissi ya da işyerinde ortalık çiçek bahçesine dönerken o kucağının boş kalması hissi o kadar kötü ki. Yapacak adam ya, verecek çiçeğe o parayı. Evlilik yıldönümü doğum gününde ne yapacaksınız? Kolay şimdi “Aşkımla sahilde oturduk kuru pastamızı yiyoruz”. Kıymetli çünkü sevgiliyken buluşulan vakit. Aynı evde 2 yıl oturun tekme çakarsın o kuru pastaya. Romantizmi öyle bir yükseltiyor ki bu tarz şeyler, ilişki daha tazeyken ihtiyacını anlamıyorsunuz tabi ki. Evlilikte birkaç yıl geçiren anlar ne demek istediğimi. Daha ilk çiçek alınacak yerde adam bunun bilgisini paylaşıp kadını çıkar yol bulmaya itiyorsa ohoooooooooooo

Anlatıyoruz da kime, bu arada mavi saçlı heavy metalci bir ablayım kokteyl nikah yaptım anti düğün örgütüne mensubum. Yani kolu şıngırtılı gün teyzesinden almıyorsunuz bu akılları. Siz bilirsiniz yine de.

Back
X