- Konu Sahibi dertli_simge
-
kızlar, daha önce açtığım bir konuda sözlümle olan sorunlarımı paylaşmıştım. kısaca özetlemek gerekirse, daha önce çok nazik ve bana değer veren adam askerden geldikten sonra bambaşka biri olmuştu. çünkü onun askerliğinin son 3 ayını küs geçirmiştik. açık konuşmak gerekirse benim de hatalarım olmuştu, askerdeyken onu alttan almamıştım. neticede döndükten sonra en ufak kavgada bana hakaretler yağdırmaya hatta küfür etmeye başlamış, birkaç defa da vurmamış ama el kadırmıştı.
sözlümle ilişkim maalesef hala inişli çıkışlı şekilde devam ediyor. ben burda yazılanlardan da esinlenerek onunla oturdum konuştum, eteğimizdeki taşları döktük.. artık herşey süper olcak diye düşünüyordum ki, incir çekrdeğini bile doldurmayacak bir kavga sonucu bana "y...ak kafalı" diye küfretti! bu küfür üzerine kendime bir süre gelemedim, günlerce gözyaşı döktüm, acı çektim, bu küfrü bir türlü sindiremedim..
anneme bu küfrü anlatmaya utandım ama anlamıştı bozuk olduğumuzu. annem gitmiş birkaç tane hocaya rica etmiş, istihareye yatmışlar. hocaların dediğine göre bizim önümüz çok açıkmış, çok mutlu bir evliliğimiz olacakmış.. dini inancı yüksek biriyimdir, ister istemez etkilendim.
bir de annem bir hocaya daha gitmiş yıldız falı mı ne bakıyormuş adam. demiş ki eğer bu kız sözlüsüyle evlenmezse ilerde hiç evlenemeyecek. kısmeti kapalı, evde kalacak demiş. şimdi annem bana barış bak bu kadar hoca neler diyor diye baskı yapıyor.. kafam allak bullak ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. nolur bir akıl verin..
kızlar, daha önce açtığım bir konuda sözlümle olan sorunlarımı paylaşmıştım. kısaca özetlemek gerekirse, daha önce çok nazik ve bana değer veren adam askerden geldikten sonra bambaşka biri olmuştu. çünkü onun askerliğinin son 3 ayını küs geçirmiştik. açık konuşmak gerekirse benim de hatalarım olmuştu, askerdeyken onu alttan almamıştım. neticede döndükten sonra en ufak kavgada bana hakaretler yağdırmaya hatta küfür etmeye başlamış, birkaç defa da vurmamış ama el kadırmıştı.
sözlümle ilişkim maalesef hala inişli çıkışlı şekilde devam ediyor. ben burda yazılanlardan da esinlenerek onunla oturdum konuştum, eteğimizdeki taşları döktük.. artık herşey süper olcak diye düşünüyordum ki, incir çekrdeğini bile doldurmayacak bir kavga sonucu bana "y...ak kafalı" diye küfretti! bu küfür üzerine kendime bir süre gelemedim, günlerce gözyaşı döktüm, acı çektim, bu küfrü bir türlü sindiremedim..
anneme bu küfrü anlatmaya utandım ama anlamıştı bozuk olduğumuzu. annem gitmiş birkaç tane hocaya rica etmiş, istihareye yatmışlar. hocaların dediğine göre bizim önümüz çok açıkmış, çok mutlu bir evliliğimiz olacakmış.. dini inancı yüksek biriyimdir, ister istemez etkilendim.
bir de annem bir hocaya daha gitmiş yıldız falı mı ne bakıyormuş adam. demiş ki eğer bu kız sözlüsüyle evlenmezse ilerde hiç evlenemeyecek. kısmeti kapalı, evde kalacak demiş. şimdi annem bana barış bak bu kadar hoca neler diyor diye baskı yapıyor.. kafam allak bullak ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. nolur bir akıl verin..
görünen köy kilavuz istemez, hocaya gitmeye ne gerek. daha sözlüyken böyle ise evlenince o kalkan el inerde .
dayak küfürlü bir evliliktense evde kal daha iyi(gerci evde kalacaginida sanmiyorum ya )
ya canım önce şu hacı,hoca işlerini brakın.Çok dinime düşkünümdür diosun ama hacı,hoca,yıldız falı baktırmada ne işiniz var yada neden inanıosunuz.Hayret bişeysin yani.Sözlünle olan durumunuda ancak onunla çözebilirsin azcık göz dağı ver.Küfürlü konuştuğu an mesafe koy arana mahrum bırak kendinden bide böyle dene.
canım ben istihareye inanıyorum, sonuçta dinimizde istihareye yatma diye birşey yok mudur?
falcıya gelince haklısın. ama annem gitti ona. çok meşhur bir falcıymış, herşeyi biliyormuş vs. diye duymuş ve benim işimi sormak için gitmiş.
ama sende annene inanmışsın dinlemişsin onu aklını çalıştır kmseye inanma senden ii kmse karar veremez nişan olmadığı iiyi olmuş yerinde olsam katlanmazdım kocamdan 3 senedir hayatımda 1 aydır evliyim salak kelimesini duymadım katlanma derimm
hacı,hoca senin geleceğini kısmetini bilemez bilselerdi kendilerini zengin olup olamayacağı iş dallarını da bilirlerdi ne yapar ne ederlerdi zengin olurlardıSözlüm diyemem bana biri öyle küfürler etse Çok ayıp laflar onlar sen onun eşi olacaksın bence detaylı düşün koca bulmak zor değil artık adam gibi adam bulmak zor
canım aslında çok iyi bir insan. annemler çok beğeniyorlar onu mesela. büyüklerine çok düşkündür, çok saygılıdır. bencil değildir ailesini düşünür devamlı maddi yardımda bulunur vs. bu küfürleri de olmasa çok iyi bir insan olacak ama.
bir de ben o küfür edince söylüyorum kızdığımı senin yüzünden diyor. sen ettiriyordun diyor. benim bir huyum vardır kendi doğrumu sonuna kadar savurunum esnek bir insan değiilim bu huyuma katlanamıyor.
büyüklerine karşı saygılı olablir ama size karşı olmadıktan sonra bunun hiç önemi yok. ben bu evlenme takıntınızı anlayamadım. evlenmeyi bir meziyet olarak görmeyin lütfen. mutlu olamadıktan , küfürler havada uçtuktan hatta belki gelecekte( ki bu bana oldukça mümkün gözüktü) dayak yedikten sonra evlenmenin hiçbir anlamı yok. zararın neresinden dönseniz kardır. ya bir psikoloğa gitmeye ikna edin evlenmeden ya da söylemesi size kolay diyeceksniz ama , bırakın gitsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?