• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözleşmeli Öğretmenlik Yapanlar Bakabilir mi?

İktisat mezunusunuz öğretmenlik yapacaksınız onu da geçtim kadroya girmenin yolunu arıyorsunuz. Şaka mısınız? Sistemin geldiği noktaya bak içler acısı.
Sizin atanamamktan sinirleriniz bozulmuş bence :)) Soru soruyorum ne oluyor size Allah aşkına madem bu kadar gerilecektiniz okumsaydınız öğretmenlik Allah Allah :)

ücretli öğretmenlik yapamaya başlandığında formasyon alınabiliyormuş diye duydum o yüzden sordum gayet gerçekçiyim hiç şüpheniz olmasın ....Soru sormakla hayale kapılmak arasında çok fark var siz de biliyorsunuz

Formasyon alınca kadro vermiyorlar yalnız.
Yine KPSS ye girmeniz laizm. eğitim, alan ve genel kültür genel yetenekte gerçek öğretmenlerle yarışacaksiniz.
Öğretmenler alanda zorlanirken şansınız yüksek mı?

Bence de çok üzülüyorum şimdiki duruma mülakatla binlerce insanın hakkı yeniyor. Allah yar ve yardımcınız olsun. Merkez okuldayım yıllardır ihtiyaç var kapanmıyor atama yok çünkü. Ücretli öğretmenlik tamamen kaldırılmalı. Ne öğrencilere ne de sisteme bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Umarım en kısa zamanda atamanız olur.
cok tesekkur ederim. Durdu durdu bizi vurdu. Aklim almiyor bu kadar insanin gk gy alan ve egitime gece gunduz calisip aldigi puani nasil da kolayca hiçe saydiklarini...

ücretli öğretmenlik yapamaya başlandığında formasyon alınabiliyormuş diye duydum o yüzden sordum gayet gerçekçiyim hiç şüpheniz olmasın ....Soru sormakla hayale kapılmak arasında çok fark var siz de biliyorsunuz
ama her isteyen bolume formasyon verilmez. Fen edebiyat fakultesinden olmanz lazm.
Zaten formasyon alablmek icn bir universiteye basvuru yapmanz lazm ucretli ogretmenlik ile ilgisi yok.

Bence de çok üzülüyorum şimdiki duruma mülakatla binlerce insanın hakkı yeniyor. Allah yar ve yardımcınız olsun. Merkez okuldayım yıllardır ihtiyaç var kapanmıyor atama yok çünkü. Ücretli öğretmenlik tamamen kaldırılmalı. Ne öğrencilere ne de sisteme bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Umarım en kısa zamanda atamanız olur.
cok tesekkur ederim. Durdu durdu bizi vurdu. Aklim almiyor bu kadar insanin gk gy alan ve egitime gece gunduz calisip aldigi puani nasil da kolayca hiçe saydiklarini...

kendiniz için bayaa şey dusunmussunuz de dersine gireceğiniz çocukları hiç dusunmemissiniz. Yazık değil mi ya Hu. Bu kadar öğretmenlikten bi habr olup çocukları heder etmeye niyetlenmissiniz. Günü kurtar gitsin. Sahi hiç mi alanımıza is kalmadı da azıcık bile bilginiz olmayan konuda işe dahil olmaya çalışıyorsunuz. Çok yazık
Hayat şartları diyelim gerginlik yaratmayalım keza gerginliği sevmem ama siz bu kadar gerginseniz ve Öğretmenseniz öğrencilerinize üzüldüm :)

Sizin atanamamktan sinirleriniz bozulmuş bence :)) Soru soruyorum ne oluyor size Allah aşkına madem bu kadar gerilecektiniz okumsaydınız öğretmenlik Allah Allah :)
Benim sorunum atanamamak değil akademik kariyer peşindeyim siz kendi halinize bakın öyle gerilin bence. Benim 80 90 almış arkadaşlarımın hakkı yenirken sizin gibilerin daldan dala konması üzüyor çünkü olan çocuklara oluyor. Siz ücretli öğretmenlik yapınca havadan gelecek olan formasyonun hayalini kuradurun :D

peki 4 yıl geçtikten sonra kadoya geçme ihtimali yüksek midir.?
bakın sizin kastettiğiniz ücretli öğretmenlik. artık sözleşmeli öğretmenlik şu şekilde yürüyor; KPSS'ye girip gereken puanı alıp mülakata da girdikten sonra 6 yıl zorunlu doğu görevi var, görevi tamamladıktan sonra kadroya geçilebiliyor. ücretli öğretmenlerin hiçbir garantisi yok, eğer kadrolu bir öğretmen gelirse sizin branşınızdan sizin işinize son verirler.

Ucretli ogretmenlikte 10 yilda calissan kadroya gecemezsin. Tatillerde ucretin kesilir. Okul bir gun tatil olsa yine ucretini keserler.

Siz daha neye nicin basvurdugunuzu bilmiyorken ogrermenlik nasil yapacaksiniz.
Bitsin artik bu ucretli ogretmenlik devri. Ist gobeginde iyi okullarda 3 4 tane ucretli ogretmen calisiyor.

Sizin bolum neydi?

bakın sizin kastettiğiniz ücretli öğretmenlik. artık sözleşmeli öğretmenlik şu şekilde yürüyor; KPSS'ye girip gereken puanı alıp mülakata da girdikten sonra 6 yıl zorunlu doğu görevi var, görevi tamamladıktan sonra kadroya geçilebiliyor. ücretli öğretmenlerin hiçbir garantisi yok, eğer kadrolu bir öğretmen gelirse sizin branşınızdan sizin işinize son verirler.
Arkadaşın branşından öğretmen gelemez çünkü iktisat mezunu :KK53:

Buarada konu sahibi, eger bolumune formasyon veriliyorsa da, Ales'e girmen ve universite tercihi yapman gerekli. Turkiyedeki tum universitelerden tercih yapiyorsun ve osym yerlestiriyor alesten aldigin puana gore

Benim sorunum atanamamak değil akademik kariyer peşindeyim siz kendi halinize bakın öyle gerilin bence. Benim 80 90 almış arkadaşlarımın hakkı yenirken sizin gibilerin daldan dala konması üzüyor çünkü olan çocuklara oluyor. Siz ücretli öğretmenlik yapınca havadan gelecek olan formasyonun hayalini kuradurun :KK70:

Kolay geliyor hanımefendiye :D
Benim eşim Ankara'nın en iyi eğitim fakültesinden mezun olup 10 sene en iyi üç kurumda çalıştı. Buna rağmen alan sınavında sekiz yanlış çıkardı. Adam hem matematikçi hem on sene çalışmis en iyi kurumlarda dünya soru çözmüş pratik yapmış buna rağmen alan zordu diyor. Havadan gelip atanabilcegini söylüyor bir de gerçekçiyim diyor.
Kolay sanki öğretmen atamaları da
Öğretmen değilim ama ben sinir oldum.

Benim sorunum atanamamak değil akademik kariyer peşindeyim siz kendi halinize bakın öyle gerilin bence. Benim 80 90 almış arkadaşlarımın hakkı yenirken sizin gibilerin daldan dala konması üzüyor çünkü olan çocuklara oluyor. Siz ücretli öğretmenlik yapınca havadan gelecek olan formasyonun hayalini kuradurun :KK70:

dikkat et akademik kariyer yapayım hırsından çocukları ezmeyeseniz :) Şimdiki okullardaki öğretmenlerin çok hırslı ve para düşkünü olduğunu duymuştum da inanmamıştım siz gayet açık net herşeyi ispatladınız . Teşekkürler :)

Hiç üzülmeyin, mevzu hakkında en ufak bilgisi dahi olmayan insanlar yıllardır çalışanların rakibi olamaz. Ha üstesinden gelip onları geçiyorsa buyursun formasyonu da kadroyu da alsın, saygı duyalım...

Ücretli öğretmenlik için öğretmenlik çıkışlı olanlar önceliklidir. Yani size gelmez sıra zaten. Atanamayan ve sizin öğrenmeye çalıştığınız sözleşmeli yani ders başı ücretle çalışmak isteyen o kadar çok öğretmen var ki. Maaşı da asgari ücret kadar yok benim bildiğim kadarıyla. Derse girdikçe para alınır ,yani tatillerde para alınmaz. Ama zaten sıra gelmez.

Kolay geliyor hanımefendiye :KK70:
Benim eşim Ankara'nın en iyi eğitim fakültesinden mezun olup 10 sene en iyi üç kurumda çalıştı. Buna rağmen alan sınavında sekiz yanlış çıkardı. Adam hem matematikçi hem on sene çalışmis en iyi kurumlarda dünya soru çözmüş pratik yapmış buna rağmen alan zordu diyor. Havadan gelip atanabilcegini söylüyor bir de gerçekçiyim diyor.
Sistem böylelerine bu hayalleri kurma hakkı tanıyor. Hayallerde yaşıyor bazı arkadaşlar diyelim biz de. :D
Vardı benim de orta okulda işletme mezunu ingilizce öğretemeyenim, hem kendine hem bize işkence maalesef.

Kolay geliyor hanımefendiye :KK70:
Sen o sinirle zor yaşarsın zatennn :)) sordum diyorum sordummm siz önce okduğunuzu anlayınız efenim :)

Back
X