Sözlümün ailesi

İlk başta çok ağır şeyler yaptılar herhalde diye düşündüm, konunun devamını okuyunca bastım kahkahayı. Sanki adam karşınızda pilavı elleriyle, yağlarını akıta akıta yemiş gibi davranmayın. Ne var şimdi adam samimi işte. Ne zamandan beri samimilik kültürsüzlük oldu?

Sizin gibi "kültürlü" biri nasıl böylesine önyargılı olabiliyor anlamadım.

Benim babam esnaf, yakında sözleneceğim adamın ailesi üniversite mezunu memur insanlar.

Hayır ne düşünsem bilemedim. Kültürlüsünüz ama çok anlamsız konuşuyorsunuz bence. Bu nasıl bir tabir, sözlünüzün ailesi tuhaf davranıyorsa bu sadece onların karakterleriyle ilgilidir. Ailenizin okumuş olduğunu vurgulamanıza hiç gerek yok zannımca.

İyi bir eğitim aldığımı düşünüyorum, yüksek dereceden de memurum (yanlış anlamayın sizin kültür kriterlerinize uyuyorum diyerek açıkladım) , ama sizin kadar sığ,kültürü özümseyememiş çok az insan gördüm.. Aa bu arada çok sevdiğim insanlara da telefondan çığırarak selam söylemişliğim çok vardır..

Son düzenleme:
Adamın ordan selam göndermesi seviyesizlik değil cana yakınlık sıcak kanlılk diye tabir edilir ama sizin gibi soğuk kanlı havalı kültürlü insanlara ters gelebilir normaldir.

Haspam ne sanıyosun acep kendini kültürlü kültürsüz mevzusuna girmişin. Asıl kültürsüz sensin kişi okuyunca gelişimini tamamlamaz sadece.Ayol güzel davransalar laubali olur soğuk davransala beni istemiyorlar olur. Şimdeden başlamışın sen bacım ota şeye dertlenmeye .
Not: Haspam ve ayol kelimeleride size layık değil hanımefendi kültürümede inemennn şimdi napçuğ

bu anlattıklarınızla kültürlü kültürsüz farkını ben göremedim açıkçası.
verdiğiniz örnek zaten tamamıyla kafamı karıştırdı.

siz nasıl birileri olsun isterdiniz, size küçük hanımefendi diyen, sizinle siz ifadesi ile konuşan insanlar mı?

benim gördüğüm kadarıyla ayrıca esnaflar çok kültürlü olurlar, çünkü gün içerisinde bir çok farklı tipte insanla muhatap olurlar, hepsiyle de iyi geçinmeye çalıştıklarından daha cana yakın ve hoşgörülü olurlar.

kısaca sizin gibi herkesi tek bir yanlarıyla değerlendirmezler.

yazık gerçekten.

ama size yardımcı olacak bir yorumum var, sözlüyken gözünüze bu kadar batan konular, nişan evlilik çocuk vs de daha da büyüecektir, küçülmeyecektir.
siz ilişkinizi bitirseniz kendinize ve sözlünüze iyilik edersiniz.

hakkınızda hayırlısı olsun.

Alt tarafı memur kızısın padişah kızı değil kasıntılığa alışmış insanlar için zor gelir içtenlik ve sıcaklık..

hayır ben de can atmıyorum eşimin ailesi ile içli dışlı olmaya ama,

daha sözlülükte bu kadar önyargı, bu kadar mesafeli olacam lafları, bayramdan bayrama görüşmek istemeler falan ayıp değil mi gerçekten.
en başta kişinin kendisine ayıbı olması lazım bu durumun. yani ben bu aileyi neden istemiyorum, bu ailenin oğluna ben gönlümü vermişim demez mi.
hayır bir şeyler yaşanır, tamam bundan sonra ben bu aileyi sevmiyorum dersin de. daha yolun başında banane banane demek ne demek. anladım sözlünüze yaptığınız ayıp umurunuzda değil de kendinize yaptığınız ayıptan da mı utanmıyorsunuz.

Yapmayın böyle nolur. Ben okurken üzülüyorum. Sanki adam babanıza küfretmiste içiniz sıkılıyo. Onlar sizi evlat edinmeyecek sadece evleneceksiniz. Size zararlarının olduğu kısmı anlamadim. Ben de aynı durumdayim. Aileler arasında dağlar ovalar var. Art niyetleri yok kendince iyi insanlar. Napayim yani. Sen evinde mutlu olduktan sonra kp konuşma tarzına mi can sıkacaksiniz.

benim babiş de esnaf.
sevgiler buradan kendisine.

sanki bundan dolayı mı konuyu içselleştirdim acaba :)

benim babiş de esnaf.
sevgiler buradan kendisine.

sanki bundan dolayı mı konuyu içselleştirdim acaba :)

Aynen, mesleklere yapılan vurgu beni çok rahatsız etti. Önemli olan insanın kendini geliştirmiş olması. Bana göre benim babam da böyle bir insan ve bitane

Bence konu sahibesi kendini sorgulamalı biraz

Çok abartıyorsunuz olsun o kadar da Adam kötü şeyler yapmiyor ki
Onun huyu da böyle dört dörtlük eş aile vs yok yeryüzünde bi şeyleri de görmezlikten gelin çok takmayın kafanıza

Şu bir gerçek ki esas farklılıklar çocuk doğduktan sonra ortaya çıkıyor ama cehaletlerine rağmen saygılı insanlar ise herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

Müsterih olmak gerekir bir nebze, keza evet böyle devam edecek bile olsalar, dönecek misiniz yolunuzdan?

Bence problem sogumus olmanız. O sebeple kıldan tuyden meseleler gibi görünüyor. Gözünüze batıyor çünkü. Bunların haricinde başka rahatsız olduğunuz şeyler varsa örneklemelisiniz bence, zira yanlış anlaşılmaya açık bir profil oluşuyor kafada. Bende de buna benzer bir problem var mesele özünde başka olup soğumak ve sonra iyi de olsa göze kötü görünmesi diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…