- 4 Nisan 2014
- 5.602
- 16.147
- 298
- Konu Sahibi Sibelarslan21
-
Kendi agzinizla soyluyorsunuz her sey pahalandi diye. Uc sene once 1000 liraya aldigi şey şuan 3000 lira. Satarken de aldigi fiyattan degil piyasa fiyati uzerinden satacak. Aldigindan daha bile pahaliya satacak. Kaldi ki o uc sene boyunca o makinada yuzlerce kez camasir yikadi, ayni camasiri verseydi kuru temizlemeye kac para edecekti? Aradaki farki makinayi kiralamişsiniz gibi dusuneceksiniz.Nasil zarar etmiyor? 3 yil önce atiyorum 3bin liralik aldigi seyi, hem simdi 1000 liraya satacaksin. Üstüne, hersey pahallandi, 3 yil önce 3bin olan simdi 5-6bin. Bide sirf keyfine ayni seyi 2-3bin daha pahali almak zarar degilde ne?
Hani konu salon takimi, mutfak olsa evet konu sahibi hakli derdim. Bu konularda zevk önemli. Ancak konu beyaz esya ya. Zevk ile zerre alakasi yok. Isini iyi yapmasi yeter. Yeni evlenen ciftin zaten birsürü masrafi var, bosuna ekstra masraf eklenmemeli.
Millet olarak bu "hersey yeni olmali, gösteris olsun, elalem ne der" takintisindan kurtulmaliyiz. Dünya koca bir cöplük oldu ve millet halen herseyin en yenisini alma derdinde.
Statü olarak üstüm ondan da bunu istiyor heraldeParalar benim hesabımda duracak gerektiğinde ben vereceğim diyor öyle mi? Bu ne demek biliyor musunuz? Sosyal olarak statü olarak sizin ondan üstün olduğunuzu düşünüyor ve sizi erkek egemenliğiyle yönetmeyi düşünüyor. Evin reisi benim havasında olacak yani. Hiç hiç hoş değil. Bir de yapacağım, edeceğim, olacak diye konuşması çok itici.
Diretmedim zaten kidiyelim durumum cok iyidir diretirim de :) diretmeden bu tepkıyı aldım :) bu tamamen tercih meselesi olan bi durumKendi agzinizla soyluyorsunuz her sey pahalandi diye. Uc sene once 1000 liraya aldigi şey şuan 3000 lira. Satarken de aldigi fiyattan degil piyasa fiyati uzerinden satacak. Aldigindan daha bile pahaliya satacak. Kaldi ki o uc sene boyunca o makinada yuzlerce kez camasir yikadi, ayni camasiri verseydi kuru temizlemeye kac para edecekti? Aradaki farki makinayi kiralamişsiniz gibi dusuneceksiniz.
Belki makina beyazdi grisini almak istiyor? Var ki aliyor yani bize ne :) ya da duz bi makinaydi kurutmali olanini almak istiyor, cebinde parasi varsa aliyor.
Her seyin yeni olmasi neden sadece etrafa şov olsun diye istendigini dusunuyorsunuz ben anlamadim. İnsanlar calisiyor istedigi gibi yaşamak icin. Sizin icin beyaz esya sadece işini yapan bi robot olabilir -kaldi ki benim icin de oyle- ama bi başkasi icin pembe camasir makinasi sahibi olmasi onemlidir, bilemeyiz.
Yeni evlenen ciftin durumunu da yeni evlenen cift dusunsun, kadin diyor zaten durumumuz var diye, demek ki bi problem de yok. Benim cebimden cikan parayla almayacak sonucta :)
Farkli fikirlere saygi onemlidir
Sorun beyaz eşyalar değil,kullanılır ne olacak,eskiyince değiştirilir,sorun nişanlınızın üslubu,herşeye böyle tepki verecekse yandınız...Merhabalar, 1 ay sonra nişanlanacagım. Sözlümle tartısma yasadık. Bekarlık evine bir kac yıl once aldıkları beyaz esyaları kullanalım dedi, ben de pek istemedim ama kalbını kıracak bir sey demedim. Pek istemedigimi anlayınca direk bagurmaya basladı. Ailem aldı onkarı onlara saygı duymuyor musun, nankörsün, Ailesine diyecekmis ki bir kurus para harcamayım ben degmezmilim cğnkü. Ne tepkı verecegimi sasırdım sizce ne trpkı vermelıyım.?
İsten cıkamam devlet :)) istemez de zatenBence kendisinden daha üstün gördüğü için sindirmeye çalışıyor. Evlendikten sonra konu sahibi maaş konusunda diretirse bu defa işten çıkması için baskı yapacak. O potansiyel var adamda.
İşte o bunu gördüğü için sizin üzerinizde psikolojik olarak baskıyla hakimiyet kurmak istiyor.Statü olarak üstüm ondan da bunu istiyor heralde
Ailesi ilerde evlenınce de kullanır diye almıs da ben de anlamadım artık gülüyorum
Ben de sizin gibi düsünğyorumİşte o bunu gördüğü için sizin üzerinizde psikolojik olarak baskıyla hakimiyet kurmak istiyor.
Kesınlıkle katılıyorum. İstememek de hakkım daha sesimi cıkarmadan böylr bir tavır sergilediAlmasalarmış efendim. Evleneceği kişinin beğenme mecburiyeti yok ki..
Ben a markasını hiç beğenmiyorumdur b markasından şüphem yoktur.
Evleneceğim adamın eşyalarının a markası olduğunu öğrenirsem istediğim yorumu da yaparım "satalım yenisini alalım" da derim.
Ev benim evim olacak kendime ve bütçeme güveniyorsam istediğim şekilde döşerim. Bu ne kimseye saygısızlık ne de nispet..
Bence "madem gelecekte kullanır diye onlar almışlar götürelim ailen ileride kullanır ben istediğim modeli alacağım" de daha da kudursunlar. Gerçi bu heriften koca olmaz ya neyse..
Paralar benim hesabımda duracak gerektiğinde ben vereceğim diyor öyle mi? Bu ne demek biliyor musunuz? Sosyal olarak statü olarak sizin ondan üstün olduğunuzu düşünüyor ve sizi erkek egemenliğiyle yönetmeyi düşünüyor. Evin reisi benim havasında olacak yani. Hiç hiç hoş değil. Bir de yapacağım, edeceğim, olacak diye konuşması çok itici.
Şu anda çalışmıyorum,eşimle birlikte çalışırken de şimdi de bu hareketi kendime yaptırmam.Kesinlikle katiliyorum tamamen aşağılık kompleksi. Ancak işten cikmasi icin baski yapacagini hic sanmam, para cok tatli gelecek. Her dedigini yaptiracak asla fikrini almayacak, maas kartini eline vermeyecek caninin istedigi kadar harclik verecek, agzindan cikan her sozu dinletecek, ve adamin cebinde 12-13 bin lira para olacak. Miss, kim istemez?
Sizlere sunu da sormak istiyorum. Benim ondan gelirim en az 2 kat olacak. Ve bana bir gün sunu dedi paralar brnım hesabımda duracak. Ben sana kredı kartı harclık verıcem dedi sizce bunu nasıl yotumlamalıyım?!
Bir kere de kıyafet konusuna önem veririm ben. Dediki bana sorarsın izin vermesem alamazssın dedş ne gerek var derse alamazmısımŞu anda çalışmıyorum,eşimle birlikte çalışırken de şimdi de bu hareketi kendime yaptırmam.
Para varsa herşeyinde ortaktır,evin parasıdır,ben de söz sahibiyim.
Hele kendi maaşım olacakta kartı alacakta,bana harçlık verecekteeeNiyeymiş,kadınların aklı ermiyor mu alacağına vereceğine?
He kimi ben müsrifim der,eşine verir kartı o ayrı,baştan alacağım pazarlığı nedir,olabilitesi koca bir sıfır benim için
Gıcık oldum buradan,hayata ipotek koymaya yeltenmek resmen,o kim de kızın kazancı varken,ayy sibel aslan,nerden buldun bu adamıE oha yani. Memlekette araba kullanmayan mı kaldı. Arabası olmak, o arabayi alip çıkmaktan daha güzel bi şey olamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?