Sözlenmek için doğru zaman mı sizce ?

LesSia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
137
1
26
Eskişehir
Hayırlı geceler herkese;
Ben 20 yaşındayım. Erk arkadaşım 23 yaşında. Kendisi önlisans mezunu , Açıköğretim'den lisans tamamlamaya çalışıyoruz. (3.sınıf bitiyor bu yıl). Seneye Bu zamanlar 4. sınıf bitmiş olacak ve kısa dönem askere gidecek. Yani düğün seneye değil ondan sonraki seneye olabilir ancak.. Bu yıl 3. sınıfı geçemezse uzun dönem olarak gitmeyi düşünüyor (Uzun dönem olmaması için elimizden geleni yapıyoruz) Aynı mahalledeyiz çok gelip gidiyorum onlara. Laf söz çok olur diye ve herkes bilsin adını koyalım diye sözlenmek istiyoruz. Erk arkadaşımın babası küçük yaşta vefat etmiş.Anneside uygun görüyor.Benim ailem tanıyor kendisini ve seviyorlar. Henüz ben kafamda netleştirmeden aileme danışmadım söz olayını . Şuan sözlenmiş olsam yazın akrabalarımızın düğünlerine rahatça gelecek. Fakat 2yıl sonra düğün yapacak olmamıza herkes laf eder mi ? Yani arayı uzun tutuyor olmamız(mecburen ,maddi manevi) dışardan çok yadırganır mı ? 2 yıl sözlü durmak uzun bir süreç mi ? Benden büyük ablalarım vardır , tecrübelerinize dayanarak fikir danışmak istedim.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.:44:
1yıldır beraberiz.

Son düzenleme:
Erkek arkadasinla ne kadar zamandir gorusuyorsunuz? eger ondan eminsen hicbi sorun olmaz. iki yil dedigin nedir ki isteme soz nisan dugun hazirligi filan diye dolu dolu gecer. kimsenin yadirgayacagini sanmam, ki onlari ilgilendiren bi durum da yok ortada. dugun ne zaman diye sorup duran agzi torba olasicalara da daha taniyoruz birbirimizi uygun zaman gelince dersin olur biter.

hiç bişey olmaz tatlım en doğrusunu düşünmüşsünüz. milletin ağzı torba değil ki büzesin boşver adını koyun en uygunu bu gibi duruyor bence hayırlısı olsun inşallah

1yıl oldu :)

ah canım ben senin yerinde olmak hiç istemezdim çünkü bu aradaki süre uzun olunca ilişkiler laşkalaşabiliyor kimse kolay kolay sözünde durmuyor yıpranan hep kadın oluyor inşallah ben yanılırım ALLAH hakkında hayırlısını versin canım

Canım, eğer evlenmenize bu kadar uzun bir zaman varsa sözlensen bile evlerine sık sık girip çıkma.
arkadaşın dediği gibi, yüzgöz olunup, ilişkiler laçkalaşıyor.
Sözlenebilirsin tabii ama genelde bu sürelerin uzamaması makbuldür.
Hakkında hayırlısı olsun

Düğünü seneye yapacak olsaydınız tabiki sözlenin derdim
Ama 2 sene sonra diyorsun .:44: Bence şuan söz için henüz erken
Söz,nişan,düğün arası ne kadar kısa olursa o kadar iyi :13:

Yüzük takılınca herşey biraz daha zorlaşabilior maalesef, ben normalde nişan söz süresinin çok uzun tutulmaması gerektiğini düşünenlerdenim çünkü aileler girince işin içne sadece siz olmuyorsunuz.. Askere gidip gelicek iş bulucak oturtacak ... Yani eminim şmdi sen çok hevesleniorsundur canını sıkmak istemem ama yaşınız da çok küçükmüş, çok laf söz olmuyorsa bence biraz daha böyle götürün askere gitmeden önce takarsınız yüzükleri :) ama tabii herkesin yaşadığı şartlar sosyal çevre ve gelen tepkiler çok farklı olabiliyor bizim toplumumuzda o yüzden en doğru kararı ailenle birlikte sen alacaksın !! Hayırlısı olsun ablacım hakkınızda inşallah ...

Canım şu elalem ne düşünür ve ne der kısmını bir kenara bırakın, elalem kendi işiyle ilgilensin.

Ciddi düşünüyorsunuz madem, sözlenebilirsiniz elbette.
Ama o yüzük, sana hemen "gelin" sıfatı yüklemesin.
Buna pek müsade etme yani.
Şimdilik sembolik bir şey olsun.

Bence de evlenmene kısa süre kala söz-nişan vs yap. Diğer türlü o parmağına taktığın yüzük, her tartışmanızda parmağından çıkar ve üzülen hep sen olursun. Yüzük takmak kolay, onu taşıyabilmek önemli olan. Ve bu zamanda öyle insanlar o kadar az ki. Bence kendini yıpratmamak adına biraz daha evlenmenize yakın sözlenin derim ben.

Bence ilk olarak erkek arkadaşının evine sık sık girip çıkma, çünkü evlenince bir değeri kalmaz. Kendini ne kadar uzak tutarsan o kadar kıymetli olursun. Söz nişan işine girme, çünkü dertsiz başına dert açma. Kayınvalide görümce vs. bunlarla uğraşma diyecektim ama sen zaten tanışıyormuşsun. Son olarakta 2 yıl nişanlılık ayıp birşey değil sonuçta okuyosunuz, askerlik felan var. Boş boş beklemeyeceksiniz ki.

Elalem ne derse desin yahu,onların ne düşüneceklerini boşversenize. Ciddiyseniz sözlenebilirsiniz tabi ki, diğer arkadaşlarda söylemiş süre uzun tutuldukça ilişki laçkalaşıyor diye.. Çoğunda böyle tabi ama istisnalarda yok değil,biz sevgilimle (sözlüyüz) 8 yıldır beraberiz bir de bizi düşünün Ama bizim problemlerimiz çoktu..Eylül-Ekim gibi evleniyoruz inşallah Şükür ilişkimiz falan da laçkalaşmadı bu uzuuuun uzuun süre içerisinde.. Sözlendiğinizde pek içli dışlı olma yalnız ailesiyle,inan ben de bu yüzden birtakım sorunlar yaşadım..

yaşın çok küçük. erken gırme bu işlere. ne kadar seversen sev bekle bıraz. 2 sene senı yıpratır çok. ayrıca evlerıne gırıp çıkmanda doğru değil. mesafe her zaman ıyıdır cnm

2 sene bencede uzun, zaman ne kadar uzarsa iliskiler genelde o kadar lackalasiyor.

1 sene icin tamam derdim ama 2 sene uzun. hem biraz bekleyin nasilsa bi fark olmayacak ha sozlenmissin ha sozlenmemissin..bekleyen insan her turlu bekler birbirini.

işler ciddiye binince ailelerde işin içine giriyo ve ağızlarda tat kalmıyo ayrıca bence 20 yaş erken askere gitsin gelsin öyle yapın sözü, söz nişan düğün diyene kadar 23-24 olursun

Biz de 3 yıldır çıkıyoruz. Erkek arkadaşım okulu bitirdi 1 sene iş bulmak için uğraştı olmadı askere gitti yeni askerden döndü ve yine iş için uğraşacak.
Oysaki bizim hayallerimizde hep okul bitsin evleniriz gibi bir düşünce vardı.
Fakat gel gör ki şu hayatta hiçbirşey planladığın gibi gitmiyor.
Ben açıkçası bekliyorum ne zaman iş bulursa o zaman söz nişan vs olaylarına girmek istiyorum.
Diğer türlü uzatmalı gibi oluyor laçka oluyor herşey.
Ben bekleyin derim hayat ne getirir belli olmaz maalesef herşey bu kadar basit olamayabiliyor.

Dedikodu yapabilecekler açısından,"söz" hiçbirşeydir :)
O dedikodular sözlü de olsan yapılır.

Söz dediğin,kız istemeden nişana kadar geçecek süre olarak bilinir.
Yani nişan hazırlıkları kadar kısa bir süre...
En azından ben eskilerden öyle biliyorum.

İlişkiniz çok yeni sayılır.Bence de o kadar gidip gelmesen daha iyi olur.
Bir de akrabalarımın düğünlerine gelebilsin diye demişsin.
Gelmese olmaz mı diye düşünmeden edemedim.
Çok istiyorsanız nişan olabilir ama daha ortada iş yok güç yokken nişan da erken sanki.
Kısacası ben vermiyorum kızı :)

bence hiçbir sorun olmaz çünkü benimde 5 senelik bir ilişkim var ben 1 seneyi geçkin sözlüyüm ailesiyle sık sık görüşmedikten sonra sorun olmuyor sadece mesafeyi koru ama sevdiğin insanla rahat rahat görüşmek acısından falan diyorsan çok rahat edersin beraber aile düğünlerine gitmeler beraber gezmeler falan çok iyi oluyor :) 2 sene çok da büyük gözükmesin gözünüzde ve kimse de bir şey söyleyemez bence çünkü okuyor derler okuldan sonra askerde derler sonra zaten kınaydı düğündü laf edilecek bir şey kalmaz yani

bence yaşınız küçük,hem senin hem arkadaşının....söz möz yapmayın derim...evlerine de çok girip çıkma... ne gerek var...ilerde olursa bıkacaksın o eve girip çıkmaya....ağır olun biraz....ağırdan alın bu işleri....

Bence de henüz çok gençsin, e evliliğe de çok var. Söze gerek yok derim. Ayrıca evlerine sık girip çıkman iyi değil, bence sözlensen de nişanlansan da mesafeli ol, ne işin var evlerinde, bu gün canım yavrum kızım diyenler yarın "bizim evden çıkmazdı" der, seni üzer.

Bir de hep sevgilin üzerinden hayal kurmuşsun, ya sen? Onun okulu, onun işi, iyi tamam, sen de bu arada okuyabilirsin, kurslara gidebilirsin, mesleğin var mı bilmiyorum ama bir meslek edinmelisin, çalışmalısın, ayaklarının üzerinde durmalısın. Belki ben yanlış anlamışımdır ama hayallerini tüm hayatını bir erkeğe bağlamışsın gibi geldi. Çok gençsin sağlam temeller at hayata.Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…