Sözlümün ailesi

benim babam da esnaf ben de okumuş bir kızım bazen ben de babamı eleştiririm ama asla başkasının tek bir laf söylemesine müsaade etmem o esnaf adam beni yetiştirmiş okusun kızım diye çırpınmış.

sizin de esnaf diye küçümsediğiniz insan sözlünüzü yetiştirmiş sözlünüz iyi biriyse illaki babanın payı vardır (istisnalar hariç) diye düşünüyorum bunu göz ardı etmeyin

son olarak o küçümsediğiniz tavırların samimiyet olduğunu düşünüyorum esnaflık bunu gerektirir zaten sıcakkanlı, konuşkan biri bence sözlünüzün babası.

Gercekten bi problem yokmus da sen arayip bi tane bulmussun. Abartma bence kendince sicak davraniyo adam hakaret etmiyo ters konusmuyo. Bundan rahatsiz olabilirsin ama bu kadar sorun edebilecegin bisey degil..

4 4luk bi insan bulamassın adamda kotu bisey yapmamıs hiç sevmem kıyaslama yapan insanları onları oldugu gibi kobul edeceksen evlen

Ben ortada kültürsüz değilde samimi bir adam gordum. Belli ki sizi ve ailenizi ailesine kabul etmiş.

Kendine sorun aramışsın ve bulmuşsun tebrikler. Senin beğendiğin adam o aileden çıktı farkında mısın? Senin alıştığın şekilde olmamaları,onların eksik olduğu manasına gelmez. Benim görebildiğim tek eksiklik okumuş ama ona zararı olmayan hatta onun için bir şeyler yapmaya çalışan insanları beğenmeyen,yukarıdan bakan bir tip. Kendine daha kültürlü bir aileden eş seçseydin baştan diplomalı ebeveyn arasaydın bu sıkıntıya girmezdin

benim babiş de esnaf.
sevgiler buradan kendisine.

sanki bundan dolayı mı konuyu içselleştirdim acaba :)

Benim babiş esnaf bile değil işçi. Kp memur 3 tane evi var. Hatta sülalesi memur. Benim de sülalemde işçi dışında meslek yok. Amcam kapıcı samimi olduğumuz akrabalarımiz var köyde yetismis içten insanlar. Bi gün babamlar eşim falan hep beraber çay içmeye çağırdılar. Gittik. Eşimin tarafında ayrı tabaklara sehpaya ikram konulur. Bizimkiler de ortam daha samimi diye yere bi sofra herkes dolusur. Sohbet muhabbet. Yanına bi cay bi kuru yemiş bi de patates közlenir. Eşim çok yadırgamis. Bana söyleyince çok üzüldüm. Utanmakta değil ama ne bileyim bi garip oldum. Sonra sonra eşim alıştı. Hatta müptela oldu. Şimdi annesine diyo ayrı ayrı yemeyelim herkes kendi havasında oluyo yerde oturalım ortak muhabbet edelim diye. Yani hep bu ön yargı insanlari mutsuz eden

Kusura bakmayın ama ayrılmanız en ıyısı..
Onlarda daha sıcak daha ıcten bır gelın bulurlar kendilerine ne hoş
Ilk okurken bırsey var sandım sevıyesızce olan
Babanıza selam soyle dıye cıgırıyor oyle mı ne kadar uzucu bu durum adamda yabancıya yapıyor sankı
Birde muhtemel olacak bırsey var yas ılerledıkce nısanlında babasına benzeyebılır nede olsa sıcacık, samimi, dogal bir ailede yetişmiş

Farklı konular varsa aradar belkı kultur farkı cok goze batıyor olabilir de Bu bahsettıgınız ornekler ayrım yapmak ıcın cok yetersiz doneler.. Size ulasmaya sızınle paylasmaya calısıyor olması.. Sizi yakın gormesı bence laubalılık degıl.Tabi bu olay gorecelı.. Bu hareket bu kadar gozunuze battıyse dahasını dusunemıyorum.Nişan surenızı uzun tutmalısınız.

Esımın aılesının maddı durumu bıze gore daha ıyıydı ımkanları da .. Bi kere bile bize burun kıvıracak yada ırıte edecek bır hareketlerı olmadı.Kendı evlerınde yemek yer gıbı yedıler, oyle ce bızımle oturdular..Cok sanslıymısım dedım sızı gorunce..

Bence çok abartılı bi konu olmuş. Söyle söyleyim benim sülalemde üniversite okumayan yoktur. Hatta kuzenlerim,Dayìm,kardeşim üniversite sınavında derece yaptılar. Bi çok gazetede maailem yazıları çıktı. Herkes kitap okur ve sosyokültürel seviyemiz ciddi anlamda çok yüksek. Eşiöin ailesinde kv ve kp ilkokul mezunu ve sülalesinde tek üniversiteli benim kocam be görümcelerim. Kp ise esnaf. Sohbetleri bizimkiyle aynı mı değil. Zevk aldığımız konular aynı mı değil. Yaşama tarzlarımız aynı değil. Ama bana o kadar değer veriyor ve seviyorlar ki bu herşeyin ötesinde. Ben onlar gibi olmaya çalışmıyorum onlar da benim gibi olmaya çalışmıyor. Ama ortak bi dil var sevgi saygı. Yabancı ülkelerden insanlar bile anlaşıyor bu kadar sorun yapmayın ve karşılaştırma yapmayın aileler arasında. Sonuçta doğru ve güzel yaşam şeklimin hangisi olduğuna bizler karar veremeyiz

Ailesini beyenmedi isen sözlünün, evlenme . Vazgecebileceksen vazgeç derim. Kendini zor durumlar yasayacagin bir hayata itme. Çünkü her ne kadar seninle evleniyorum ailenle degil denilsede, evlilik iki kişi arasında olsada , ailelerle de evlenmiş sayiliniyor. İlerde esinle çok sorun yasarsin . İdare ederim onları da diyorsan o başka . Allah kolaylik versin.

ne kadar da saçmalamışsın yok babası arkadan selam söyle diye çığırıyor falan. bu kültürsüzlük değil düşünmektir ve ayrıca kültürsüz olan sizsiniz ki çığırmak değil seslenmek denir ona. çığırmak ne ya kaçıncı yy.dayız.

Ben sözlünüzün ailesinde bir laubalilik görmedim.
Profesör olan tanıdığımda eşi telefonla konuşurken laf yetiştiriyor ve bize hep sempatik gelmiştir.
Memur olmak kültürlü olmak değilken, esnaf olmak da seviyesiz davranmak demek değildir.
Lütfen tanımlamalarının nereye gittiğine dikkat et düşünürken/yazarken.
Aile sana sıcak davranmaya çalışıyor, ne kadar o aileyi beğenmezsen beğenme onların oğulları ile evleniyorsun....

Sizin gibi isler ciddiye binmeden esimin ailesiyle tanismamistim bende. Kayinvalidem annemle tanismaya bize geldiginde ilk kez o beni ben de onu görmustum. Kayinbabami ise istemede gordum.

Size sunu soyleyeyim bu dusunceler gecici.

Cunku ayni seyleri bende yasadim. Ilk basta icten ice kendi ailemin hareketleriyle onlarinkini kiyaslayip icimi daraltiyordum.

Ben nasil alisacagim diyip duruyordum ki simdi dusunuyorumda gayet normal davranislarmis o anki psikolojiyle ben kafamda buyutuyormusum.

Oncelikle sunu soyleyim baska bir ailenin icine girme psikolojisiyle boyle dusunüyor ve icini sikiyor insan.

Zamanla alisacaksiniz ve abarttiginizin farkina varacaksiniz sizde.

Ben su an 2 yillik evliyim ve hicbir sorunum yok esimin ailesiyle. Davranislarida gayet normal geliyor.

Bence sizde zamanla alisacaksiniz. Kafaniza takip buyutmeyin.

beğenmediğiniz aileye niye dahil olmaya calışıyorsunuz
madem size uygun değil ayrılabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…