- 7 Şubat 2018
- 193
- 67
- 18
- Konu Sahibi Sibelarslan21
-
Sayfari okudukca soktan soka giriyorum.
Sanki para avcisi mubarek.Swn ne anlarsimdan tut saygisiza kadar geldim.Okumaya devam edecegim bakalim daha neler okuyacagim.
Calisan kole olmak seninki.Evlenirsen cok uzulursun gibime geliuor iyi dusun derim
[/
Ailem zaten istemiyor bakalım neler olacak
Gıcık oldum buradan,hayata ipotek koymaya yeltenmek resmen,o kim de kızın kazancı varken,ayy sibel aslan,nerden buldun bu adamı
Ay ay aay,don resmini de görüntülü atacakmıymışsın acabaaBir kere de kıyafet konusuna önem veririm ben. Dediki bana sorarsın izin vermesem alamazssın dedş ne gerek var derse alamazmısım
Yıllar önce tanısınca bir de iyiyken cok iyidşr cok ilgilidir sonuc bu amaSiz bu adamla evlenip kendinizi yakacak gibisiniz ama ben cok uzuluyorum hemde kiziyorum sizin gibi genc egitimli kadinlarin düştüğü bu duruma adam bas bas bagiriyor bak geliyorum diye bu fragman daha evlenince hayt huyt sizi sindiricek yazik degil mi canina neden sana saygi duyucak sevicek bi adamla evlenmeyesin de bu hanzoyla ömrünü curutesin
Sıkıntı esyalar degil verdiği tepkı hicbir sey demedim kiBen 2 yıl oldu evleneli ve esimin 10 senedir kullandigi esyalari kullandik yavas yavas bozulmaya basladi beyaz esyalar teker teker degistiriyoruz kullandigim salon takimi bile 10 yılıkdı durumu toparladıkca degistiriyoruz biraz hosgorulu olmak lazim ama sozlunuz de fevri davranmış
İyiyken herkes iyi,iş sorunda ve anlaşmazlıkta iyi olmakta,alınan tavırda.Yıllar önce tanısınca bir de iyiyken cok iyidşr cok ilgilidir sonuc bu ama
Bana ilk başta degistirelimmi diye sordular ama durum yoktu yani ailelerden yardım almadık hıc.. o nedenle dursun dedim simdi yavas yavas degisirdikce diyorki evkenirken birsey istememistin simdi hepsini degistirmeye kalkiyorsun diye soyleniyor mesela... ama degistirme nedeniz buzdolabi bozuldu sogutucusu bozulmus yaptirmaya kalksak 640 lira istediler 1000 tl ye ufak bi buzdolabi aldik aldigim markalar da hep asil markalarin yan urunleri.. bulasik makinasi bozuldu falan drken bilerek bozuyosuna kadar geldi bu durum.. ben yokken o ayda yilda bi makina calistirdigindan uzun sure gitmis e evde hergun yemek pisince camasir yikaninca buzdolabi acilip kapandikca bozulmaya basladıSıkıntı esyalar degil verdiği tepkı hicbir sey demedim ki
Kendi agzinizla soyluyorsunuz her sey pahalandi diye. Uc sene once 1000 liraya aldigi şey şuan 3000 lira. Satarken de aldigi fiyattan degil piyasa fiyati uzerinden satacak. Aldigindan daha bile pahaliya satacak. Kaldi ki o uc sene boyunca o makinada yuzlerce kez camasir yikadi, ayni camasiri verseydi kuru temizlemeye kac para edecekti? Aradaki farki makinayi kiralamişsiniz gibi dusuneceksiniz.
Belki makina beyazdi grisini almak istiyor? Var ki aliyor yani bize ne :) ya da duz bi makinaydi kurutmali olanini almak istiyor, cebinde parasi varsa aliyor.
Her seyin yeni olmasi neden sadece etrafa şov olsun diye istendigini dusunuyorsunuz ben anlamadim. İnsanlar calisiyor istedigi gibi yaşamak icin. Sizin icin beyaz esya sadece işini yapan bi robot olabilir -kaldi ki benim icin de oyle- ama bi başkasi icin pembe camasir makinasi sahibi olmasi onemlidir, bilemeyiz.
Yeni evlenen ciftin durumunu da yeni evlenen cift dusunsun, kadin diyor zaten durumumuz var diye, demek ki bi problem de yok. Benim cebimden cikan parayla almayacak sonucta :)
Farkli fikirlere saygi onemlidir
Evet maalesef böyle demişAy bi de bunu mu demiş? Hem yobaz hem kaba hem de uyanık..
Ben de alalım diye ısrarcı olmadım kı tam okumamıssınız :)Dogru saygi önemli, konu sahibi benim mesajimi begenmemis
Ya ben aslinda genelde bu tüketici cilginligindan bahs ediyorum. Yani örneginde, bir beyaz esya niye satilsin sirf rengi icin? Hani bende bu konuda süper harika degilim, herseyi ekolojik yapmiyorum ama bir beyaz esyayi sirf zevk icin yeniden almak bana cok sacma ve gereksiz geliyor. Israf yani. Birsürü ogras bide birini satmak, digerini almak icin.
Hani bana fikir o kadar sacma geliyor ki, sanirim ondan dolayi konuyu gösterisi bagladim. Bunu yapmak icin baska bir aciklama bulamadim kendimce. Birazda Türkiyede evlenmek bir endüstri. Hersey paket halinde, hersey yeni alinmali diye insanlara pompalaniyor. Yazik aslinda.
Ha tabi genel olarak burda sözlü yine hatali tabi. Konu sahibin bu talebinden dolayi bagirmaya hakki yok.
Fazlasıyla haklısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?