Sözlendim ama mutlu değilim..

Eskiden olsa ne acelen var derdim. Ama şimdi bakıyorum çevremdeki bekar arkadaslarim evlenilebilecek düzgün bir erkek bulamıyor yaş ilerledikçe. Biliyorum burada buna karşı çıkacak çok kişi var. Ama hayat içindeki gerçek benim soyledigim. Gerçekten 30 yaştan sonra özellikle düzgün işi gücü ailesi olan birini bulmak çok daha zor. Tabiki sevmediğin seni heycanlandirmayan biriyle evlen demem ama iyi düşün derim. Eskiden kalbini dinle derdim ama şimdi mantığını dinle diyorum çevreme...

20 yaşında en ciddi olduğunu sandığınız ilişkinizi düşünün ya da 20 yaşında etrafınızda olan erkekleri. Ben bunlardan hiç biri ile evlenmek istemezdim şu an ki aklımı mantığımı düşününce. Tam bir saflık. Ayrıca Ekonomik özgürlük yok. Bakın birikim ya da zenginlikten bahsetmiyorum. Az da olsa çalışıp kendini kimseye muhtaç etmeyecek ezdirmeyecek ayakları üzerinde duracak kadın olmaktan bahsediyorum.
Israrla yazıyorum çünkü konu sahibinin gözünün açılmasını çok isterim bu cesareti bulmasını bir hemcinsi olarak. Bu kadar kişi yanılıyor olamaz :)

Sözlünüze insan olarak kıymet veriyor olabilirsiniz ama onu aşık olarak sevmiyorsunuz bence.Karşı tarafın "Her şey hemen olsun."şeklindeki tavrı da bana çok sağlıklı gelmedi.Özellikle ikili ilişkilerde yanlış başlayan yanlış gidiyor genellikle.Evlenseniz bile boşanmak istersiniz ki o çok daha zor olur.Henüz çok gençsiniz.Evlilik gibi ciddi bir bağ kurmadan önce kendinizi tanıyın,geliştirin,gezip tozun.Ayrılığın sözlünüzü üzeceğinden de korkuyorsunuz bence ama inanın bana şimdi ayrılmanız emin olmayarak evlenmenizden daha iyi.Allah kolaylık versin.

20 ile 30 yaş arasında 10 yıl var farkında mısın?30 geç diye ergenlikten daha çıkmamış kız önüne ilk çıkanla evlensin mi yani? 20 yaşındaki kız bile yaşım geçiyor diye mi düşüncek. Hey Allahım ne günlere kaldık.

Kadınların doğru düzgün erkek bulamama sebebi gözlerinin açılması Çünkü 20 yaşındaki kız karşısına hırlı hırsız kim çıksa aşkından gözü gormez ya da konu sahibi gibi böyle akışına gider. Ama 30 yaşındakine onu zor yaparsın. Kendi kıymetini daha çok bilir.

Sırf evde kalicam korkusuyla itle kopukla, ya da hiç sevmediği insanla evlenip hem kendi hayatlarını hem çocuklarının hayatlarını mahvediyor gencecik kızlar.

Son düzenleme:
Daha çok gençsin. Aileler istiyor diye evlenilmez evi arabası var diye de evlenilmez. Yakışıklı diye de evlenilmez.. Karakteri nasıl, sana olan davranışları nasıl sen ona karşı ne hissediyorsun anlaşabilir misin? Şimdi aileler istedi diye evlenirsen evlenince de ailelerin istediği tarzda yaşarsın ve hiç bir konu da fikrin alınmaz. İleride bu konudan dolayı çok yıpranırsın, ezilirsin.

Bir kere cesaretli olmak zorundasın, bu sıradan bir konu değil. O yüzden istememe sebeplerin ne diye sormayacağım. Çünkü burada bir sebep olması gerekmiyor demek yeterince duygun yok. Hayatındaki bu kadar hatta en önemli kararlardan biri olan bir konuda ne için apar topar sözlendin bunu anlayamadım ama daha aklı selim davranmak zorundasın hem kendi hayatın hemde başkalarının hayatı için.
Eğer hala içine sinmiyorsa bitirmen en doğrusu olur. Istersen kendine birkaç gün ver ya da sözlün ile bu durumu konuş. Belki de bakarsın onun olgun ve anlayisli tavrı senin ona karşı heyecan duymanı başlatabilir. Fakat gelin ata binmiş ya nasip demişler. Yani nişanlandın sözlendin diye illaki evlenmek zorunda değilsin.

Lütfen bundan sonra kendine sahip çık, birileri ısrar ediyor diye istemediğin hiçbir şeyi yapma!

Bir kere cesaretli olmak zorundasın, bu sıradan bir konu değil. Istememe sebeplerin ne diye sormayacağım. Çünkü burada bir sebep olması gerekmiyor demek yeterince duygun yok. Hayatındaki bu kadar hatta en önemli kararlardan biri olan bir konuda ne için apar topar bu yola girdin, sözlendin bunu anlayamadım ama daha aklı selim davranmak zorundasın hem kendi hayatın hemde başkalarının hayatı için.
Eğer hala içine sinmiyorsa bitirmen en doğrusu olur. Istersen kendine birkaç gün ver ya da sözlün ile bu durumu konuş. Belki de bakarsın onun olgun ve anlayisli tavrı senin ona karşı heyecan duymanı başlatabilir. Fakat gelin ata binmiş ya nasip demişler. Yani nişanlandın sözlendin diye illaki evlenmek zorunda değilsin.

Lütfen bundan sonra kendine sahip çık, birileri ısrar ediyor diye istemediğin hiçbir şeyi yapma!

Şey evlenmek farz mı? Meraktan soruyorum. 30 yaşına gelip bekar kalana işkence mi uyguluyorlar? Mesela hiç evlenmese ne olur da 20 yaşında ölmüş gibi evleniyorlar???

Amann be salla düğün nişan... adamı mahveder bu yaşta bunlar . Ben bir baltaya sap olayım 2 okul okuyayım dedim saçıma aklar düştü.

Sözünlunden önce hayatın da biri mi vardı hani olur ya insanlar inat için başkasıyla evleniyor öyle bisey mi acaba diye aklıma geldi doğrusu çünkü kimse de zorlamadi diyorsun 8 ay da görüşmüşsun bi his yoksa neden kabul ettin anlayamadım doğrusu

Niye okul masrafınızı ödediler? Annenizin yakışıklı bulması bu yüzden mi? Evi işi arabası var, kızımın masrafını da şimdiden karşılıyor verdim gitti kafası. Görünen o ki eğitiminize devam edemeyeceksiniz, şimdilik köprüyü geçiyorlar. Aklı başında tipler olsalar daha 20 yaş çok erken, biraz gezin birbirinizi tanıyın derlerdi. Aileniz kız evlendirdik diyecekler ama işin gerçeği alın kızımız sizin olsun, sevgi mevgi boşverin demişler. Evlendikten sonra kötü muamele görürseniz de kır dizini otur diyecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…