• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözleşmeli Öğretmenlik Yapanlar Bakabilir mi?

Ucretlide haftada kaç saat derse giriyorsunuz ders saat ücreti ile carpilir o kadar alırsınız.. 5 yıl önce 1100 tl alıyordum.. dersler biter maaş sigorta biter.. 9 10 ay maaş alırsınız.. kadrolu atanırsa sizi atarlar.. ihtiyaç kalmadiysa.. ders dışı görev verilmez.. Nöbet vs gibi..
peki ders saati ücreti nedir e haftada en az 20 saat alnır sanırım?

Sizin kastettiğiniz ücretli öğretmenlik. 3 aylık tatilde maaş almazsanız. Kar tatili, milli bayram vs. ile okul olmadığı günler de ücretiniz kesilir ders başı. İlçe milli eğitime gidip konuşmanız lazım açık var mı vs diye. İşinize aniden son da verilebilir yerinize devlet tarafından kadrolu/sözleşmeli öğretmen gelirse.
Alacağınız maksimum ücret 1400 civarıdır. Arkadaşım 26 saat derse giriyor 1200 civarı alıyor.
Tekrar yazıyorum karıştırılmasın bu bahsedilen ücretli öğretmenlik. Şu an KPSS puanı ve mülakat ile yapılan ise sözleşmeli öğretmenlik.
Kadrolu atama da olmuyor artık.

Şuan kpss ve mülakatla yapılan alımlarım hepsi sözleşmeli öğretmen olarak adlandırılıyor. Sizin kastettiğiniz ücretli öğretmenlik olsa gerek. Dönem başlarında ilçe milli eğitim müd. Dilekçeyle başvuru yapılıyor. İhtiyaç olursa çağırılıyorsunuz. İhtiyaç bitince işinize son veriliyor yada başka bir okula gönderiliyorsunuz.
Ücretlendirme de şu şekilde: ders saati başına yaklaşık 11 tl alıyorsunuz. Haftalık en fazla 30 saat alırsınız. Bu kadar dersi bulmak da zordur çoğu zaman. Haftalık 330 tl. Aylık çalışma takviminde tatil falan yoksa yada rapor, izin kullanmazsanız 330x4=1320 tl civarı bir ücretiniz olur. Sigorta yarım yatar. Derse girmediğiniz her saat ücretiniz kesilir. İngilizce öğretmeniyim. Benim okulumda 5 ücretli arkadaş çalışıyor. İhtiyaç oldukça fazla kadrolular 8 kişi olmasına karşın halen ihtiyaç var ve ücretli öğretmrn bulunamıyor işletme, muhasebe mezunları giriyor ingilizce dersine
peki bu ücretim 1320 tl nin altında olduğu oluyor mu ?

Sizin kastettiğiniz ücretli öğretmenlik. 3 aylık tatilde maaş almazsanız. Kar tatili, milli bayram vs. ile okul olmadığı günler de ücretiniz kesilir ders başı. İlçe milli eğitime gidip konuşmanız lazım açık var mı vs diye. İşinize aniden son da verilebilir yerinize devlet tarafından kadrolu/sözleşmeli öğretmen gelirse.
Alacağınız maksimum ücret 1400 civarıdır. Arkadaşım 26 saat derse giriyor 1200 civarı alıyor.
Tekrar yazıyorum karıştırılmasın bu bahsedilen ücretli öğretmenlik. Şu an KPSS puanı ve mülakat ile yapılan ise sözleşmeli öğretmenlik.
Kadrolu atama da olmuyor artık.
peki 4 yıl geçtikten sonra kadoya geçme ihtimali yüksek midir.?

Şuan kpss ve mülakatla yapılan alımlarım hepsi sözleşmeli öğretmen olarak adlandırılıyor. Sizin kastettiğiniz ücretli öğretmenlik olsa gerek. Dönem başlarında ilçe milli eğitim müd. Dilekçeyle başvuru yapılıyor. İhtiyaç olursa çağırılıyorsunuz. İhtiyaç bitince işinize son veriliyor yada başka bir okula gönderiliyorsunuz.
Ücretlendirme de şu şekilde: ders saati başına yaklaşık 11 tl alıyorsunuz. Haftalık en fazla 30 saat alırsınız. Bu kadar dersi bulmak da zordur çoğu zaman. Haftalık 330 tl. Aylık çalışma takviminde tatil falan yoksa yada rapor, izin kullanmazsanız 330x4=1320 tl civarı bir ücretiniz olur. Sigorta yarım yatar. Derse girmediğiniz her saat ücretiniz kesilir. İngilizce öğretmeniyim. Benim okulumda 5 ücretli arkadaş çalışıyor. İhtiyaç oldukça fazla kadrolular 8 kişi olmasına karşın halen ihtiyaç var ve ücretli öğretmrn bulunamıyor işletme, muhasebe mezunları giriyor ingilizce dersine
ben de ingilizce ogretmeniyim. Puanimla siralamaya girmeme ragmen, mulakatla sisirme puan verilenler bizim yerimize atandi. Açikçasi ucretliye de karsiyim, hic yapmadim cunku biz bu sartlari hak etmiyoruz.

Hocam Allah askına ne mezunuysanız o alanda iş yapmaya calısın yani demem o ki size de yazık o cocuklara da yazık..Ben de öğretmenim ve yıllarca ücretli öğretmenlerle calıstım cocuklara zerre katkısı olmayan her fırsatta aldığı paraya isyan eden hic biseyi begenmeyen kadrolulardan nefret eden..yanls anlamayın siz de öyle olacaksnz demiyorum ama herkes eğitimini aldığı işi daha iyi yapar bence cok sıkıntı.

ucretli ogretmen gelip gecicidir, kadro alamaz. Oyle bir ihtimal yok. Atanmadigin surece kadroya gecemezsin. Suan atanan bile 6 yil sozlesme imzaliyor.
Ayrica formasyonsuz da atanamazsin

peki bu ücretim 1320 tl nin altında olduğu oluyor mu ?
Ders saatiniz 15 de olabilir 20 de olabilir. Bu gittiğiniz okulun ihtiyacına göre belirlenir. Haftalık ders saatiyle ders ücretini çarparsanız bulursunuz alacağınız ücreti. Dediğim gibi tatillerde ücret alamazsınız.

Kusura bakmayın ama ne mezunusunuz? Çünkü bu soruyu bir öğretmenin sormuş olması çok abes. KPSS puanı ve mülakatla 6 yıllık sözleşmeli olmak şartıyla atananların kadroya geçmesi bile şüpheliyken ücretli öğretmenler neden ve nasıl geçsin?

Sanırım benim dediğim ücretli öğretmenlik oluyor ...Eğitim fakültesi değil çünkü benimki formasyonda almadım ama maliye mezunu olup ta öğretmenlik yapanları biliyorum.Ben iktisat fakültesi mezunuyum. Kpsss ye girmedim.Mayısta evlenicem eğer ilerde çocğuğum olursa daha rahat hareket ederim diye düşündüm hemde hiç olmazsa kira mı çıkarırım diye düşündüm bilmem yanlış mı düşündüm acaba ..
bence yanlis dusunmussunuz.
Bi kere buyuk sehir degilse egtm gakultesi olmayan, formasyonu olmayana ders vermiyolar. Ama talep coksa bolum disi da verilebiliyor. Bursada calisirken ekonometri bitiren bir kiz matematik dersi veriyordu.
Ama etik olarak sorarsaniz bir ogretmen olarak dogru bulmuyorum, karsinizda 30 kisi sizi dinliyor olacak, bir hatanizda kafalarna o sekilde yerlesir. Bu isin egitimini almayan biri icn uygun bir meslek degil bu.

İlerde cocuk olursa diye dusunerek hareket etmenizi anliyorm ben de o seklde dusundum senelerce ucretli yaptm.hem de egtmini almama ragmen oldkca zordu
Kadrolu ogretmenin kar tatilinde ek dersi kesilmez, hamilelik izinleri ucretlidir. Yaz tatili subat tatili ucretlidir.
Maasi gayet iyidir.
Ucretli ogretmen bunlardan hic birine sahip degldr.
Haftanin 5 gunu de okula gtse derse girdigi saati 8e bolerler.
Ucretlilerin programi kotudur parca parca olr. Sabah 9da derse girer aksam 5de cikar toplamda 4 saat derse girer 5 saat ogretmejler odasinda oturursunz. Ve o gun 8 saat derse grmedgnz icn sigortaniz yarm gun kabul edilir.
Yerinize gorevlendrme(kadrolu) veya ilk atama geleblr. O zaman fikrinz danisilmaz ve birakmak zornda kalrsnz.kredi altina giremezsnz.
4 yil bu cileyi cekip atandim.tavsiye etmem ucretliyi.
Sozlesmelide ise atandfnz yerde 6 yil cakili kalirsnz. Maasinz kadrolu ile aynidir. Ek dersinz de. Ama ozluk haklarina hakim deglm.hamilelik iznleri vs
Yazin subatta maas alirsnz.ucretliye gore daha iyi kadroluya gore daha kotu diyeblrm

Ucretlide haftada kaç saat derse giriyorsunuz ders saat ücreti ile carpilir o kadar alırsınız.. 5 yıl önce 1100 tl alıyordum.. dersler biter maaş sigorta biter.. 9 10 ay maaş alırsınız.. kadrolu atanırsa sizi atarlar.. ihtiyaç kalmadiysa.. ders dışı görev verilmez.. Nöbet vs gibi..
5 yıl önce 1100 nasıl alıyordunuz, arkadaşlarım şuan okadar ancak alıyorlar ücretlide maalesef. Ortalaması da budur yaklaşık olarak tam ay çalışan için. 29 saatin üstüne çıktıysanız ( ki ona da ücret ödeyemiyorlar diye biliyorum) zor sanki..

ben de ingilizce ogretmeniyim. Puanimla siralamaya girmeme ragmen, mulakatla sisirme puan verilenler bizim yerimize atandi. Açikçasi ucretliye de karsiyim, hic yapmadim cunku biz bu sartlari hak etmiyoruz.
Bence de çok üzülüyorum şimdiki duruma mülakatla binlerce insanın hakkı yeniyor. Allah yar ve yardımcınız olsun. Merkez okuldayım yıllardır ihtiyaç var kapanmıyor atama yok çünkü. Ücretli öğretmenlik tamamen kaldırılmalı. Ne öğrencilere ne de sisteme bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Umarım en kısa zamanda atamanız olur.

Formasyon yokken nasıl alan sınavına girip geçeceksiniz?
Öğretmenler atanmak için gece gündüz çalışıyorken siz nasıl yapacaksiniz?
Eşimin on yıl dershanede çalışan deneyimli öğretmen arkadaşları atanamazken.
Siz formasyon yokken nasıl atananilirsiniz Allah aşkına? Gerçekçi olun
ücretli öğretmenlik yapamaya başlandığında formasyon alınabiliyormuş diye duydum o yüzden sordum gayet gerçekçiyim hiç şüpheniz olmasın ....Soru sormakla hayale kapılmak arasında çok fark var siz de biliyorsunuz

Sanırım benim dediğim ücretli öğretmenlik oluyor ...Eğitim fakültesi değil çünkü benimki formasyonda almadım ama maliye mezunu olup ta öğretmenlik yapanları biliyorum.Ben iktisat fakültesi mezunuyum. Kpsss ye girmedim.Mayısta evlenicem eğer ilerde çocğuğum olursa daha rahat hareket ederim diye düşündüm hemde hiç olmazsa kira mı çıkarırım diye düşündüm bilmem yanlış mı düşündüm acaba ..
kendiniz için bayaa şey dusunmussunuz de dersine gireceğiniz çocukları hiç dusunmemissiniz. Yazık değil mi ya Hu. Bu kadar öğretmenlikten bi habr olup çocukları heder etmeye niyetlenmissiniz. Günü kurtar gitsin. Sahi hiç mi alanımıza is kalmadı da azıcık bile bilginiz olmayan konuda işe dahil olmaya çalışıyorsunuz. Çok yazık

5 yıl önce 1100 nasıl alıyordunuz, arkadaşlarım şuan okadar ancak alıyorlar ücretlide maalesef. Ortalaması da budur yaklaşık olarak tam ay çalışan için. 29 saatin üstüne çıktıysanız ( ki ona da ücret ödeyemiyorlar diye biliyorum) zor sanki..
aynisini ben de dusundm.
24 saate 750-800 lira aliyordm 2014 senesnde

Back
X