Sanırım benim dediğim ücretli öğretmenlik oluyor ...Eğitim fakültesi değil çünkü benimki formasyonda almadım ama maliye mezunu olup ta öğretmenlik yapanları biliyorum.Ben iktisat fakültesi mezunuyum. Kpsss ye girmedim.Mayısta evlenicem eğer ilerde çocğuğum olursa daha rahat hareket ederim diye düşündüm hemde hiç olmazsa kira mı çıkarırım diye düşündüm bilmem yanlış mı düşündüm acaba ..
bence yanlis dusunmussunuz.
Bi kere buyuk sehir degilse egtm gakultesi olmayan, formasyonu olmayana ders vermiyolar. Ama talep coksa bolum disi da verilebiliyor. Bursada calisirken ekonometri bitiren bir kiz matematik dersi veriyordu.
Ama etik olarak sorarsaniz bir ogretmen olarak dogru bulmuyorum, karsinizda 30 kisi sizi dinliyor olacak, bir hatanizda kafalarna o sekilde yerlesir. Bu isin egitimini almayan biri icn uygun bir meslek degil bu.
İlerde cocuk olursa diye dusunerek hareket etmenizi anliyorm ben de o seklde dusundum senelerce ucretli yaptm.hem de egtmini almama ragmen oldkca zordu
Kadrolu ogretmenin kar tatilinde ek dersi kesilmez, hamilelik izinleri ucretlidir. Yaz tatili subat tatili ucretlidir.
Maasi gayet iyidir.
Ucretli ogretmen bunlardan hic birine sahip degldr.
Haftanin 5 gunu de okula gtse derse girdigi saati 8e bolerler.
Ucretlilerin programi kotudur parca parca olr. Sabah 9da derse girer aksam 5de cikar toplamda 4 saat derse girer 5 saat ogretmejler odasinda oturursunz. Ve o gun 8 saat derse grmedgnz icn sigortaniz yarm gun kabul edilir.
Yerinize gorevlendrme(kadrolu) veya ilk atama geleblr. O zaman fikrinz danisilmaz ve birakmak zornda kalrsnz.kredi altina giremezsnz.
4 yil bu cileyi cekip atandim.tavsiye etmem ucretliyi.
Sozlesmelide ise atandfnz yerde 6 yil cakili kalirsnz. Maasinz kadrolu ile aynidir. Ek dersinz de. Ama ozluk haklarina hakim deglm.hamilelik iznleri vs
Yazin subatta maas alirsnz.ucretliye gore daha iyi kadroluya gore daha kotu diyeblrm